GSC Haber 6 Temmuz Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı | Florya'nın Değerlendirilmesi Hakkında Yetki Verildi

Erden timur allah askina cik acik acik konus net cumlelerle bu kez
beklemiyorum kendisini o pozisyona soksun ama şunu dese varya ortalık yıkılır..

"belli ki bir çalışma olmuş...teklif 50-50 mi ? Peşinatı vereceğim....ve %3-%5 GS ye daha fazla oranla yapacağım"

dese - dursun yönetimini yerle bir eder.

ama felakette ir baskı altına alır kendini - tercih eder mi emin değilm o yüzden.

Florya konusu yuzunden ceza yemistim. Surec sonunda ceza veren adminden ozur bekleyecek duruma dusmeyiz insallah. Gorunen oki, Florya’da yok pahasina kaybedilecek. 5 yil sonra tekrar 300 milyon dolar borcla adayi satma planlari yapiyor olucaz. Dursun Ozbek’e yetki verilmemeli.
Vallahi bize giren çıkan olmaz satılsın hatta beklemesin bile haftaya da onun ihalesi dönsün.
50 tane bunak çay içsin diye dönen işletme.
Bu bunakların ada yerine çay ocağına gidip çay bardağından kahve içtiklerini görürsem de benden mutlusu olmaz

Erden Timur sonrası üşüşmeler

1720258394894.webp

1720258444310.webp

reis 60 dönüm olarak düşünürsek m2si 120 bintlden sattığımızı düşünelim 220 m dolar para ediyor. dursunun modeldense bu iş bile daha karlı :D
Oha güzel para. Rivada da ben böyle bir şey söylemiştim. O gün 100 milyon dolar alıp yolumuza baksak borcu 5 sene önde kapatmıştık ama sürünmeyi tercih eden herifler var. Artık aradan kimler ne yiyor ben burayı çok merak ediyorum.

Peşinat olarak 70 80 milyon Euro verebilecek ya da vermeyi kabul edecek bir firma olacağını sanmıyorum. Vereceği parayı öz sermayesinden vermek zorunda çünkü. Bunu verebilecek bence tek firma emlak konuttur. Emlak konut ile de daha önceden görüşüldüğü için bu rakamlar zikrediliyordur. 50 50 pay sebebi de bence bu. Zira Dursun Özbek bunu söyledi. Başında alacağımız peşinat ile bb den çıkmak daha karlı olabilir dedi. Ya da fatih Altaylı söyledi bunu Erden Timur ile yaptığı röportajda...
işte zaten burası abzürt

o zaman nedir bu knu çevresinde edilen dans ... Rivadaki kafa ile aynı - ederininden daha azına hisseyi hiç etmek nakit para için. Riva'da da aynı dertten 400 küsür milyar mıydı o zamanın parasıyla bilmemnde 300 lere eyvallah denmişti diye hatırlıyorum.

bana göre hiç farkı yok böyleyse.

ihale mihale boş boş işler.

tamamen taşalrı yerine koyup süreci işletmektan farkı yok.

erden timur tamamen bu nedenle biz yapalım derdindedir muhtemelen. ki EN ZOR YOL ODUR bu arada. inşaat süreci işletmesi bu yönetimin falan fecaat yani (istemediği yoldan gidilirse neden ince eleyip sık dokusun)

orda da konu çıkmaza giriyorişte.

reis 60 dönüm olarak düşünürsek m2si 120 bintlden sattığımızı düşünelim 220 m dolar para ediyor. dursunun modeldense bu iş bile daha karlı :D
40 dönümü 1.084.000.000 TL ye almışsın. M2 si 27.000 TL ye geliyor. 6 kat katla satış olabilse zaten hiç bu zahmete girilmezdi diye düşünüyorum.

Konuşmaların bitip oylamaya geçilmesi 16.00-17.00 bulur o zamana kadar genç üyeler işten çıkıp gelir.

Vallahi bize giren çıkan olmaz satılsın hatta beklemesin bile haftaya da onun ihalesi dönsün.
50 tane bunak çay içsin diye dönen işletme.
Bu bunakların ada yerine çay ocağına gidip çay bardağından kahve içtiklerini görürsem de benden mutlusu olmaz
Onu gectim devlet burasi tehlikeli deyip muhurlese ona bile sevinirim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Erdenin yerinde olsam ihaleye girerdim. Madem %50 pay ortaklığı kendi adamımız girsin en azından en iyisini yapacağından şüphemiz olmaz. Bir sonraki geldiğinde de eminim ki buradan kazandığı ekstradan yine sponsor olarak kulübe sokacak kadar koca yürekli bir insan kendisi.

Katılıyorum baştan neden %50 diyoruz ki o zaman ihalenin mantığı kalmıyor.Bende orada takıldım.
Belki %55-60 veren olacaktı.
İhale de bu minimum teklif olarak ekleniyor olamaz mı şartnameye? Sonuçta ihale olacak öne çıkmak için daha yüksek veren %60 veren çıktı almak için o şirkete vermemezlik yapamazlar herhalde. Bilmediğimden soruyorum.

40 dönümü 1.084.000.000 TL ye almışsın. M2 si 27.000 TL ye geliyor. 6 kat katla satış olabilse zaten hiç bu zahmete girilmezdi diye düşünüyorum.
floryada arsa m2leri geçen sene 60-70 bin tl arasıydı. bugün sancaktepede bile 40-50 bin tllere gelmiş m2 fiyatları. florya gibi bir yerde 120 bin tl çok normal

Bence tartışılması gereken konu şu. Bu işi biz mi yapalım yüklenici firma ile mi çözelim? Onay için de yönetime dikte ettirilmesi gereken gelen para bb den çıkıldıktan sonra fonda kalmalı ve sadece fon getirisi kullanılabilmeli...

Bu sayede elinde gayrimenkul olarak bir Florya kalmamış olsa da artık o fon senin gayrimenkulün olur...
güzel yaklaşım

orda olay şu

rayiçe yapılan işler Erden Timur'un dediği gibi (yani %5 yanılma payı var tabi) lüks bölgelede

1)Kendin yaparsan : tantana - inşaat yönetmen lazım vs vs - sonsuz baş ağrısı. finansmanı ön satışla kurman lazım - devamı için aynı şekilde. BU CİDDEN ZOR iş.... herkes yapamaz - yapabilende Erden Timur gibi gece gündüz işinde olman lazım - ama uğraşanı hayata küstürür - onuda söylieyim.

2)olması gerkeen payalaşım oranında yaparsan: %35-65 gibi - EN DOĞRU VE KOLAYI BU - sadece HUKUKİ AÇIDAN kendini koruyacaksın - cezai şartlarda hemen devreye gireceksin ve işini kontrol ettireceksin. Ama buda 70 M peşinat YOK.

3)%50-%50 peşinat alarak yaptrman (dursun yönetimi modeli) - GS nin oradaki ederden en az kazanç sağladığı ama BB'den çıktığı senaryo. Keramettin admirin sorduğu gibi - bu yola gidilse bile taahhüt ne zaman ilk satışlar vs için mesela ..

Aysal'a yetki verilmemesinden sonra seçim kararı almıştı da o biraz tüymeye bahane arıyordu zaten.

İhale de bu minimum teklif olarak ekleniyor olamaz mı şartnameye? Sonuçta ihale olacak öne çıkmak için daha yüksek veren %60 veren çıktı almak için o şirkete vermemezlik yapamazlar herhalde. Bilmediğimden soruyorum.
ihalenin hakkaniyetli olacağını düşünmüyorum çünkü hazırda 70 M peşinat veren %50-50yi alan bir durum var... ben başka teklif falan olduğunu düşünmüyorum. demin dedi- nisanda bir kaç haftaya hallolacak vs diye.

minimum %50-%50 durumu "gel beni kazıkla" demek ... MAKSİMUM %40-60 tır karşıya verilecek oran . oda hani "uğraşacaksın 4 5 sene - sende ekmek ye biraz" yaklaşımıdır- hakkaniyetli olan %35-65 tir ama burda acele iş ve kalite sıkıntısı olabilir.

70M dolar peşinat bir firma için çok tehlikeli bir para - kaç tane projenin finansman döngüsünü etkiler mesela - o denli bir meblağ - ama 4-5 sene sonunda inşaat maliyeti + peşinat 2.5 katı karla kazanır ayrı.

Geri
Üst Alt