Hasan Altın
Tecrübeli Üye
- 30 Temmuz 2009
- 5.783
- 1.747
- 1.748
adam ülkenin en büyük iş adamı en güçlü ailesi aklınız sadece futbola çalışıyor dünya piyasasını ve ülke yatırımlarını konuşacak adamlar çok küçük düşünüyosunuz
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
ali koc nerenin muhtari bilen aydinlatsin en son muhtarlarla konuşuyordu sayin cumurbaskani
Yav adamlar ligden düsmesin diye kanun degistirildi, hala yok su olmaz yok bu olmaz.
Türkiye de yasayip da ülkenin gerceklerinden bu kadar bir haber olmakta ilginc.
UEFA TFF'ye "Şike muhabbeti yüzünden kongrede onay çıkarsa ben karışmam" demedi mi ? Türkiye'de olmayacak bir iş değil ki, Türkiye'de geçerli olan sistem şu "Hukuk kişilere yada kurumlara göre şekil alabilir" lakin esasında olması gereken " Kişiler Hukuka göre hareket etmelidir" , lakin ülkemizde ilk tırnak içerisinde belirttiğim şekil uygulanıyor.Ligdeki takim sayisini cumhurbaskanligi mi belirliyor ? Size bu konuda uefa regulasyonunu anlatmistim , 80 lerde yasamiyoruz
Kume dusme elbet kaldirilabilir yahut takim sayisi degistirilebilir ama bunun ligler baslamadan once ilani mecburdur , uefa kurali bu , incelesem fifa da ayni madde kesin vardir
O yuzden imkansiz
Adamlar bir khk küme düşmeyi kaldırır. UEFA türk takımlarını turnuvalardan men eder. Fenerliler hem ligde kaldık hem de rakipleri Avrupa'ya göndertmedik diye bunu kutlar. Karakterlerine uygun sonuçta.
UEFA TFF'ye "Şike muhabbeti yüzünden kongrede onay çıkarsa ben karışmam" demedi mi ? Türkiye'de olmayacak bir iş değil ki, Türkiye'de geçerli olan sistem şu "Hukuk kişilere yada kurumlara göre şekil alabilir" lakin esasında olması gereken " Kişiler Hukuka göre hareket etmelidir" , lakin ülkemizde ilk tırnak içerisinde belirttiğim şekil uygulanıyor.
Ne kanundan söz ediyorsun ?Khk ile ozerk kurumlarin alabilecekleri yonetimsel kararlar hakkinda hukum kurulamiyor
Tff nin kendi almasi gereken bir karar bu , ona baskidan bahsediyorsaniz uefa hukumleri geregi bu da mumkun degil
Hukukun esnetilebilecegi seyler var adaletsizce ama bu oyle bir konu degil , burada kanun yolu kapali .
Mesela finansal fair play uygulamama hakki taniyabilir mi hukumet kuluplere ? Hayir . Cunku icrayi yapan onlar degil
Benzer sekilde bu bir uefa norm denetimi altindaki konu . Bosuna konusuyoruz acikcasi bu tarz olasiliklari
Uzaklaştırma cezası Federasyon'un aldığı karardan sonra idi diye hatırlıyorum. UEFA gördüğünüz gibi sadece takımla ilgili karar aldı. Türkiye kendi "kamu yararına" sığınarak bu sene ligden düşmeyi kaldırabilir. UEFA ancak hangi takım ise ona bir yaptırımda bulunabilir. UEFA organizasyonunu burada bağlayan bir durum yok. Türkiye UEFA'ya bu bizim iç işimiz ve siyasiden ziyade futbol gelişimi için gereklidir dese UEFA'nın ben her hangi bir yaptırım da bulunacağını düşünmüyorum.Uefa ,ulke federasyonlarina mac sonucunu etkilemeye yonelik faaliyetler hakkinda karar verme yetkisi taniyor ancak kendi tesbit ettigi durumlar var ise de kendi organizasyonlarindan uzaklastiriyor , fb ye olan da buydu tam olarak
Turkiyedeki mahkumiyetin ve sikenin turk yargisina gore hukumsuz hale gelmesi de uefa nin ilgili seneye ait katilim yasagindaki maddeyi degistirmeyecek , orada bu karar kesin artik
Lig statuleri ise uefa nin uygulama esaslari cercevesinde ulke federasyonlarinca sezon baslamadan once aciklanir ve degistirilemez .
Yoo şampiyonluğa giderken ziyaret etmiştik, 4 yediğimiz süreçte Abdül yoktu zaten.Gelen geçenden dört yediğimiz sene Abdurrahim Albayrak’ın futbolcuları toplayıp Cumhurbaşkanına gittiği ziyaret gibi bir şey mi acaba!
Öyleydi baş muhalif de Ali Koç idi ama herhalde bir arsa mevzusu, ya da başka bir menfaati var.Bu arada koc ailesi muhalif tarafta degil miydi