6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yerel halklar kendine has bir güzelliği olan, ruhu olan evleri terk edip çirkin kulelerde yaşamaya nasıl ikna oldular, hayret doğrusu.

Eski evlere bayılırım.

Her zaman derim bu adam çok yanlış zamanda bize geldi. Gençken ilk adı bizimle geçtiği zamanlar kulübe gelseydi efsane olurdu.

Gerçekten 10 numara kral adam.
Arda sonrası Kap'a bildirdiğimizde alsak tam prime dönemlerine yakındı.

Akpli ökkes kavak tutuklanmis

Nurdagi belediye baskani
1677334898243.webp

288 oy farkiyla kazanmis. belki bu adamin secim zaferinde bile trafoya kedi girmistir.

Deprem olunca aşağı inmenin mantığını bilim sınırlarında açıklayabilecek var mı sadece yaşanacak artçıyı hissetmemek için diye düşünüyorum gel de akrabalara bi anlat bunu
Ben anlatayım, 7.9u yaşadık, aşağı indik evin durumunu bilmediğimiz için, eve girmekte tereddüt ediyorduk, 1-2 kez girdik, 7.6 yaşandı. Evin hasar alıp almadığını bilmiyorsan eğer, depremin şiddetini bilmiyorsan eğer in derim durdugunda.

Ben anlatayım, 7.9u yaşadık, aşağı indik evin durumunu bilmediğimiz için, eve girmekte tereddüt ediyorduk, 1-2 kez girdik, 7.6 yaşandı. Evin hasar alıp almadığını bilmiyorsan eğer, depremin şiddetini bilmiyorsan eğer in derim durdugunda.
Büyük depremde inersin anlarım evin hasarsızsa 5.2 de inmek saçma geliyor çünkü bu depremler 6 ay sürecek diyorlar

Geçmiş olsun Murat kardeşim tekrardan

Büyük depremde inersin anlarım evin hasarsızsa 5.2 de inmek saçma geliyor çünkü bu depremler 6 ay sürecek diyorlar
Kimse birşey bilmiyor ki Emre. 7.9da çok şiddetli başlamadı, artarak devam etti. Öncesinde yavaş başlayıp durup sonra çok ciddi hale gelebilir, evine güveniyorsan otur tabi, benim kayinpederde balkona çıkıp milleti izlerdi niye çıktı bunlar dışarı diye🙂 ama hep anlatılan dinar depremi vardır bir sürü evi yıkan bu bölgede, şiddetine baktım şok oldum. Yüzlerce kişiyi evsiz bırakan o deprem 6.1 imiş. Ülkemizde 5.5 şiddeti üstüne ben dışarda bile yatarım artık. Bir diğer parametrede depremin geliş açısı. Uzman biri ile görüştüm, neden bazı yerler yerle bir oldu da bazı yerler çizik bile almadı bulunduğum ilçe gibi dedim. Söylediği cümle çok ürküttü beni, sizin ilçenize gelen acı ile ev burkulma yaşasa idi dayanmayabilirdi, merkezussune yakın olduğunuz için s dalgası buna yol açmamış olabilir, zemin sağlam olsa bile tek yönlü gelmese o zaman evin çok şansı olmadığını söyledi. Gevşek zeminlerde bu olasılığın çok arttığını söyledi. Evin yıkılması için birçok parametre olduğunu ve hepsine karşı önlem alınması gerektiğini söyledi.

İnşallah. Bir ihtiyaç anında hemen haberdar etmeni bekliyorum. Unutma.
Yurtdışına 2 bilet ve yurtdışına istek yapabilirsen inan çok mutlu olurdum, ülkede yasamadigim tek savaş kaldı, Allah onu göstermesin😄 isyerimin önünde Ankara'da bomba patladı(o sıkıntili dönemde ankaradaydim patlamaların olduğu zaman) pandemide isyeri kapattım, şimdide bu. Şaka bir yana, keşke zamanında aynı sektörde olma şansımız varken işyeri sevdasına düşüp vazgecmeseydim. Yardımcı pilotluk sınavlarının çoğunu geçip mülakata gitmekten vazgeçmiştim, eşim seni yanımda görmek istiyorum dedi, zaten işyerinden daha çok kazanırsın demişti. 😄

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt