#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Elano'yu gondersek bu sefer tam tamina 3 tane orta saha almak zorunda kaliriz bunun farkinda misiniz hea?

elano zaten sistemi mükemmelleştirecek bi oyuncu,ısrarla anlamıyolar gönderipte kimi alcaz bide onu da söyleseler

elano eski shaktar günlerinde daha hareketli bir oyuncu idi ama asla orta sahayı toparlayacak bir oyuncu değildi ,yanında 3 tane koşan oyuncu ile iyi iş yapıyordu ,

orada oynadı ,city geldi zaten parada kazandı ,tipik bir brezilyalı gibi temposuda iyice düşdü ,pamuk şeker tadında elano işde idare etmeye calışıyor..

Ağzını topla arkadaşım üslubuna dikkat et.Ne utanacağım?Senden öğrenecek değilim izlediğimi.Çok şükür anlayabiliyoruz izlerken.Ben basit oynamak diyorum pas tekniği diyorum sen ne diyorsun.Kazma olsalarda kazma olduklarını bilip basit oynuyor bu adamlar.Mehmet Topal genel özellikleri itibariyle bu adamlardan iyidir ama bir pas atmadan önce yarım saat kendi ekseni etrafında dönüyor.Basit oynayamıyor.Onun için gördük Fener maçında adamlar hücuma çıkarken takır takır tek pas yaptılar.Mehmet veya Mustafa hayatlarında kaç kere tekte oynamış kaç kere basit oynayabilmiş?Hikaye anlatma yani boşuna.Senin artniyetli olduğunu ezelden biliyorum cevap filan yazmayacaktım ama fikrini savunmak için iyice saçmalamaya başladın sen.Neyse bak dalgana devam et.Nasıl olsa senin ve senin gibilerin isteğiyle futbolcu gelmiyor veya gönderilmiyor bu takımdan.:)

Kendi ekseni etrafında dönmesinin sebebi elanoyu araması maşallah kendisi maç içinde mükemmel kayboluyor diğer oyuncular navigasyonla felan bulmaya çalışıyor.M.topalın görevi önündeki oyuncuya pas vermek sadece ama önündeki oyuncunun top almak gibi bir derdi yokki alsada kaptırıyor zaten pas yüzdesinden belli m.topal sorumluluk almak zorunda kaldığı için kötü oynuyor..

Fenerbahçede öyle mi?Selçuk sadece 1 metre alexe pas atıyor ondan sonrasını alex yapıyor zaten..Sizde burada fenerbahçelilerin bile küfür ettiği denizi selçuğu mükememel futbolcu yapıyorsunuz.

Ayhan bile eskişehirspor maçında mükememl oynadı yanındada elano vardı elano naptı ayak uydurabildimi ? hayır..

Elano bizim takının lideri olması lazım tempoyu ayarlaması lazım adam maç içinde oyunda yok..Sizde yok kayseriye attı yok pana maçında gol attı gibi saçma sapan şeylerle geliyorsunuz.

Aynı m.topal lincoln varken muhteşem oynuyordu veeuro 2008 de. pas atmayı biliyor dediğin elanonun istastiği %48 lerde..İleri üçlümüz kötü olsa bu seferde attığı paslar yerini bulmuyor ileri 3 lü adamları kötü derdiniz.. :ciftetelli:

çift yönlü dediğiniz adamın 90 dk maçı bir elin parmakları kadar değil adam ingilterede oyundan çıkma rekoru kırmış milli takımda öyle bizde öyle daha fizik olarak kötü adam siz yok box to box gibi bir sürü saçmalık çıkardınız.

Yahu adam takım atak yaparken bile bir kere ileri ceza sahasına çıkmaz mı ulan? Dirribling yapmaz mı?

Emre baroniyle ikili oynuyor önlerinde alex koşmayan adam var o nasıl çıkıyor ileri elano efendi m.topal m.sarp gibi adamlar varken çıkmıycak?

Adam maç içinde hiçbişeye karışmıyor sizde burda video arıyonuz yok elano adam kovalamış yok bilmemne.. :D verin 3 mn euro bana ben stad dışına kadar kovalıyım adamı..

Sakın yok rijkaard öyle diyor gibi salakça şeyler söylemeyin m.sarp m.topal varken elano niye defansif oynatsın?Rijkaard 3 defansif oyuncu mu oynatıyor taktikkte?Decoya ileri çıkmamı diyordu barçada?

Bir ön libero onun önünde 2 adamla oynuyoruz hatta en ilerde oynayan adam elano.

:2aloh1: Zorla mesaj yazdırırsın insana. O maç buradaki herkes beğendi, Fabregas gibi oynadı diyen bile vardı hatta. Ve o gazete aynı maçta Gio'nun rezil oyununa 1 puan vermişti. Ve utanmadan o yorumu nasıl yaptın merak ediyorum sen kendi ağzınla o maçta bile kendisini beğendiğini itiraf etmişin zaten geçmiş sayfalarda. İnanılmazsın ya. Rezillik diz boyu. Adama bok atacam diye nasıl bu kadar rezil olmayı göz önüne alabiliyorsunuz anlamak güç ;

Desek nolucak lan? Uğur boralada sevilla maçı sonrası messi diyorlardı?

İstikrar olmadıktan sonra..Hekresin iyi oynadığı maç vardır.

sen iyi oynadığı 3 maç söylersin ben sana tüm sezzonu sayarım.

Kendi ekseni etrafında dönmesinin sebebi elanoyu araması maşallah kendisi maç içinde mükemmel kayboluyor diğer oyuncular navigasyonla felan bulmaya çalışıyor.M.topalın görevi önündeki oyuncuya pas vermek sadece ama önündeki oyuncunun top almak gibi bir derdi yokki alsada kaptırıyor zaten pas yüzdesinden belli m.topal sorumluluk almak zorunda kaldığı için kötü oynuyor..

Fenerbahçede öyle mi?Selçuk sadece 1 metre alexe pas atıyor ondan sonrasını alex yapıyor zaten..Sizde burada fenerbahçelilerin bile küfür ettiği denizi selçuğu mükememel futbolcu yapıyorsunuz.

Ayhan bile eskişehirspor maçında mükememl oynadı yanındada elano vardı elano naptı ayak uydurabildimi ? hayır..

Elano bizim takının lideri olması lazım tempoyu ayarlaması lazım adam maç içinde oyunda yok..Sizde yok kayseriye attı yok pana maçında gol attı gibi saçma sapan şeylerle geliyorsunuz.

Aynı m.topal lincoln varken muhteşem oynuyordu veeuro 2008 de. pas atmayı biliyor dediğin elanonun istastiği %48 lerde..İleri üçlümüz kötü olsa bu seferde attığı paslar yerini bulmuyor ileri 3 lü adamları kötü derdiniz.. :ciftetelli:

çift yönlü dediğiniz adamın 90 dk maçı bir elin parmakları kadar değil adam ingilterede oyundan çıkma rekoru kırmış milli takımda öyle bizde öyle daha fizik olarak kötü adam siz yok box to box gibi bir sürü saçmalık çıkardınız.

Yahu adam takım atak yaparken bile bir kere ileri ceza sahasına çıkmaz mı ulan? Dirribling yapmaz mı?

Emre baroniyle ikili oynuyor önlerinde alex koşmayan adam var o nasıl çıkıyor ileri elano efendi m.topal m.sarp gibi adamlar varken çıkmıycak?

Adam maç içinde hiçbişeye karışmıyor sizde burda video arıyonuz yok elano adam kovalamış yok bilmemne.. :D verin 3 mn euro bana ben stad dışına kadar kovalıyım adamı..

Sakın yok rijkaard öyle diyor gibi salakça şeyler söylemeyin m.sarp m.topal varken elano niye defansif oynatsın?Rijkaard 3 defansif oyuncu mu oynatıyor taktikkte?Decoya ileri çıkmamı diyordu barçada?

Bir ön libero onun önünde 2 adamla oynuyoruz hatta en ilerde oynayan adam elano.

Topu ileriye taşıyabiliyor muyuz ki Elano kendini göstersin? Arda ve Keita'nın bireysel oyunlarıyla birşeyler yapıyoruz. Ayhan hücum adına ne yapıyor Elano'dan fazla bana onu söyle sen. Kaleye şut çekiyor mu, asist yapıyor mu?

Topu ileriye taşıyabiliyor muyuz ki Elano kendini göstersin? Arda ve Keita'nın bireysel oyunlarıyla birşeyler yapıyoruz. Ayhan hücum adına ne yapıyor Elano'dan fazla bana onu söyle sen. Kaleye şut çekiyor mu, asist yapıyor mu?

Geçen sezon Arda'yla beraber müthiş uyumlulardı. Verkaç falan yapıp, sıfıra iniyordu Ayhan ya da içeri dalıyordu zaman zaman.

Ayhan en azından topu ileri taşıyor iyi oynadığı maçlarda asist falanda yapıyor. Elano'dan daha fazla rakibe basıyor.

Ayhan bile iyi olduğu zaman topu ayağında daha çok tutuyor ileri oynuyormesela git eskişehir maçına bak baskı kurduğumuz anlarda hep ayhan kurdu geriden oyunu dönen topları aldı.

Son 20 yılda futbol çok yeteneği yiyip bitirdi. Değişen sistemlere, hızlanan oyuna ayak uyduramayanlar çemberin dışında kaldı. 90'ların klasik kanat oyuncuları mesela. Steve McManaman'ın Real Madrid kariyeri aklıma gelir her seferinde. Bugünden de Quaresma, Mancini örnek olabilir. Bir de başlıkta adı geçen Elano. Orta sahasının skora katkı yapmadığı bir takımın şampiyonluk şansı yok gibi artık futbolda. Ya Cristiano Ronaldo, Messi gibi rakibi tek başına deviren adamlara sahip olacaksınız ya da sezon genelinde orta sahanız, forvetle gol yükünü paylaşacak ve her biri asist hanesinde bir elin parmaklarını geçecek. Bursaspor'u bugün zirvede tutan bu paylaşımdır zaten. Elano da günümüz futbolunda mevkisini kaybeden adamlardan. 10 numara mı? Sağ açık mı? İkinci forvet mi? Ön libero. Hepsinden bir tutam olduğunda işte bu performans çıkar ortaya. Sezon biterken, iyi top atıyor denilen Elano'nun asist hanesinde sıfır yazması istatistikçilerin hatası değil! Arda'nın sezon başında oyun kuruculuğa soyunduğu dönemdeki performansını tahmin etseler bugün Galatasaray'a Elano formasını giydirmezdi teknik kadro ve yönetim. Geriden iyi çıkan Lucas Neill transferi sonrasında bile Elano rakip sahaya 20 metre daha yakın oynamayı başaramıyorsa bu elbette ki o göbekteki iki partnerinin yerinde sayan (Mustafa Sarp) ve geriye giden (Mehmet Topal) performansı yüzündendir. Sezon başında anlattığım yerli ve yabancı arasındaki kalite makası da budur zaten. Her koşu istatistiğinde takımının ilk beşinde olan bir adamın saha içinde hayaleti oynamasını da "Alex koşmuyor"cular açıklasın; ne yapayım! Rijkaard, Linderoth'un gidişi sonrasında yeni bir ön libero almayarak Elano'nun da yolunu taş dizdi. Oyun melekeleri, adam geçmek, şut atmak, son pası vermek olan bir adamı, rakip kaleden 50 metre uzakta oynattığınızda da 90 dakikada ancak iki 40 metrelik diyagonal pasına mahkum kalırsınız. Onu 20 yıl önce Cevat Prekazi de atıyordu!

Bülent Timurlenk'ten haklı eleştiri. Sırf laf olsun torba olsun, milletin dikkatini çekeyim! diye bok atma derdine düşenler bu yazıdan biraz olsun pay çıkarsın kendine.

Desek nolucak lan? Uğur boralada sevilla maçı sonrası messi diyorlardı?

İstikrar olmadıktan sonra..Hekresin iyi oynadığı maç vardır.

sen iyi oynadığı 3 maç söylersin ben sana tüm sezzonu sayarım.

Lanlı felan konuşup adamın sinirlerini bozma. Zaten yeterince rezil olduğunu düşünüyorum. Kendin iyi oynadığını belirtmişsin zaten bir de hala kötülemek için yok ispanya gazetesi 0 vermiş bu mu iyi oynamak felan diyorsun. Sonra da olayı 3 maç sayarsın, ben tüm sezonu sayarım diye değiştirmeye çalışıyorsun. Yazık.

Ayrıca hala ısrar ediyorsun bravo bu konuda. Yok istikrarmış, yok oymuş, buymuş. Bu adam ilk yarının son 4 maçından itibaren bir istikrar yakalamıştı. Hastalandı felan Denizli maçında biraz kötüydü, bir de Kayseri maçında felan. Onun dışında son 2 maç haricinde zaten istikrarlı gidişini sürdürüyordu, 2 maç formsuzdu kötüydü diye bu adama demediğinizi bırakmadınız ki bu adam geride oynuyor hala göremiyorsanız ve ileride etkinlik göstermiyor diye eleştiriyorsanız yuh derim size.

Ama hala anlatıyorum size bende kabahat. Gelip gene sallarsınız, sonra gene rezil ederiz. Sonra sert çıkmaya başlarsın konuyu değiştirirsin, kalitesine laf atarsın herşeyi yaparsın. Bu adama en iyi oynadığı maçta bile sırf tükürdüğünü yalamamak için "sadece mücadele, onu Barış'ta yapıyor zaten" diyebilen bir adamsın sen. Bunu da utanmadan diyorsun zaten ve ben hakikaten çok şaşıyorum. Nasıl vicdanın el veriyor bunları demeye anlamıyorum.

Ben bile Lincoln'ü çok sevmememe rağmen diyebiliyorum geçen sene ilk yarı olağan üstü oynadı ve sırf ilk yarıdaki asistleriyle asist kralı oldu diye. Çok kaliteli bir adamdı diye. Kalkıp sevmediğim futbolcuya durup durup haksızlık etmiyorum, boş boş eleştirmiyorum, kalitesine bok atmıyorum.

Bülent Timurlenk'ten haklı eleştiri. Sırf laf olsun torba olsun, milletin dikkatini çekeyim! diye bok atma derdine düşenler bu yazıdan biraz olsun pay çıkarsın kendine.

Yazıyı daha önce de okumuştum. Elano'yu her yerde oynattık ama verim alamadık. Forvet(Talinn), forvet arkası(Kayseri), sağ açık(Manisa), 4-3-3'te en ofansif orta saha olarak(Bir çok maç, Ankaragücü mesela), orta sahada 2. adam olarak(Fener). Hiç bir yerde iyi oynamadı. Bir kaç maç vasat oynadı, geri kalanında kötüydü. Bizim(ben yokum aralarında) iyi dediğimiz Atletico maçlarında, İspanyol medyası 0 verdi iki maç için de Elano'ya. Devre arasına kadar bekledik belki fiziksel bir gelişim yaşar kampta diye ancak bundan sonra beklemek yersiz.

Oyundan çıkarken bile adamın halinden anlaşılıyor ne durumda olduğu.60.dk çıkıyor oyundan,dağılmış vaziyette.Kewell bile daha dinç bu adamdan.

Yazıyı daha önce de okumuştum. Elano'yu her yerde oynattık ama verim alamadık. Forvet(Talinn), forvet arkası(Kayseri), sağ açık(Manisa), 4-3-3'te en ofansif orta saha olarak(Bir çok maç, Ankaragücü mesela), orta sahada 2. adam olarak(Fener). Hiç bir yerde iyi oynamadı. Bir kaç maç vasat oynadı, geri kalanında kötüydü. Bizim(ben yokum aralarında) iyi dediğimiz Atletico maçlarında, İspanyol medyası 0 verdi iki maç için de Elano'ya. Devre arasına kadar bekledik belki fiziksel bir gelişim yaşar kampta diye ancak bundan sonra beklemek yersiz.

Neill'e 2 veren İspanyol medyası mı? Maçtan önce İspanyol forumlarında dolanırken çoğu birey Galatasaray'ın en etkili isimlerinin Elano ve Keita olduğunu savunuyordu. Birbiriyle çekişkili sanırım bu. Rövanş maçında Elano oyundan çıktıktan sonra orta sahayı yürüyerek geçen Atletico Madrid'li oyuncularda selamlarını iletiyor.

Elano yalnızca Galatasaray'ın forvetsiz olduğu dönemde Arda ile değişken forvet rolünü üstlendi. Onun dışında forvet oynadığı falan yok. Elano'nun istatistiğinin düşük olmasının nedenini çok güzel anlatmış Aceto. Ama sana göre sisteme en uygun adam Mehmet Topal değil mi? Mehmet Topal, Mustafa Sarp gereken baskıyı kuramazsa Elano'yu ileride nasıl kullanacaksın? Rijkaard'ın Elano'dan pres istemesinin nedeni de bu değil mi? Şimdi Elano pres yapmıyor deme, videolara boğarım bu konuyu.

Neill'e 2 veren İspanyol medyası mı? Maçtan önce İspanyol forumlarında dolanırken çoğu birey Galatasaray'ın en etkili isimlerinin Elano ve Keita olduğunu savunuyordu. Birbiriyle çekişkili sanırım bu. Rövanş maçında Elano oyundan çıktıktan sonra orta sahayı yürüyerek geçen Atletico Madrid'li oyuncularda selamlarını iletiyor.

Elano yalnızca Galatasaray'ın forvetsiz olduğu dönemde Arda ile değişken forvet rolünü üstlendi. Onun dışında forvet oynadığı falan yok. Elano'nun istatistiğinin düşük olmasının nedenini çok güzel anlatmış Aceto. Ama sana göre sisteme en uygun adam Mehmet Topal değil mi? Mehmet Topal, Mustafa Sarp gereken baskıyı kuramazsa Elano'yu ileride nasıl kullanacaksın? Rijkaard'ın Elano'dan pres istemesinin nedeni de bu değil mi? Şimdi Elano pres yapmıyor deme, videolara boğarım bu konuyu.

1 - Neill'e 2 veren İspanyol medyası, ilk maçta maçın adamını Keita seçti ve 3 verdi. 2 iyi sayılır Neill için.

2 - Maçtan önce Elano demeleri beni ilgilendirmez, maçta ne yaptığı önemli. O da hiç bir şey.

3 - Elano çıktıktan sonra yürüyerek geçmediler. Elano varken de adamlar oynadı rahat rahat. Biz sadece görmek istediğimizi görüyoruz. Elano'nun kaptırdığı topta, Reyes kaleciyle karşı karşıya kaldı.

4 - Elano forvet oynamıştı Talinn maçında bir süre. Başka bir maçta daha sanki forvetteydi ama hatırlayamadım şimdi.

5 - Elano isterse forvete yakın oynar. Sorumluluk almak istemiyor, toptan kaçıyor, topu alıp geri veriyor, top süremediğinden top şişiriyor.

6 - Takımda 4-3-3 sistemine en uygun adam Mehmet Topal. Tartışılmaz bir gerçek.

7 - Mehmet Topal'ın baskı kurmak veya pres yapmak gibi bir görevi yok takımda. En azından 4-3-3 oynarken yok.

8 - Elano'nun istatistiğinin düşük olması, direk kendisiyle bağlantılı. Başkasını suçlamaya gerek yok.

9 - Rijkaard'ın Elano'dan pres istemesi diye bir şey yok. 4-3-3 oynayan takımda, ön liberonun önündeki 2 orta saha da pres yapmak zorundadır.

10 - Elano pres yapıyor ama yalancı pres. Lincoln bile daha güzel pres yapıyordu ve top kapıyordu. Elano top kapamıyor presinin sonucunda. Topun arkasına geçmekle pres yapılıyor denilemez.

serhat su elano hakkinda yazdiklarin kadar ders falan calisaydin su an basbakandin

1 - Neill'e 2 veren İspanyol medyası, ilk maçta maçın adamını Keita seçti ve 3 verdi. 2 iyi sayılır Neill için.

2 - Maçtan önce Elano demeleri beni ilgilendirmez, maçta ne yaptığı önemli. O da hiç bir şey.

3 - Elano çıktıktan sonra yürüyerek geçmediler. Elano varken de adamlar oynadı rahat rahat. Biz sadece görmek istediğimizi görüyoruz. Elano'nun kaptırdığı topta, Reyes kaleciyle karşı karşıya kaldı.

4 - Elano forvet oynamıştı Talinn maçında bir süre. Başka bir maçta daha sanki forvetteydi ama hatırlayamadım şimdi.

5 - Elano isterse forvete yakın oynar. Sorumluluk almak istemiyor, toptan kaçıyor, topu alıp geri veriyor, top süremediğinden top şişiriyor.

6 - Takımda 4-3-3 sistemine en uygun adam Mehmet Topal. Tartışılmaz bir gerçek.

7 - Mehmet Topal'ın baskı kurmak veya pres yapmak gibi bir görevi yok takımda. En azından 4-3-3 oynarken yok.

8 - Elano'nun istatistiğinin düşük olması, direk kendisiyle bağlantılı. Başkasını suçlamaya gerek yok.

9 - Rijkaard'ın Elano'dan pres istemesi diye bir şey yok. 4-3-3 oynayan takımda, ön liberonun önündeki 2 orta saha da pres yapmak zorundadır.

10 - Elano pres yapıyor ama yalancı pres. Lincoln bile daha güzel pres yapıyordu ve top kapıyordu. Elano top kapamıyor presinin sonucunda. Topun arkasına geçmekle pres yapılıyor denilemez.

Senin yabancı düşmanlığın var dostum. Bunu aşmadığın sürece at gözlükleriyle izleyeceksin tüm karşılaşmaları. Elano'nun attığı pasları gole çevirebilseler, bugün istatistiği tavan yapardı elbet. 3 tane %100'lük pas bıraktı Trabzonspor maçında. Frank Rijkaard her maçtan sonra "Son vuruşları daha iyi yapmamız gerek" diyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt