6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Her bokolog nerede gören var mı? Yarın çıkıp yine yüzsüz yüzsüz fıtrat falan der geçiştirir.

İstanbul depreminde fay hattı Marmara denizinin üzerinden geçiyor şehrin içinden geçmiyor burada fay hattı direk şehir ve ilçelerin üzerinden geçiyor fay hattının geçtiği yerlerde toprak yarılıyor yollar yıkılıyor binada olsa yıkılır. Zaten Hatay'da bu kadar yıkım olmasının sebebi fay hattının üstünde olmasından kaynaklanıyor mesela Urfa merkezde o kadar hasar yoktur çünkü fay hattının üzerinde değil ama Hatay, İskenderun, Adıyaman, Maraş, Malatya direk fay hattının üzerindeki bölgeler neden Hatay'da bu kadar yıkım olmasının sebebi budur.
Aynen riskli bölgelerden biri olarak bahsedilen Kumburgaz'da bile aynı şekilde deniz üzerinde.

Çok büyük milletiz, yardıma gitmek için havaalanında bekleyen insanlarımız.
3DAAA935-8132-4A6B-B1CB-2D649975B4AB.webp

Buyurun, muhtemelen görmüşsünüzdür.

99 Depreminde 1 binanın bile yıkılmadığı yer.
Bbc Türkiye bunun videolu haberini paylaştı Ağustosta. Ordaki halkın bir kısmı fazla kat çıkamadıklarından hayatlarını kurtaran adama kızıyorlar. Halkımız nankör ve çıkarcı malesef. Adam belediye başkanlığindan ayrıldıktan sonra yerine gelenler gevşetmiş zaten imar kurallarını, orayı da bozmuşlar.

Yani bu yazacaklarım bahane olamaz ama bölgeyi bilmeyenler için tarif etmeye çalışayım.

Şu an deprem olan tüm illere iş dolayısıyla defalarca gitmiş biri olarak söylüyorum yollar yıkılmışsa ki öyle gözüküyor karayolları ile gitmek saçmalık. Sadece Antep-Adana arasında bir viyadük geçit var yazın bile geçerken rüzgardan arabalar etkileniyor varın bu kış şartlarında gerisini siz düşünün. Orası depremde göçtüyse ulaşım bitmiştir. Yani bölgenin coğrafi sıkıntısı bazı şeylere imkan vermeyecek. Antakya'ya tek bir karayolu var diyebiliriz. O yol hasar aldıysa nasıl gideceğiz? Havadan desek sabahtan pistin parçalandığı videolar yayınlanıyordu.

Bölge çok zor bir yer bağlantı yolları hep sıkıntı ana yollar göçtüğünden böyle bir tablo var bence. Şimdi şehirleşmeden bahsedeyim Maraş'ın ayakta kalan tek bir yapısı bile yoktur. Dağın yamacına kurulmuş yokuş aşağı bir şehir ve çok eski yapılar. Bir bina bile ayakta ise gerçekten mucize diyebiliriz. Yani açıklaması zor oradaki yapıların bu kadar hasar alması beni hiç şaşırtmadı... Düşünün bilmem kaç yüzyıllık Antep kalesi yıkılmış sanki ilk defa mı deprem yaşıyor o kale neler görmüştür... Biz şu an bir de sadece merkezlerden veya büyük ilçelerden görüntü alıyoruz bir de bunun kırsal kısmı var. Adıyaman'ın Urfa'nın kırsal kısmında hala kerpiç evler falan var beyler onların hepsi yıkılmıştır yani inanılmaz bir felaket tablosu bizi bekliyor fakat kimse farkında değil.

Söylemek istediklerimi tam yazamıyorum kelimeler ile anlatamıyorum fakat hem durumu hissedebiliyor hem de çaresizliği az çok anlayabiliyorum. Gerçekten geceden beri hiç nefes alamadım desem yeridir. Rabbim herkesin yardımcısı olsun çok çok büyük felaket öyle Erzincan depremi ile şiddet olarak karşılaştırıp 2. büyük demek saçmalık. Şu an ne 99 ne de Erzincan depremi ile karşılaştıramayız. 100 yıllık Türkiye'nin en büyük deprem felaketi ile karşı karşıyayız. Allah yardımcımız olsun zira bu yaraları sarmak hiç kolay olmayacak.

1 otobüsünden baska bir seyi olmayan muharrem ince ona atlayip olay yerine gidip sokak sokak dolasiyor ve videolar paylasiyor.

siz saatlerdir neredesiniz???

ucaklar, helikopterler nerede?

hepsi blöf iste, istenirse gidilir, net. yol mol gibi hikayeler kolay söylenir, deniz yolu var hava yolu var, bukadarmi zayif ülkeyiz, lafa gelince heryerde birinci, dünya bizden korkuyor. lafff

Devletin böyle bir konuda önlem almadığını zaten hepimiz tahmin etmişizdir de TSK'nın bir eylem planı olmaması ciddi manada üzdü beni. Hatay ve Kahramanmaraşta bazı yerlere en ufak yardımın ulaşmaması çok üzücü.

Hiç sanmıyorum ama inşallah ders alırız.

TSK'da maalesef... eski gorunstusunden uzakta disiplin ve hazir-nazir olma noktasinda...

istanbul depremini kurtarin bari, geliyorum diyor prof naci maximum 2029 isaret etti, hemen yarin baslanmasi lazim kontrollere, yapilirmi kesinlikle hayir!
İstanbul'un şu görüntüsü insanın anksiyetesini azdırıyor şu olanları görünce.

2023-02-07.webp

Devleti kötülemiyor ki hükümeti kötülüyor. Devlet bakidir. Hükümet gelip gecici bunu benim söylememe gerek yok biliyorsundur herhalde
Tabi biliyorum. Hükümeti kötülemek isteyen kotulesin ona birsey demem ben ama ülke böyle bir durumdayken basbakan horluyor derse biri tepkimi veririm. Her şeyin bir sınırı var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt