83. Geleneksel GSCimbom Eurovision Şarkı Yarışması | Şampiyon Ömer Çoban !

Şarkıdan bol ne var bitmez de yarışma da blues , Elvis dışında Rock N'roll e büyük saygısızlık var.

Klasik müzik de yine hep yerlerde sürünuyor. Türkçe ise ilk 6 -7 garanti. Play list den 5 dakka sonra oy gondermeler vs... Bunlar oldukça insan sınırlaniyör.

Dogru lafa söz söylemek düsmez bende bu aralar yerli Sarkilardan sikayetciyim, dedigin gibi yerli olsun camurdan olsun misali kürsüye en kötü ihtimal birtane cikiyor, hele son yarismada heralde tavan yapti bu yerli sevdasi, rahat bir 10 tane beste yerliydi eh en kral yabanci sarkiyi karsisina da cikarsa harcanir gider, benim sarki tamam üst düzey degildi ama normal bir yarisda sol tarafi daha görmesi gerekliydi ama eurovison yerlioglularin kurbani oldum:)

Dinlemeden puan yollayanlar yarışmanın içine etmiştir. Net kere net.

Asil en büyük sikintim ise bazi arkadaslar cok kolay yolu secmesi oluyor nasil mi? yerli veya yabanci sarki olsun agir abiler dedigimiz sanatcilarini eserlerini secmesi, dogal olarak da bunlarin ilk 5 girmesi banko olarak görüyorum, tabi sonuc olarak birsey yapamasin buna ama genede bana biraz Don kisot reisi hatirlatiyor yel degirmenine savasti gibi bizde bu agir toplara karsi savasiyoruz

don-quixote-windmill.jpg

Dogru benim son yarişmada puan vermeyen müzük düşmanlari vardi. Hele hele onlar varya onlar:38573:

Dinleyip puan vermemek ayrı

Liste açıklanıyor 5 dk sonra puan yolluyorlar, yarışmanın da içine edilmiş oluyor böylece.

Sadece bu yarışma için de değil, milletin doğru düzgün dinlemediğini ispat eden ne fail mesajlar gördüm de fazla konuşmayayım

Dinleyip puan vermemek ayrı

Liste açıklanıyor 5 dk sonra puan yolluyorlar, yarışmanın da içine edilmiş oluyor böylece.

Sadece bu yarışma için de değil, milletin doğru düzgün dinlemediğini ispat eden ne fail mesajlar gördüm de fazla konuşmayayım

Birde bana öyle geliyorki playliste ilk gelen sarkilar daha sansli puan alabilmek adina, hic dikat etmedim ama sanki liste basinda olan sarkilar daha cok puan kapiyor, sonuc olarak ilk 12 sarkiyi dinleyip de puanlarini veren kisi sanki geri kalani dinlemeye bile gerek duymuyor nasil olsa puanlarimi verdim diye, bu sirf bir tahmin dogru mu bilmiyorum tabiki

Bir yarışmaya ne kadar kural koyarsanız cazibesini o kadar yitirir.

1. Yarışma günlerini sabitlemek gereksiz, maksat eğlenmek, abartılmadığı sürece ve talep oldukça yarışma düzenlenebilir bence. Bir tek bir yarışma sona erdikten sonra aynı gün ve alakasız saatlerde yarışma açılmazsa iyi olur diye düşünüyorum.

2. Türkçe şarkılar, bazı gruplar ya da efsane sanatçılar diye bir ayrıma gitmek yersiz, daha evvel de söyledim, burada sanatçıları değil şarkıları yarıştırıyoruz, 83 yarışma bitmiş, 2000' den fazla şarkı yarışmış, artık bu saatten sonra klişe seçimleri eleştirmek doğru değil. İster Türkçe olsun, isterse çok klişe olsun bir şarkı iyiyse hakkını yememek ve puanı vermek lazım. Bunun tersi davranmak stratejiye girer, strateji de bir nevi şikedir. Eğlenmeye girdiğimiz ortamda bu tür şeylere gerek yok.

3. Şarkıların dinlenmemesi evet büyük sorun, liste sonlarındaki şarkıların şanssız olduğu görüşüne de katılıyorum ama 24 şarkılık playlist' te illaki birilerinin şarkısı sonda olacak, şarkılar puanlamak için değil keyif almak için dinlenirse bu bir sorun yaratmaz, keza bazı ülkelerde bazı videoların açmaması ya da mobil cihazlarda videoların oynatılamaması sorunu var, böyle bir durumda youtube dışı farklı platformlardan bu şarkı aranıp dinlenebilir, bunu kaç kişi yapıyor bilmiyorum ama yapılmalı.

Bütün mesajları okumadım ama haftada 1-2 düzenli yapma işini bir kenara bırakalım ağabeylerim. Daha önce de 40 defa söylendi hatta 1-2 yarışma uygulandı sonrası malumunuz. :asd22:

1. Yarışma günlerini sabitlemek gereksiz, maksat eğlenmek, abartılmadığı sürece ve talep oldukça yarışma düzenlenebilir bence. Bir tek bir yarışma sona erdikten sonra aynı gün ve alakasız saatlerde yarışma açılmazsa iyi olur diye düşünüyorum.

2. Türkçe şarkılar, bazı gruplar ya da efsane sanatçılar diye bir ayrıma gitmek yersiz, daha evvel de söyledim, burada sanatçıları değil şarkıları yarıştırıyoruz, 83 yarışma bitmiş, 2000' den fazla şarkı yarışmış, artık bu saatten sonra klişe seçimleri eleştirmek doğru değil. İster Türkçe olsun, isterse çok klişe olsun bir şarkı iyiyse hakkını yememek ve puanı vermek lazım. Bunun tersi davranmak stratejiye girer, strateji de bir nevi şikedir. Eğlenmeye girdiğimiz ortamda bu tür şeylere gerek yok.

3. Şarkıların dinlenmemesi evet büyük sorun, liste sonlarındaki şarkıların şanssız olduğu görüşüne de katılıyorum ama 24 şarkılık playlist' te illaki birilerinin şarkısı sonda olacak, şarkılar puanlamak için değil keyif almak için dinlenirse bu bir sorun yaratmaz, keza bazı ülkelerde bazı videoların açmaması ya da mobil cihazlarda videoların oynatılamaması sorunu var, böyle bir durumda youtube dışı farklı platformlardan bu şarkı aranıp dinlenebilir, bunu kaç kişi yapıyor bilmiyorum ama yapılmalı.

1. icin katiliyorum bu yarisma bizim eglencemiz icin yapiliyor , birbirimize laf vuruyoruz kizdiriyoruz ama biliyoruz ki kimsenin kalbi kirilmiyor sonucta herkes mutlu olsun diye yapiliyor.

2.tabiki ayrim yapamayiz sonuc olarak herkes istedigi sarki ile katilabiliyor yasakli degil ise, sonuc olarak da ben kendim yazdigim gibi o agir abiler yani efsane sanatcilari dinlemek benim de hosuma gidiyor ve genellikte haketikleri puanlari da veriyorum ama genede insan keske bukadar kolaya kacmasalar diyor icinden.

3.misal Gema diye lanet birsey var almanyada ben playlisti normal sartlarda dinlemek istesem belki 24 sarkinin ancak yarisini görebiliyorum cünkü almanyada yasakli oluyor, onun icin de playliste baslamadan firefox kulandigim icin zenmate aciyorum bilmiyenler icin zenmate bir proxy programi ve baska bir ülkenin ipsini kulanmis oluyor ve bunun sayesinde o yasakli sarkilari dinliyebiliyorsun ,senin dedigin gibi acaba bunu kac kisi yapiyor orasi mecul.

belki ara sira resmi olan koseptli yarismalar yaparsak ortam daha güzellesir gibi geliyor bana.

