6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Güzel hataya hiç yakışmayan herdonemin adamı bir başkan diye hep söyledim esasen istifa etmesi lazım onun 1 level kötüsü İzmir'de var İzmir'i çöplüğe çevirdi fiili olarak ,Mansur Yavaş 80 yaşındaki Büyükerşen disindakileri at çöpe geri kalanların hepsi showmenligi seven başkandan ziyade milletvekili profili baskanlar

Lütfü Savaş’ı ben de samimi bulmuyorum az çok Hatayspor başkanlığı sürecinde de tanıdığım için.

Sürekli gündemde olan birisiydi, yepyeni binalar yıkılmış niye onay veriyorsun o yumuşak zeminde. Çıkıp hiç deprem mevzusunda sesimizi duyuramıyoruz, risk altındayız falan da demedi, konu futbol bile olsa bir gündem yaratabiliyorsun, belki farkındalık oluşurdu.
Aa bu adam hataydporun onursal başkanıydı değil mi? Adam transfer açıklaması falan yapıyordu

Gsyi yeneceğiz falan diyordu

1 yılda yeniden konutları inşaa edeceklermiş. Demiştim, önce bu planlarlar ellerini ovuşturuyordur o meşhur 5’li ve uzantıları

akpye salliyoruz hersey ok ama ama hatay belediye baskanida 1. derece suclu deginmezsek ikiyuzlulyk yamis oluruz

0 binalar yikildi! bu konuda cok kapsamli buyuksehir yetkileri var!

programda sadace akpye sallayarak olmaz !!!

zaten tipindenmidir nedir hic isinmamistim o adama birde tunc soyerede hic isinmadim

mansun ve zeydan karalar icin ise tam tersi duygulri paylasiyorum
İskan Belgesi Olmayan Binalar: İskan belgesi Belediyeler tarafından verilir. İskan, binanın tasdik edilen projeye uygun bir şekilde yapıldığını, yapı kullanım için izin alındığını ve oturma izni olduğunu gösteriyor. Yapının tamamının ruhsatsız yapılması, bina oturum ölçülerinin projeye uygun yapılmaması, binada otopark, sığınak gibi yerlerin bulunmaması durumunda iskan alınamaz. Bu binalar için de yapı kayıt başvurusu yapabilir ve imar affından yararlanabilir.

1 yılda yeniden konutları inşaa edeceklermiş. Demiştim, önce bu planlarlar ellerini ovuşturuyordur o meşhur 5’li ve uzantıları
Hatay'da marasta Malatya'da özellikle bu 3 şehrin yerleri değişmeli diyor tüm uzmanlar berbat bir ova zeminindeymis 3sehirde ve tarih boyunca hep yıkılmış kar bu sefer şehirler daga kurulmali diyorlar

yüksek bina olmasına bu kadar takmaya lüzum yok. kullanılan malzeme ve başında görev alan yetkililerin kalibresi önemli, japonya'da hiç mi yüksek bina yok, herkes mi 2-3 kat binada oturuyor?

hatay belediye başkanının günahı salih gün gibi ülkesinin şartlarını, hükümetinin tıynetini, bölgesinin potansiyelini bilmeden her yere kuralsız bina dikmesidir. tabi bunda da en büyük günah sırf oy devşirmek için şehir nüfusu kadar suriyeliyi şehre alan iktidara aittir. bu insanları zaten el mecbur bir yerlere yerleştireceksin, bi de günahı boynuna bundan rant sağladıysa bu kadar yeni dikilen binanın daha ilk depremden tuzla buz olması çok şaşırtıcı değil.

bundan sonra da bu ülkeye 10 katlı binalar, rezidanslar dikilecek. cumhurbaşkanı kendi açıkladı bugün 1 yılda 10 ile bütün inşaatı tamamlayacağız diye. peki bunlar gerekli kural ve nizama uygun olacak mı esas soru işareti o. yoksa bu bölgelere konut yapmadaki tek hedef insanlara başını sokacak yer olsun diyeyse yapın çorak araziye 10.000 tane prefabrik daireyi en azından bi afet olursa kapıdan çıkıp kendini kurtarır adamlar.

tabi onun rantı devede kulak olur.

İskan Belgesi Olmayan Binalar: İskan belgesi Belediyeler tarafından verilir. İskan, binanın tasdik edilen projeye uygun bir şekilde yapıldığını, yapı kullanım için izin alındığını ve oturma izni olduğunu gösteriyor. Yapının tamamının ruhsatsız yapılması, bina oturum ölçülerinin projeye uygun yapılmaması, binada otopark, sığınak gibi yerlerin bulunmaması durumunda iskan alınamaz. Bu binalar için de yapı kayıt başvurusu yapabilir ve imar affından yararlanabilir.
Mevcut şartlarda kaçak yapma ihtimalin yok. 20 yıl önce evet yapabilirsin ama artık uydudan takip ediliyor, hele şehir merkezlerinde tamamen imkansız. Yapı kontrol mühendisi her gün sahada oluyorlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt