#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Senin yabancı düşmanlığın var dostum. Bunu aşmadığın sürece at gözlükleriyle izleyeceksin tüm karşılaşmaları. Elano'nun attığı pasları gole çevirebilseler, bugün istatistiği tavan yapardı elbet. 3 tane %100'lük pas bıraktı Trabzonspor maçında. Frank Rijkaard her maçtan sonra "Son vuruşları daha iyi yapmamız gerek" diyor.

İstatistiklerde 1 tane gollük pas yazıyor. Benim hatırladığım da zaten Giovani'ye attığı bir pas sadece. Mehmet Topal'ın Kasımpaşa maçında Giovani'ye attığı pastan da iyi değildi.

İstatistiklerde 1 tane gollük pas yazıyor. Benim hatırladığım da zaten Giovani'ye attığı bir pas sadece. Mehmet Topal'ın Kasımpaşa maçında Giovani'ye attığı pastan da iyi değildi.

Hay senin istatistiğine be. İstatistiklere bakacak olursak Alex Xavi'den de kral bir oyuncu, İniesta'dan da, Lampard'tan da, Hagi'den de kral bir oyuncu. Nedir bu istatistik sevdası ya ? Ferguson'un lafı vardı;

İstatistikler mini etek gibidir, çok şey gösterir ama asıl görülmesi gerekeni göstermez.

Bir kere gözümüzle gördüğümüze mi inanalım yoksa istatistiğe bakıpta mı konuşalım. Kör müyüz biz de 3 tane gollük pası felan göremiyoruz ?

Artık eleştirirken bile yalan söyleyip sallıyorlar. Hayal dünyaları çok geniş arkadaşların.

Ben istatistiğe bakarak değil, maç izleyerek yazıyorum. İlk yarı Giovani ve Jo'ya çok iyi paslar attı. Bir de ikinci yarının başında Jo'yu pozisyona sokmuştu.

Özer Hurmacı Galatasaray maçında sahanın en çok koşan adamıydı. Gördün mü olumlu bir hareketini?

Elano top şişiriyor diyorsun. Son maçlar hariç, uzun toplarıyla bu takımın hızlı atak yapmasını sağlayan adam Elano'ydu. Sen o uzun topları "top şişirmek" olarak algılıyorsan futbolu bilmiyorsun demektir. Total ekolün en önemli parçalarından birisi atağı hızlı yapmak ve eğer top bir yerde sıkışmışsa uzun top ile oyunun yönünü hızlıca değiştirmektir. Bunu Galatasaray'da en iyi yapan oyuncu Elano. Arada Barcelona maçlarını izle, demek isteğimi anlarsın. Pique, İniesta Anti Total Futbolcu o zaman!

Hay senin istatistiğine be. İstatistiklere bakacak olursak Alex Xavi'den de kral bir oyuncu, İniesta'dan da, Lampard'tan da, Hagi'den de kral bir oyuncu. Nedir bu istatistik sevdası ya ? Ferguson'un lafı vardı;

Bir kere gözümüzle gördüğümüze mi inanalım yoksa istatistiğe bakıpta mı konuşalım. Kör müyüz biz de 3 tane gollük pası felan göremiyoruz ?

Orta sahada takımın en ofansif ve en önemli oyuncusu konumundaki adamın pas yüzdesi ve asist sayısı en yüksek olmalı Bu bilinen birşey Niye adamın her dediğine aşırı tepki veriyorsunuz ? Mesela açın İnterin maçını Sneijder savunmanın arkasına kaç top atıyor izleyin . Elano´nun bu girişimi çok az

Orta sahada takımın en ofansif ve en önemli oyuncusu konumundaki adamın pas yüzdesi ve asist sayısı en yüksek olmalı Bu bilinen birşey Niye adamın her dediğine aşırı tepki veriyorsunuz ? Mesela açın İnterin maçını Sneijder savunmanın arkasına kaç top atıyor izleyin . Elano´nun bu girişimi çok az

O zaman vereceksin 40 50 milyon euro alacaksın Sneijderi.

Elâlemin herifi değil, Galatasaray'ın sözleşmeli futbolcusu. Sen elâlemin adamını avatara koyunca birşey olmuyor, biz burada Elano'yu tartışınca mı sorun oluyor?

Babamın oğlumu.Elalemin herifi tabi.O avatarda ki herife sözleşmeli oyuncuyken demediğinizi bırakmıyordunuz.Ozaman elalemin hirifiydi demi.Bırakın bu işledri hadi.Bize Keita'yı savun,Neill'i savun.Sahada eli belinde gezen herifi savunma.Savundukça hep birileri karşına çıkacaktır

Elano'yu neden sürekli en iyilerle kıyaslamak istiyorsunuz?

Sneijder dediğin adamın yanında kel kafa Cambiasso ve Motta var. Forvette dünyanın en iyilerinden Eto'o, en zekilerinden Pandev, yine İtalya'nın en iyilerinden Milito var.

Ha birde, Sneijder dediğin adamın 25 milyon € piyasası var.

Ben istatistiğe bakarak değil, maç izleyerek yazıyorum. İlk yarı Giovani ve Jo'ya çok iyi paslar attı. Bir de ikinci yarının başında Jo'yu pozisyona sokmuştu.

Özer Hurmacı Galatasaray maçında sahanın en çok koşan adamıydı. Gördün mü olumlu bir hareketini?

Elano top şişiriyor diyorsun. Son maçlar hariç, uzun toplarıyla bu takımın hızlı atak yapmasını sağlayan adam Elano'ydu. Sen o uzun topları "top şişirmek" olarak algılıyorsan futbolu bilmiyorsun demektir. Total ekolün en önemli parçalarından birisi atağı hızlı yapmak ve eğer top bir yerde sıkışmışsa uzun top ile oyunun yönünü hızlıca değiştirmektir. Bunu Galatasaray'da en iyi yapan oyuncu Elano. Arada Barcelona maçlarını izle, demek isteğimi anlarsın. Pique, İniesta Anti Total Futbolcu o zaman!

İşte bu kadar yav.

Futboldan anlayan insan yorumu budur.

Serhat ise dikkat çekme çabalarına Elano üzerinden gitmeye devam ediyor.

PES insan sağlığına zararlı. Gerçek hayata dönün.

Zaten Sneijder defansa yakın sol iç bölgesinde oynuyor değil mi ?

Arkadaşlar anlatamıyoruz galiba bu Elano bu sene 6-7 maç dışında hep geride oynadı sol iç bölgesinde. İleri çıkmaması ve ofansif oynamaması kendisine bağlı değil, hocanın talimati. Nedeni ise topu ileri taşıyacak tek adam Elano bu yüzden orada oynatıyor Elano'yu. Zaten iyi oynadığı (BJK, Antalyaspor maçları, Panathinakos maçları gibi maçlarda hepsini saymıyorum) maçlarda sol içte oynadı ama serbestti, sürekli ileri çıkıyordu. Ama sezonun geneline baktığımızda geride oynayan bir adam nasıl ofansif sorumluluklarını yerine getirebilir ki ?

Babamın oğlumu.Elalemin herifi tabi.O avatarda ki herife sözleşmeli oyuncuyken demediğinizi bırakmıyordunuz.Ozaman elalemin hirifiydi demi.Bırakın bu işledri hadi.Bize Keita'yı savun,Neill'i savun.Sahada eli belinde gezen herifi savunma.Savundukça hep birileri karşına çıkacaktır

Ben o stadda yuhalanan Leo Franco'yu savunurum, sahada buz bakışlarıyla, attığı paslarla takımı pozisyona sokan kıvırcık saçlı Brezilya'lıyı savunurum.

Neill'ı, Keita'yı savunmama gerek yok. Onlar gayet iyi pohpohlanıyor zaten. Büyük maçlarda nerde olduğu belli olmayan Keita 2 hareket yaptığında salyalar akıyor ağzınızdan. Çünkü siz ondan hoşnut oluyorsunuz. Ben Elano'nun, Xavi'nin, Fabregas'ın attığı paslardan hoşnut oluyorum.

ELANO BLUMER - GALATASARAY PROFESYONEL FUTBOL TAKIMI

Bak aha burda yazıyor, tam burda. Gördün mü? Tam yukarıda verdiğim linkte. Hakan Şükür'ün 9 numaralı formasını giyiyor. Ben Galatasaraylıyım ve bu arkadaş Galatasaray'ın formasını giyiyor.

Bak aha buda resmi,

ElanoBlumer_B.jpg

elano-sevinc-16396_501.jpg

Kayseri maçından sonra taraftara öpücük gönderiyor. 35 metreden soktum lan diyor. Sen onu izlerken topun 120 km hızla gittiğini bilmiyorsun. Anladın mı?

O zaman vereceksin 40 50 milyon euro alacaksın Sneijderi.

Emreyi alsak fenerden yeter. :D

Yahu elanoya niye antipatikliğim olsun emre mesela günahım kadar sebmem ama adam çok iyi futbolcu dönen topları alır maç içinde oturun sayın top kapar dikine top sürer bunların hepsi bireysel iş yanındakiyle alakası yok ama siz hala yanındakilere b.k atın bakalım sizin demenize göre elano denizlide felan oynasa kadrayo giremezdi ee malum yanındakiler kötü adam.

Inter Orta sahasi

Esteban Cambiasso

Thiago Motta

Wesley Sneijder(Mükemmel bir Sneijder)

Brazilya Orta sahasi

Gilberto Silva

Kaká

Felipe Melo

Elano(cok iyi oynayan bir Elano ve takimi adina bircok asist yapan biri)

Robinho

Galatasaray orta sahasi

Mehmet

Mustafa/Baris

Elano(Vasat(defansiv) gözüken bir Elano ama cok kosan, mücadele eden ve öndeki oyunculari pozisyona sokan biri)

1 - Neill'e 2 veren İspanyol medyası, ilk maçta maçın adamını Keita seçti ve 3 verdi. 2 iyi sayılır Neill için.

2 - Maçtan önce Elano demeleri beni ilgilendirmez, maçta ne yaptığı önemli. O da hiç bir şey.

3 - Elano çıktıktan sonra yürüyerek geçmediler. Elano varken de adamlar oynadı rahat rahat. Biz sadece görmek istediğimizi görüyoruz. Elano'nun kaptırdığı topta, Reyes kaleciyle karşı karşıya kaldı.

4 - Elano forvet oynamıştı Talinn maçında bir süre. Başka bir maçta daha sanki forvetteydi ama hatırlayamadım şimdi.

5 - Elano isterse forvete yakın oynar. Sorumluluk almak istemiyor, toptan kaçıyor, topu alıp geri veriyor, top süremediğinden top şişiriyor.

6 - Takımda 4-3-3 sistemine en uygun adam Mehmet Topal. Tartışılmaz bir gerçek.

7 - Mehmet Topal'ın baskı kurmak veya pres yapmak gibi bir görevi yok takımda. En azından 4-3-3 oynarken yok.

8 - Elano'nun istatistiğinin düşük olması, direk kendisiyle bağlantılı. Başkasını suçlamaya gerek yok.

9 - Rijkaard'ın Elano'dan pres istemesi diye bir şey yok. 4-3-3 oynayan takımda, ön liberonun önündeki 2 orta saha da pres yapmak zorundadır.

10 - Elano pres yapıyor ama yalancı pres. Lincoln bile daha güzel pres yapıyordu ve top kapıyordu. Elano top kapamıyor presinin sonucunda. Topun arkasına geçmekle pres yapılıyor denilemez.

Konu bu mesajla kapanıp kilitlensin diyorum.. :)

Ben o stadda yuhalanan Leo Franco'yu savunurum, sahada buz bakışlarıyla, attığı paslarla takımı pozisyona sokan kıvırcık saçlı Brezilya'lıyı savunurum.

Neill'ı, Keita'yı savunmama gerek yok. Onlar gayet iyi pohpohlanıyor zaten. Büyük maçlarda nerde olduğu belli olmayan Keita 2 hareket yaptığında salyalar akıyor ağzınızdan. Çünkü siz ondan hoşnut oluyorsunuz. Ben Elano'nun, Xavi'nin, Fabregas'ın attığı paslardan hoşnut oluyorum.

ELANO BLUMER - GALATASARAY PROFESYONEL FUTBOL TAKIMI

Bak aha burda yazıyor, tam burda. Gördün mü? Tam yukarıda verdiğim linkte. Hakan Şükür'ün 9 numaralı formasını giyiyor. Ben Galatasaraylıyım ve bu arkadaş Galatasaray'ın formasını giyiyor.

Bak aha buda resmi,

ElanoBlumer_B.jpg

elano-sevinc-16396_501.jpg

Kayseri maçından sonra taraftara öpücük gönderiyor. 35 metreden soktum lan diyor. Sen onu izlerken topun 120 km hızla gittiğini bilmiyorsun. Anladın mı?

Oh be ne güzel iş yapmış.1 gol atmış 1 sezon övdünüz bu adamı.

H.Şükür'e çok büyük ayıp ettik.Kral'ın formasını daha iyileri hakediyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt