- 12 Haziran 2011
- 72.241
- 21.827
- 2.743
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
![]()
Hakkımda yapılan ithamlardan SON derece rahatsızım.
Alpay tam bir Seferoğlu'dur onu diyim.
İyimser yaklaşıyor ve hakiki Tosun Paşa'yı kastettiğini kabul ederek konudan uzaklaşıyorum ağabeyYalnız sen de tam bir Tosun Paşa' sın Örmın' cım, hakkını yemeyelim![]()
Benim tahayyül dahi edemediğim bir şey buHani eti falan geçtim vegan olayı bir de süt, bal, yumurta, peynir vs... gibi hayvansal gıdaları da işin dışında tutuyor. Hani geriye ne kalıyor bilemedim
Bu konuda her ne kadar empati yapamıyor olsam da vejeteryan ve veganlara saygım var çünkü kendileri ile çelişmiyorlar. Mesela kurban bayramlarına toplu hayvan katliamı deyip aynı gün içerisinde Burger King'den Big Mac menü sipariş etmiyorlarLakin tamamen etten soyutlanmış bir yaşam biçimi düşüncesi bile mideme kramplar girmesine yetiyor.
Aslında kırmızı et ve tavuk eti konusunda özellikle ülkemizi kesinlikle güvenilir bulmuyorum. Piyasadaki tavuk ürünleri kanserojen deniyor, kırmızı et konusunda ise et ve balık kurumu bu millete tonlarca ithal leş yedirdi deniyor vs... yani sıkıntılı. Hem bu sebepten hem de mezbahalarda bu hayvanlara yapılan muameleden dolayı ben de kısa vadede olamasa da orta veya uzun vadede sadece balık eti tüketimi gibi bir opsiyona yöneleceğim gibi duruyor. Hem balık etinin(Kültür balığı olmamalı) faydalarından hem de diğer hayvanlar gibi eziyet edilememesinden dolayı tüketimi daha makul geliyor. Elbet yine güzelim bir canlının ölümü sonucu bu eti tüketebilirim lakin en azından tükettiğim etin ait olduğu hayvanın gırtlağının canlı canlı kesilmediğini, bıçak altında çırpınmadığını bilirim. Balık dediğini sudan çıkar 2 dakika sonra kendi kendine ruhunu teslim eder garibim. Ama karasal canlılar bu kadar şanslı değil.
Hani hiçbir zaman vejeteryan veya vegan olamam gibi görünüyor lakin en azından bu kadarını yapabilirim diye düşünüyorum.
Bu kadar niye yazdım çünkü bazı zamanlar aklıma bu konu geldiğinde beni rahatsız ediyor. Hayvanları doğayı seven bir insan olarak sanırım vicdanen rahatsızlık duyuyorum ama etsiz de yapamıyorum. Lakin bu duyarın bir anda yok olması sadece bir kebapçının yanından geçmeme bakarYani anlayacağın sıkıntılı bir durum.
Benim tahayyül dahi edemediğim bir şey buHani eti falan geçtim vegan olayı bir de süt, bal, yumurta, peynir vs... gibi hayvansal gıdaları da işin dışında tutuyor. Hani geriye ne kalıyor bilemedim
Bu konuda her ne kadar empati yapamıyor olsam da vejeteryan ve veganlara saygım var çünkü kendileri ile çelişmiyorlar. Mesela kurban bayramlarına toplu hayvan katliamı deyip aynı gün içerisinde Burger King'den Big Mac menü sipariş etmiyorlarLakin tamamen etten soyutlanmış bir yaşam biçimi düşüncesi bile mideme kramplar girmesine yetiyor.
Aslında kırmızı et ve tavuk eti konusunda özellikle ülkemizi kesinlikle güvenilir bulmuyorum. Piyasadaki tavuk ürünleri kanserojen deniyor, kırmızı et konusunda ise et ve balık kurumu bu millete tonlarca ithal leş yedirdi deniyor vs... yani sıkıntılı. Hem bu sebepten hem de mezbahalarda bu hayvanlara yapılan muameleden dolayı ben de kısa vadede olamasa da orta veya uzun vadede sadece balık eti tüketimi gibi bir opsiyona yöneleceğim gibi duruyor. Hem balık etinin(Kültür balığı olmamalı) faydalarından hem de diğer hayvanlar gibi eziyet edilememesinden dolayı tüketimi daha makul geliyor. Elbet yine güzelim bir canlının ölümü sonucu bu eti tüketebilirim lakin en azından tükettiğim etin ait olduğu hayvanın gırtlağının canlı canlı kesilmediğini, bıçak altında çırpınmadığını bilirim. Balık dediğini sudan çıkar 2 dakika sonra kendi kendine ruhunu teslim eder garibim. Ama karasal canlılar bu kadar şanslı değil.
Hani hiçbir zaman vejeteryan veya vegan olamam gibi görünüyor lakin en azından bu kadarını yapabilirim diye düşünüyorum.
Bu kadar niye yazdım çünkü bazı zamanlar aklıma bu konu geldiğinde beni rahatsız ediyor. Hayvanları doğayı seven bir insan olarak sanırım vicdanen rahatsızlık duyuyorum ama etsiz de yapamıyorum. Lakin bu duyarın bir anda yok olması sadece bir kebapçının yanından geçmeme bakarYani anlayacağın sıkıntılı bir durum.
@Emir Sato Dışarıdan aldığın herhangi bir supplement var mı ?
Siz de mi vejeteryan oldunuz arızalı mikser bey? İyi o zaman benim vejeteryan olmamam için bir nedenim daha var artık12 gündür vejeteryanım yakın gelecekte veganlığa terfi edeceğim, gayet etçil bir insandım etsiz öğünüm yoktu hemen hemen ama gayette güzel yaşayabiliyorum bu şekilde. Senin o dediklerin hep bahane, kaçış Örmın beyefendi. İnsan X şeysiz gayette güzel yaşar, orta 1-2'den beri sigara içiyordum aslında buna içmek denmez sigara ile cima ediyordum adeta. Sabah kalkar kalmaz 2-3 tane içmeler, dumanı dışarıya vermemeler, stresli bir maçta koca bir paketi bitirmeler falan... Ne oldu ? 7 aydır içmiyorum ve artık zerre canım istemiyor, en ufak bir istek bile yok aklıma gelmiyor zaten hiç. İnsan gerçekten yapmak istedikten sonra yapar demek istiyorum yani.
Bu et konusunda etik tartışmalara girmeyeceğim ama bu konuda bir sakatlık olduğu çok açık, insanları tv ile cartla curtla et yemeye şartlıyorlar, tv'yi aç ve reklamlara bak %85'i ya et ile ilgili bir ürünün reklamı ya da saçma sapan 1324132 tane kimyasalın bulunduğu abur cubur reklamı. İnsanları bunları yemeye şartlandırıyorlar, halbuki onlarsız yaşam gayet mümkün. Koca bir endüstri bunlarla ''et'' ile dönüyor ve insanları hasta etmekten başka bir halta da yaramıyor.
Sen hiç tv de brokoli reklamı gördün mü ? Göremezsin tabiki
(Daha fazla bilgi için food inc. belgeselini tavsiye ederim.)
Benim et yememe sebebim sağlık vs değil, tamamen etik sebepler ama vejeteryan veya vegan olmayı istemeyenler yukarıda yazdığım konuya eğilmeliler zannımca.
2 haftadır sapkınca bu konuları araştırıyorum da ulan meğer ne çok yalan söylenmiş insanlara... Yok et yemezsen şöyle olur, yok böyle olur diye... Oxford vs gibi pek çok üniversitenin yaptığı araştırma sonuçları kabak gibi meydandaymış meğer, sadece biraz araştırmak gerekiyormuş.
En büyük korkum yılların emeğiyle oluşmuş kaslarımın erimesiydi (protein azlığından dolayı) ama sebze/tahıllardan da gayet güzel protein alınabiliyormuş meğer.
Görülebileceği üzere;
VEGAN BODYBUILDING TRANSFORMATION MOTIVATION - YouTube
Bir de meşhur B12 geyiği var... Yauuuuuuuuuuuuuuşaklar et yiyenlerin sanki B12 değerleri muhteşem... B12 en iyi sebzeye meyveye bulaşmış gübreden alınır, aşırı yıkanan/temizlenen sebzelerde B12 olmuyor haliyle. İranlı veganların B12 seviyelerinin etçil insanlardan daha iyi durumda olmasının sebebi bu.
Dini sebeplerle,nefis sebebiyle falan et yemeye devam edenlere tabiki saygım sonsuz, hiç konusunu bile açmam zaten lakin ''et yenmesi lazım '' , '' et yenmezse şöyle olur'' vs gibi şeyleri işkembeden sallayanlara gıcık olduğum doğrudur.![]()
ha son olarak gelecekte insanoğlunun çoğunluğunun vejeteryan/vegan olacağını düşünüyorum
@Emir Sato Dışarıdan aldığın herhangi bir supplement var mı ?
Nasıl ya :38573:bu ara sebzeyi de biraz boşladım galiba, sadece meyvayla yaşıyorum gibi
ek olarak
solgar:
nutri nano CoQ10
biotin
+ günde 1 aspirin
Siz de mi vejeteryan oldunuz arızalı mikser bey? İyi o zaman benim vejeteryan olmamam için bir nedenim daha var artıkMehmet vejeteryan oldu ise o mevzu sıkıntılıdır diyerek vicdanımı rahatlatıp bu işten sıyrılmayı planlıyorum.
Veganlığı bilmem de sigara olayı müthiş olmuş kardeşim aman diyeyim bir daha ne olursa olsun bulaşmayasın.
Bu arada dövseydin la bari allahsız![]()
Nasıl ya :38573:
10.oylar sayılıyor arkadaşlar, müthiş bir rekabet var.