#94 Lucas Ontivero

Mancinin Bruma'dan istekleri var dediğin kısım bana Fatih Terim'in Sneijder'den isteklerinin oldugu zamanları hatırlattı.

Fatih Terim Sneijder'i serbest oynatmadı bir sürü angarya şey istedi ve o da bizim bildiğimiz Sneijder gibi oynamadı.

Ve cok elestiri aldı ama Mancini geldi kendini buldu.

Bunda da Mancinin kendisinin serbest rolde oynatmasının etkisi oldugunu söyledi.

Bruma'ya da aynı bu şekil özgürlük tanımasının bir şart oldugunu düsünüyorum.

Ondan tek istediği top rakipteyken de özverili bir şekilde takıma yardımcı olması olabilir.

Ki Bruma oynadıgı zamanlarda özverili bir şekilde oynamaya calısıyor bana göre.

Senin dediğine gelecek olursak yetenek tabi ki alınamaz ama özgüven rahatlıkla alınabilir.

Ve özgüven futbolda ki en önemli şeylerden biridir.

Ayrıca Bursa maçının biraz yanıltıcı oldugunu düşünüyorum.

3-5-2 taktiğinde oynadıgımız sıkıcı futbolun neden Bruma gibi kanat oyuncularının olmamasıydı, top hep ortada sıkıstıgından dolayı aşırı zevksiz maçlar izledik.

ben özgüveni eksilmiş gibi hissetmedim açıkçası. keşke sakatlanmasaydı bunu oynadığı maçlarda görürdük. bir de terim-sneijder/mancini-bruma kıyası bence doğru değil. sneijder gelişimini tamamlamış bir futbolcu brumanın öğrenmesi gerekenler var nasıl ronaldo manuda futbol bilgisini geliştirdi, brumanın da o şekilde gelişmesi lazım ha belki mancinin çocuğa karşı açık seçik agresife kaçan yaklaşımı rahatsız etmiş olabilir. bunları hafızaya atalım ve sonuçları gördükten sonra manciniyi eleştirelim. gelecek sene belki bakarsın brumayla kavga ederler. mancininin yapmadığı olay değil biliyoruz ama daha takım yeni yeni oluşuyor ve adam sakatlandı :/ biraz erken geldi brumayı bir şekilde engellediğini düşünmek.

lucas için de söylenebilecek şu var bazı oyuncular bazı koşullarda çok motive olaiblirler. mesela umut bulut juve karşısında çok motive bir şekilde pres yapar ama tokat maçında o motivasyonu bulamaz. lucas da ilk defa formayı giymesi ve güçsüz rakip karşısında çok motive olabilir. yani tokat maçı baya bi yanıltıcı olabilir. aynı şekilkde bursa maçı da bana göre yanıltıcı olabilir (fark açısından) ama tt arenada maç kazanma alışkanlığımız ve takımın daha derli toplu oluşu göze batıyor. tek sorun ilerde gol bulma konusunda evet bursa maçı belki yanıltıcıdır hep birlikte göreceğiz.

kontenjan sorunu olmasa 70 de sneijderin yerine alacan mis gibi

Adam 19 yaşında Galatasaray 'da oynuyorsa Mustafa Sarp gibi oynasada peşin hüküm verip kötü demek yersiz olur , bence ilk maçına göre muhteşemdi çok iyi bir oyuncu olacak diyemem inşallah derim.

Umarım medya bu oyuncuyuda yok etmez.. zira şimdiden messi maradona aguero tevez karışımı oldu yazık olacak çocuğa ayrıca twitterda yazılanları görünce nereye geldim ben diyordur her zamanki terane bu ülkede futbolcu gelişmez

Attigi gol ve assist disinda mac esnasinda yazdigim gibi oyun görüsü cok sevindirdi. Her an oyunun yönünü degistirebilir, savunmanin belini kiracak yerlere pas atiyor gercekten. Tabi kiyaslanmaz ve ben kendisinden Messi etkisi beklemek istemiyorum ama bu özelligi Messi de cok rahat görüyoruz oynadigi zaman. Topla dönüp ani paslarla savunmayi cözüyor.

Cok genc ve potansiyelli.

Bruma ve Ontivero cok iyi yatirim, sevindirici seyler bunlar. Ama taraftarimiz bu genc oyunculara daha cok anlayis göstermeli. Bakiyorum Bruma yi elestiriyorlar, medya nin manipülasyonuna kaptiriyorlar kendilerini.

Her genc oyuncu bu yasta süreklilik gösteremez. Burda bos yere baska örnek vermeye gerek yok Pogba, Draxler gibi. Oyuncunun yapisina bagli, mental yapisina bagli. Sonradan acilan bir cok oyuncu var.

Bruma'nın son maçlarıyla ilk maçları arasında dağlar kadar fark var. Kendimizi kandırmayalım. Ama zamanla çok iyi olacaktır.

Bir de şu var o maçta ve Antalyaspor maçının özetlerine bakarsan Bruma'nın topla birlikte uçtuğunu ve cok etkili oldugunu görmek mümkün.

Mancini geldikten sonra Bruma korkak tavuk gibi oynamaya basladı.

Bir maçta 45 dk da Bruma cıkıp Sabri girdi :D

Kayserispor deplasmanında maçın ikinci yarısında cok iyi oynamaya baslamısken oyundan alındı.

1 maç oynadıysa ondan sonraki 3 lig maçında oynatılmadı.

Yani bu cocugun maçlarda insiyatif alamaması son derece doğal kendine olan güvenini yok etti Mancini.

Ne istiyorsunuz Bruma'yi sahaya koysun istedigini yapsin mi Bruma? Mancini kendi oyununu oturtmaya calisiyor, eger o oyunu oynayamazsan da kesiyor seni. Adam Bruma ile mi ugrassin, su berbat takimi adam etmekle mi ki Bruma bile Mancini'nin kendisi ile ne kadar ilgilendigini belirtti.

Ne istiyorsunuz Bruma'yi sahaya koysun istedigini yapsin mi Bruma? Mancini kendi oyununu oturtmaya calisiyor, eger o oyunu oynayamazsan da kesiyor seni. Adam Bruma ile mi ugrassin, su berbat takimi adam etmekle mi ki Bruma bile Mancini'nin kendisi ile ne kadar ilgilendigini belirtti.

O zaman tüm takımı kesmesi lazım.

Haftalardır iğrenç futbol oynuyoruz çünkü.

Ve bunun en başlıca sebebi kadro yapımıza uymayan 3-5-2 taktiğinde ısrar etmemizdi.

Bu taktikte top hep ortada sıkısıyor.

Ve daha kolay önlem alınabilir hale geliyoruz.

Ayrıca ben Bruma istediği gibi takılsın falan demiyorum.

Takım melo olmasa ileriye top götürürken mevsim değişecek resmen.

Kanat oyuncuları ile oynamamız şart işte ileriye top taşıyıp hücumda üretken olmamız için aksi halde acaip derece de statik bir futbol oynuyoruz.

Kendi sahamızda kolay paslar yapıp iyi oynadıgımızı sanıp kendimizi kandırıyoruz sadece.

Kanat kullanmamamız hücum anlamında büyük bir sorun ve bu takımın ligde ki sorunun gol yemekten ziyade atamamak olduğunu hepimiz biliyoruz.

Bana Bursa maçını örnek göstermeyin o maç Daum'un gaza gelmesiyle o sonuçla bitti.

Yenerdik yine ama bu kadar rahat olmazdı.

Bruma,Hajro,Ontivero aralarından hangisi oynarsa oynasın bence 4-2-3-1 dönülmeli.

Neyse ne kadar uzun şeyler yazsam da Mancini konusunda seni ikna edemem kusurlarını görmemeye yemin etmişsin resmen :D

Ben genel hatlarıyla Mancini'yi beğeniyorum ama Bruma konusunda bana göre hatalı.

Top sürmeye kalkınca topun seke seke gittiği Tokat zemininde bile tekniğini taraftara gösterdi. Ona kimsenin lafı yok ama bana hala anca bizim halıshalarda fark yaratır havası veriyor. Bileklerine hakim olsa da bana çok ağır geldi. Kısa bacakları yüzünden de iyice yavaş bir havası var. Bunu nasıl aşar bilemiyorum.

Yine de tam olarak gömmeden adamakıllı bir zeminde tekrar izlemek lazım, çünkü dribbling yeteneği çok iyi. Bunu önünde topun seke seke gittiği Tokat zemininde bile gösterebiliyorsa düzgün bir zeminde bizi biraz daha büyüleyebilir.

Beni aldığımız bu kadar genç oyuncu içerisinden hala en çok heyecanlandıran BRUMA'dır. Rakiple mücadeleye bile girmeden yanından kayarak adam geçmesi, fırsat bulduğunda orta çizginin ordan içeri katederken tüm oyuncuları peşine takması daha az oyuncunun yapabileceği şeylerdir. Tabi bu karşılaştırma Bruma'da, Ontivero'da bizim oyuncumuz olduğu için saçma. :) Keyfini sürmek lazım.

O zaman tüm takımı kesmesi lazım.

Haftalardır iğrenç futbol oynuyoruz çünkü.

Ayrıca ben Bruma istediği gibi takılsın falan demiyorum.

Takım melo olmasa ileriye top götürürken mevsim değişecek resmen.

Kanat oyuncuları ile oynamamız şart işte ileriye top taşıyıp hücumda üretken olmamız için aksi halde acaip derece de statik bir futbol oynuyoruz.

Kendi sahamızda kolay paslar yapıp iyi oynadıgımızı sanıp kendimizi kandırıyoruz sadece.

Ve bunun en başlıca sebebi kadro yapımıza uymayan 3-5-2 taktiğinde ısrar etmemizdi.

Bu taktikte top hep ortada sıkısıyor.

Ve daha kolay önlem alınabilir hale geliyoruz.

Kanat kullanmamamız hücum anlamında büyük bir sorun ve bu takımın ligde ki sorunun gol yemekten ziyade atamamak olduğunu hepimiz biliyoruz.

Bana Bursa maçını örnek göstermeyin o maç Daum'un gaza gelmesiyle o sonuçla bitti.

Yenerdik yine ama bu kadar rahat olmazdı.

Bruma,Hajro,Ontivero aralarından hangisi oynarsa oynasın bence 4-2-3-1 dönülmeli.

Neyse ne kadar uzun şeyler yazsam da Mancini konusunda seni ikna edemem kusurlarını görmemeye yemin etmişsin resmen :D

Ben genel hatlarıyla Mancini'yi beğeniyorum ama Bruma konusunda bana göre hatalıydı.

Kusuru olmadigi icin suana kadar gormem de mumkun degil. Bruma ilk 11'de oynayip takima direkt katki saglayacak bir durumda degildi sakatlanmadan once.

Ayrica Mancini geldigi ilk gunden beri tum takimi deneyip belli bir sistem oturtmaya calisiyor, 3-5-2'yi denedi, 4-2-3-1'i denedi, 4-3-1-2'yi denedi, sonunda 4-3-3'te karar kildi. Bruma'nin sansizligi yabanci siniri ve tam onun sitemine dondugunde sakatlanmis olmasi.

Kusuru olmadigi icin suana kadar gormem de mumkun degil. Bruma ilk 11'de oynayip takima direkt katki saglayacak bir durumda degildi sakatlanmadan once.

Ayrica Mancini geldigi ilk gunden beri tum takimi deneyip belli bir sistem oturtmaya calisiyor, 3-5-2'yi denedi, 4-2-3-1'i denedi, 4-3-1-2'yi denedi, sonunda 4-3-3'te karar kildi. Bruma'nin sansizligi yabanci siniri ve tam onun sitemine dondugunde sakatlanmis olmasi.

:D

Neyse başlığı daha fazla kirletmeyelim. :)

sanırım bruma ontivero tartışması benim mesajla başlamış bu yüzden kusuruma bakmayın aslanlar :sorrow: açıkçası avrupadaki dev takımlardaki genç yıldızlara baktığımda ortak özellikleri korkusuz oynamaları cesaretle şut atmaları dripling yapmaları ben brumada bunları çok görmedim bir kaç maç dışında özellikle ş.ligi maçlarında yaptığı tek şey kendine pas geldiğinde topu gene yakınındaki arkadaşına göndermek oluyordu rakibi zorlamadı hiç bruma alındığı zaman çok heyecanlanmıştım tanıtım videolarını izlediğimde rakibin yanından Ferrari gibi geçiyordu ama bu özelliğini bizde göremedim:( ontivero daha ilk maçında tanıtım videolarındaki hareketleri bize gösterince bu kadar ilgi gördü ancak tabi bir maçta maradona olamaz hiç kimse hatırlarsanız dos santos da genç yıldız adayı olarak gelmişti bize ancak bir türlü son vuruşlarda etkili olamıyordu yoksa insiyatif alıyordu şut çekiyordu rakip defansı zorluyordu ancak sanırım özel hayatına dikkat etmemesi onu bizden kopardı bu yüzden ontiveroda havaya girerse ben oldum falan derse silinir ama ben gözlerindeki hırsı hissettim ontiveroda:ka19:

vucuttan anlamayanlar toplanmış yine.

arkadaşım adam hantal işe ne kasıyorsunuz ? yumuşak kas yapısına sahip

uzun süre body yapmıs biri olarak şunu rahatlıkla diyebilirim bu tip vucut yapısına sahip oyuncuların kas yapması uzun zaman alır.

fakat 2 m €uro bonservis verilen bir oyuncuyu 6 ayda rambo yapamıyorsan kusura bakma bana profosyonellikten bashsetme.

olmaz değil olur fakat üzerine düsmeleri lazım. kilo fazlası da var öyle tosun paşa gibi olmamamalı 30 dk yı zor çıkarır.

neyse fiziksel sorununu halleder ilk 30 dk performansını 90 dk ya yayarsak çok canlar yakarız.

sanırım bruma ontivero tartışması benim mesajla başlamış bu yüzden kusuruma bakmayın aslanlar :sorrow: açıkçası avrupadaki dev takımlardaki genç yıldızlara baktığımda ortak özellikleri korkusuz oynamaları cesaretle şut atmaları dripling yapmaları ben brumada bunları çok görmedim bir kaç maç dışında özellikle ş.ligi maçlarında yaptığı tek şey kendine pas geldiğinde topu gene yakınındaki arkadaşına göndermek oluyordu rakibi zorlamadı hiç bruma alındığı zaman çok heyecanlanmıştım tanıtım videolarını izlediğimde rakibin yanından Ferrari gibi geçiyordu ama bu özelliğini bizde göremedim:( ontivero daha ilk maçında tanıtım videolarındaki hareketleri bize gösterince bu kadar ilgi gördü ancak tabi bir maçta maradona olamaz hiç kimse hatırlarsanız dos santos da genç yıldız adayı olarak gelmişti bize ancak bir türlü son vuruşlarda etkili olamıyordu yoksa insiyatif alıyordu şut çekiyordu rakip defansı zorluyordu ancak sanırım özel hayatına dikkat etmemesi onu bizden kopardı bu yüzden ontiveroda havaya girerse ben oldum falan derse silinir ama ben gözlerindeki hırsı hissettim ontiveroda:ka19:

büyük yanılıyorsun. bruma da bizde ilk ç rize maçında bu hünerlerini göstermişti

Geri
Üst Alt