GSC Haber 6 Temmuz Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı | Florya'nın Değerlendirilmesi Hakkında Yetki Verildi

Aga ihaleye girecek firmalar falan değil. Emlak konut ile bu ön görüşmeleri yapmış işte belli değil mi? Bilmiyorum belki 40 dönüm araziyi 1 milyar 84 milyon TL ye alırken bile anlaşılmış olabilir.
Tahmin ediyorum da işte birileri açıkça sormalı, her şey net diyor ama hiç bir detay vermiyor.

İlk madde için çalıştıklarını söyledi.

Yahu zaten nakit 70 m euro alma olayı için birileriyle önceden görüşüp anlaşmaları lazım. Her şeyi kurgulamışlar.
İhale şartnamesine yazılabilir bu rakam ve 3-4 firmada aynı rakamı verebilir değerli bir alan sonuçta.
Belli bir firmaya verme amacı da olabilir bu arada itiraz etmiyorum teknik olarak söylüyorum.

İhale şartnamesine yazılabilir bu rakam ve 3-4 firmada aynı rakamı verebilir değerli bir alan sonuçta.
Şöyle anlatayım.

% 50-50 şeklinde ihale çıkman zaten önden bir pazarlık yapman demek, ihalenin amacı zorlayıcılık değil midir.

70 milyon dolar minimum nakit ile %50 konusunun nasıl belirlendiğini açıklaması gerekiyor bu durumda.

Burada iki mevzu vardır high level’da halka anlatmak için.

- Ne kazanacağız
- Ne zaman kazanacağız

Ben bunlara net cevap göremiyorum. Görüyorum da plan göremiyorum ortada.

Şöyle anlatayım.

% 50-50 şeklinde ihale çıkman zaten önden bir pazarlık yapman demek, ihalenin amacı zorlayıcılık değil midir.

70 milyon dolar minimum nakit ile %50 konusunun nasıl belirlendiğini açıklaması gerekiyor bu durumda.

- Ne kazanacağız
- Ne zaman kazanacağız

imza atarım şu 3-5 satır cümleye

1 allahın kulu 15 saniye şunu söylese kürsüye gelip rahat edicem.

riva konusunda yetkiyi ünal aysala verilmeyip bu haramilere verildigi gün demiştim ,soyulmaya baslıyoruz

o gunden bugune zerre ders almamış genel kurul

Şöyle anlatayım.

- Ne kazanacağız
- Ne zaman kazanacağız

Katılıyorum baştan neden %50 diyoruz ki o zaman ihalenin mantığı kalmıyor.Bende orada takıldım.
Belki %55-60 veren olacaktı.

Belli bir firmaya verme amacı da olabilir bu arada itiraz etmiyorum teknik olarak söylüyorum.
Peşinat olarak 70 80 milyon Euro verebilecek ya da vermeyi kabul edecek bir firma olacağını sanmıyorum. Vereceği parayı öz sermayesinden vermek zorunda çünkü. Bunu verebilecek bence tek firma emlak konuttur. Emlak konut ile de daha önceden görüşüldüğü için bu rakamlar zikrediliyordur. 50 50 pay sebebi de bence bu. Zira Dursun Özbek bunu söyledi. Başında alacağımız peşinat ile bb den çıkmak daha karlı olabilir dedi. Ya da fatih Altaylı söyledi bunu Erden Timur ile yaptığı röportajda...

Katılıyorum baştan neden %50 diyoruz ki o zaman ihalenin mantığı kalmıyor.Bende orada takıldım.
Belki %55-60 veren olacaktı.
dedi ya işte "neden nisanda dedinde çııkmadın"

hemen hatırlayım o zamanki cümley :"çok güzel teklifler var , alacağımız peşinat ile 1 2 hafta içerisinde BB den çıkacağız - Mayıs sonunda hallolmuş olacak"

demek zemin - pazarlık hazırdı...

bugün ne dedi "neler söylendi ..bizde seçim zamanı geldi diye bkeleyim dedik" (çünkü bu durumun farkına varıldığından aday oldu SÜheyl tarafı zaten - birazda ali koç üzeridnen prim kastılar...ama amaç başkan olmak değildi orada. bu konuyu konuşmaktı)

3 5 youtuber eski gazeteci bile kulis bilgisine ulaştığı yerde bilmek isteyen öğreniyordur gerekenleri...

şu anda ihale süreci falan tamamen prosedür . çünkü şartnameye koymuş...geleceksen 70 M doları şak diye vereceksin diye...

zaten maksimum 2 3 kişi çıkar bu şarta uyacak - allabilir ne bağlantıları vardır ve de . bu ekonomide inşaat firması zank diye koyamıyor olması lazım normalde o parayı.

haliyle bir firma ile öngörüşmeler olmuş - o firmada demişki - baba o 70 i şak istiyorsan %50-50 yapalım .

yani atıyorum %65-70 ise normal hakkın - %15-20 sine karşılık 70 Mil yonu al ..

senin beklediğin hasılat yuvarlak hesap 600 gibi bir şey mesela karşı tarafıda dahil ediyorum.

%15-20 lik kısım 100-150 M potansiyeli 70 M dolara ver ..

yani riva benzeri daha fazla değer / gelir potansiyelini - hemen almak için ufaltarak al.

birebir aynı mantık.

Yetkiden sonra pazartesi BBden çıkilmasi gerekirken, en az 1 ay parti görürüz yine
Yetki alındıktan sonra ihale süreci başlayacak ya. İhale şartnamesi ihale tarihi açıklanacak. Sonra GS TV'de ihale olacak o ihale sonuçlandıktan ve imzalar atıldıktan sonra BB'den çıkış olacak.

Florya konusu yuzunden ceza yemistim. Surec sonunda ceza veren adminden ozur bekleyecek duruma dusmeyiz insallah. Gorunen oki, Florya’da yok pahasina kaybedilecek. 5 yil sonra tekrar 300 milyon dolar borcla adayi satma planlari yapiyor olucaz. Dursun Ozbek’e yetki verilmemeli.

Bence tartışılması gereken konu şu. Bu işi biz mi yapalım yüklenici firma ile mi çözelim? Onay için de yönetime dikte ettirilmesi gereken gelen para bb den çıkıldıktan sonra fonda kalmalı ve sadece fon getirisi kullanılabilmeli...

Bu sayede elinde gayrimenkul olarak bir Florya kalmamış olsa da artık o fon senin gayrimenkulün olur...

Geri
Üst Alt