6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dün gece zor uyudum, sabah 4 gibi de uyanıp tekrar haberlere baktım. Eminim bir çoğumuz da aynı iç sıkıntısını derinden hissediyor. Evladına siper olup vefat eden kadın, bebeğimi kurtarın diye yalvaran anne, soğukta gecelikle tir tir titreyen bakımevi sakini yaşlılar...

Bilim insanları deprem geliyor önlem alın derken kulağının üzerine yatanlar...Nasıl uyuyorsunuz?

cikmis utanmadan aciklama yapiyo bahceli
Utanmaları olsa o koltuklarda kalırlarmıydı güzel kardeşim dün ak dedikleri bugün siyah olan. Dun siyah olup bugun beyaz dedikleri yüzlerce konu var. Bu ülkeye ekmek kadar oksijen kadar gerekli olan şey ahlaktır artık.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Askeri manevra yapabilecek helikopterler uçaklar nerede abi ya. Hiç yapamıyorsanız filmlerden oyunlardan feyiz alın tepeden drop atın anasını satayım göçük altındaki geçtim sağlam olan insanlarda açlıktan soğuktan ölecekler.
Yol kapalı şöyle oldu diye olay mı olur.
Kar varsa küreyeceksin, yol kötüyse anlık alternatif yol açacaksın.
Karayolları birlikleri nerede.
Bir ucundan diğer ucuna deniz ulaşımı sağlanabilen Hatay niye 20 saat yardım bekledi afet yönetimi bu mu.
Çıkmış tvye olumsuz hava koşulu diyor lan rüzgar olmayan yerlerde kimse yok. 20 saat insanlar ağladı.
Sosyal medyaya bok atıp duruyorlar, aradığın kim varsa yardım istiyor, yok diyor yok çalışma yok diyor yetersiz eksik diyor.

Depremin derinliğinden bahsetmişsiniz muhakkak etkisi var da şu videolardaki deprem 200 km derinde olsa ne olur olmasa olur;

Japonya'daki depremleri ve bu adamların depremle verdiği mücadeleyi biraz küçümsemişsiniz gibi geldi. Ve bu adamlar depreme karşı sela ile "mazallah" ile "allah korusun" ile mücadele etmiyorlar, bilim ile mücadele ediyorlar.
Adamlar bina yapımlarında sismik izalatör kullanıyor bunu geliştirmişler mesela.
images.webp

M2101K6G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ekli dosyalar

• images.webp
    images.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 32
Selçuk Bayraktar 50m tl lik yardım göndermiş
Kesin o da Osmaniye'ye gider. Yandaş Medya doymadı Osmaniye'den "Her şey çok güzel" temalı yayınlar yapmaya. Halbuki en az hasar gören yer Osmaniye zaten. Hiçkimsenin cesareti yok Hatay'a, Adıyaman'a gitmeye. Hala siyaset peşindeler. "Hala "Mükemmel işler yapıyoruz" temalı fotoğraf verme peşindeler seçmene güzel gözükmek için. Tabii biliyorlar Adıyaman ve Kahramanmaraş'ın şehirleri de berbat olsa, çocukları da ölse, evleri de yıkılsa AKP'ye oy vereceğini, diğer şehirlerde güzel görünme çabaları. Hala bir tane kamerayı alıp dikmişler merkezde bir apartmanın başına. O apartmandan çıkan bir kişi olunca yine "Mükemmel iş yapıyoruz" havasına giren yandaş medya. Halbuki sen "Hükümetimiz çok iyi çalışıyor" diye propoganda yapacağına insanlara durumun facia olduğunu anlatsana. Koymuşlar bir kamerayı bir enkazın önüne 2 gündür oradan yayın yapıyorlar. Kafayı yiyeceğim. Hepsi de en rahat bölgelerde. Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep. Dikkat edin yandaş medyanın tüm yayınları buralardan. Çünkü en az hasar buralarda. Maraş, Hatay, Adıyaman cehenneme çekilmekte devlet/hükümet/yandaş medya tarafından. Şimdi gördüm TRT Haber yardım tırlarının önünden yayın yapıyor. Herkes canla başla çalışıyormuş. Her şey kontrol altındaymış. Yardımlar depremzedelere ulaştırılıyormuş. Bir baktım bu günlük güneşlik durum neredeymiş diye? Osmaniye. Osmaniye'de yıkılan bina sayısı 65. Ölü sayısı 7. Şaka gibi gerçekten. Devlet Bahçeli'nin memleketi diye mi yapıyorlar bilmiyorum ama dalga geçiyorlar.

99 Düzce depreminde o akşam köye gitmiştik malum daha güvenli. Ertesi sabah köye skorsky helikopter geldi, yıkık dökük var mı bir ihtiyacımız acil tıbbi müdahale gerektiren kimse var mı diye sordular. İhtiyaç olsa direkt gata'ya götüreceklerdi. O yılların çok gerisindeyiz.

Bana diyor tsk’nın yazdığına güven, akpnin güdümüne girmiş siyasallaşmış üst yönetiminin söylediği neye güvenicem hangi ülkede yaşıyorsunuz dünden beri insanlar kendini yırtıyor Hatay’da zerre yardım yok gelen giden yok diye asker gitsin demek suç olmuş

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Zerre vicdanı yok iktidar cenahının. Yazıklar olsun sizin insanlığınıza yaratıklar.

Hükümeti yalayan ne kadar insan varsa Allah belasini versin. Burdakiler de kendini biliyor en beteri başınıza gelsin. Sabahtan beri 10 tane o bölgedeki arkadaşımla konuşuyorum. Dayısı amcasi enkazdan cikip gidip baska enkaza yardim ediyor insanlar siz ne anlatiyorsunuz lan ampülune soktuklarim

Bence de Japonya daha tehlikeli derler ama bizimkiler bariz daha tehlikeli.

Orada her yerde hissediliyor, derinde olunca etki alanı arttığı için, bizde daha dar alana yayıldığı için yıkıcı etkisi daha fazla oluyor gibi.

Önlem vs alınsa da yine de ciddi tahribat yaratabilir bu yüzden, olayı tahribatı azaltıcı önlemler olarak düşünmek lazım.
2011 deki depremi hatırlıyorum 9.0 şiddetinde 10-15 bin kişi ölmüştü japonyada şimdi baktım derinliğide 24 km imiş
denizde olması avantaj diyoruz evet ama birde bunun tsunamisi var japonlar tsunamide baya kayıp ve zarar vermişlerdi
yani 7.8 ve 9 şiddetindeki depremler arasında kaç kat vardır tahmin bile edemiyorum japonya bu konuda farklı bir segmentte

7 küsürlü depremler iyi yapılarla çok rahat ufak zayiyatla geçirilebilecek depremler fakat düzgün mühendislik düzgün inşaat malzemesi
ve tekniği gerekli alt katı dükkan yapıp kolon kesen bir ülkeden mühendislik ve inşaat kalitesi beklemek tamamen ahmaklıktır.

bu bahçeli ne anlatıyor
kaşgarlı mahmut falan diyor

allah senin var ya

bahceli az kalsin disardan yardim almaya haram diyecek. ne kadar tarih deki isim varsa hepsini saydı.... sövünce suclu oluyoruz

Hollandadan gelen ekip şu an Adana’dan Hatay’a doğru gidiyor.

Deprem gerçeğimizi kabul etmemiz gerek.
Yeniden yapılanmayı çok zor görüyorum ben de ama en azından ekip işini bir şekilde bölgeler üzerinden, çabuk ve seri şekilde halletmek gerek. Bence de insanlar enkazdan çok soğukla mücadeleye yenilmiş olabilir. Bu açıdan çok ters zaman olduğunun da farkındayım ama hiç kimse bu felaketin saatini de, zamanını da ne yazık ki tam anlamıyla bilemez. Dün yeni imar edilmiş bir senelik binanın bile çöktüğünü gördük. Ve verilen ilanda yazılanı da. Bunlara da hesap sormayalım mı? 3 milyona ev değil mezar alıyor insanlar...Eski bina için çaldı, çırptı diyoruz ya da eski büyük depremler sebebiyle zamanla kaymada olduğundan hadi diyelim yıkıldı, yenisi ya yenisi nasıl oluyor da şu imkan ve teknoloji de bu şekilde yıkılabiliyor...Bu daha tehlikeli. Çünkü bu yıkımdan sonra yeniden inşa edilecek evler için de bakış açısı güvensiz olacak orada yaşayan halk için...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt