6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nerde bu tarkan demesinler diye koklatmış. lutfetmişler. teşekkürler.
Yılbaşı gecesi 2 saatte 350 milyon (18 milyon dolar) kazanan birisinden bahsediyoruz.
Haklısın hakkı kardeşim, mesela erdoğan da aşağı yukarı toplanan 10 milyar dolar öiv nin (sadece öiv) 1 milyar dolarını 1. deprem bölgesi olan şu an ki ilgili yerlere bina güçlendirmesi için harcasaydı kim bilir kaç kişi daha hayatta kalırdı değil mi?

Koklatsaydı demek istemiştim, edit olsun. Çünkü bu paraya da (10 milyar $) ne olduğu bilinmiyor.

Ben bu süreçte yardım yaptığını açıklamayanlara linç edilmesini doğru bulmuyorum. Herkesin yardımı göstere göstere olacak diye bir şey yok. Maalesef bu ortamda gizli yardım yapan insanlar mağdur hale geliyorlar. Bunu çok sakıncalı görüyorum.
Zaten yardımın gizli yapılanı doğrudur. Diğer türlüsü reklam ve şovdur.

Bu grafiğin kaynağı belli mi.
Yanı bu arkadaş bu veriye nereden ulaşmış acaba.
"Temblor tarafından yapılan analize göre..." şeklinde belirtmiş ama devamında da zaten kaynağı paylaşmış;

Nerde bu tarkan demesinler diye koklatmış. lutfetmişler. teşekkürler.
Yılbaşı gecesi 2 saatte 350 milyon (18 milyon dolar) kazanan birisinden bahsediyoruz.
Sener-Sen-Caps-05.webp

Hepsini kastetmiyorum ama özellikle avrupa ve abedeliler içinde veya başka dost görünümlü ülke ekipleri içinde kamufle olmuş istihbarat ajanları veya özel amaçlı elemanlar illaki vardır.

Bunların şimdi her ne kadar dost görünseler de; ne kadar " Kurtla birlikte yiyip, sonra da çobanla birlikte kayıba ağlayan " karakterde olduklarını çook gördük.
İstihbarat ajanı deprem/enkaz alanından nasıl bir bilgi çıkaracak acaba? Ayıp bu yaptığın. Ne acıdan anlarsın ne insandan.

Dilara Gönder, Show TV’den istifa etmiş.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Haklısın hakkı kardeşim, mesela erdoğan da aşağı yukarı toplanan 10 milyar dolar öiv nin (sadece öiv) 1 milyar dolarını 1. deprem bölgesi olan şu an ki ilgili yerlere bina güçlendirmesi için harcasaydı kim bilir kaç kişi daha hayatta kalırdı değil mi?
Bina güçlendirmesi derken ne kastettiğini anlayamadım.

Sıva yapmak mı, içindekileri çıkartıp yıkıp yeniden yapmak mı, yoksa herkes içerdeyken bütün katları teker teker yeniden yapmak mı, yoksa binayı havaya kaldırıp temelini daha kuvvetli yaparak tekrar binayı üzerine koymak mı vs vs.

Kuvvetlendirmekten ne kastettiğini tam olarak anlayamadım gerçekten.

"Temblor tarafından yapılan analize göre..." şeklinde belirtmiş ama devamında da zaten kaynağı paylaşmış;

Eyvallah dostum kesin incelicem. Doğrudan olmasa da ilgilendiiğim konulardan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt