6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hayır rentaş malzeme bir şekilde temin edilebilir. egitim almak şart özellikle bizim gibi insanların eğitim alması şart en azından ben öyle düşünüyorum.
Eğitim alalım kabul renktaş

Ama dediğim gibi ekipman olmadan yapabileceğimiz şeyler maalesef çok sınırlı

Mesela büyük İstanbul depremi diyoruz

Şimdi Allah muhafaza ama bu deprem olsa

Eğitimimiz olsa bile ne yapabiliriz ki

Toplanma alanları desen yok

Toplanma alanlarında olması gereken temel yaşam paketleri yok

Ekipman desen yok

Kısaca hiçbir şey yok

Herşey lafta renktaş bu ülkede

Son düzenleme:
istanbul depremini kurtarin bari, geliyorum diyor prof naci maximum 2029 isaret etti, hemen yarin baslanmasi lazim kontrollere, yapilirmi kesinlikle hayir!

Doğru, İstanbul için geçmişte tek parça olduğu ve 9-10 şiddetinde deprem yaratacağı iddia edilen fayın o şekilde olmadığı gerçeği ortaya çıktı.

Allah korusun yine de her ilimizi. Nerede olursa olsun sonumuz şu ya, üzücü olan, bizi çaresiz bırakan şey bu. Yine de bu illerin nüfusu baz alındığında bile yetersiz kaldık. Çevre illerinde aynı şekilde yıkımı da etkili tabii, tek yer olsa belki daha kolay olacaktı. Bu sınav ağır oldu ve geçmedik.

Mehmet Şimşek o paralarla yol yaptıklarını açıklamıştı.

Yaptıkları yoluda gördük işte 5 para etmez kumun üstüne asfalt dökmüşler darmadağın olmuş hepsi.

Buyurun, muhtemelen görmüşsünüzdür.

99 Depreminde 1 binanın bile yıkılmadığı yer.

Elbistan yardim bekliyor

Hic bir ekip elbistana ulasmadi

Insanlar disarda karanlikta eksi 3 derecede kaliyorlar

Hic birseyleri yok, elbistan yerle bir olmus durumda

Böyle ahlaklı yönetimlere ihtiyacımız var

Gözünü seveyim şöyle evlerin. Nereden beladır çıktı bu on üzeri katlı evler ya. Göz göre göre....

Terbiyesizlik yapmayın. Ülke bu durumdayken ne uyuması. Derdiniz millet mi devleti kötülemek mi? Hem siz hayırdır ya? Yeni yeni üyeler gelmiş provokatif mesajlar atiyorsunuz.
Devleti kötülemiyor ki hükümeti kötülüyor. Devlet bakidir. Hükümet gelip gecici bunu benim söylememe gerek yok biliyorsundur herhalde

Bunu aylar önce izlemiştim. Zihniyet, onur, şeref ve haysiyet sahibi insan olunca durum böyle oluyor.

Ya yıllardır tutturmuşlar, İstanbul depremi de İstanbul depremi diye. Sanki başka şehirlerde yaşayanlar insan değil. Alın işte olan oldu ama hala burada bile uzmanmış gibi İstanbul depremi de İstanbul depremi diye hala konuyu gereksiz uzatıyorlar.
İstanbul depreminde fay hattı Marmara denizinin üzerinden geçiyor şehrin içinden geçmiyor burada fay hattı direk şehir ve ilçelerin üzerinden geçiyor fay hattının geçtiği yerlerde toprak yarılıyor yollar yıkılıyor binada olsa yıkılır. Zaten Hatay'da bu kadar yıkım olmasının sebebi fay hattının üstünde olmasından kaynaklanıyor mesela Urfa merkezde o kadar hasar yoktur çünkü fay hattının üzerinde değil ama Hatay, İskenderun, Adıyaman, Maraş, Malatya direk fay hattının üzerindeki bölgeler neden Hatay'da bu kadar yıkım olmasının sebebi budur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt