6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bunun depremden hemen sonra tüm illerde acil olarak toplanıp bugün saat 07:00 sularında yapılması lazımdı insanlar bölgeye çoktan gelmelilerdi bugün ki soğuk havadan sonra yaralı olanların bir çoğu dayanamayabilir zaten kritik saatler 48 saattir sonrasında tek tük mucize olur.

Tükiye her acıdan fakir bi ülke,depremde bile kışın yiyo vurgunu.en kötüsü ülke kendi insanını hakir görüyo

Vallahi açıkçası uA,GBF, Çarşı birleşse, Acun uçağını kaldırsa, bu çocuklar orada yemin ediyorum elinden geleni yapar ya. Deplasmana koşa koşa giden insanlar bunlar. Can için mi gitmezler. Organizede de sıkıntı var. Bunlar şimdi eminim kendi imkanıyla yapıyor. İsim verdim ama Acun olmuş, Erden olmuş,Ali olmuş önemli değil....
Keşke ama özellikle sıkıntılı bölgelerde uçakların inmesi için hava müsait değil.

havalimanı bile hasar alıyor adamlarda liyakat sıfır arkadaş mühendisin bile yandaşını buluyolar

Kendimi bildim bileli Pınarbaşı - Göksun arası yapım halindedir yol tamamen çakıldan oluşur. Adıyaman'ın bir ilçesine gitmeye kalkışsan pişman olursun yol delik deşiktir. Maraş Göksun arasındaki ana arteli kapatıp tüneli zorunlu kıldılar şimdi de tünellerde hasar armış, git gidebilirsen
Kayseri'den Göksun'a gideli 6 sene falan oldu herhalde en son. Oradan bugün gelen haberlere göre köyde evler tamamen pert.

Yollar bir hayli kötüydü 200 kilometre nereden baksan 2.5 saatten fazla sürüyordu.

Pınarbaşı derken Kayseri'nin Pınarbaşını kast ettim bu arada...

Hocam denizci olarak askerlik yaptım ben İskenderun’a hataya direk denizden girmeleri daha basit olur ve 170 in üstünde gemimiz var bir çoğuna rahat rahat iş makineleri vs yüklenebilir hataya karadan ulaşım normaldede sıkıntılı zaten havalimanı da berbat haledeymiş ki normaldede pek kullanılan bir havaalanı değil en rahat denizden girmeliler acil şekilde
Askeri havaalanlarını kullandırabilirler yakın konumda olan 1 saat bile kazandirsa inan çok şey değişir dostum. Akılalmaz bir durum 100lerce ekip yolda 60-70km hızla ilerlemek zorunda kaldı özellikle bolu-gerede hattındaki yağıştan.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Maalesef fay hattından ötürü karayolları hasar almış durumda,kış şartları ve yine hasar dolayısıyla hava ile ulaşım da sıkıntılı. demiryollarının önemi bir kez daha anlaşılıyor.

1675719021909.webp

benim uzaktan akrabalarin köylerinin arasi 30 km civari. yollar turuncu (yogunluk) gösteriyor. muhtemelen calisir vaziyette olan tüm arabalar yollarda.

Kayseri'den Göksun'a gideli 6 sene falan oldu herhalde en son. Oradan bugün gelen haberlere göre köyde evler tamamen pert.

Yollar bir hayli kötüydü 200 kilometre nereden baksan 2.5 saatten fazla sürüyordu.

Pınarbaşı derken Kayseri'nin Pınarbaşını kast ettim bu arada...
Aynen Kayseri Pınarbaşı. Kışın o yolda gitmek ne büyük zulümdür kaç kaza atlattık o yollarda.

Keşke ama özellikle sıkıntılı bölgelerde uçakların inmesi için hava müsait değil.

Gündüz belki biraz daha imkan olabilirdi diye dedim. Haklısınız yoksa, hava şartları da güç. Kara yolu da Allah korusun diyorum. Tren en makulu ama o da çok uzun süreç yardıma yetişmek için. Ne desem bilemedim. Oturduğumuz yerden demesi de kolay deseler yerden göğe kadar haklılar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt