#90 Wilfried Singo

30 m euro bonservis 5 m euro maaş verdiğin adam mükemmel bir sağ bek olmak zorunda, dünyada şu paralara bek alabilen max 10 takım çıkar, o maaşı da vermez.

Ligde 3 m euro bonservisli 1 m euro maaşlı Eren de yetiyor zaten
Maliyet konusu ayri bir durum onda oyuncuya kabahat bulamam ben. Sen dersin ki ayni paraya mukemmel bir hucum katkisi veren baska bir sag bek alinirdi onu bilemem, ben oyle birini duymadim gectigimiz yaz doneminde (yani bizimle adi gecen). Tabi scout olayi dersek illa bulunur ama o bizde yapilmiyor, hazir oyuncu isteniyor teknik ekip tarafindan.

Singo'yu ya sol stopere cevirmemiz gerek, yapar mi bilemem, sol ayagi ne kadar iyi onu da cozemedim henuz ama sol stoper oynayamayacaksa bu takimda anca sag bek olur. Mecbur Sanchez-Abdulkerim tandemi devam etmeli cunku baska stoper yok takimda.

Maliyet konusu ayri bir durum onda oyuncuya kabahat bulamam ben. Sen dersin ki ayni paraya mukemmel bir hucum katkisi veren baska bir sag bek alinirdi onu bilemem, ben oyle birini duymadim gectigimiz yaz doneminde (yani bizimle adi gecen). Tabi scout olayi dersek illa bulunur ama o bizde yapilmiyor, hazir oyuncu isteniyor teknik ekip tarafindan.

Singo'yu ya sol stopere cevirmemiz gerek, yapar mi bilemem, sol ayagi ne kadar iyi onu da cozemedim henuz ama sol stoper oynayamayacaksa bu takimda anca sag bek olur. Mecbur Sanchez-Abdulkerim tandemi devam etmeli cunku baska stoper yok takimda.
Olayı şöyle anlatayım.

30 bonservis 5 m euro maaş verdiğin adam bak altını çizerek söylüyorum sağ bek değil, atletizmi ve dinamikliğiyle öne çıkan bir karşılama oyuncusu, sen stoper oynatırsın sağ bek oynatırsın ama hücum katkısı top getirme anlamında muhtemelen kısıtlı olur.

Ee sol stopere koyayım desen orada da hiç kullanılmamış.

Sen böyle fahiş bir bütçeyi neden belirsizliğe harcıyorsun mesela Davinson olmasa al onun yerine cuk otursun gene çok fazla bütçe ama verilen maaşı falan ben skandal görüyorum.

Real'in 50 verdiği Carreras bunun kadar maaş almıyordur.

Olayı şöyle anlatayım.

30 bonservis 5 m euro maaş verdiğin adam bak altını çizerek söylüyorum sağ bek değil, atletizmi ve dinamikliğiyle öne çıkan bir karşılama oyuncusu, sen stoper oynatırsın sağ bek oynatırsın ama hücum katkısı top getirme anlamında muhtemelen kısıtlı olur.

Sen böyle fahiş bir bütçeyi neden belirsizliğe harcıyorsun mesela Davinson olmasa al onun yerine cuk otursun gene çok fazla bütçe ama verilen maaşı falan ben skandal görüyorum.

Bu mantiga katiliyorum (gerci 1 2 kere guzel dikine gitti ama kaptirsan goldu gene belki, apokerimin yapmasindan cekindigimiz seyden yapti)

Ama anlamlandiramadigim bir sey daha var.

Singoyu oynatmasan klasik duzende apokerim davinson ve sallai ile oynayacakti zaten. Taraftar endisesi ve sosyal medya etkisiyle mi kenara aldi apoyu mesela.

Hem davinson eren ile alisik degil orda oynamaya vs gibi detaylarda var.

Yani 30M na israrla aldirdim, oynatmam lazim...e apoyu keseyim o zaman mi dedi misal. Sallai iyi dinamizmi var kesemem diyerekten ...

Sorarim o zaman hocaya bu nasil planlama diye...

Singo sağ bektir.50 kere yazdım bunu , sırf 30+5 maaş verdiğin adamı stoperde harcıyor diye bile göndermen lazım hocayı

Olayı şöyle anlatayım.

Biz olayi maasla bagliyoruz, oyuncu basta kem-kum yapiyor, Turkiye ligi mi? Hmmm cok sicak degilim diyor, biz orada aldigi maasin x2-x3 fazlasini verip getiriyoruz. Fener'i elestiriyoruz bazen bu konuda ama bizde onlardan cok farkli degiliz.

Normalde sen surekli CL'de olsan, ve orada guzel skorlar alsan ayni zamanda istikrarli bir sekilde her sene gruplardan ciksan mesela, belki bu tarz oyuncular senden teklif aldigi zaman daha sicak bakar, ve daha az maasa ikna edebilirsin.

Simdi adam aliyor mesela 2 milyon euro, biz 5-6 veriyoruz, neden? Adam gelmiyor yoksa. Hoca'da illa istiyorum diyince bu tarz maliyetli tranferler cikiyor ortaya.

Ben senin ne demek istedigini anliyorum ama suanki ekip bu tarz oyuncular pesinden kosuyor, bunun da parasini kabul ediyorlar. Bize gore cok olabilir ama onlar oyle bakmiyor iste.

Bu arada Carreras demisken o cok dogru ornek olmadi bu defa :) ( yanilmiyorsam senelik 4.5 milyon euro net kazaniyor)

Sag bek degilse ve en iyi mevkisi sag stoper ise, biz bunu niye aldik Sanchez varken? demek ki planlama hatasi ya da bu sol stoper oynamaliydi, neden sanchez'i sola cektin?

Herkes beğenmiş, siz bir de OB antrenmanı yedikten sonra görün, yetiştiği toplara nasıl da yetişemiyor, beli nasıl da dönmüyor.

OB: Raporlarımızda kilo aldığını görüyoruz, diyet yapman lazım.
-Yok lan iyi böyle.
Tmm.

Bu mantiga katiliyorum (gerci 1 2 kere guzel dikine gitti ama kaptirsan goldu gene belki, apokerimin yapmasindan cekindigimiz seyden yapti)

Ama anlamlandiramadigim bir sey daha var.

Singoyu oynatmasan klasik duzende apokerim davinson ve sallai ile oynayacakti zaten. Taraftar endisesi ve sosyal medya etkisiyle mi kenara aldi apoyu mesela.

Hem davinson eren ile alisik degil orda oynamaya vs gibi detaylarda var.

Yani 30M na israrla aldirdim, oynatmam lazim...e apoyu keseyim o zaman mi dedi misal. Sallai iyi dinamizmi var kesemem diyerekten ...

Sorarim o zaman hocaya bu nasil planlama diye...
Şu maç sağ bek Sallai ile çıkılmaz, mücadele edebilir ama rakip buna göre oynuyor, Singo mu aldın koy sağ beke. Apo Davinson 50 maçtır beraber oynuyor niye 3 farklı noktayı bozuyorsun bunun için

Ligde işe yarayan şeyler Avrupa’da yaramaz yaramayacak da

Şu maç sağ bek Sallai ile çıkılmaz, mücadele edebilir ama rakip buna göre oynuyor, Singo mu aldın koy sağ beke. Apo Davinson 50 maçtır beraber oynuyor niye 3 farklı noktayı bozuyorsun bunun için

Katiliyorum kesinlikle.

Hoca buna boyle bakamiyor heralde iste onu vurgulamaya calistim aslinda. Ezberden oyle de oynatirdi ama iste singoyu oynatmam lazim diye sartlandi ve sallai'yi kesemedi niyeyse.(Yunus yerine kanatta da oynatabilirdi belki bilemiyorum, adam ofansif adam yani kagit ustunde. Bir joker mantigidir gidiyor)

3 senedir totalde hocaya kadro olarak verilen paranin karsiligi bu yonetim ve oturmamis oyun plani olmamali yav

En cok uzuldugum nokta bu acikcasi

Biz olayi maasla bagliyoruz, oyuncu basta kem-kum yapiyor, Turkiye ligi mi? Hmmm cok sicak degilim diyor, biz orada aldigi maasin x2-x3 fazlasini verip getiriyoruz. Fener'i elestiriyoruz bazen bu konuda ama bizde onlardan cok farkli degiliz.

Normalde sen surekli CL'de olsan, ve orada guzel skorlar alsan ayni zamanda istikrarli bir sekilde her sene gruplardan ciksan mesela, belki bu tarz oyuncular senden teklif aldigi zaman daha sicak bakar, ve daha az maasa ikna edebilirsin.

Simdi adam aliyor mesela 2 milyon euro, biz 5-6 veriyoruz, neden? Adam gelmiyor yoksa. Hoca'da illa istiyorum diyince bu tarz maliyetli tranferler cikiyor ortaya.

Ben senin ne demek istedigini anliyorum ama suanki ekip bu tarz oyuncular pesinden kosuyor, bunun da parasini kabul ediyorlar. Bize gore cok olabilir ama onlar oyle bakmiyor iste.

Bu arada Carreras demisken o cok dogru ornek olmadi bu defa :) ( yanilmiyorsam senelik 4.5 milyon euro net kazaniyor)
İşte almayacaksın, son 2 senede oldu bu.

Angelino’yu, Davinson’u, Torreira’yı, Mertens’i hep aldığı maaşlara getirdin bunlar da daha kariyerli adamlardı.

Yüksek maaş verdiğin anda oyuncuları doyuma ulaştırıyorsun mesela Sane ömürlük parayı kazanacak sözleşmeyi yaptı, kariyerinde kazandığı total parayu burada 3 senede kazanacak, salar yani.

Oyuncuya bir amaç veremiyorsun, Singo’nun bu kontrattan sonra ne amacı olabilir bilemiyorum, daha yüksek maaş alacağı kontrat çıkar mı, sanmıyorum pek.

Neyse asıl mevzu bize sağ bek ya da sol stoper lazımdı, ikisi de Singo’nun en iyi olduğu mevkiler değil gibi gözüküyor.

Carreras’ı bilerek söyledim genelde bonservisin %10u kadar maaş veriyorlar ki yine de azmış Singo’ya göre.

Defansın her yerinde oynar. Soru işareti yok bu herifin ama sagbek ya da sağ stoper oynamali

Takımın en iyisi Sallai yerine Singo sağ bekte çıksaydı yenerdik yani Frankfurt'u.

Korkunç derecede iyi bir oyuncu ve asıl olayını sağ bekte gösterecektir dün bile 4-5 kere çok güçlü dribbling yaptı üstüne ters toplarının hepsi başarılı oldu, yumuşar gevşer ortama ayak uydurursa rölantide oynamaya devam eder ama net olarak 30 bonservis edecek kalibrede.

Soru şu biz böyle bir adam almalı mıydık? kesinlikle hayır. Galatasaray'ın 30 milyona tüm savunma hattını kurabilmesi lazım.

Dün Frankfurt'un savunma 4'lüsünün alım maliyeti 17 milyon euro ve yıllık ödedikleri maaşlar ise 4 oyuncuya toplam 5 milyon euro. Birini alalım desek Theate dahil herkes mırın kırın eder. Doğru oyun şablonu, doğru oyun ve temel fiziksel yeterliliğe sahip oyuncular bizim seviye takımların savunma oyuncuları için yeterli.

Bu adamdan kesinlikle sağ bek olmaz bence, stoper olarak da oyunculara çok uzak kalıyor pozisyon almayı bilmiyor veya Okan hocamın becerisiyle dün öyle göründü. Bu adam tam bir 3'lü defansın sağı bana kalırsa, orada çok işimize yarar elimizide çok güçlendirir. Çok hızlı, güçlü oyuna katılıyor. Ligden bahsetmiyorum bu arada Pendikspora karşı Singoyu forvet oynat istersen adamların eti budu ne zaten avrupa için acı olur ama.

bu eleman 3'lünün sağ stoperi olur gibi geldi bana
maçta en beğediğim adamdı Sallai ile birlikte

Geri
Üst Alt