⚽ AL 24/25 Play-off M:1 | AZ Alkmaar 4-1 Galatasaray | MS | 13 Şubat | TRT 1

Yedek kulübesinin böyle olduğu bir ortamda beklentim galibiyet olmadığı için sinirlilik hali yok bugünün gelişi dünden belliydi bunun planlamasını yapamayanlar utanmıyorsa ben niye utanayım ki...

3 oyuncu cezalı olmasa yine kulübede Berkan, Kaan, Jelert olacaktı yine istenilen kalite olmayacak yani değişen bir şey olmayacaktı.
1739487650307.webp

Fenerbahçe maçı da mağlubiyetle sonuçlanır gibi artık. Defanstan ileriye gönderilen uzun toplar, sağdan ve soldan açılan gereksiz ortalar, ikili mücadelelerde topları alamamak, garanti paslaşmalar yapmamak ve daha bir sürü sorun. Takımın herhangi bir oyun anlayışı yok ki. Açılan ortalar Morata’nın veya da genel olarak Osimhen’in tam kafasına isabet edecek ve gol olacak. Tek taktik bu. Şu orta açma saçmalığı bitmeli artık. Merkezden kısa paslarla hücum organizasyonları denesek her şey çözülecek. Uzaktan şutlar bile denemek daha iyidir. Bu takım antrenmanlarda kaç kere organize hücum çalışması yapıyor ki? Bu takım daha tam dibi görmedi. Liderin bakış açısının değişmesi için bu şart herhalde. Kötü günler bekliyor maalesef.

Bugünkü kadro eksikler falan derken bir şekilde işler ters gidip 4-1 yenilebilecek kadroydu zaten. Ancak sen çoğu şeyi doğru yaparsın, iyi bir düzenle ve taktikle çıkarsın ama sonuçta kadron zayıf, uyum zayıf, illa ki yamalı oyuncular var falan, bir şeylerin ters gitmesi her türlü mümkün yani. Belli bir süre dengede oynarsın, rakip de çok iyi oynar. Bir noktada bir iki kırılma anı da beklenmedik şekilde tersine gider ve oradan sonra 4-1 yenilirsin. ANCAK biz bugün plansız, dağınık ve üstüne maç içinde de çok ciddi yanlış kararlarla göz göre göre verdik, rahatlıkla skor daha fazlası da olabilirdi. Sorun burada.

Orta sahayı Sara-Kaan yapmışız, ileride Morata var, Mertens zaten oynuyor, bir kanadın Jelert, üstelik Cuesta yeni falan biz hala aynı taktikle oynuyoruz, önde basıyoruz...

Maç içinde bir oyun oturtmak yerine bir üçlüye, bir dörtlüye dönmeler, oyuncuların yerini sürekli değiştirmeler...

Kaan rezalet oynuyor, sarı kart görüyor, 2. sarı kartın kıyısından dönüyor, ikinci yarı oyundan almak yerine sağ beke atıyoruz ki 5dk'da kırmızı görmeyi garantilesin...

Okan Hoca'nın yardımcısı olsam, hem de öyle İrfan hoca gibi yüksek statülü bir yardımcı değil, baya soyunma odasında idareten bulunanlardan biri olsam; Kaan'ı ikinci yarı başında sağ beke koyacağını duyduğum anda orada çok ciddi tepki gösterirdim. İnat ederse de baya bildiğin yakasına yapışmalı kavga çıkartıp sakın bunu yapma hocam derdim. Şu an yaptığım şeyin haddimi ağır aşmak olduğunu ve çok büyük bir hata olduğunu biliyorum hocam AMA gerekirse daha beterini bile yaparım; beni de İstanbul'a dönünce kovun, hatta gerekirse dayak attırın bana, ama şu maçta Kaan'ı sağ beke atmak benim şu an yaptığımdan daha büyük hata ona göre... YAPMA derdim...

Rize deplasmanına gideceğiz ; allahım aklıma sahip çık

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3lüyü osimhenle oynarsin o olmayinca morata barisla olmaz. Resmen akil tutulmasi bu. Rakip sahada oynuyorsun ve rakibin tek oynadigi oyun pres yapmak. Yapacagi is 4lü oynayip orta sahyi diri tutmakti. Saraya kiziyoruz ama kaan hic yoktu sahada. Tek oynayacagi yerde stoper. Aslinda tam tersi kaan stoper berkan orta saha oynamaliydi. Rakip sahada bikerede oyunu kilitlemeyi bil. Zaten eksiksin avrupa maci oynuyorsun. Ayip degil savunma agirlikli oynayip savunma yapmak.

Sarı kartlı Kaan'ı sağ beke koyacağıma Metehan'ı koyarım, Efe Akman'ı, Berat Luş'u falan koyarım daha iyi... En azından sarıyı daha geç görürdü, 70'de falan görünce bir daha değiştirirdik falan...

Hiçbir beklentim yoktu allah çarpsın ki

Yine de hayal kırıklığına uğratmayı bir şekilde başardılar

Helal olsun ne diyelim

Ne oldu üçlü savunma şöyle daha iyi böyle daha iyi süper oynuyorduk..
Sahaya amatörce yayıldığımız müddetce Doğru mevkilere doğru tarzda oyuncular almadığın müddetce böyle rezil oluruz.rezil ligdede bir şekilde bireysel performamsla gideriz.Ligdede iistediğin sistemi oyna hiç farketmez

Ne oldu üçlü savunma şöyle daha iyi böyle daha iyi süper oynuyorduk..
Sahaya amatörce yayıldığımız müddetce Doğru mevkilere doğru tarzda oyuncular almadığın müddetce böyle rezil oluruz.rezil ligdede bir şekilde bireysel performamsla gideriz.Ligdede iistediğin sistemi oyna hiç farketmez
Klavyemde derman kalmadı. Hep şu takıma düz mevkilerde oynayan adam almamız gerektiğini savundum, orta saha alırken bile daha önce bir yerde stoper oynamış mı diye bakılmaz. Modern ve vizyoner futbol adı altında futbolun içinden geçiyorlar. En fazla sağ ve solda oynayan adamları diğer tarafa alırsın. Maça sokakta yürüyemeyen ayyaş gibi kör topal sekerek başladık zaten, bu kadar düşük nitelikli görüntü olmaz.

Bugünkü oyunun üçlüden veya dörtlüden falan olduğunu düşünenleri aklım almıyor.

Zaten net üçlü veya dörtlü oynayamadık, bir öyle bir böyle oynadık. 51'de de 10 kişi kaldık. Kadron ne üçlü ne dörtlü için ideal. Bir de herkesin yeri sürekli değişiyor bilmemne... Bugün normal oyunumuzdan farklı bir plan değişikliği yapmadığımız sürece ne üçlüyü ne dörtlüyü gerçekten iyi oynayabilirdik zaten. Yine üçlüde yine kötüydük ama skor kısmen dengeliye daha yakın da gitti.

Bugün Okan Hoca elindeki kısıtlı kadroyu düzgün kullanacak iyi bir B planı taktiği çıkaramadı. Üstüne maç içinde de kararsızdı. Üstüne çok büyük bir hata yaparak en azından maç henüz kopmamışken hemen kopsun diye Kaan'ı sağ beke aldı...

Sistem degistirerek birsey elde edecem saniyor mac icinde birde. Bu ancak oyuncularin kafasini katistirir. Sistem mistem hikaye, önce oyunu okuyabil ona göre hamle yap. Dizilisine sadik kal, ne o 500 kere formasyonu degistirmek mac icinde. Rakibi oku ona göre cözüm bul. Yerine göre savunma yapip gecis oynaycaksin yerine göre önde basip rakibini hataya zorlayacan, yerine görede set oynayacan. Dizilisi degistirecegine bunlari yap.

Geri
Üst Alt