#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Elanoyu tartışmak için elde sağlam doneler lazım. Yoksa tartışma varsayımlar üzerine olur. Önündeki, gerisindeki oyuncuları eleştirmekten başka savunma yolu kalmaz. Savunmak isteyenler içinde bu yol kaçınılmazdır. En son onun mevkiisinde oynamadığı için yapılan sav ise çürümeye mahkumdur. Kewellin dediği gibi bir futbolcu başka mevkiilerde de verilen görevi yerine getirebildiği ölçüde Total futbolcudur. Elanoyu tartışmam bile. Sadece gitmesi gerektiğini ve yerine daha aktif birisinin gelmesi gerektiğini söylerim. Vereceğim örneği kimse üstüne alınmasın ama Varsayımlar üzerine tartışmak tıpkı Gelişmemiş morfolojik yapıdaki Ara form canlıların kalıtsal özelliklerini betimleyecek bir fosilin henüz bulunmadığı halde evrimi , veya 5 duyu organı ile varlığı kanıtlanamadığı halde bir yaratıcıyı savunmaktır. Kimisi evrime kimisi tanrı ekolüne nasıl inanıyor ve yıllardır tartışıyorlarsa elanonun takıma verdikleri değil de verecekleri üzerinden tartışma da aynı böyle birşeydir. Sayfalarca tartışmak bir anlam ifade etmez. Elano birşey yapıyor mu evet yapıyor. Ama ben de dahil bir grup onun sahadaki varlığını göremiyor başka bir grupta onun sahada iyi işler yaptığına kani ise ortada çözülmesi imkansız bir kavram kargaşası oluşmuştur. Elanonun futboluna olumsuz yönde yaklaşan yaklaşımcılara 1. grup , onun futbolunu ati bir zamanda ileriye taşıyacağına inananları ikinci grup olarak nitelendirdiğimizde İkinci grubun elanodan beklentilerinin maksimize olması bugünkü tartışmada birinci grubun ise elanonun beklentilerini asgari çerçevede görüp ona göre bir eleştirel tarzda yaklaşımını körüklemekten başka bir işe yaramaz. Nitekim birinci grup bahsi geçen konuda haklı olduğunu savunmada bir yerde haklı olabileceği gibi ikinci grubun da geçmiş zamanlarda oynadığı futbol tarzı ve brezilya takımındaki aktörlüğünü ispat kabul etmesi kendilerince yadsınamaz haklı bir durumdur. Fevkalade bir futbol beklentisi içinde bulunan birinci grubun da beklentilerinin henüz karşılanmadığı bu noktada üst paragrafta açıkça belirttiğim gibi bir tartışmanın vukuiyeti gerek futbol kültürüne , gerekse bu platformu oluşturan azalara haksızlık olacağı kadar nahoştur vesselam:D

Hayır görüşünü kabul ettireceksin diye bu kadar saçmalamaya da gerek yokki.:oEmre'nin arkasında Baroni oynuyor,önünde Alex oynuyor,yanında ne kadar yeteneksiz olsalarda da basit oynamasını bilen Selçuk veya Deniz oynuyor.Ernst dediğin adam Tello ile Fink ile oynuyor.Emre ve Ernst'in çevresindeki tüm oyuncular kısa pas yapmaya müsait basit oynamayı bile oyuncular.

Yuhh be selçuk baroni deniz diyor bide utanmadan..M.topaldan 10 kat daha kötü adamları sırf elanoyu savunmak için harcıyorsunuz.

M.topal dediğin adama sene başı daha 8 mn euro teklif geldi baroni selçuk deniz dediğin adamları satsan 3 mn euro veren olmaz avrupada.

Sizin mantığınızla konuşursak
Ne biliyosun arkadaş belki elano yüzünden oynayamıyor topal..Gçen sene lincoln varken boru gibi oynayan euro 2008de mükememel oynayan adam değil miydi bu?

Alexin oynamadığı çoğu maçta emre yine iyi oynadı.Üstelik bizdede ilerde Arda keita var jo var guiza topuz yok.

Kusura bakma ama seninle tartışmaya dahi girmem bu saatten sonra. Beşiktaş maçında sırf mücadelesiyle ön plana çıktı diyorsun, diğerkilerde utanmadan kötü diyorsun. Gelmiş Kayseri maçında ne yaptı diyorsun sonra.

Kayseri maçında 11'de başlamadı bu bir. İkincisi tam hazır olmamasına rağmen kulüp tarihinin en güzel gollerinden birine imza attı bu iki. Üçüncüsü göze batan hatası yoktu, hatta Arda ile paslaşmaları felan süperdi o maçta.

Ya bırak ya ardayla paslaşmışlar yanyana paslaşmanın takıma ne getirisi var bildiğin yan pastı.Oyun içinde gözüktü takımı yönetti mi?

Mesela bir diğer iyi oynadı dediğin maç atletico adam 0 puan vermiş ispanyol gazeteri..Ligdeki oyunun görseler -1 felan verirlerdi heralde.

Yuhh be selçuk baroni deniz diyor bide utanmadan..M.topaldan 10 kat daha kötü adamları sırf elanoyu savunmak için harcıyorsunuz.

M.topal dediğin adama sene başı daha 8 mn euro teklif geldi baroni selçuk deniz dediğin adamları satsan 3 mn euro veren olmaz avrupada.

Sizin mantığınızla konuşursak
Ne biliyosun arkadaş belki elano yüzünden oynayamıyor topal..Gçen sene lincoln varken boru gibi oynayan euro 2008de mükememel oynayan adam değil miydi bu?

Alexin oynamadığı çoğu maçta emre yine iyi oynadı.Üstelik bizdede ilerde Arda keita var jo var guiza topuz yok.

Ağzını topla arkadaşım üslubuna dikkat et.Ne utanacağım?Senden öğrenecek değilim izlediğimi.Çok şükür anlayabiliyoruz izlerken.Ben basit oynamak diyorum pas tekniği diyorum sen ne diyorsun.Kazma olsalarda kazma olduklarını bilip basit oynuyor bu adamlar.Mehmet Topal genel özellikleri itibariyle bu adamlardan iyidir ama bir pas atmadan önce yarım saat kendi ekseni etrafında dönüyor.Basit oynayamıyor.Onun için gördük Fener maçında adamlar hücuma çıkarken takır takır tek pas yaptılar.Mehmet veya Mustafa hayatlarında kaç kere tekte oynamış kaç kere basit oynayabilmiş?Hikaye anlatma yani boşuna.Senin artniyetli olduğunu ezelden biliyorum cevap filan yazmayacaktım ama fikrini savunmak için iyice saçmalamaya başladın sen.Neyse bak dalgana devam et.Nasıl olsa senin ve senin gibilerin isteğiyle futbolcu gelmiyor veya gönderilmiyor bu takımdan.:)

Ağzını topla arkadaşım üslubuna dikkat et.Ne utanacağım?Senden öğrenecek değilim izlediğimi.Çok şükür anlayabiliyoruz izlerken.Ben basit oynamak diyorum pas tekniği diyorum sen ne diyorsun.Kazma olsalarda kazma olduklarını bilip basit oynuyor bu adamlar.Mehmet Topal genel özellikleri itibariyle bu adamlardan iyidir ama bir pas atmadan önce yarım saat kendi ekseni etrafında dönüyor.Basit oynayamıyor.Onun için gördük Fener maçında adamlar hücuma çıkarken takır takır tek pas yaptılar.Mehmet veya Mustafa hayatlarında kaç kere tekte oynamış kaç kere basit oynayabilmiş?Hikaye anlatma yani boşuna.Senin artniyetli olduğunu ezelden biliyorum cevap filan yazmayacaktım ama fikrini savunmak için iyice saçmalamaya başladın sen.Neyse bak dalgana devam et.Nasıl olsa senin ve senin gibilerin isteğiyle futbolcu gelmiyor veya gönderilmiyor bu takımdan.:)

+1905

Bari iki adam gibi yerden pas oynasalar, ve topu hemen öne sisirmeseler, biseyler becerirdik. Hele Topal eskiden bari adam gibi oynuyor du, simdi tam düsmüs gitmis

Ya bırak ya ardayla paslaşmışlar yanyana paslaşmanın takıma ne getirisi var bildiğin yan pastı.Oyun içinde gözüktü takımı yönetti mi?

Mesela bir diğer iyi oynadı dediğin maç atletico adam 0 puan vermiş ispanyol gazeteri..Ligdeki oyunun görseler -1 felan verirlerdi heralde.

:2aloh1: Zorla mesaj yazdırırsın insana. O maç buradaki herkes beğendi, Fabregas gibi oynadı diyen bile vardı hatta. Ve o gazete aynı maçta Gio'nun rezil oyununa 1 puan vermişti. Ve utanmadan o yorumu nasıl yaptın merak ediyorum sen kendi ağzınla o maçta bile kendisini beğendiğini itiraf etmişin zaten geçmiş sayfalarda. İnanılmazsın ya. Rezillik diz boyu. Adama bok atacam diye nasıl bu kadar rezil olmayı göz önüne alabiliyorsunuz anlamak güç ;

:asd:

Bu sefer bende beğendim..

Bizim orta saha o kadar boştu ki millete selçuk xavi gibi gözükmüş:) Topal'ın yediği baskıyı o yese hiçbirşey yapamazdı. En güzel örnek şutu çektiği andı. Arkasında önünde sağında-solunda 10 metrede kimse yoktu. Bi zahmet oynasın. Mehmet Topal her ama her açıdan selçuktan iyidir.

David Pizarro gibi bir adam olsa orta sahamızda hiç kimseye gerek yok aslında:)

İngiltere'de oyundan çıkma rekoru kırmış olabilir.Çünkü Brezilyalıların %95i o tempoya dayanamaz.Hull City'nin en iyi oyuncusu(yani en iyi olmasa bile 2. 3.) Geovanni'dir.Ama çoğu maçta 75-80de oyundan alınmıştır.

Ayrıca sezon başındaki futbolu oynayamamızda Elano'ya yer açmanın etkisi yoktur.Rakipler bize önde baskıyı uyguladığından beri o futbolu oynayamıyoruz.Gene sezon başındaki düzene dönelim o futbolu oynayamayız.

Elano gitsin sezon sonu Dünya Kupası sonrası yollayalım gitsin. İki yönlü bir orta saha alalım Elano'nun yerine mesela Emana.

Elano gitsin sezon sonu Dünya Kupası sonrası yollayalım gitsin. İki yönlü bir orta saha alalım Elano'nun yerine mesela Emana.

Bu İspanya 2. Ligi'ni nereden takip ediyorsunuz acaba?Önerdiğinize göre izliyorsunuzdur heralde.:o

Elano gitsin pizarro gelsin. Hatta herkes gitsin pizarro gelsin:D

Elano'yu gondersek bu sefer tam tamina 3 tane orta saha almak zorunda kaliriz bunun farkinda misiniz hea?

Elano'nun temposu yetmiyor işte iki yönlü oynamaya.

Domino's'tan olmaliydi.

Yok hemen gitmesin Elano. O kadar söz verdik adama yanına adam alıcaz diye :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt