Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer
Omus omuza yıkıldığın sürece hiç bir yerde oynayamazsın.
Ayakta durmaktan aciz adam... Hala patlama yapacagını sananlar var.
Sezon arası toparlanır dedik de ne oldu? Umut yok.
Balon patladı bile.
Bir an önce kurtulmak lazım.
Gene yalan dolan şeylerle sallıyorsunuz bu adama. Sonra niye ben bu kadar savunuyorum Elano'yu. E kardeşim sen adamın yaptığı şeye yapmıyor dersen, olmayan şeye de oluyor gibi gösterip bu adama sallarsan karşında tabii ki birilerini bulursun.
Elano sanki Messi gibi bir oyuncu da sürekli omuz omuza giriyor ha ? Ayrıca omuz omuza girdiği mücadelelerde 2.yarının başından itibaren çok çok nadir yıkıldığını gördüm son maçta bile çalıma girdiğinde yıkılmadan geçti, hatta Trabzon maçını hatırla birinci geldi geçti iki kişi sıkıştırdı gene yılmadı topu çıkardı 3.kişi geldiğinde 3 kişi etrafını sardı gene mücadele etti ama faul oldu o arada da zaten. Ama gelmiş bu adama ayakta duracak gücü yok diyorsunuz.
Böyle yalan dolan şeylerle birinin hakkını yerseniz karşınızda her daim beni bulursunuz.
Aslında takım elanoya yer açmak için bozuldu.Elano gelmeden önce taktiğimiz az çok belliydi.
Bak bu konuda sana katılıyorum.
Benim Futbol forumunda bununla ilgili bir yazım vardı hatta.
Elano gelmeyince Arda tam forvet arkası oynuyordu ve takımda çok iyiydi o zamanlar. O zamanlar 2+1 şeklindeki orta saha düzeniyle oynuyorduk, iki ön libero bir orta saha şeklinde. Fakat Rijkaard kafasında 1+2 şeklinde oynatmayı düşündüğü için Elano alındı, yanında da Tobias gibi pas tekniği güzel tam bizim sisteme uygun defansif yönü ağır basan hemen hemen çift yönlü bir oyuncu vardı, Ayhan'da vardı. Zaten Ayhan geçen sene süperdi, o meşhur Bordeaux maçındaki paslaşmada (bknz. Allah'ım Brezilya'mı ?) en büyük pay sahibi Ayhan'dı. Rijkaard'ta elimde böyle 2 adam var, birini oynatırım hiç olmazsa diye düşündü çünkü 2 adamda sisteme uygun adamlar. Fakat Tobias sakatlıklardan kurtulamadı, Ayhan Mustafa'nın sene başındaki performansının gazabına da uğrayarak biraz form düşüklüğü yaşadı, haliyle bu plan bozuldu, Elano yalnız kaldı. Fakat böyle para verdiğin oyuncudan da yararlanmak zorundasın yani bu nedenle böyle bir durum oluştu ve böyle devam edilmek zorunda kaldı.
Eğer elimizde Tobias gibi bir oyuncu daha olsaydı, o zaman Elano gelseydi süper oynadı takım ama Rijkaard Tobias ve Ayhan'a güvendi bir nevii, yukarda anlattığım nedenlerden dolayı da onlar oynayamadılar, Tobias'ın futbol hayatı da bitti zaten sakatlıklardan dolayı felan böyle gitti olay. Zaten sene başı bu tür 2 adam olmasa Elano alınmazdı...