6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Twitter'da satılık paralı trollerin dilinde bir siyaset yapmayın lafı dönüp duruyor.

Beceriksizliklerinden orman yangınını günlerce söndüremezler, yangın uçakları hangarda çürür, niye günlerce söndüremediniz diye sorarsın, siyaset yapmayın.

Bir sürü saçma sapan binaya imar affı verirler, sel olur heyelan olur bir sürü ölü olur, 2020'li yıllarda millet sele kapılır siyaset yapmayın.

Yetersiz denetim sebebi ile 2 kere maden katliamı yaşanır, yüzlerce ölü olur, ne bu rezillik bu çağda yazık günah dersin, siyaset yapmayın.

Tren kazaları yaşanır yine bu çağda üstelik, TCDD ne işe yarar eyy hükümet dersin, Amarigada'da 1950 yılında olduydu yav derler taşak geçer gibi, sonra derler ki kesin sesinizi siyaset yapmayın.

Deprem olur sıfır binalar bile helva gibi dağılır, şehirler yok olur, iki gün sonra ancak yardım ulaştırabilirler, ihmaller ve yavaş davranılması yüzünden bir sürü insan ölür, siyaset yapmayın.

Biz bu sevdimin siyasetini ne zaman yapacağız lan?
Hay eline sağlık.

Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık İsra 13.
Önce dünyaya gel bu ülkede, boktan bir eğitim sisteminde nerdeyse hiç bir şey öğrenemeden üniversiteye kadar kör topal gel.

Sonra zar zor ortalama bir işe girip ortalama bir maaş al. Kenarda köşede biriken 3-5 kuruşla başını sokabilecek ne kadar güvenli olduğunu bile bilmediğin bir ev al.

Sonra o ev tektonik plakaların birbirini itmesiyle yıkılsın.

O yıkılan evin altında kal, ama hemen ölme oradan çıkmaya çalış ve sonra belki de soğuktan son nefesini ver.

Evet çok haklısın İsra suresi çok haklı, insan kendi çabasına göre kaderini belirliyor. Kesin öyle, ben de ikna oldum şu an.

Önce dünyaya gel bu ülkede, boktan bir eğitim sisteminde nerdeyse hiç bir şey öğrenemeden üniversiteye kadar kör topal gel.

Sonra zar zor ortalama bir işe girip ortalama bir maaş al. Kenarda köşede biriken 3-5 kuruşla başını sokabilecek ne kadar güvenli olduğunu bile bilmediğin bir ev al.

Sonra o ev tektonik plakaların birbirini itmesiyle yıkılsın.

O yıkılan evin altında kal, ama hemen ölme oradan çıkmaya çalış ve sonra belki de soğuktan son nefesini ver.

Evet çok haklısın İsra suresi çok haklı, insan kendi çabasına göre kaderini belirliyor. Kesin öyle, ben de ikna oldum şu an.
Ne mutlu sana o zaman.

Milleti 20 saatte 1 tane dahi afet görevlisi ulamadığı ilçelerde birileri 3 saatte 4 tane şehir geziyor.

Helal olsun ne diyeyim.

2.gün önce yani ilk güni uzunca yazdım renkdaş. Merkeziyetöilik yönetimi demode, çevik olmayan ve Türkiyemiz gibi büyük geniş farklı ve çok kültürlü toplum için olabilecek en kötü yönetim şekli. Osmanlı gibi, prime dönemi, Ordu’nda yoksa ki teknolojik çağdayız, dış devletler için bile zayıfsın/hasta adamsın demektir bu. Büyün bunların sebebi olarak 1.5 güne yakın geç başlandı arama kurtarma ve müdahaleye. Şaka gibi değil mi ama değil. Rezalet bu acziyet. Jandarma dahi bugün dahil oldu ki eğitimli ekipleri var. Ordu onay bekliyor günlerdir. Devletin reorganizasyona ihtiyacı var. Buna parlementer sisteme yeniden geçsekte var.

Bölgede pek çok kişi ilgisizlikten yakınıyor ama; şu ana kadar yıkıldığı tespit edilen yapı sayısı güncel olarak 6.444.
Basit bir hesapla her binaya sağlıklı bir müdahale için en az 2 ekip verseniz,
5 er kişiden 65.000 e yakın, kardan çok zarar vermemek için " EĞİTİMLİ " eleman gerekli.
Her ekibe yardımcı ekipman için gene en az 50.000 vinç ve ( kırıcı/delici hilti kullanamayacağınız için ) elektrikli (Ki bunun için en az 50.000 trifaze yüksek sanayi ceryanı üretebilen jeneratörler gerekli) yada kompresörlü(bunun içinde gene jeneratörlü daimi yüksek başınç sağlayabilen gene en az 30-40.000 mobil araçlar gerekli) DARBELİ DEĞİL PRESLE ÇALIŞAN kırma ve delme makinaları,
gene yaklaşık her ekip için (birisi hastaya gittiğinde diğeri enkazda kalması için) birer ambülans ve 3-4 kişilik acil müdahale ekibi +20-30.000 sağlıkçı vs. vs. ve göze görünmeyen, ama uygulamada kesin ihtiyacı hissedilen bir sürü detayda gizli kalan personel ve teçhizat ihtiyacı.

Bu kadar gerekli organizasyonun (Tatbikat yapar gibi önceden planlı olarak sevkiyat ve göreve hazırlanmadığı sürece) sadece yarım gün yada 1 gün içinde düzenli olarak sunulması dünyanın her yerinde imkansıza yakındır.

Ayrıca bu ekiplerin çalışma saatleri için gerekli ayrı bir detay da çalışanların devamlılığı için en az 6 saat dinlenmesi gerekir bu süre içinde boşluğu dolduracak personel olmasa bile ekip içinden nöbetleşe istirahat olsa bir yere kadar idare edilebilir.

Kısacası bence (Şantiye veya ekip çalışmasının sağlıklı ve amacına hizmet edebilecek şekilde bir organizasyonun ne demek olduğu hakkında hiçbir fikri olmayan ) çoğunluk eleştiriyor ama imkansıza ulaşmak sadece 1-1.5 gün aldı sayılır.

Belki farkedenler de olmuştur. Daha olayların güvenlik ve halkın beslenmesi, ısınması temel ihtiyaçlarına vs. vs.
En önemlilerinden bir konu da yolların çoğu hizmet dışı olduğuna ve tüm bunlar için neler gerektiğine dokunmadık

Son düzenleme:
Cnntürk: Twitter Türkiye'ye taahhüt verdi. Dezenformasyon mücalede iş birliği içinde olacağız. Tam anlaşma sağlandığında erişim engeli kalkacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt