mancininin tek arzusu takımın belli bir şekil ve kalıpta bir tüm olarak oynayabilmesi. bu yüzden brumadan istekleri var. bunun bruma için de takım için de faydalı bi olay olduğu su götürmez bir gerçekken bu tarz eleştiriler çok sığ.
takım takım olmadıkça bruma yardırsa ne fayda. ama takım bir kimlik içinde oynarsa bütünlüğünü yakalarsa herkesin zaman zaman parlama fırsatı olacaktır. adam brumanın yeteneklerini almıyor. tek istediği disiplin ki bruma bunları zaten yapan- eğitimini almış bir oyuncu ( bakınız kophenag deplasmanı yenen gol aydın bruma farkı)
şunu da ekliyim geçen sene evimizde eskişehirle 1-1 berabere kaldığmız maça bir göz atın özetlerine falan. mancini böyle toz gibi dağılan takım istemiyor o yüzden forvetlerin de adam akıllı pozisyon almasını istiyor top rakipteyken.
Mancinin Bruma'dan istekleri var dediğin kısım bana Fatih Terim'in Sneijder'den isteklerinin oldugu zamanları hatırlattı.
Fatih Terim Sneijder'i serbest oynatmadı bir sürü angarya şey istedi ve o da bizim bildiğimiz Sneijder gibi oynamadı.
Ve cok elestiri aldı ama Mancini geldi kendini buldu.
Bunda da Mancinin kendisinin serbest rolde oynatmasının etkisi oldugunu söyledi.
Bruma'ya da aynı bu şekil özgürlük tanımasının bir şart oldugunu düsünüyorum.
Ondan tek istediği top rakipteyken de özverili bir şekilde takıma yardımcı olması olabilir.
Ki Bruma oynadıgı zamanlarda özverili bir şekilde oynamaya calısıyor bana göre.
Senin dediğine gelecek olursak yetenek tabi ki alınamaz ama özgüven rahatlıkla alınabilir.
Ve özgüven futbolda ki en önemli şeylerden biridir.
Ayrıca Bursa maçının biraz yanıltıcı oldugunu düşünüyorum.
3-5-2 taktiğinde oynadıgımız sıkıcı futbolun neden Bruma gibi kanat oyuncularının olmamasıydı, top hep ortada sıkıstıgından dolayı aşırı zevksiz maçlar izledik.