6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
adam 4 gün yalvardı vinç vinç diye.

Orhan Aydın'ın kızı Eylem Şafak enkaz altında yaşamını yitirdi.

1676095967265.webp

Yağmacılara atılan dayak videoları > bütün videolar. Şu kötü günlerde ağrı kesici gibi valla.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Yüzünde insana benzer bir sıfat var mı şu leş karının allah aşkına? Domuza benziyor domuza, boyudevrilesice. Maalesef görüyoruz ki, enkaz altında olması gerekenler yukarıda, yine iyi ve masum insanlar öldü, bir Türkiye klasiği olarak.

Yüzünde insana benzer bir sıfat var mı şu leş karının allah aşkına? Domuza benziyor domuza, boyudevrilesice. Maalesef görüyoruz ki, enkaz altında olması gerekenler yukarıda, yine iyi ve masum insanlar öldü, bir Türkiye klasiği olarak.
Bana bi tane o camiada yüzünde nur bulunan birey göstersene renkdaş, Bi bu mu? Alayı böyle bunların.

Fuat Oktay, arama-kurtarma çalışmalarıyla övündü: “BM koordinatörü ilginç bir konuyu paylaştı benimle; 'Bu kadar büyük bir depremin arama kurtarma ve diğer faaliyetlerini bu kadar hızlı yapabilen başka örneği henüz göremedik, rastlayamadık' şeklinde.”

1676098759102.webp

SON DAKİKA!! Can kaybı 20.665 oldu.
7:30'da verilmiş o sayı. Şu an her yerde enkaz kaldırmalara başlanılmış çünkü insanların cenazesi de çıkamıyor enkazdan. Bu durum birkaç şeye yol açacak.

1-) Umarım enkaz kaldırılınca o binayı yapanlar cezasız kalmaz. Çünkü birkaç yerde binaları yapanların cezalandırılması için enkazın kalkmaması gerektiği söyleniyordu. Fakat bu şu an içinde bulunduğumuz durumda imkansız. İslam bu durumda elimizi kolumuzu bağlıyor ve katile yardım ediyor dolaylı yoldan da olsa. Çünkü insanlar en kısa zamanda cenaze namazı kıldırmak istiyor İslami koşullara uygun bir şekilde. Bu durumun farklı bir yolu olmalı.

2-) Maalesef vefat eden insan sayısı bir anda artacak. Çünkü enkazın altında 100 kişi varsa maksimum 20'sine canlı cansız ulaşıldı. Gerisine Allah rahmet eylesin. Tabii afet koordinasyonunu mükemmel bir şekilde başaran devletimiz insanın aklıyla dalga geçer gibi akşama 400-500 vefat daha açıklar kesin gerçek sayılar on binler olmasına rağmen. O sayıları gerçekten açıklayacaksınız ve tüm sorumlular bunun üzerinden yargılanacak. "Asrın felaketi" diyerek şu anki çaresizliğinizi normalleştirmeyin. Toplamda 25-26 bin vefat açıklayıp da "Asrın felaketini yaşadık. Ona rağmen 25-30 bin kişi vefat ile kurtulduk çok şükür" diyerek kendinizi sakın kahraman çıkarmayın bu durumdan. Hele devletimiz tüm imkanlarını seferber etti falan sakın demeyin.

Fuat Oktay, arama-kurtarma çalışmalarıyla övündü: “BM koordinatörü ilginç bir konuyu paylaştı benimle; 'Bu kadar büyük bir depremin arama kurtarma ve diğer faaliyetlerini bu kadar hızlı yapabilen başka örneği henüz göremedik, rastlayamadık' şeklinde.”

Ekli dosyayı görüntüle 192147
Daha demin dedim ya. Daha demin yazdım. Bu durumdan kahramanlık çıkaramazsınız ya.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt