GSC Haber 6 Temmuz Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı | Florya'nın Değerlendirilmesi Hakkında Yetki Verildi

Dünyada kaç kulüp negatif öz sermayesi var diye ceza almış?

Türk takımlarının 15 senedir ekside öz sermayeleri, çıkıp böyle aptalca bir açıklama yaparsan tabii sorgular insanlar.
İlk olarak negatif öz sermaye yüzünden ceza alınıp alınmadığını bilmiyorum. Sadece UEFA'da bu öz sermaye olayına baktıklarını biliyoruz bir çok kriter ile birlikte. Dünya'da TR dışında negatif öz sermayeli kulüp var mı? Bilmiyorum. Orada açıklamanın yanlış veya doğruluğu değil sosyal medya da negatif öz sermayenin ne olduğunu bilmiyor veya zarar falan sanıyor o garibime gitti.

İhale de bu minimum teklif olarak ekleniyor olamaz mı şartnameye? Sonuçta ihale olacak öne çıkmak için daha yüksek veren %60 veren çıktı almak için o şirkete vermemezlik yapamazlar herhalde. Bilmediğimden soruyorum.
İhale işi her zaman sıkıntı siyasi etki büyük orada ihaleyi alacak siyasi gücü yüksek olan bir firmanın X bir teklifin üstüne çıkmazlar dayanıklı dövüş var.

Kısacası oradaki amaç düşük pay + yüksek kar kısacası alan firmanın zengin olması tıpkı Riva'da ki gibi...

Tv'de gazetede çalışan muhabir gazeteci tayfa yönetime yakın, youtube gibi yerlerde kendi imkanlarıyla iş yapanlar muhalif oluyor.

Kesinlikle doğru.

Zaten plananan enflasyon faizlerin altına indiği an beraber düşürülmeye başlanacak en fazla 4-5 ay bu seviyelerde daha kalır Kasım veya Aralık gibi 250-500 baz düşürmeye başlarlar seneye bu zamanlar %20'in altında olur.
Her şeyi geçtim. Erden Timur bu konuya da değindi Fatih Altaylı ile olan videosunda. Dursuna laf çaktı. Siz neden 3 yıllık bb faizini hesaplıyorsunuz dedi. Hesaplamanız gereken süre maksimum 1 yıl olur dedi. Çünkü proje bu süreçte satış yapacak ve yarısı bb borcundan düşecek. Yani sistem otomatik kendi borcunu kapatacak dedi.

Erden bey 9-10 bin dolara satılabilir diyordu iyi bir isim hakkı ile.(%1-2 verilerek yapılabiliyormuş en fazla 5)
Raporda 6.750 dolar yazılmış arada uçurum var.

1 milyar dolarlik bir rant var ortada. Tum masraflar cikildiktan sonra dahi 850 milyon dolar var. Boyle bir proje icin dunyada sana uygun kredi vermeyecek tek bir finansal kurulus yok. Ulkenin yarisi muteahhit halen insaat yapmanin zor oldugunu dusunenlerin olmasi garip. Ustelik konusulan mevki Istanbul’un gobegi.
Valla bu kadar basitse o zaman dediğim gibi gelsin birisi bu durumu açıklasın ve kişisel kefaletini de koysun ortaya...

Aysal gider gitmez takımdaki basketbolcular 3 aylık maaş gecikmesini öne sürerek takımdan ayrılmıştı futbolda da kasada para yok diye transfer vs. yapılamamıştı vs.
Yetki verilseydi, hemen kasaya para girişi olacak ve yeni Drogba-Sneijder ler gelecekti zannedenler vardı, buna halen de inanıyorlar; cehaletten başka bir şey değil. O yetki verilseydi bile gayrımenkul fonu oluşturulacaktı sadece ve para girişi birkaç yıldan önce mümkün değildi.

Dursun bizi çalışıyorr..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Erden bey 9-10 bin dolara satılabilir diyordu iyi bir isim hakkı ile.
o kadar basit mantık yürütüyorum ki

fenerde olsa florya (hani ali koç takmıştı ya bu konuya - bi halt açıklayamdı - bayılırdı elinde öyle bir şey olsa , cebinden yemezdi )

daha proje halindeyken para toplardı üye kitlesindeki zenginden ön-satış ile - hiç böyle taklalar atmadanda işi bitirirdi -tabiiki kaymakta yerde ayrıda ama ÇAT diye yaparlardı bizde konuşur dururduk.

Sanki bilinmeyenli denklem arkadaş bu işin çok net ve şeffaf olması lazım ya da iptal olması lazım.

Her şeyi geçtim. Erden Timur bu konuya da değindi Fatih Altaylı ile olan videosunda. Dursuna laf çaktı. Siz neden 3 yıllık bb faizini hesaplıyorsunuz dedi. Hesaplamanız gereken süre maksimum 1 yıl olur dedi. Çünkü proje bu süreçte satış yapacak ve yarısı bb borcundan düşecek. Yani sistem otomatik kendi borcunu kapatacak dedi.
En baştan dediğimiz gibi amaç UEFA ya da sportif başarı değil bunlar kamuflaj asıl amaç kendi çıkarları siyasi olarak istenilen firmaya Florya'yı verip hiç etmeleri.

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi faizler zaten düşecek şu an enflasyon yıllık bazda düşüşe geçti en fazla 1 sene daha zorlanırız sonrası biter.

Ama Florya'dan çok daha büyük gelirlerden mahrum kalırız sadece borçları kapatıp kenara para koymak değil aynı zamanda o kadar büyük bir gelir ki doğru projelendirmeyle ve uzun yıllar her sene yıllıık olarak 2-3 milyar TL para kazancı sağlayabilir bu uzun yıllardan kastım sonsuza kadar doğru yönetilirse sürer.

Bundan 15 sene sonrada 4-5 milyar TL gelirimiz olur o dönem tekrardan borç içine düşmeyiz ama Dursun Özbek'in dediği sistemde yine kulüp er geç borç batağına düşecek.

Birileri Galatasaray’ın elindeki çok değerli bir araziyi ucuza kapatmak için fırsat bulmuş, hevesle yetkinin yönetime verilmesi için dakikaları sayıyor gibi geliyor.
Yönetime hiç güvenmiyorum

Valla yetki verilirse

Erden Timur ihaleye girmeli ...%50-%50 + 70 M dolar peşinatla NEF ile girmeli...zaten yöentimde de değil.

%52-48 gs lehine yapuyorum aynı şartta diyerek.

zaten fatih altaylıda dedi - o orana herkes girmek ister diye.

öyle olsa zarar ederiz ama elaleme gitmedi derim paralar.

Yetki verilseydi, hemen kasaya para girişi olacak ve yeni Drogba-Sneijder ler gelecekti zannedenler vardı, buna halen de inanıyorlar; cehaletten başka bir şey değil. O yetki verilseydi bile gayrımenkul fonu oluşturulacaktı sadece ve para girişi birkaç yıldan önce mümkün değildi.
Aysal yetki için hiç toplamadıki. Bu konuşuldu sonra Divan'da GYO işi eleştirildi ve Aysal'da istifa etti. Genel Kurul toplayıp oradan red aldı gibi bir durum olmadı eğer yanlış hatırlamıyorsam.

Erden bey 9-10 bin dolara satılabilir diyordu iyi bir isim hakkı ile.(%1-2 verilerek yapılabiliyormuş en fazla 5)
Yazmayayım diyordum da. Bu dursuna iyice sinir oldum bugün. Nivak'ta çalışan iş arkadaşlarım var demiştim. Geçen hafta konuştum onlarla. 10.000 dolar/m2 üzerinden satış yapıyorlar ki bizim yerimiz, projemiz ile kıyaslanamaz bile.

Erden Timur ne dedi o videoda. 60.000 m2 lik bir arsa üzerine oturmuş projeden bahsediyorsunuz. Bölgedeki tek evleri, küçük siteleri asla kıyaslamayın. O bölgede bizim alternatifimiz yok. Üstüne marka hakkı olarak %1,5 veriyorsunuz ama satış fiyatlarına %20 ekliyorsun dedi.

Emin olun 6 ay olsa bu söylediğimiz satış fiyatlarının kat be kat üzerine çıkacak rakamlar Erden Timur'un dediği gibi yapılırsa.

Dursun hala hikaye okuyor. Yalancı.

Valla yetki verilirse

Erden Timur ihaleye girmeli ...%50-%50 + 70 M dolar peşinatla NEF ile girmeli...zaten yöentimde de değil.

%52-48 gs lehine yapuyorum aynı şartta diyerek.

zaten fatih altaylıda dedi - o orana herkes girmek ister diye.

öyle olsa zarar ederiz ama elaleme gitmedi derim paralar.
Erden Timur'a vermezler o da girmez zaten alacak firma şu an bellidir sadece formalite olacak eğer oldu da girdi diyelim bu sefer siyasiler önüne taş koyar bu sefer kendi işleriyle ilgili ciddi sıkıntılar doğar önüne tonla taş koyarlar.

Yetkiyi vermezseniz öldük bittik diye konuşuyor.
İki senedir şampiyon olan şampiyonlar Ligi geliri kazanan 30 milyon Euro’ya oyuncu satan kulüp ölmüş bitmiş de haberimiz yok

Yazmayayım diyordum da. Bu dursuna iyice sinir oldum bugün. Nivak'ta çalışan iş arkadaşlarım var demiştim. Geçen hafta konuştum onlarla. 10.000 dolar/m2 üzerinden satış yapıyorlar ki bizim yerimiz, projemiz ile kıyaslanamaz bile.

Erden Timur ne dedi o videoda. 60.000 m2 lik bir arsa üzerine oturmuş projeden bahsediyorsunuz. Bölgedeki tek evleri, küçük siteleri asla kıyaslamayın. O bölgede bizim alternatifimiz yok. Üstüne marka hakkı olarak %1,5 veriyorsunuz ama satış fiyatlarına %20 ekliyorsun dedi.

Emin olun 6 ay olsa bu söylediğimiz satış fiyatlarının kat be kat üzerine çıkacak rakamlar Erden Timur'un dediği gibi yapılırsa.

Dursun hala hikaye okuyor. Yalancı.
aynen öyle ufacık arsalara konmuş iç içe villaların satış fiyatı 7 bin dolar civarında ve bizim araziyle mukayese edilemez bile

Geri
Üst Alt