#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

İyi-kötü artık devamlı oynaması gerek. Oynasın çünkü takım gerçek hüviyetine kavuşsun. Oynasın çünkü takıma alışsın bi an önce. Oynasın çünkü en beğenmediğimiz Elano bile çırpınıyor ve hiç bişey yapmasa bile tek pas, tek uzun pas, tek ara pas, tek ters kanada bi top atıyor tak ölü takıma pozisyon yaratıyor.

Bu adamı oturtarak kime ceza veriyorlar anlamıyorum!

Hiçbir oyuncunun kenarda oturararak maç kondisyonunu kapattığını ve takıma alıştığını görmedim,ama biz nedense zamanı uzatıyoruz Barış kim ya Elano oynamıyor!

Elano su takımdakilerin yüzde doksanından daha kalitelidir

Bugün etkiliydin.Kendine geliyorsun Elano.

Sinan Arslan çok ve boş konuşuyosun. Bence kendine çekidüzen ver.

Elano hakkındaki düşüncelerim ! Kısa bir İnceleme !

Kimse kusura bakmasın , Elano gibi sıradışı yetenekleri olan bir adamı almak için çok uğraştık.Rijkaard ve Haldun Üstünel 'in yoğun çabaları sonucunda.Bana sorarsanız Türk futbolunun rezil mantelitesini değiştirmek için yapılmış bir transfer.Alex , Lincoln gibi koşmayan oyuncuları Avrupa takımları istemez iken biz tapıyoruz.Detayları zaten biliyorsunuz.

Neyse Elano'ya dönelim.Bu adamı Santos ve City 'de yaklaşık 5-10 maçını izledim.Belki de dünyada özellikleri en çok olan adam. ( Unitedli Rooney , Liverpoollu Gerard , Barcelonalı Xavi gibi...) Playstation futbol oyunlarındaki gibi bir mekanizma ile çalışıyor.Kusursuz oynuyor , riske almıyor ve yeri geldimi takımını sırtlıyor.İlk GS 'ye geldiğini duyduğumda kulaklarıma inanamadım.

İsterseniz özelliklerinden ve yapılması gerekenlerden biraz bahsedelim :

NOT : Sadece teknik konularda değerlendirecem.Takım ile olan sıcak ilişkileri , düzgün yaşam şeklinden bahsetmeye gerek yok.PROFESYONEL bir oyuncu olduğundan.

1) Çok yönlü bir oyuncudur.Asıl yeri forvet arkası veya ofansif orta sahadır.Kanatlarda , çift yönlü orta sahada ve ikinci forvet olarak da kullanılabilir.Saydığım alternatif bölgelerde oynadığı zaman performansı %75 'in altına düşmez.Fakat şu unutmamalı : Ancak ihtiyaç duyulduğuna ( diğer oyuncuların sakatlığı , form düşüklüğü gibi ) ve yerini doldurabilecek biri olduğunda ( Arda ) alternatif bölgelerde oynatılmalı.Her sezonda max 5-10 maç gibi.Sürekli farklı bölgelerde oynatılırsa balans ayarı bozulur ki bu çok normal.Alternatif bölgelerden en uygunu ise sağ kanattır.Brezilya 'da öyle oynadığı için.Öyle düşünüyorum.

2) Belkide pas konusunda dünyanın en iyi oyuncusudur.4-3-3 için kusursuz bir pasördür.Kısa paslarla oyun temposunu hızlandırır , gerektiğinde oyunun yönünü değiştirir , nokta uzun toplar atar , müthiş araya top bırakır...Şüphesiz her teknik adam böyle bir oyuncu ister.O yüzden takımda banko oynaması gerektiğini düşünüyorum.Zamanı gelince de öyle olacaktır tabi.

3) Şut , Frikik , Kornerler vs vs...Mesafe tanımadan istediği yerden istediği kçşeye zımba gibi şutlar atar..Frikik konusunda dünyanın en iyi 10 oyuncudan biri zaten.Bunları biliyoruz.Ayrıca Kornerleri de onun kullanması gerektiğini düşünenlerdenim.Çünkü topu istediği yere atabiliyor.Daha önemlisi şiddetini ayarlayabiliyor.Yine banko oynaması gerektiği çok açık.

4) Pozisyon alma , pres yapma , takım savunmasına katkı sağlama , oyunu iyi okuma gibi birçok özelliği daha var.Elano anlatmakla bitmez yani.İşte böyle bir adam Elano blumer ;)

2.yarım tam hazır olunca daha iyi bir Elano seyredeceğimize inanıyorum.2. senesinde ise uyum sorununu halletmiş olacak ve inanılmaz katkı sağlayacak.

OKUDUĞUNUZ için Tşk ederim !

--

Cevap: Elano hakkındaki düşüncelerim ! Kısa bir İnceleme !

Elano konusuna yaz usthad.

bence elano aradığımız kan değil...bize daha yetenekli ve hırslı futbolcu lazım..sezon sonu takas yapalım genç bi futbolcu alalım bunun yerine...

bence elano aradığımız kan değil...bize daha yetenekli ve hırslı futbolcu lazım..sezon sonu takas yapalım genç bi futbolcu alalım bunun yerine...

Ben hırslı futbolcu istemiyorum. Hırslı oynacak adam Mehmet Topal, Servet, Gökhan Zan gibi teknik olarak 0 olacaksa kalsın. Bizde 2 tane daha Elano olsa Barça gibi top oynarız.

Ben hırslı futbolcu istemiyorum. Hırslı oynacak adam Mehmet Topal, Servet, Gökhan Zan gibi teknik olarak 0 olacaksa kalsın. Bizde 2 tane daha Elano olsa Barça gibi top oynarız.

bizde 2 tane elano olsa bırak barça yı kayserispor kadar oynayamayız...elano çok ahım şahım yetenekli bi topçu değilki..Bu elano avrupada üst düzey hiçbir takımda ilk 11' e giremez...

bizde 2 tane elano olsa bırak barça yı kayserispor kadar oynayamayız...elano çok ahım şahım yetenekli bi topçu değilki..Bu elano avrupada üst düzey hiçbir takımda ilk 11' e giremez...

Basit oynadığı için olmasın? Diğerleri maceraya kalkışıyor onlara alışmış senin gözün. Barça'ya bak zevk alıyorsun oyunundan değilmi? Neden? çünkü hepsi en ufak pas ı bile yapmaktan çekinmiyor. Hepsinde Elano'nun mentalitesi var. Sürekli pas yaparak rakibi koşturuyorlar. Bizde Elano bir adama pas verdiği zaman geri alamıyor.

2 tane daha Elano'muz olsa bizim tabirimizle "şiir" gibi top oynar ve üretken olur bu takım.

---------Tobias

Elano-------------Elano vs. vs.

Anlatabilmişimdir umarım?

Bursa maçını seyret en azından, en azından adam girdikten sonra oyun nasıl açıldı onu seyret. Kör müyüz neyiz anlamıyorumki?

İnsanların kendi gözü yok herhalde Rıdvan vs. gibi adamların yorumlarıyla yaşıyorlar.

Bursa maçını seyret en azından, en azından adam girdikten sonra oyun nasıl açıldı onu seyret. Kör müyüz neyiz anlamıyorumki?

İnsanların kendi gözü yok herhalde Rıdvan vs. gibi adamların yorumlarıyla yaşıyorlar.

Elano sağ iç oyuncusu değildir diyerek iddiasını ortaya koyan bir futbol cahilini Türkiye'nin en iyi yorumcusu seçenler utansın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt