#7 Roland Sallai

3-5-2ye olmaz diyodum adamı biraz araştırınca asıl 4-2-3-1e olmaz gibi. Topsuz koşu hariç hücum yetenekleri kısıtlı bir adam kuş taşa çarpmazsa 10gol 10 asist yapma ihtimali yok ama 3-5-2 kanadında fiziğiyle çalışkanlığıyla iş yapacaktır.

Takıma yararlı olacağı konusunda benim şüphem yok. İyi transfer.. Ama bu plansızlık ve kaos ortamında yapılan işler, gerçekten hiç akıllanmayacağımızı gösteriyor. Umarım kulüp bir an önce satılır, başka da bir isteğim yok. Çiftlik.

7 numarayı Barış'ın almasını tercih ederdim ama kural gereği olamayacak. Roland alsın.

Birkaç röportajını aradım, hocası Streich’a rastladım.

Birkersinde almanca öğrenme gayretini çok övdü. Diğerleri gibi haftada bir iki kere değil, her gün almanca öğrenmek istiyor. Oda bunun daha çok kapılar açacağın farkında.

Bir iki sene sonra(ozama kadar kalırsa tabi) Szalai gibi bülbül gibi türkçe konuşmaya başlarsa şaşırmamak lazım.

Diğer röportajında Hocası Streich Babasına sövdü. Babası : oğlumu Lazio istiyor, o yüzden iki haftadır oynatmıyorlar demiş. Hocasıda haklıca babasına geçirdi lafı
neutral gozle baktigimda, hocasi nin serzenisi hakli mi ,kendince hakli olabilir - yoruma acik . ancak ;

sallai sulale den futbolcu .
*sallai ailesi (amca ve babasi da futbolcu idiler, amcasi yanilmiyorsam daha sonra hocaliga gecis yapti,,, sallai nin ablasi/kiz kardesi de olabilir kadin futbolu takiminda idi ) .

latife bir yana, yani demem o ki, ailesi kendisi icin en hayirli ve saglikli olani bilirler kanisindayim. bu palermo sonrasi apoel secimi donemi de boyle idi.
sonrasinda da bundes'e gecis yaptigi donemde.

bildigim kadariyla,
sallai nin ogrenme vs caliskanligi sadece dil vs ile sinirli degil.
*caliskanligina dair *altyapi donemi hocalarinin ovguleri baglaminda one cikan begendigim xfaktor tarafi ; *her idman sonrasi *ekstra calisma yapmayi rutine baglamasi .

bi milli mac donemi - mac onu ve sonrasi takim olgusu/aile ortami vb baglaminda yaptigi aciklamasini da cok begenmistim .
<- bi ara orj haliyle buraya eklerim .

saygi ve selamlar.

Son düzenleme:
fb macindan sonra okan sutlanirsa yeni tdmiz altinda ilk dklarini görecektir bizde

TEKNİK, HIZLI, DRİPLİNGÇİ I ROLAND SALLAI ANALİZİ | E-TRANSFER | ORHAN ULUCA​

Orhan ın anlattığı karakterine göre kadıköyde Ali Koç u döver bu

Fizik kaliteyi yukarı çekecek oyunculardan biri.

Osimhen,Sallai,Barış,Thor,Sara,Davinson,Jakobs fizik kalite olarak üst düzey oyuncular bizim ligimiz için. Bunların yanına bir kaç ekleme daha yapmamız lazım önümüzdeki yıllarda.
Bu yorum heyecanlandirdi beni renkdas

Yanlış olctuk doğru bictik gibi geliyor kendi transferinde. Yararlı olacağını umuyorum.

1000103275.webp

ilk donemleri -next *dybala- denildigi bir habere denk gelmistim .
ki,invert oldugu anlar ve icler den dikine gidisler de bende bu vibe'i almistim. diger yandan wide wing dolayli geliskenler de *sancho'yu andiriyor kimi nuanslariyla....

skalasi bold genis bir yetenek nazarim da .
begendigim tarz - safkan all around player .

tirnaklarini kaziyip bundes'e gecis yapmis, akabinde yolu tam da olmasi gereken zamanda bizle bulusmus bir deger .

ilk ulke cikisi palermo yapinca , klasik italyan isi scout adimi olarak bu duruma sasirmamistim. malesef isler palermo da saglikli ilerlemedi o sezon.
bir sezon da de zerbi dahil toplam 5 hoca ile calismis olmasi kendisi adina kanimca buyk handikap di . yanlis okumadiniz , *5 teknik adam tek sezonda.

haliyle kiralik ertesi , kimine gore sinif dusmesi,kimine gore bir buyuk cesur karar, cesaretli adimla italya dan , guney akdenize *apoel takimina gitmeyi secmesi , kariyeri adina donum noktasi mi, tam tersi mi, bu da nerden baktiginiza bagli . oyuncu tarafi apoel de cok iyi bir sezon gecirip *sampiyonlukta cok buyuk bir pay sahibi oluyor, hemen ertesine alman takimi kendisini transfer edip kariyer seruvenini tekrar avrupa goobegine geri donduruyor .

bundes de sabit bir hoca ile calismasi da kanimca bir ek arti oldu oyununu gelistirme adina, palermo da 5 hocali doneme kiyasla...
<-elbette-> italya da tek sezonda almis oldugu *taktik derinlik gelisimi de onemli bir kazanc olarak kendisine yuklemis olmasini da *sallai *bugun bile konusmasin da bahseder -palermo seruveninin oyununa taktik derinlik kattigi konusunu .

* macar futbolu ozelinde milli takim havuzun dan
*2 oyuncu sec *bizim takima gibi bir soru sorulsa ,gozum kapali lpool'lu ve bizim sallai'yi secerim nacizane .

<- acikcasi hoca ve yonetim den bu tur bir hamle beklemiyordum.
olumlu anlamda sasirdigimi belirtebilirim .

sallai'yi ilk izledigim donemler den bugune ,aldigim haz ve hissiyat ;
old scholl tarz takim oyuncusu oldugu, <- bu da ->
aile den /sulale den *dna bazli futbolcu olmasi nin verdigi bir eski jenere ile yeni jenere akimin senteziyle *ogutulmus bir deger olarak bugune gelmis olmasi olarak aciklayabilirim .

<- nacizane gozlemim -> taktik,stratejik geliskenler dolayli prime donemine girmis durumda, <- ozellikle milli takim'i periyodunu baz aldigimda .

bold versatile bir profil. kendisini salt kanat olarak gormek yanilgi yapar kanimca .
*playmaker tandansli bir tipoloji . wing konusunda ise -wide winger olarak kullanabilir ,invert taktikle ice dikine ve zigzagli girislerle de verim alabilirsiniz.
wing iclerde de verim alabilirsiniz, forvet arkasi, inside forward olarak da keza.

*izledigim maclari dolayli genel begendigim one cikan nuanslari ;

saha ici versatile derinligi, esnek olusu, zeki olusu, skills ve fundamental oyun akli kullanim becerisi -ozellikle 3.bolge genelinde.......
<->
(yaraticilik, *oyun *kuruculuk yonu efektif olan bir skala da kendisi ),
kaleyi bolca dusunmesi, teknigi, topla ilerleyisi, hizi , driplingleri,
*killer *passer ozelligini ozellikle bold * 3.bolge de mutlaka efektif kullanmaliyiz.

*invert tandansli geliskenlere oldukca yatkin olmasi
(topla yeri geldiginde wide dan invert olabilmesi, ek olarak , topu invert tarzda pasla gondermesi de bu derinlige ait bir ekstra) ,,
keza ,dikine oyunu benimsemesi onemli bir arti nazarimda,,
diri fizigine alt yapi donemin den beri iyi bakmasi (ailesinin katkisi da destek babinda yadsinamaz) ,,
versuslar ozelinde guclu fizigi dolayli ayakta kalmasi ,pes etmemesi,,
kondisyonunun iyi ve de mac geneline yayabilmesi,,
caliskanligi, agresif,savasci, olusunu ciddiyetle macin icinde devamli olmak istemesi,kacak oynamamasi, anlik mac ici cesur kararlar verebilmesi ve genel cesaretli olmasi ' sorumluluk almasi , liderlik icgudusu vb geliskenlerle ilisik
'yenilgiyi kabullenmeyen ,tutkulu ve coskulu tutumuyla ,basta da vurguladigim gibi ; nazarimda tam olarak - all around safkan bir tipoloji .

*buyuk maclar da orkestra sefligine gecip maci kazandiracak~maci kendilerine getirebilecek *becerilere imza atabilme *ekstrasi da cabasi (ozellikle milli maclar baz aldigimda bu bariz one cikiyor, kismen sistem farki ve kendisine taninan sinirla da alakali olabilir ) . . .

kanimca ,macar milli de oynatildigi tarz ayri irdelenesi bir done.

bu donem alinmasina memnun oldugum - iki profil den biri kendisi - .

hos gelmis camia'miza . ayaginin ugurlu gelmesini yurekten diliyorum.<->
olasi uefa kupasi zaferi yolcugulunda katkisini cok alacagimizi dusundugum bir deger kendisi. -kalite ve kumasin dan suphem yok ,ki, ustte yazdigim mesaj da bu bariz net . tek beklentim / temennim :
kendisini hocanin dogru sekilde kullanmasi .(sara icin de ayni temenniyi yazmistim kendi basliginda) .

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Ozan Puki , @Hayri Cund ,@Can Erden ,@V. Haydar Geven , @Hakan Kuzu , @Orhan Akyüz , @Emre Bari , @Halim Kırıkçı , @Alper Altun

saygi ve selamlar.

Geri
Üst Alt