6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yok böyle bir şey ya herkes ders almalıyız deprem ülkesiyiz diyor

Ulan akrabaların mahallesi 2B idi yeni imar çıktı, kendi başına yaparsan emsali düşük veriyorlar illa kat karşılığı müteahhite vermelisinizi şart koşuyor devlet. Millet kendi yapmak istiyor yapamıyor. 30-40 yıllık binalar, sırf rant uğruna kaderine terkediliyor. Bırakın bu ders almalıyız ayaklarını. Ülkede herşey rant üstüne kurulu

Kaçıncı dersi alacağız?
Bu ilk kez değil ki. Defalarca oldu. Son üç sene bile yeterli... Ders almaya değil, yaşamaya ihtiyacımız var. Nefes almaya...

şekeri,tansiyonu cıkmıstır devlet büyüklerimizin.ondan gidememişlerdir.

Bu ülkede pislik olmak her zaman kazanır. Borcunu ödersin vergi affı gelir. Gecekondu yaparsın imar gelir.
Para için imar affı çıkarıp 30-40 önce yapılan kaçak yapılara iskan veriyorlar sonra yıkılınca vay efendim deprem ülkesiyiz. Yok ya bilim milim hak getire

Kurtuluş ölümü denen bir şey var. Böyle bir şey olmuş olabilir. Göçük altında uzun süre kalınca kaslar toksik madde üretiyor. Kan dolaşımı yavaş olduğu için bu madde kana karışamıyor ancak göçükten kurtarılınca kan dolaşımı hızlanıyor ve bu maddeler hızla kana karışıyor. Bu da ölüme sebep veriyor.
Sen çok bilgili bir arkaaşa benziyorsun

Para için imar affı çıkarıp 30-40 önce yapılan kaçak yapılara iskan veriyorlar sonra yıkılınca vay efendim deprem ülkesiyiz. Yok ya bilim milim hak getire
Kesinlikle katılıyorum burada devlet buna müsaade etmeyecek ama oy için hem iktidar hem muhalefet EYT, imar affı, vergi affı o bu derken deprem için önlem almak yerine günü kurtarmaya bakınca böyle oluyor. Halk da buna müsaade ediyor bugün sorsan EYT için verilecek para depreme önlem alınsaydı binlerce insan yaşasaydı deseler herkes kabul ederdi ama işte işten geçtikten sonra giden geri geliyor.

adam videoda karayolları calısanları işini yapmadıgı için yollar kapalı diyo.bi ülke her alanda mı bitik olur mu ya?senin birinci görevin kolaylık saglamak,dogal afetlerde.duruma yardımcı olmak,bunlar köstek oluyor.

ülkenin kara yolları perişan vaziyette

afyon -sandıklı (hem gidiş hem geliş yönlü,kerim tekinin öldüğü Allahın belası yol hala aynı)mugla-bodrum felaket.her tatilde arabayla gecerken korkuyorum o yollardan

Çocuklarını kaybedenler var bulamıyorlar. Anne babalar hastanelerde ama çocukları yok ortada. Böyle durumlarda çocuk kaçırma olayları da çok olur

B0BF149A-7D50-4352-8446-9CB0DDB19152.webp

Radarlarda yağışlar durmuş gibi gözüküyor

otarafa kaydircaksin, sonra tehlike taraflari saglam elden gecireceksin, belki 5yilini alir ama 50 yilini kurtarir.

İstanbul ve İzmit'de yoğunlaşan sanayinin de önemli bir bölümü Konya ve çevresine nakledilmeli. Bunu yapamazsak önümüzdeki 10-20 yıl içinde işgal edilme ve bağımsızlığımızı yitirme riskimiz var. Bu işin şakası yok!

Emir bekliyor, tek aciklama bu. Eskiden olsa, insiyafit alir planlarini uygulardi ve coktan mudahale etmis insanlara yardim ediyordu.

Onun disinda, Devlet elbette bir cozum bulacaktir. Uzuntuyle izliyoruz tabi cunku zamanla yarisiyor insanlar.

Oraya 250 kişi, buraya 150 kişi ile olmayacak bu iş. Orduya emir gelmediyse gelmesin yahut tam tersi asker çıkmayacak diye emir gitsin ki şaşırtmaz, şu olanları gördükten sonra hangi güç askeri içeride tutturabilir bana komutan olsam Allah aşkına. Yazıklar olsun kidemini, kademesini geleceğini düşünüp harekete geçirmeyen varsa. Böyle değildik biz malesef.

tanju özcan ve muharrem ince'nin girebildigi yerlere baska kimse giremedi mi?
bolu'dan yola cikip 10 saat yol gitti adam...
Görünen o ki 7000 bina için ki daha fazla çöken bina var yüksek ihtimalle, yeterince arama kurtarma ekibi yok ,ekip yeterli olsa bu sefer yeterli kepçe vs. yok. Demek ki biz hiç hazır değiliz büyük depremlere.

Gerekirse askeri ordu kurar gibi afad ordusu kuracaksın bu ne ilk ne son deprem daha büyüğünü de yaşayabiliriz. Gereksiz gösteriş projelerine kaynak ayıracagına ülkenin en büyük gerçeğine para ayır bir zahmet.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt