Kaan Cihan
Sarı Üye
- 8 Kasım 2010
- 568
- 0
- 266
Mancinin Bruma'dan istekleri var dediğin kısım bana Fatih Terim'in Sneijder'den isteklerinin oldugu zamanları hatırlattı.
Fatih Terim Sneijder'i serbest oynatmadı bir sürü angarya şey istedi ve o da bizim bildiğimiz Sneijder gibi oynamadı.
Ve cok elestiri aldı ama Mancini geldi kendini buldu.
Bunda da Mancinin kendisinin serbest rolde oynatmasının etkisi oldugunu söyledi.
Bruma'ya da aynı bu şekil özgürlük tanımasının bir şart oldugunu düsünüyorum.
Ondan tek istediği top rakipteyken de özverili bir şekilde takıma yardımcı olması olabilir.
Ki Bruma oynadıgı zamanlarda özverili bir şekilde oynamaya calısıyor bana göre.
Senin dediğine gelecek olursak yetenek tabi ki alınamaz ama özgüven rahatlıkla alınabilir.
Ve özgüven futbolda ki en önemli şeylerden biridir.
Ayrıca Bursa maçının biraz yanıltıcı oldugunu düşünüyorum.
3-5-2 taktiğinde oynadıgımız sıkıcı futbolun neden Bruma gibi kanat oyuncularının olmamasıydı, top hep ortada sıkıstıgından dolayı aşırı zevksiz maçlar izledik.
ben özgüveni eksilmiş gibi hissetmedim açıkçası. keşke sakatlanmasaydı bunu oynadığı maçlarda görürdük. bir de terim-sneijder/mancini-bruma kıyası bence doğru değil. sneijder gelişimini tamamlamış bir futbolcu brumanın öğrenmesi gerekenler var nasıl ronaldo manuda futbol bilgisini geliştirdi, brumanın da o şekilde gelişmesi lazım ha belki mancinin çocuğa karşı açık seçik agresife kaçan yaklaşımı rahatsız etmiş olabilir. bunları hafızaya atalım ve sonuçları gördükten sonra manciniyi eleştirelim. gelecek sene belki bakarsın brumayla kavga ederler. mancininin yapmadığı olay değil biliyoruz ama daha takım yeni yeni oluşuyor ve adam sakatlandı :/ biraz erken geldi brumayı bir şekilde engellediğini düşünmek.
lucas için de söylenebilecek şu var bazı oyuncular bazı koşullarda çok motive olaiblirler. mesela umut bulut juve karşısında çok motive bir şekilde pres yapar ama tokat maçında o motivasyonu bulamaz. lucas da ilk defa formayı giymesi ve güçsüz rakip karşısında çok motive olabilir. yani tokat maçı baya bi yanıltıcı olabilir. aynı şekilkde bursa maçı da bana göre yanıltıcı olabilir (fark açısından) ama tt arenada maç kazanma alışkanlığımız ve takımın daha derli toplu oluşu göze batıyor. tek sorun ilerde gol bulma konusunda evet bursa maçı belki yanıltıcıdır hep birlikte göreceğiz.