#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Ellerini arkasinda kavusturup Kewell "ummm, no" derken cikardigi sesleri taklit etmesi cok iyi :D

Soğuk felan zannederdim ben tabii sonradan anladım çok sıcak kanlı ama takımın neşe kaynağı olmuş artık adam bu kadar sıcak ve neşeli biri olduğunu bilmiyordum. Gerçekten süper :D .

fft11_mf917134.Jpeg
fft11_mf917135.Jpeg

fft11_mf917137.Jpeg
fft11_mf917138.Jpeg

fft11_mf917139.Jpeg
fft11_mf917140.Jpeg

Milli takıma bakarsak ibrahim üzülmezde oynuyor milli takımda hüseyin cimşirde oynamıştır..Meirada milli takımda oynuyordu..Somut şeyler lazım somut sahada konuşsun elano

ben milli takım yazmadım tek bi cümlede de :bgking1:

Meira Galatasaraya gelmeden önce zaten Milli Takımlık oynuyordu.İbraamda yoklukta dani alvesimiz. Abdurrahman çelebi timsali. Gidipte Brezilya da Elano mevkiisinde hiç oyuncu yok deme güleriz. Her sene avrupaya 1000 futbolcu yolluyorlar ortalama. Ayrıca Türkiyede Elano gibi bir futbolcu olmadığı için orda Hüseyin Cimşir oynuyordu. Somut şeyler arıyorsan o kadar çok şey var ki..

Somutları görmeyip soyutta kalanlardansınız. Orta sahada Ayhan-Sarp-Barış-Topal var. Siz bir Appi verdinizde Elano mu böyle oynadı?(ki o halde bile orta sahayı toparlayan adam.Neil defansı toparlıyor oda orta sahayı elinden geldiğince toplamaya çalışıyor) Ya futboldan anlamıyorsunuz ya da Elanoya gareziniz var. Elanonun 30 metreden koşarak gelip rakibe yetişip omuzla yere indirip top aldığını bir çok kez gördük. 60 metreye ayağa şak oturan paslarını gördük. BJK maçında Barışa açtığı ortayı iyi olduğu zamanlarda Quaresma açıyordu bide Cristiano Ronaldo. Sert falsolu ve düzgün. Neyse yazacakl çok şey var ama 2000 yılından beri ORTA SAHAmız olmadığı gerçeğini göz önünde bulundurarak 95 doğumlular orta sahanın ne olduğunu bilmez, daha eskilerde unuttular diyebiliriz. Elanoya sallamanızın asıl sebebi bunda yatar.

alisamiyen.net' Alıntı:
İlk olarak şunu belirtmekte fayda var. Bir futbolcu forvete ne kadar yakın oynarsa, ceza sahasına yakın ne kadar çok top alırsa o kadar istatistiklerini arttırma şansı olur.

Elano Galatasaray'da ilk geldiğinin aksine daha geride görevlendirilerek, oyun kurucu görevi üstlendiriliyor. Cezasahasında top alıp bir şeyler yapacak oyuncudan çok, burada bir şeyler yapacak oyuncuya pozisyon hazırlama derdinde. Elano maç kurtaracak oyuncu modelinde değil. Daha çok takımın tamamlayıcısı şeklinde oynuyor. Verilen görevi yapmaya çalışıyor.

Biraz üşenmedim, çok hayran kaldığımız 2 adamın istatistiklerine baktım.

İniesta Barcelona ile 34 maçta 1 gol, 6 asist ile oynamış. 2500 dakika oynamış.

Biraz üşenmedim, çok hayran kaldığımız 2 adamın istatistiklerine baktım.

Xavi ise, 36 maçta 5 gol 8 asist ile oynamış. 3000 dakika oynamış.

Elano ise yeni geldiği takımda, 31 maçta 6 gol 6 asist ile oynamış. 2000 dakika kadar süre almış.

Elano ise yeni geldiği takımda, 31 maçta 6 gol 6 asist ile oynamış. 2000 dakika kadar süre almış.

Elano takımı hızlandıran, oyunu kenarlara açan, takımı pozisyona sokan adam. Dikkat ederseniz bir ara attığımız gollerin çoğunda golün asistinin pasını veren adamdı. Yani pozisyonu hazırlayan adam.

Xavi, ön liberonun önünde oyun kurucu şeklinde oynuyor. Asıl görevi takımı oynatmak gol atmak değil, istatistiklerden belli. İniesta ise onun da daha önünde oynuyor ama onun da istatistikleri belli.

Elano, Xavi ve Iniesta kadar iyi, efektif oynuyor demiyorum ama benzer işi yapıyorlar ve istatistikleri birbirlerine yakın. Bu adamlar görevleri icabı ceza sahasından daha uzak oynuyorlar ve görülmeyen işleri yapıyorlar demek istiyorum.

Elano'yu değerlendiren arkadaşlar bu durumları göz önüne alarak değerlendirsinler lütfen.

Not: Maçla alakalı bir yazı değil, genel bir değerlendirmedir.

Aydınlatıcı bir yorum. Boldladığım nokta Elano'nun istatistiklerine takan arkadaşa gelsin.

Iniesta Xavi'den iyi derler bir de. :90:

Elano, Xavi ve Iniesta kadar iyi, efektif oynuyor demiyorum ama benzer işi yapıyorlar ve istatistikleri birbirlerine yakın. Bu adamlar görevleri icabı ceza sahasından daha uzak oynuyorlar ve görülmeyen işleri yapıyorlar demek istiyorum.

Elano'yu değerlendiren arkadaşlar bu durumları göz önüne alarak değerlendirsinler lütfen.

Bir yazı koyduktan sonra anafikrini anlamaya çalış. Bende 2. defa o bölümü alıp koymak zorunda kalmayayım.

Duran toplarda asist yapan oyuncu Elano değil Arda'dır. O asistlerde sene başında Elano takıma tam olarak oturmadan önceydi. Pana maçında 2 gol 1 asist, Sturm Graz maçında 1 asist, Dinamo Bükreş maçında 1 gol. Elano, Galatasaray'ın Avrupa Liginde lider çıkmasında ki en önemli oyuncuydu. Avrupa'da daha iyi bir istatistik yapmasının nedeni ise Avrupa Ligi'nde oynanan modern futboldur. Herkes Anadolu takımları gibi değil arkadaş 1 puan alacağım diye k.çını yırtsın.

Bir de Elano uzun top yapıyor diye eleştiren arkadaşlar var, harbiden ağzım dışında tüm organlarımla gülüyorum onlara. Galatasaray'ın hedeflediği futbol, pas futbolu; takımına yerden oynatarak daha organize olmasını isteyen Rijkaard, Elano'nun bu özelliğinden faydalanmak istiyor. Bu pas futbolunda ki en önemli etkileşimin oyunun yönünü hızlı değiştirmek olduğunu bilmeyecek kadar cahildir o Elano uzun top yapıyor diye eleştirenler.

Duran toplarda asist yapan oyuncu Elano değil Arda'dır. O asistlerde sene başında Elano takıma tam olarak oturmadan önceydi. Pana maçında 2 gol 1 asist, Sturm Graz maçında 1 asist, Dinamo Bükreş maçında 1 gol. Elano, Galatasaray'ın Avrupa Liginde lider çıkmasında ki en önemli oyuncuydu. Avrupa'da daha iyi bir istatistik yapmasının nedeni ise Avrupa Ligi'nde oynanan modern futboldur. Herkes Anadolu takımları gibi değil arkadaş 1 puan alacağım diye k.çını yırtsın.

Bir de Elano uzun top yapıyor diye eleştiren arkadaşlar var, harbiden ağzım dışında tüm organlarımla gülüyorum onlara. Galatasaray'ın hedeflediği futbol, pas futbolu; takımına yerden oynatarak daha organize olmasını isteyen Rijkaard, Elano'nun bu özelliğinden faydalanmak istiyor. Bu pas futbolunda ki en önemli etkileşimin oyunun yönünü hızlı değiştirmek olduğunu bilmeyecek kadar cahildir o Elano uzun top yapıyor diye eleştirenler.

+1 Galatasarayın sisteminin terse atılan uzun toplar oldugunu bılmeyen arkadaşlara bende çok guluyorum...

Evet 4 3 3 Kanatların yer deyiştirmesi ve kanat akınlarının tıkandıgı yerlerde terse atılan Uzun toplar çok önemli(Ters kanata)

Açıklamış bu adam bir daha neden yorum yaptırıyorsun reyis ?

Evet 4 3 3 Kanatların yer deyiştirmesi ve kanat akınlarının tıkandıgı yerlerde terse atılan Uzun toplar çok önemli(Ters kanata)Son maçta Canerin sag kanattan bindiren Sabriyi pozisyona sokması gıbı...Fazla bilgi göz çıkarmaz:)Ha bide bunu barış yapmaya çalıştı son maçta onada çok guldum adamın 6 metre gerısıne uzun pas attı...

Ya oyle sistem mi olur aga siyirdin mi o zaman sistemimiz sol kanada 50 derecelik aciyla atilan hafif siddette ara paslari olsun boyle bir sapkinlik dunyada yok :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt