#53 Nordin Amrabat

aray cok kasar bir hücüm futbol oynamaktadir. Kasar bir hücum anla

Sportif anlamda 3. Dünya Ülkesinin, 3. Dünya Taraftarlariyiz ne bekliyorsun ? Sen balin tadini bilmeyene, balin tadini anlatabilirmisin aceba ? Türkiye´de FIFA Menejer ciktigindan beri herkez kurumsallik ister, ama olaya daima durumsal bakar. Bir oyuncu bir kac tane hatali pas yaptigi zaman, hemen göze batar taraftarin. Bu adam pasi neden yalnis atti, diye sormaz ama kimse.

Galatasaray cok kasar bir hücüm futbol oynamaktadir. Kasar bir hücum anlayisi nedir ? Takim halinde islemeyen bir hücum anlayisidir bu. Sadece bireysellikten ibarettir. Takim halinde dolasan, bos alanlara kosu yapan nerdeyse hic bir tane oyuncu yoktur. Hücumda top bir oyuncumuzun ayagina geldiginde, nerdeyse hic bir tane opisyonu, ne pas atmak icin, nede topu sürmek icin.

Didier Drogba ön alanda top tutmak anlaminda dünyanin sayili oyuncularindandir, ve bu taraftar onun bile top tutamadigini iddia etmeye basliyorlar. Niye? Cünkü hepis algi dan ibaret, sahada gördükleri futbol mantiga uymadiklari icim daima bir tane kurban ariyorlar. Drogba mesele haftalarca tek basina 2, 3 rakibe karsi topu tutup, atak baslatiyordu. Kisir bir atak futbolu oynuyorsan, ve eger arkadan destek gelmiyorsa, topu öyle sirti dönük ön alanda tutmak cok zor hale gelir. Ister Ronaldo, ister Torres, ister Batistuta olsun. Sonra Drogba bir an formdan düsünce, Drobba´ya bile top tutamiyor dediler. Iki üc hafta daha böyle oynasin, oyun zekasi yok diyecekler.

Amrabat yabanci sinirinin kurbanidir, Amrabat bizde oynarken CL olsun, derbiler olsun, cok verimli maclar cikarmistir. Bir cok maci cevirmemize katki saglamistir. Ama gerkse devamsiz bir sekilde kullanilmasindan, gerekse kasar gibi olan hücum anlayisimizdan, bu adam saha icinde devamlilik gösteremedi. Kendisini göstermek adina, az süre aldigi icin, kafasi ile duvardan gecmek istedi, ve cogu kez basaramadi. Ne yapsin Amrabat ? Orta ahsada Melo, hücumda Drogba ve Sneijder, kalede Muslera. 6 arti 0 gibi sacma bir yabanci siniri.

Bakin arkadaslar, kimseyi kücümsemek istemiyorum ve hepinizi cok seviyorum. Ama Amrabat pas atamiyor nedemek ya ? Amrabat assist kabiliyeti cok yüksek bir oyuncu, verimli isliyen bir hücumda sezon icinde rahat bir sekilde 15-16 assist yapabilecek bir oyuncu. Fatih Terim döneminde, özellikle ikinci sezon ve bu sezonun basinda, bol bol pozisyon ürettigimiz halde, ceza alaninin icini yeterince dolduramiyorduk.

Ligt´e Amrabat´in ilk 11 oynadigi en son maci emsal olarak alicam.

2013-2014 Galatasaray 1-1 M.P. Antalyaspor maç özeti Ligtv.com.tr

Amrabat Burak Yilmaz´a 0:15´de cok güzel bir assist yapiyor. Burak bu golü belki atabilirdi, son vurusta kabiliyetli iyi bir oyuncu, sezon basinda sansizlik yasadi. Ama ne bicim bir hücum etme sekli ? Emre Colak nerede ? Emre Colak o pozisyona cok daha yakin oynamasi lazim, ve o iki Kasimpasali stoper arasinda bir tane Galatasaray´li olmasi lazim ki, Burak kardesimizin önü daha fazla acilsin.Gol olma yüzdesi biraz daha artsin.

1.13´de nerdeyse ayni filim. Amrabat topu müthis kurtariyor Mehmet Sedef´ten sonra topu ortaya birakiyor, ama Burak 80% pozisyonu iskaliyor. Tamam iskalayabilir, ama orda destek olarak gelecek önür hücumcu nerede ? Bu Pozisyon Fenerbahce macinda olsa, hücuma defanstan katilan odun Egemen Sow´un o sekilde iskaladigi topa arkadan bedeni ile birlikte kaleye kayardi.

Bunlar hep sans meselesi, olayi cok fazla sansa birakirsan, sonra bu kaybettigin puanlara aglarsin sonunda.

Fatih Terim döneminde, yinede daha üretkendik hücum anlaminda, olay ozamandan kasarlanmaya baslamis olsa bile. Mancini geldiginden beri hücum oyunumuz ise iyicene kasarlanmaya basladi. Birak ceza sahasini dolurmayi, artik üretkenligimize tamamen kaybettik. Mancini buna cözüm bulmasi lazim.

Hocam ilk önce analizin için teşekkür ederim. Kendi açımdan sana cevap vermeye çalışacağım ,bende bu forumdaki bir kısım (çoğu kabul etmese de) arkadaş gibi futbol'a sonuç odaklı yaklaşıyorum, o yüzden beni mazur görmeni isterim,senin baktığın persfektif'ten bakmamı bekleme benim kriterim sadece o pozisyonda doğru işi yapıp yapamadığı olduğu için senin gibi diğer etkenleri dahil ederek düşünmedim,büyük ihtimal senin kariyerin futbol üzerine yada ilgin çok fazla futbol'a senin açından yaklaşmadım hiçbir zaman o yüzden bu konuda sana söyleyebilecek bir argümanım yok. Ben sadece kombinemi,formamı alıp takımıma destek olup iyi vakit geçirmeye çalışıyorum.zaten daha önceki mesajlarıma da bakarsan sadece yüzeysel olarak beğenip beğenmediğimden bahsetmişimdir.Senin kadar bilinçli bir taraftar olmam gerekir mi sorusunun cevabını senden bekliyorum.

Hocam ilk önce analizin için teşekkür ederim. Kendi açımdan sana cevap vermeye çalışacağım ,bende bu forumdaki bir kısım (çoğu kabul etmese de) arkadaş gibi futbol'a sonuç odaklı yaklaşıyorum, o yüzden beni mazur görmeni isterim,senin baktığın persfektif'ten bakmamı bekleme benim kriterim sadece o pozisyonda doğru işi yapıp yapamadığı olduğu için senin gibi diğer etkenleri dahil ederek düşünmedim,büyük ihtimal senin kariyerin futbol üzerine yada ilgin çok fazla futbol'a senin açından yaklaşmadım hiçbir zaman o yüzden bu konuda sana söyleyebilecek bir argümanım yok. Ben sadece kombinemi,formamı alıp takımıma destek olup iyi vakit geçirmeye çalışıyorum.zaten daha önceki mesajlarıma da bakarsan sadece yüzeysel olarak beğenip beğenmediğimden bahsetmişimdir.Senin kadar bilinçli bir taraftar olmam gerekir mi sorusunun cevabını senden bekliyorum.

Güzel kardesim ben bugün cok üzüldüm, biraz doldum. Ben oyuncularimizin kücük düsürülmesine, hakarete maruz kalmalarina karsiyim. Bu bir Özelestiridir, bizim Futbol anlayisimiz bozuk, kimsenin iyi yada kötü taraftar olmasindan zerre kadar süphem yok.

O yüzden birazcik olsa sevindim Nurettin´in ispanya ilk macinda begenilmesine ve gururlandim bir taraftar olarak.

Dany olayi hepimizin malumudur. Bastan bende güldüm, BJK´lilerin bukadar sinirlenmesine. Ronaldinho, Lescott derken, Jones ve Dany geldi. Ama olay artik okadar igrenclestiki Dany kardesimizin, ne anasi, ne bacisi kaldi, tenine hatta kücük, dünyalar talisi kizina bile hakaret edenler oldu Twitter üzerinden.

Simdi Dany okadar kötü bir oyuncu mu ? Dany´den birazcik daha iyi olan, sadece Sivok vardir Besiktas´ta. O bile tartisilir, ama biz okadar bitchstorm yaptik ki Dany ve Amrabat´a karsi social-network´ta adamlari restmen rezil rüsvan ettik Ülke´ye. Biz Galatasaray taraftari olarak kendi oyuncularimizi neden rezil ediyoruz ? Bu iki oyuncu gecen sezon cok önemli katkilar verdi takima, hem ligte hem sampiyonlar liginde. Les diye adlandirilan defansimiz, buna ragmen ligin en iyisiydi. Amrabat ne kadar 8 Milyon avro edecek bir oyuncu performansi gösteremesede, önemli katkilar vermistir bize.

Ben taraftar olarak üzüldüm arkadas, biz her geleni havaalaninda kucaklar üstende karsilayip, sonra rezil ederek mi göndericez illahaki? ben yeni transferler´e sevinemiyorum bile, böyle bir anlayis varken. Yapmiyalim artik bunlari, etmiyelim, hepimizin sucu var olaylarin böyle gelismesinde.

katıldığım yerler var amrabat fundemental ve fizik olarak bu ligde en iyi futbolculardan takımdaki çoğu futbolcudan daha iyi. Amma!! yabancı sınırı verimli olmasını düşürdü, son vuruşlardaki beceriksizliğide ofansif bir yabancıdan sürekli gol ve asistler bekleyen bizim için hayal kırıklığı oldu. yani asıl sorun yabancı sınırı. seneye 5 yabancı olacakken gidipte amrabat hatta ontivero, hayroviç gibi yabancılara kontenjan harcayamayız. 5 yabancı sınırı olacaksa bunlar nani, valencia falan olmalı. yabancı sınırı en büyük sorundur. eğer yabancı sınırı kalkarsa yedekte amrabatın olması yiğit, aydın gibi çöplerdense daha tercih edilebilir olacaktır.

Bu konuda cok haklisin, yabanci siniri eger 5 olacaksa Amrabat bize yar olmicaktir. Ama biz ozaman neden Rano´yu aliyoruz ? Neden yine bir sürü yabanci oyuncu aldik, hangisini oynaticaz ? Bu yabanci siniri ya düsecek, ya düsecek, yoksa basimiz büyük derde girer. Yönetim büyük hata yapti, bu davalari AB-Konusu ile ilgili Aralik 2012´de acacakti, ve is simdiye coktan bitmis olacakti bile.

Bu yabanci olayi eger 5´e düserse, hepimize hayirli olsun. Ne Telles´ten ne Hayrovic´ten verim alabiliriz. Kim bilir daha kimlerden alamicaz, zaman gösterecek.

Amrabat 25-30 dakika oynayip, oyunu degistrebilecek oyuncudur. Amrabat 2012/2013 sezonunda ne kadar önemli görev üstlendigini kimse kavriyamadi. Ne zaman oyuna girse, hatali tercihler yapsa bile, statik oyunumuzu hizlandiriyordu, ve dinamizim geliyordu oyun icine. Takim halinde iyi bir hücum futbolu oynayan takimda siritmaz Amrabat. Nordin 2011/2012 sezonunda eger Kazim´in yerinde oynasaydi, cok is yapardi. Cünkü o sene cok verimli isleyen bir hücum anlayisimiz vardi.

Güzel kardesim ben bugün cok üzüldüm, biraz doldum. Ben oyuncularimizin kücük düsürülmesine, hakarete maruz kalmalarina karsiyim. Bu bir Özelestiridir, bizim Futbol anlayisimiz bozuk, kimsenin iyi yada kötü taraftar olmasindan zerre kadar süphem yok.

O yüzden birazcik olsa sevindim Nurettin´in ispanya ilk macinda begenilmesine ve gururlandim bir taraftar olarak.

Dany olayi hepimizin malumudur. Bastan bende güldüm, BJK´lilerin bukadar sinirlenmesine. Ronaldinho, Lescott derken, Jones ve Dany geldi. Ama olay artik okadar igrenclestiki Dany kardesimizin, ne anasi, ne bacisi kaldi, tenine hatta kücük, dünyalar talisi kizina bile hakaret edenler oldu Twitter üzerinden.

Simdi Dany okadar kötü bir oyuncu mu ? Dany´den birazcik daha iyi olan, sadece Sivok vardir Besiktas´ta. O bile tartisilir, ama biz okadar bitchstorm yaptik ki Dany ve Amrabat´a karsi social-network´ta adamlari restmen rezil rüsvan ettik Ülke´ye. Biz Galatasaray taraftari olarak kendi oyuncularimizi neden rezil ediyoruz ? Bu iki oyuncu gecen sezon cok önemli katkilar verdi takima, hem ligte hem sampiyonlar liginde. Les diye adlandirilan defansimiz, buna ragmen ligin en iyisiydi. Amrabat ne kadar 8 Milyon avro edecek bir oyuncu performansi gösteremesede, önemli katkilar vermistir bize.

Ben taraftar olarak üzüldüm arkadas, biz her geleni havaalaninda kucaklar üstende karsilayip, sonra rezil ederek mi göndericez illahaki? ben yeni transferler´e sevinemiyorum bile, böyle bir anlayis varken. Yapmiyalim artik bunlari, etmiyelim, hepimizin sucu var olaylarin böyle gelismesinde.

Dany evet kötü bir stoper. Belkide dünyanın en kötülerinden bana göre. Ben stoper ilk ve en önemli kademe anlayışından değerlendiririm. Birisin azdı çokdur ama dany kademe ne okduğunu bilmiyor. Hızı ile sonra bu eksiğini kapatınca veya yaptığı hatayı stoperin nasıl kademe almasını bilmeyenler için, senin gibi , süper dany deniliyor. Usain boltu alak o zaman vallahi. 1,2 antrenmanla dany kadar oynar oda.

Dany evet kötü bir stoper. Belkide dünyanın en kötülerinden bana göre. Ben stoper ilk ve en önemli kademe anlayışından değerlendiririm. Birisin azdı çokdur ama dany kademe ne okduğunu bilmiyor. Hızı ile sonra bu eksiğini kapatınca veya yaptığı hatayı stoperin nasıl kademe almasını bilmeyenler için, senin gibi , süper dany deniliyor. Usain boltu alak o zaman vallahi. 1,2 antrenmanla dany kadar oynar oda.

Kademe anlayisi sifir olan bir stoper, aceba nasil basarili performanslar gösterebiliyor sampiyonlar liginde. Dany dünyanin en kötü stoperi, Chedjou cöp, ama takim halinde savunma anlayisimizda sorun yok. Hatta gökten ilham yagidi da bu adamlar iki sene boyunca basarili oldu. Afrikali stoperler daima siritirlar pozisyon alma konusunda, ama fiziki özellikleri ile bu acigi kapatmaya basarirlar. Kimse Dany´e cok büyük stoper demiyor, ama bu karga liginin en iyi stoperlerindendir, acik ve net. Dany sadece fiziki anlamda üst düzey bir oyuncu degil, o üst dpzey fiziki yapisini cok iyi kullanmayi biliyor sahada.

Geri kalan eksikleri, zaten az cok genel anlamda afrikali oyuncularda eksik olan noktalardir.

Yabanci siniri olmasa Dany´i vermezdi Mancini... Zaman zaman Bruma´nin yerine kadroya Dany´i almasindan belliydi bu.

Ben antrenör olsam, kadromda her türlü ve her cesit oyuncuyu barindirmak isterdim. Dany gibi oyuncunun kadroda olmasi zaman zaman avantajlar getirir takima.

Sonra sayfada ne kadar yazmışsınız be öyle arkadaş :D

Tapatalk

Aman iyi oynasın ya. Bizde gerçekten kötüydü. Belki süper döner. Dönemezse de satarız olur biter.

Kademe anlayisi sifir olan bir stoper, aceba nasil basarili performanslar gösterebiliyor sampiyonlar liginde. Dany dünyanin en kötü stoperi, Chedjou cöp, ama takim halinde savunma anlayisimizda sorun yok. Hatta gökten ilham yagidi da bu adamlar iki sene boyunca basarili oldu. Afrikali stoperler daima siritirlar pozisyon alma konusunda, ama fiziki özellikleri ile bu acigi kapatmaya basarirlar. Kimse Dany´e cok büyük stoper demiyor, ama bu karga liginin en iyi stoperlerindendir, acik ve net. Dany sadece fiziki anlamda üst düzey bir oyuncu degil, o üst dpzey fiziki yapisini cok iyi kullanmayi biliyor sahada.

Geri kalan eksikleri, zaten az cok genel anlamda afrikali oyuncularda eksik olan noktalardir.

Yabanci siniri olmasa Dany´i vermezdi Mancini... Zaman zaman Bruma´nin yerine kadroya Dany´i almasindan belliydi bu.

Ben antrenör olsam, kadromda her türlü ve her cesit oyuncusunu barindirmak isterdim.

Takım savunmamızda sorun olduğunu bende katılıyorum ama bir stoperin kademeside biraz iyi olmalıdır. Dany hızı ve fiziği iş yapmış gibi gözüksede, bu iş yaptığı durumlar kendi kademe hatasından oluşan veya rieranın yaptığı kademe hatasını düzeltjekdir. Fransada alt liglerde bu tür oyuncular çok var ki zaten fransa 4cü liginden buldu lar bunu. Mandini dany yi tutmak istese italian olduğundan şüpe ederdim. Italianlar icin hızlı olmasın stoper ama kademe anlayış seviyesi üst seviyede olsun düşünür her zaman. Maldini belki bu konuda mesela en iyisiydi bu konuda. Hız konusunda ama kaplumbağ gibi yavaşdı. Dany gibi stoperler hem taraftar icin hemde bir çok hoca icin çok tehoikeli göz boyasıdır. Danynin yptığı bireysel bomba riskli hatalarını saymadım bile yani. Artıları yok değil ama tabiki . Hızlı, fiziki ve bire birde fena değil. Belki ön libero olur dany den ama orda da teknik seviyesi bizim icin en azından yetersiz. Ama bir anadolu takımda o bölgede belki baya faydalı ola bilir. No kademe no stoper

Takım savunmamızda sorun olduğunu bende katılıyorum ama bir stoperin kademeside biraz iyi olmalıdır. Dany hızı ve fiziği iş yapmış gibi gözüksede, bu iş yaptığı durumlar kendi kademe hatasından oluşan veya rieranın yaptığı kademe hatasını düzeltjekdir. Fransada alt liglerde bu tür oyuncular çok var ki zaten fransa 4cü liginden buldu lar bunu. Mandini dany yi tutmak istese italian olduğundan şüpe ederdim. Italianlar icin hızlı olmasın stoper ama kademe anlayış seviyesi üst seviyede olsun düşünür her zaman. Maldini belki bu konuda mesela en iyisiydi bu konuda. Hız konusunda ama kaplumbağ gibi yavaşdı. Dany gibi stoperler hem taraftar icin hemde bir çok hoca icin çok tehoikeli göz boyasıdır. Danynin yptığı bireysel bomba riskli hatalarını saymadım bile yani. Artıları yok değil ama tabiki . Hızlı, fiziki ve bire birde fena değil. Belki ön libero olur dany den ama orda da teknik seviyesi bizim icin en azından yetersiz. Ama bir anadolu takımda o bölgede belki baya faydalı ola bilir. No kademe no stoper

Bilmiyorum takip ediyormusun, ama Fransiz Ligi savunma anlaminda cok üst seviyede bir ligtir. O güclü ve sert oynayan savunmacilara karsi oynamak, bir cok forvet icin kabus gibidir. Falcao cok daha rahatti ispanya liginde, gol atma konusunda. Ibrahomivic ise kendisi tank gibi oldugu icin, cok daha basarili bir performans sergiliyor.

Fatih kardesim, sen bir santrafor olsan, sana garanti veririm ki Dany´e karsi oynamak istemezsin. Adami gecmek istesen gecemiyorsun, savunma arkasina top atasalar yetisemiyorsun, ve devamli vücudu sana koyup yipratiyor seni.

Hücumdan defansimiza, savunma anlayisimiz takim olarak o kadar kötü isliyor ki, ben saglikli bir sekilde oyuncularimizin kademe anlayisini tartisamam. Eger Semih ve Dany bireysel olarak iyi oyuncu olmasalardi, bizim gecen sezon canimiz cok yanardi. Biz takim olarak ne kadar kötü defans yapiyorsak bile, bana göre savunma oyuncularimiz bireyseler olarak basarili oynamislardir, ancak takim halinde kötü savunmamiz, bu oyuncularimizi zaman zaman kurban etmistir. En büyük kurbanda Chedjou´dur. Chedjou belki fransiz liginin en iyi stoperi degildi, ama en iyi 5 Stoper arasindaydi, ve bu nettir. Fransa gibi, defansiv anlamda güclü bir ligin basarili bir savunmacisi eger siritiyorsa, sorun oyuncular degil, sistemdir.

Monotiv bakis acilarina sikismayalim. Bir stoperin hizli olmasi daima avantajdir, ama agir bir stoperin basarili olamiyacagi demek degildir tabiki. Maldini gelmis gecmis sayili stoperlerin arasinda gösterilir. Önemli olan eksiklerin olmasi degil, önemli olan eksiklerini kapatmayi basarmaktir. Bilakis, her oyuncunun, her oyun düzeninde basarili olacaktir diye bir kaydesi yoktur, hele ki defans oyuncularinda. Maldini sadece bir Dünya Yildizi degildi, ayni zamanda oyun yapisina cok uygun bir sistemde oynadi kariyeri boyunca.

Amrabat'ta futbol zekası yok bunu herkes görecek abi İspanyollarda..

Öyle bir gazla sağa sola koştu bir kaç olumlu hareket yaptı ama beklesinler biraz..

Amrabat gitmemeli diye bosuna baslik acmadik bu adam ispanyada efsane olacak ki oluyorda zaten ilk macina gore cok cok iyiydi ah yonetim ah oynatmayi bilmiyorsun sonra satiyorsun.

Ayrica bize 3. dunya ulkesi demeyi birakin siz kendinizle boyle dalga gecerseniz avrupali agzimiza etse yeridir

Oldu Çakar abi. ;)

Görecegiz

Bu arada, bence Servet iyi bir oyuncudur. Gökhan Zan´in yarisi kadar profesyonel olabilseydi, cok faydali olabilirdi bize hele gecen sezon. Ne yazikki oynamdigi zamanlar, kendini cok fazla saliyor. Gökhan Zan ise dislerini fircalarken capraz baglarini kopariyor, aylar boyu oynamiyor, sonra Juventus, Madrid gibi takimlara karsi fiziki anlamda hazir bir sekilde gelip John Terry´vari performanslar cikariyor. Sonra ne yazikki yine sakatlaniyor.

Ayrica bize 3. dunya ulkesi demeyi birakin siz kendinizle boyle dalga gecerseniz avrupali agzimiza etse yeridir

3. Dünya Ülkesi demedim, sportif anlamda 3. Dünya Ülkesi dedim. Gercekler ne yazikki cok aci, ama bir 20-30 sene geriye gidersek eger, cok büyük bir atilim yaptigmiz görülüyor. Ama daha kat edecek cok yol var.

Amrabat gitmemeli diye bosuna baslik acmadik bu adam ispanyada efsane olacak ki oluyorda zaten ilk macina gore cok cok iyiydi ah yonetim ah oynatmayi bilmiyorsun sonra satiyorsun.

Adam koşmaktan baska bir özelligi yok.

Birak 90 dakika koşsun, sonuçda isabetli pas veremezse hiç birşey yaramiyor.

3. Dünya Ülkesi demedim, sportif anlamda 3. Dünya Ülkesi dedim. Gercekler ne yazikki cok aci, ama bir 20-30 sene geriye gidersek eger, cok büyük bir atilim yaptigmiz görülüyor. Ama daha kat edecek cok yol var.

Bizim lig Hollanda, Rusya, Portekiz gibi liglerden pek farki yok.

Onlarda mi sportif anlamda 3. Dünya ülkesi?

Bence sportif anlamda biz 2-3. kategorinin arasindayiz

1. Kategori: Ispanya, Almanya, Ingiltere, Fransa, Italya

2. Kategori: Hollanda, Portekiz, Rusya, Ukrayna

3. Kategori: Belçika, Avusturya, Polonya, Yunanistan

Bizim lig Hollanda, Rusya, Portekiz gibi liglerden pek farki yok.

Onlarda mi sportif anlamda 3. Dünya ülkesi?

Bence sportif anlamda biz 2-3. kategorinin arasindayiz

afferdersin ama cok yalnis bir düsünce. Aceba Portekiz liginin bir sezonda yaptigi futbolcu ihracatini biz toplam kac senede yapiyoruz ? Kac tane topcu bizden büyük takimlara gidip, top oynuyor ?

Lig icerisinde 500 Bin dolarlik adamlara manyak paralar ödeniyor, Süperlig olarak kocaman bir surrealite yasiyoruz. Yayinci kurulusun akittigi paralara degecek futbolun beste birini sahada göremiyoruz. Özellikle Fenerbahce ve Galatasarayimizin maddi anlamda büyük potansiyeli bulunuyor, ancak ligimizdeki hava, yapilan yabanci transferleri bile, verim olarak zaman ile asagi indiriyor.

Basarimiz pek yok, ama sadece basaridan ibaret degil. Alt-Yapi, Federasyonun yönetilis tarzi, hakemlerin kullanilis tarzi, taraftar olarak futbola bakis acimiz, bunlarin hepsi toplamda ne yazikki cok gerilerde.

Geri
Üst Alt