⚽ AL 24/25 H:4 | Galatasaray 3-2 Tottenham | MS | 7 Kasım | TRT 1

Renkdaş bu sene Tottenham'ın tüm maçlarını seyrettim

Önce sana şunu söyleyeyim

- TD'leri bence Avrupa'nın en iyi teknik adamlarından birisi. Ancak Okan hocamızla çok benzer yönleri var. Geri adım atmayı sevmiyor, savunma yapmayı sevmiyor, kaybedeceksem kendi oyunumla kaybederim mantığında hareket ediyor.

- Tottenham çok iyi top çeviremiyor, oyunu soğutma konusunda da iyi değiller, fakat muazzam dikine pas çıkartıyorlar. PL takımı olmanın getirdiği bir şey sanırım, çaaat diye bi dikine topta yaldır yuldur atağa kalkıyorlar ve bunu yaparken (TD'de bahsetmiştim) zaman zaman kontrolsüz yaptıkları için kontraya açık kalıyorlar.

- Barış'ı çok severim ancak Barış ve benzeri dengesiz oyuncuları çok net cezalandırıyor Tottenham. Bu sebeple bu maç özelinde Apo, Barış gibi 3 tane çok iyi iş yaparken 1 tane yaptığı hareketle zıçma ihtimali bulunan oyuncular beni ürkütüyor.

- Bu adamlara karşı fiziksel üstünlük kurmaya çalışırsan işlerine gelir zaten haftanın 2 günü PL maçlarına çıkıp koşan adamlar bunlar. Bu adamların karşısında oyun zekası yüksek ve top tekniği yüksek oyuncular koyduğunda esas kendin adına tehlike yaratabiliriz. Duran toplar en büyük ama en büyük silahımız olacak.
Ağa bence mertens ve icardinin ayni anda sahada olmasi ayağımıza sıkmak olur ortadan delerler bizi. Bilmiyom inşallah senin dediğin gibi olurda yenilmeyelim yeterli

Ağa bence mertens ve icardinin ayni anda sahada olmasi ayağımıza sıkmak olur ortadan delerler bizi. Bilmiyom inşallah senin dediğin gibi olurda yenilmeyelim yeterli

Renkdaş şöyle düşün,

Günün sonunda tek santrafor çıktık, orta sahayı Berkan vs doldurduk.

Yani 4-5-1 gibi çıktık diyelim.

Ben eğer orta sahamızda 2. bir Torreira ve Sara olsaydı zaten bunu isterdim. Emin ol Okan hoca da isterdi. Ama Berkan'ın geçen sene Prag maçındaki halini hatırla. Kaan'ı hatırla. En kötüsü ise Apokerim ve Barış banko ilk 11 gibi duruyor ama ikisi de bu maç bizi yakma ihtimali çok çok güçlü oyuncular.

Bu maç özelinde sahaya dizilişten ziyade en oyun zekası yüksek, ayağı yere sağlam basan ve dengeli oynayabilen oyuncuların sahada olması gerekiyor. Bu yavaşlığı ile Kaan'ı, ani çıkışla top kaybı yaratırsa Abdülkerim'i, dün yaptığı gibi gereksiz çalıma girerse Barış'ı öyle iyi kullanırlar ki direkt cezalandırırlar.

Bu yüzden Berkan yerine Mertens olsun, en azından oyun zekamız yükselir, top becerimiz artar. Abdülkerim yerine Nelsson olsun, geriden oyun kurmayı boş verin, yere sağlam basan, net sigorta bir stoperle sahada oluruz. Gerekirse 3-5-2 çıkalım dediğim gibi fark etmez. Mesele doğru oyuncuların sahada olması gerekliliği.

Renkdaş şöyle düşün,

Günün sonunda tek santrafor çıktık, orta sahayı Berkan vs doldurduk.

Yani 4-5-1 gibi çıktık diyelim.

Ben eğer orta sahamızda 2. bir Torreira ve Sara olsaydı zaten bunu isterdim. Emin ol Okan hoca da isterdi. Ama Berkan'ın geçen sene Prag maçındaki halini hatırla. Kaan'ı hatırla. En kötüsü ise Apokerim ve Barış banko ilk 11 gibi duruyor ama ikisi de bu maç bizi yakma ihtimali çok çok güçlü oyuncular.

Bu maç özelinde sahaya dizilişten ziyade en oyun zekası yüksek, ayağı yere sağlam basan ve dengeli oynayabilen oyuncuların sahada olması gerekiyor. Bu yavaşlığı ile Kaan'ı, ani çıkışla top kaybı yaratırsa Abdülkerim'i, dün yaptığı gibi gereksiz çalıma girerse Barış'ı öyle iyi kullanırlar ki direkt cezalandırırlar.