Eger gene yerli agirliklli bir yarisma olsun en baba yabanciyi getir son bes garanti

Kendimi hep eskilerden dem vuran yaşlı amcalar gibi hissediyorum ama eskiden yerli şarkı ne olursa olsun kürsü göremezdi. Kimse puan vermezdi tam tersi olmuş şimdi.

Dogru bir tespit başgan:hat:

Bu sözlerin üzerine özel bir yarişma yapmalisin.:D

Bütün mesajları okumadım ama haftada 1-2 düzenli yapma işini bir kenara bırakalım ağabeylerim. Daha önce de 40 defa söylendi hatta 1-2 yarışma uygulandı sonrası malumunuz. :asd22:

nekadar plani programli yapsan ve haftada iki kere olsun desende insanlarin bazen cani sikiliyor, misal bir berbat mactan sonra kafa dagitmak icin hemen buraya kosuyor cünkü biliyorki biraz olsun morali gelecek , cünkü rakiplerine laf sokacak bir durum var :) ortam da güzel olunca insan icabinda her gün yaris olsun istiyor:)

Yasaklı olmadıkça klişe de iyiyse puan verilmeli.

Kendim klişe ile defalarca girmisken bir zaman sırf kendim az bilindik girdim diye herkes böyle yapsın demek hoş değilmiş cidden onu öğrendim.

Ama yine de türkçe şarkınin en iyisi bile yabancı güzel şarkıdan kotudur algim sabit.

Bu da zevk meselesi herhalde. Normalde çok dinlemiyorum 5-6 büyük usta ve rock tarzı belli gruplar hariç.

Kendimi hep eskilerden dem vuran yaşlı amcalar gibi hissediyorum ama eskiden yerli şarkı ne olursa olsun kürsü göremezdi. Kimse puan vermezdi tam tersi olmuş şimdi.

Simdi kendi adima nankörlük etmiyecegim yasadigim tek sampiyonluk bir yerli sarki ile oldu, ama oda asiri iddali olmadigi icin katilmistim selami sahin ile ortam ve bestenin sarki sözleri bazi arkadaslari derinden vurmuski o gün sampiyon olabildim:) ama simdi ortam öyle olmuski hani derler ya silah cikti mertlik bozuldu suan buda bizim sarki yarismasi icin gecerli oldu yerli besteler ile, benim yerli bestelere karsi bir kinim de yok nefretim de ama bazen bazi arkadaslar sirf yerli diye puan veriyorsa ozaman bu is yanlis ilerliyor

Yasaklı olmadıkça klişe de iyiyse puan verilmeli.

Kendim klişe ile defalarca girmisken bir zaman sırf kendim az bilindik girdim diye herkes böyle yapsın demek hoş değilmiş cidden onu öğrendim.

Ama yine de türkçe şarkınin en iyisi bile yabancı güzel şarkıdan kotudur algim sabit.

Bu da zevk meselesi herhalde. Normalde çok dinlemiyorum 5-6 büyük usta ve rock tarzı belli gruplar hariç.

Hazır olmayan bir yerliyi hazır bir yabancıya tercih ederim gibi bir fikir değil mi bu sence de?

Beyler rol yapmaya kesin, herkes bu illete bagimli olmuş durumda. Biliyorum su an eliniz ayaginiz titriyor yarismasizliktan. İcinizden biri yarisma konusu acsin diyorsunuz. O yuzden acin yarismayi da rahatliyalim :D

arkılar puanlamak için değil keyif almak için dinlenirse bu bir sorun yaratmaz"

Yarım saattir demek istediğimi tek cümlede anlatmışsın abi. :D

Dinlemeye üşenenler niye katılıyor zaten anlamıyorum.

Bir an önce puanlama bitsin, yarışma bitsin hırs hırs hırs... Bu nedir ya. Keyif almaya mı katılıyorsun, sinir olmaya mı...

Zorla mı sokuyorlar yarışmaya, dinlemeyeceksen girme?

Şike stratejiye goygoy diyoruz bazen de, yarışmada ciddi anlamda bunun sıkıntısı olduğu da görülüyor açık konuşmak gerekirse.

Geri
Üst Alt