Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

Kapasite işi can sıkıcı şu takıma minimum 70 ama ideal olarak 80 bin kapasite ideal olurdu.

çok büyütülüyor - zamanında 50 k bile nasıl dolacak denirdi.

arnselade 52k ya oynuyor. onladaki gibi rahat genişletme projeside bizim bu stada yapılamaz iç koltuk düzeni ile bir şey yapmazsan.

Zemini 2 metre aşağı çekeceksin..

2 Kale arkasındaki tribünü reklam panolarının oraya kadar indireceksin

Ölçülerine baktım da sadece bu işlemde bile 3 bin artış yapıyoruz ...

Koltuk aralarındaki mesafeyi de daraltınca 5..6 bin de ordan gelir

Bi düzenlemeyle kapasite 65 bin i rahat bulur

Ekli dosyalar

• gs.webp
    gs.webp
    40 KB · Görüntüleme: 27

Zemini 2 metre asagi cekince otopark'a dalmiyor musun?

oradaki su boru sistemi, havalandirma sistemi + elektrik hatti falan?

Zemini 2 metre asagi cekince otopark'a dalmiyor musun?

oradaki su boru sistemi, havalandirma sistemi + elektrik hatti falan?
Yapım aşamalarını takip ettim.. 2..3 metreyle hiçbirşey olmaz... Sadece boru sistemini de aşağı alacaksın

Şu görüntüden anlayabilirsin

Ekli dosyalar

• images (16).webp
    images (16).webp
    61,9 KB · Görüntüleme: 36
Yapım aşamalarını takip ettim.. 2..3 metreyle hiçbirşey olmaz... Sadece boru sistemini de aşağı alacaksın

Şu görüntüden anlayabilirsin
Vallah bundan hic birsey anlasilmaz.

Tum kompleksin planini gormek gerekir bunun icin, o da onu yapan firma/müteahhit bilir.

çok mantıklı hocam bu ara roma mimarisine karşı çok ilgiliyim.
tribünleri yıkmadan merdiven basamaklarını tekrar düzenleyebileceğini söylesem ??

en tepedeki tribünden aşağıya çiğ çimentoyu basacağız aşağı kadar aka aka tüm düz bir zemin elde edeceğiz. sonra tekrar işçilere ellerine eyeler vererek, hazır kalıp üzerinden merdiven oluşturtacağız. hemde daha dar ve daha fazla koltuğu alacak şekilde sık bir mimari.

yahu adamlar deli mi stadın inşaasında "biz buraya 2 3 metre fazla toprak ağırlığı basalım bir şey olmaz - ileride belki gerekir" diye statiğini etileyecek şekilde yapmış olabilirler mi ?

daha o sahanın altyapı sistemi var vs - kumdan kale değilki bu arkadaşlar kapılmayın böyle fantazilere.

çok mantıklı hocam bu ara roma mimarisine karşı çok ilgiliyim.
tribünleri yıkmadan merdiven basamaklarını tekrar düzenleyebileceğini söylesem ??

en tepedeki tribünden aşağıya çiğ çimentoyu basacağız aşağı kadar aka aka tüm düz bir zemin elde edeceğiz. sonra tekrar işçilere ellerine eyeler vererek, hazır kalıp üzerinden merdiven oluşturtacağız. hemde daha dar ve daha fazla koltuğu alacak şekilde sık bir mimari.
Çimento çok yük getirmez mi

yahu adamlar deli mi stadın inşaasında "biz buraya 2 3 metre fazla toprak ağırlığı basalım bir şey olmaz - ileride belki gerekir" diye statiğini etileyecek şekilde yapmış olabilirler mi ?

daha o sahanın altyapı sistemi var vs - kumdan kale değilki bu arkadaşlar kapılmayın böyle fantazilere.
Stad yapılırken ortada saha zemini için en az 10 metre yükseklikte toprak bırakıldı

2..3 metre aşağı çekmek sadece toprak zemini ilgilendirir

Alt yapı sistemi de otomatikman aşağı çekilecek işte..

Bjk zamanında stadın zeminini 4..5 metre aşağı çekmişti

en az 10 metre yükseklikte toprak bırakıldı
doğrulanmaya muhtaç bir data - öyle olsa bile "niye bıraktınız" derim.

o hacimde yani saha 70 - 110 m desek - 10 metrede 77.000 m3 toprak ağırlığı demek. Toprak zemin altında 4 kat otopark var / taşıyıcı strüktür yok mu ? nasıl sadece toprak zemini ilgilendirir ?

ayrıca yedek kulübesi vs derken tepeden aşağı maç izlersin gibi garip garup detaylarda var. senin mevcuttaki tribün açın negatif etkilenir.

bana realist gelmedi açıkçası. doğru gelmiyor mantığıma o hesapta imalat yapıldığı daha doğrusu (sebebi olması lazım)

inşaat mühendisi/statik hesabı iyi bilen biri daha iyi aydınlatır.

ama zaten kafadan zemin sıkıntılıyken (bakımı güneşi vs) sıfırdan zemin macerası da soru işareti.

abi hiç öyle radikal değişiklilere gerek yok oturma düzenini değiştirelim min 5k kapasite eklenir

Geri
Üst Alt