Bu yüzden Berkan yerine Mertens olsun, en azından oyun zekamız yükselir, top becerimiz artar. Abdülkerim yerine Nelsson olsun, geriden oyun kurmayı boş verin, yere sağlam basan, net sigorta bir stoperle sahada oluruz. Gerekirse 3-5-2 çıkalım dediğim gibi fark etmez. Mesele doğru oyuncuların sahada olması gerekliliği.
Ağa zeka önemli tabide fiziksel güçte önemli. Doğru zamanda oyuncu degistirse belki dediğin olur ama orda sorun var zaten. Mesela osimhenin Çıkıp icardinin sahada kalması sacmalik

@Barış Savaş geçen hafta C. Palace 3-4-3 formasyonuyla sahadaydı ve Tottenham'ı 1-0 yendi. Maçın özetine bir bak derim.

Cristal palace 9 maçta ilk galibiyetini almış. Savunmaları iyi değil gibi duruyor ama hızlı oyuncuları var. Göbeği sağlam tutmak lazım elim kalbimde izliyom maçları. Rakip durmadan bizim savunmayla başbaşa kaliyor

Cristal palace 9 maçta ilk galibiyetini almış. Savunmaları iyi değil gibi duruyor ama hızlı oyuncuları var. Göbeği sağlam tutmak lazım elim kalbimde izliyom maçları. Rakip durmadan bizim savunmayla başbaşa kaliyor

Aynen öyle renkdaş,

Gördüğün üzere Tottenham ilerde press yediğinde hata yapmaya meyilli bir takım, bu açıdan ilk yarı özelinde bizim ön alan baskımız gerçekten önem taşıyor. Fakat kanatlarda oyuncularımız gerçekten çok hızlı olmak zorunda. Sallai maalesef yok. Jakops da sakat ise Jelert'i bu yüzden kullanmak zorundayız.

Ben bu nedenle en azından en iyi 3 defans oyunumuzun sahada olmasını istediğim ve orta alanı kalabalık tutma şansımız olacağı için 3-5-2 oynamamız gerektiğini düşünüyorum.

Rakip kanatlardan yaldır yaldır gelirken, içeri girmeye çalıştıkları anda Barış'ın penaltı yaptırma ihtimali çok güçlü.

Muslera
Sanchez-Nelsson-Apokerim
Jelert-Torreira-Sara-Mertens-Yunus
Osimhen-İcardi

Barış 2. yarı başında Jelert yerine de girebilir gerekiyorsa eğer.
Yine 2. yarı dakika 55-60 civarı Mertens out Berkan in yapılır, Yunus içe kayar Berkan sol kanada.

Ama Kaan oynarsa net ya penaltı yaptırır, ya kırmızı kart yer takımı eksik bırakır. Her türlü iddiaya varım gibi.

Bilen bilir Avrupa'da taraftarı olduğum takımdır Tottenham. Benim için güzel bir maç olacak

Böyle düşünürsen yanlış olur. Daha doğrusu bu mantıkla bakarsan Manu'ya 3-0 aldı, West Ham'ı Everton'ı 4'ledi, gitti BHA'dan 3 yedi.
Hem maç maç bakmak lazım hem genel değerlendirmek lazım.

Elbette zor maç ama alacağız gibi hissediyorum

Bizim oyuncular bu maça full konsantrasyon ile çıkar. Sevıyorlar böyle maçları. Yeneriz.

Tottenham orta sahanın göbeğinden çok fazla oynayan bir takım değil. Hücum aksiyonları genellikle kanatlar özelinde oluyor. Bu yüzden bu maç aniden 5-3-2’ye dönebildiğimiz defansif kanat beklerin olduğu bir 3-5-2 dizilişi tercih etmeliyiz. En azından bir kanatımızın net defansif olması çok mühim.

Press yediklerinde hata yapmaya yatkınlar. Atağa kalkınca geride boşluk bırakıyorlar.

Muslera
Sanchez Nelson Apokerim
Yunus Torreira Sara Jakops/Jelert
Mertens
Osimhen İcardi

İyi hazırlanırsak şahane bir maç olacak gibi.

Bu maçı alırız ama Malmö'ye kaybederiz muhtemelen.

Fb manu maci gibi olur

Full konsantre cikan Turk takimina karsi yarim yamalak kadroyla oylesine maca cikan ingiliz takimi

Bence kaybetmeyecegiz

Net 3-4-1-2 çıkmalıyız

Muslera
Sanchez Nelsson Apokerim
Jelert - Torreira - Sara - Yunus
Mertens
Osimhen İcardi

Barış’ı bu maç yedek başlatırım şahsen.

Eğer Jakops oynayabilir ise Yunus sağa geçer Sola Jakops, Jelert yedek

Tottenham’a karşı sadece fiziksel oynayarak iş yapamazsınız. Adamlar kaşar PL takımı. Bu adamlara karşı oyun zekası yüksek, konsantrasyonu güçlü oyuncular lazım

Keşke Sallai oynayabilseydi

Palace gibi konsantre oynayacaksın taktikten bağımsız ..Adamlar hiç kasmadan yendi uyutarak senin 11le biz ancak rezil olur döneriz..
Oyun zekası yüksek konsantrasyonu güçlü oyuncular demişsin jelert mi bu tanıma uyan : )

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt