83. Geleneksel GSCimbom Eurovision Şarkı Yarışması | Şampiyon Ömer Çoban !

Hazır olmayan bir yerliyi hazır bir yabancıya tercih ederim gibi bir fikir değil mi bu sence de?

Yerli sevicilik neyse bu da yabancı seçicilik. Yani bir mantik eleştiriliyor ama eleştirilen mantik kullanılarak :D

niye bu kadar kasiliyor ki, kulağa güzel geliyorsa Çince bile olsa ver puanini.

He genel olarak türkçe sarkilar avantajlı midir? Evet. Çünkü millet anliyor türkçe sarkiyi, bir sarkiyi anlayarak dinlemek var bi de anlamadan melodisinin dinlemek var.

Son 15 yarismada bulundum sadece, öyle fransizca sarkilar heba oldu ki ingilizceler karsisinda vay anasini dedim. Çünkü o fransizca sarkidaki sözlerin melodiyle uyumu ve anlattiklari anlasilmiyordu ve bu sebeple hak ettiği puani alamiyordu.

Neyse lafi çok uzattim, İngilizce-turkce sarkilar arasindaki eşitsizliğe bu yönden bakmak lazim bir de

cok yazildi cizildi anlasilan 84 bildigin efsane bir yaris olacak yeterki gönüllü bir arkadas ciksin ve bu efsanenin bir parcasi olsun

Hazır olmayan bir yerliyi hazır bir yabancıya tercih ederim gibi bir fikir değil mi bu sence de?

Bence değil. Yabancı şarkı dinlemekten daha fazla zevk alıyorum. Unuttuğum veya bilmediğim güzel eser çıkınca daha çok heyecanlaniyorum.

Türkçe de Barış Manço, Fikret Kızıl, Cem Karaca ,Flört, Mor ve Ötesi gibi bir çok eserlerini komple hatmettigim adamlar var. Bunlardan Manço konusunda biraz puan vermeyecek taktik yaptığını kabul edebilirim.Bir de Cem Karaca 'nin son yarışması.

Ahmet Kaya çok sever herkes mesela ben dinleyemiyorum.Zeki Müren millet bayılır ben çok harika bulmuyorum

Bu benim eksikliğim olabilir.

Yerli sevicilik neyse bu da yabancı seçicilik. Yani bir mantik eleştiriliyor ama eleştirilen mantik kullanılarak :D

niye bu kadar kasiliyor ki, kulağa güzel geliyorsa Çince bile olsa ver puanini.

He genel olarak türkçe sarkilar avantajlı midir? Evet. Çünkü millet anliyor türkçe sarkiyi, bir sarkiyi anlayarak dinlemek var bi de anlamadan melodisinin dinlemek var.

Son 15 yarismada bulundum sadece, öyle fransizca sarkilar heba oldu ki ingilizceler karsisinda vay anasini dedim. Çünkü o fransizca sarkidaki sözlerin melodiyle uyumu ve anlattiklari anlasilmiyordu ve bu sebeple hak ettiği puani alamiyordu.

Neyse lafi çok uzattim, İngilizce-turkce sarkilar arasindaki eşitsizliğe bu yönden bakmak lazim bir de

Hocam aslında illa anladığın dilden şarkıya puan vermek de ayrı bir saçmalık.

Ben öyle Türkçeymiş, başka dilmiş ön yargısına hiç katılmıyorum. Bir şarkı zaten güzelse dediğin gibi her dilde güzeldir. Şarkıları diline göre sınıflandırmak yapılacak en boş iştir yani.

Senindi galiba geçen Lazca bir şarkıyla katılmıştın... (ki o versiyonda altyazı da vardı) Ben o şarkıyı ne zamandır severek dinlerim, Lazca da bilmiyorum. :)

Puan vermemek için saçma sapan bahane üretiyor millet, bilmediği dilden olunca dinlemeye bile zahmet etmeyenler var. Ve dediğin gibi de çok şarkı o şekilde ziyan oluyor.

Ben öyle Türkçeymiş, başka dilmiş ön yargısına hiç katılmıyorum. Bir şarkı zaten güzelse dediğin gibi her dilde güzeldir. Şarkıları diline göre sınıflandırmak yapılacak en boş iştir yani.

Senindi galiba geçen Lazca bir şarkıyla katılmıştın... (ki o versiyonda altyazı da vardı) Ben o şarkıyı ne zamandır severek dinlerim, Lazca da bilmiyorum. :)

Puan vermemek için saçma sapan bahane üretiyor millet, bilmediği dilden olunca dinlemeye bile zahmet etmeyenler var. Ve dediğin gibi de çok şarkı o şekilde ziyan oluyor.

Geçen yarışma Turdion diye bir şarkı vardı bence enfesti kaçıncı oldu mesela 10 falan var mu acaba.

rezerve alayim, pcye geçince yazicam çünkü çok guzel bir noktaya değindin lazca sarkimdan ve altyazisindan bahsederek :D

Tek bir sorum var.

Yarisma var mi yok mu beyler?

Herkes uzun uzun yazmış ama şimdi yarışma var mı yok mu beyler sadede gelelim :D :D

Herkes uzun uzun yazmış ama şimdi yarışma var mı yok mu beyler sadede gelelim :D :D

keske_sozleri.jpg4a2f7bad5e2f6f38a98b.jpg

Yarın akşam yapalım.

Aslan bile mention atmamis lan. Yarışma olmaz bu aksam.

sarkiyi sevebilmek icin dili bilmek sart olmasa da onemli diye dusunuyorum.

mesela bu sarki eurovisionda sonuncu olmus (gercek olan)

Semiha Yankı - Seninle bir dakika ( Orijinal plak kayıt ) - YouTub

hee bu onlarin esekligi dersin, katilirim :D

Burak denen kepazeden kurtulmanın şerefine bir 84 iyi gider hakikaten :D

Bu akşam hüzünleri evde bıraktık resmen yarışma olursa tadından yenmez :D

Olursa beni de yazın. Ayrıcalık istiyorum bu konuda çünkü hastaneden çağırıyorlar o esnada kaçırıyorum yarışmayı.

fener 3 tane yemis buraki cinlere göndermisik eh modlar bügün 84 yapmiyacaksaniz hic yapmayin

Sneijder de gidiyormuş

Yarışma iptal

Sneijder de gidiyormuş

Yarışma iptal

sneijderin kendisinin gitmek istedigine pek inanmiyorum herzaman diyor mutluyum burda bizdende nerden baksan yilda hemen hemen 5milyon euro kazaniyor , cine gitmesi icin en azindan iki katini almasi gerek yoksa oralara gitmez sneijder

sneijderin kendisinin gitmek istedigine pek inanmiyorum herzaman diyor mutluyum burda bizdende nerden baksan yilda hemen hemen 5milyon euro kazaniyor , cine gitmesi icin en azindan iki katini almasi gerek yoksa oralara gitmez sneijder

Verirler hocam 10 m fln rahat

Geri
Üst Alt