#6 Jean Michaël Seri

10 kişi kaldığımız için geri çekildik. Eğer konya maç başından beri ileriye açılsaydı evet gol atabilirdi ama en az 2-3 gol yerdi. Bu maç özelinde topu kapalı defans olmasına karşın çok hızlı bir biçimde yönünü değiştirdik ileri uca gelene kadar her şey iyiydi orda sıkıntımız vardı. Golden sonra rezalettik katılıyorum. Ama bazı dakikalarda çok baskın ve boğucu oynadık top hiç bu kadar ayağımızda kalmamıştı ve ayaktan çok hızlı bir şekilde çıkartıyorduk. İşte burda seri devreye giriyordu basit oynuyordu ama hızlı oynadığı için tempomuz düşmüyordu. Evet çocuk gibi pas hataları da vardı ama daha ilk haftaları ve kamp yemedi bu adam. Takım uyumu da daha yok. İleriki aşamalarda takım oturunca tempo kazanınca Oyun hızımızı bu adam kontrol edecek Sadece takım oturmalı Golden sonraki oyunumuza hak veriyorum iğrenç ötesiydik. Ama golu bulana kadarki anımızda işleyen sistemde tek eksik bölgemiz ileri uçtaki beynimizin ve beklerin hücuma katkısı konusundaki sıkıntısı o iki sorunu çözersek ve o arada iyi oynadığımız oyunun üstüne katabilirsek Cl de de iddialı bir takım haline geliriz
Bu kadar Pollyanna'lık fazla bence hocam. Golü yememizle Seri'nin atılması arasında zaten 15 dakika var. O 15 dakikada Seri vardı yani. Seri golden 2 dakika sonra kırmızı görmüş gibi davranmak anca bize zarar getirir. Kendimizi kandırırız. Ayrıca Seri kadar mıymıntı, topu ayağından genelde 5-6 saniyede çıkaran, temposuz bir adamın bizde işi yok. Fizik olarak leşin leşi olmasını hiç söylemiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde falan da Seri ile paspas oluruz. İddialı olmak falan komik laflar bunlar. Umarım Seri kendini geliştirir ve bize faydalı olur fakat dün sahanın en kötü 1-2 futbolcusundan biri olduğu apaçık bir gerçek. Diğeri de Mariano'dur olsa olsa. Diagne falan en azından ilk yarıda istekliydi.

Bu kadar Pollyanna'lık fazla bence hocam. Golü yememizle Seri'nin atılması arasında zaten 15 dakika var. O 15 dakikada Seri vardı yani. Seri golden 2 dakika sonra kırmızı görmüş gibi davranmak anca bize zarar getirir. Kendimizi kandırırız. Ayrıca Seri kadar mıymıntı, topu ayağından genelde 5-6 saniyede çıkaran, temposuz bir adamın bizde işi yok. Fizik olarak leşin leşi olmasını hiç söylemiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde falan da Seri ile paspas oluruz. İddialı olmak falan komik laflar bunlar. Umarım Seri kendini geliştirir ve bize faydalı olur fakat dün sahanın en kötü 1-2 futbolcusundan biri olduğu apaçık bir gerçek. Diğeri de Mariano'dur olsa olsa. Diagne falan en azından ilk yarıda istekliydi.
Hocam ben seriyi nice de izlediğim için bu kadar net yorum yapabiliyorum Barcelona kapısından döndü. Yeterli teknik kapasite oyun görüşü pas yeteneği bu ligin kat kat üstünde ama kamp yemediği daha alışamadığı bir gerçek. Ben zaten gol yedikten sonra rezalettik onu söyledim ama 11e 11 kalsaydık konya çok ileriye açılmıştı o sıra 2.yi de atardık. Maç içinde gol için çeşitli varyasyonlar denedik. Ama çok sıkı kapanmışlardı. Buna rağmen açıkları bazen yakaladık bazılarında değerlendiremedik. Bi tanesini de golle sonuçlandırdık. Set hücumu izlememiz için daha çok erken bu takım birlikte oynama pratiğini geliştirdikten sonra geçişleri çok daha iyi yapan bir takım haline gelecek. Seri bu işler için biçilmiş kaftan. Ayrıca seri topu geç çıkarmıyordu tekte oynuyordu sürekli tempo ayarlama işi bu adamda olacak sezon boyu ama özgüven eksikliği olsun uyum sağlayamaması olsun şuanlık üst verimde oynamıyor ama alıştığında fark yaratacak en önemli topçularımızdan olacaktır kendisi. O kadar kötü değildi o yaptığı pas hataları ve fiziksel formu biraz onu kötü gösteriyor o hataları mininmuma çekince fiziğini de normal bir seviyeye getirince bambaşka olacakır

Şu dönem bir bitsin kim gidiyor kim kalıyor bir görelim. Seri'nin de ona göre performansına bakarız.

Nzonzi'nin kendisini daha ilk maçta belli etmesi fiziği ile alakalı bir durum. Zonzinin iki metrelik bacaklarin arasina girip , yada omuz koyup top olacak bir tane adam yok ligde, şişirerek söyleyecek olursam. Seri ise hazir olmadiği vakit fiziği ile üstünlük sağlayamaz.

Seri ise boş alanlara deplase olup, takimin oyun ve pas hizini yöneten bir oyuncu. Bunun için takımdaki oyunculara alişması ve takimin yeni oyun düzenine alişmasi lazim ki arkadaslarina göre pas hizini ayarlayabilsin.
Fernando ve Ndiaye'den iki pasör orta sahaya dönüş var.

Bu takimin oyun karakterinin değismesi anlamina geliyor. Seri bizim için 18 milyonluk oyuncu olmaz belki, ama 10. Haftadan sonra sevilecektir.

Hemen gömüyoruz futbolcuları biraz daha sabır etmek gerek Michel Seri için ben daha fazlasını ortaya koyacağını takıma katkı vereceğini düşünüyorum.

Kendisini sahaya tam vermediğini düşünüyorum ve bu ligi hafife aldığından olabilir.Uganda liginde olmadığını bu takımın şampiyon takım olduğunu ve şampiyonlar ligine gideceğini birinin hatırlatması gerekir.

Hayaller kante gerçekler cihan haspolatlı

zaman lazım tabi.. sabrım 3 maç daha.

Şansal Büyüka: "İzlediğimiz Seri, 'Barcelona, bonservisi için 50 milyon euro verdi' denilen adam mı derseniz, asla değil. Bu konuda birileri bizimle dalga geçmiş olmalı."

bazen taraftar fazla polyannacılık yapıyor. iki maçta da sahanın en kötülerindendi. selçuktan aşağı kalır yanı yoktu. umasrım cezadan sonra taha hazır bir şekilde lige döner.

Seri senin yapacağın işe ...

Orada kırmızı kart görmenin sırası mı ? bu sene de tam kadro oynayamayacağız yine uzun süre kesin ya sakatlık ya ceza hep bir eksik olacak yine takımda ...

Ayrıca Seri bu ligi belki de takımı hiç ciddiye almıyor, kazanmak için ekstra mücadele etmiyor bir de üstüne üstlük o gereksiz hareketle doğrudan kırmızı kartı yediği pozisyon baştan sonra saçmalık

Seri kalitesinde bir adamın performansı göstereceği mücadele bu değil ...

Adamin kalitesi var ,aldanmayin bu plansiz oyuna

5 hafta sonra basar gecer ortaliga ama lig ne durumda olur bilemyiz

Cl de futbol oynamaya calisan takimlara karsi kalitesi cikar ortaya

2 maç ile ne yerin dibine sokun, ne yüceltin (örneğin marcao geldiğinde iki maç ile kral ilan edenler 2 hatasında yerin dibine sokuyorlar)

Şu üçlüyü görmek lazım önce, Fm oynayanlar bilecektik

Nzonzi dos-gezgin oyun kurucu
Seri cm- iki yönlü orta saha
Belhanda cm - ofansif oyun kurucu

Pozisyonunda görmek isterim. Solda Babel, Sağda Feg iç forvet.

Bayağı teknik bir orta sahaya sahip oluyoruz. Mücadele kısmı seri ve nzonzi ve öndekilerin katkısıyla rahat rahat olur. Belhanda- Seri oynadıkları az sürede inanılmaz uyumlu göründüler. Fiziki olarak afrika kupası nedeniyle yetersiz durumdalar. Diagne ve Feg de aynı şekilde kadro ne olursa olsun benim için değerlendirme milli maç arasından sonra başlayacak, 2. Milli maç arasından sonra tam olarak sonuçlanacak.

Kimse yorumunu oyuncunun gecmisinden ya da gelecegi uzerinden yazmıyor. 2 maçta da çok kötüydü, bunu yazinca düşman ilan etmeyin milleti. İnşallah kendine gelir de seriyi izleriz

——————————————————
Yasama, Yürütme, BELHANDA!

Geri
Üst Alt