Erdal Erden
Sarı Üye
- 12 Nisan 2013
- 862
- 289
- 883
aray cok kasar bir hücüm futbol oynamaktadir. Kasar bir hücum anla
Sportif anlamda 3. Dünya Ülkesinin, 3. Dünya Taraftarlariyiz ne bekliyorsun ? Sen balin tadini bilmeyene, balin tadini anlatabilirmisin aceba ? Türkiye´de FIFA Menejer ciktigindan beri herkez kurumsallik ister, ama olaya daima durumsal bakar. Bir oyuncu bir kac tane hatali pas yaptigi zaman, hemen göze batar taraftarin. Bu adam pasi neden yalnis atti, diye sormaz ama kimse.
Galatasaray cok kasar bir hücüm futbol oynamaktadir. Kasar bir hücum anlayisi nedir ? Takim halinde islemeyen bir hücum anlayisidir bu. Sadece bireysellikten ibarettir. Takim halinde dolasan, bos alanlara kosu yapan nerdeyse hic bir tane oyuncu yoktur. Hücumda top bir oyuncumuzun ayagina geldiginde, nerdeyse hic bir tane opisyonu, ne pas atmak icin, nede topu sürmek icin.
Didier Drogba ön alanda top tutmak anlaminda dünyanin sayili oyuncularindandir, ve bu taraftar onun bile top tutamadigini iddia etmeye basliyorlar. Niye? Cünkü hepis algi dan ibaret, sahada gördükleri futbol mantiga uymadiklari icim daima bir tane kurban ariyorlar. Drogba mesele haftalarca tek basina 2, 3 rakibe karsi topu tutup, atak baslatiyordu. Kisir bir atak futbolu oynuyorsan, ve eger arkadan destek gelmiyorsa, topu öyle sirti dönük ön alanda tutmak cok zor hale gelir. Ister Ronaldo, ister Torres, ister Batistuta olsun. Sonra Drogba bir an formdan düsünce, Drobba´ya bile top tutamiyor dediler. Iki üc hafta daha böyle oynasin, oyun zekasi yok diyecekler.
Amrabat yabanci sinirinin kurbanidir, Amrabat bizde oynarken CL olsun, derbiler olsun, cok verimli maclar cikarmistir. Bir cok maci cevirmemize katki saglamistir. Ama gerkse devamsiz bir sekilde kullanilmasindan, gerekse kasar gibi olan hücum anlayisimizdan, bu adam saha icinde devamlilik gösteremedi. Kendisini göstermek adina, az süre aldigi icin, kafasi ile duvardan gecmek istedi, ve cogu kez basaramadi. Ne yapsin Amrabat ? Orta ahsada Melo, hücumda Drogba ve Sneijder, kalede Muslera. 6 arti 0 gibi sacma bir yabanci siniri.
Bakin arkadaslar, kimseyi kücümsemek istemiyorum ve hepinizi cok seviyorum. Ama Amrabat pas atamiyor nedemek ya ? Amrabat assist kabiliyeti cok yüksek bir oyuncu, verimli isliyen bir hücumda sezon icinde rahat bir sekilde 15-16 assist yapabilecek bir oyuncu. Fatih Terim döneminde, özellikle ikinci sezon ve bu sezonun basinda, bol bol pozisyon ürettigimiz halde, ceza alaninin icini yeterince dolduramiyorduk.
Ligt´e Amrabat´in ilk 11 oynadigi en son maci emsal olarak alicam.
2013-2014 Galatasaray 1-1 M.P. Antalyaspor maç özeti Ligtv.com.tr
Amrabat Burak Yilmaz´a 0:15´de cok güzel bir assist yapiyor. Burak bu golü belki atabilirdi, son vurusta kabiliyetli iyi bir oyuncu, sezon basinda sansizlik yasadi. Ama ne bicim bir hücum etme sekli ? Emre Colak nerede ? Emre Colak o pozisyona cok daha yakin oynamasi lazim, ve o iki Kasimpasali stoper arasinda bir tane Galatasaray´li olmasi lazim ki, Burak kardesimizin önü daha fazla acilsin.Gol olma yüzdesi biraz daha artsin.
1.13´de nerdeyse ayni filim. Amrabat topu müthis kurtariyor Mehmet Sedef´ten sonra topu ortaya birakiyor, ama Burak 80% pozisyonu iskaliyor. Tamam iskalayabilir, ama orda destek olarak gelecek önür hücumcu nerede ? Bu Pozisyon Fenerbahce macinda olsa, hücuma defanstan katilan odun Egemen Sow´un o sekilde iskaladigi topa arkadan bedeni ile birlikte kaleye kayardi.
Bunlar hep sans meselesi, olayi cok fazla sansa birakirsan, sonra bu kaybettigin puanlara aglarsin sonunda.
Fatih Terim döneminde, yinede daha üretkendik hücum anlaminda, olay ozamandan kasarlanmaya baslamis olsa bile. Mancini geldiginden beri hücum oyunumuz ise iyicene kasarlanmaya basladi. Birak ceza sahasini dolurmayi, artik üretkenligimize tamamen kaybettik. Mancini buna cözüm bulmasi lazim.
Hocam ilk önce analizin için teşekkür ederim. Kendi açımdan sana cevap vermeye çalışacağım ,bende bu forumdaki bir kısım (çoğu kabul etmese de) arkadaş gibi futbol'a sonuç odaklı yaklaşıyorum, o yüzden beni mazur görmeni isterim,senin baktığın persfektif'ten bakmamı bekleme benim kriterim sadece o pozisyonda doğru işi yapıp yapamadığı olduğu için senin gibi diğer etkenleri dahil ederek düşünmedim,büyük ihtimal senin kariyerin futbol üzerine yada ilgin çok fazla futbol'a senin açından yaklaşmadım hiçbir zaman o yüzden bu konuda sana söyleyebilecek bir argümanım yok. Ben sadece kombinemi,formamı alıp takımıma destek olup iyi vakit geçirmeye çalışıyorum.zaten daha önceki mesajlarıma da bakarsan sadece yüzeysel olarak beğenip beğenmediğimden bahsetmişimdir.Senin kadar bilinçli bir taraftar olmam gerekir mi sorusunun cevabını senden bekliyorum.