Almanya'dan Kovulan Türk Aile!

kendi ekmeğinde, işinde, gücünde propaganda peşinde koşmayan gurbetçilerin allah işlerini rast getirsin. diğer büyük resimcilere aynı temenni de bulunamıyorum. cehaletin getirdiği özgüvenle yaşamadıkları ülkeyle ilgili ahkam kesip duruyorlar. ulan biz yaşamadığımız ülkenin sistemiyle, politikasıyla, ekonomisiyle ilgili ahkam kesiyor muyuz şuursuzlar. en milliyetçi bunlar, en dindar bunlar haramı helalle dengelemeye çalışacak kadar kendi dinlerinden bihaber tipler.

gurbetçi olmayıp vaktiyle çalıştığım yerde arkadaş olduğum biri vardı 3-4 sene de sürdü ahbaplığım. işsiz kaldığım bir dönem hükümeti eleştiriyordum herif bozuluyordu. arada dinle ilgili mevzularda açılırdı ama hiçbir hakarette bulunmazdım. bir gün yine muhabbet açıldı hükümetle alakalı herif işi dine bağladı. "fazla konuşma, benim dini hassasiyetlerim var" dedi. bunu diyen de içki içen, zina yapan, dedikodu yapan, amcasının pavyonuna arada gidip dükkanda çalışan bir tipti. hayatımda pavyona beni ilk götüren buydu. dini savunmak senin gibi p......'lere mi kaldı dedim. o günden beri de görüşmeyiz, konuşmayız.

Senin çevren kötü hocam mümkün olduğunca uzak dur.Hayatta en tehlikeli varlıklar bedavacı akrabalardır.Cebinde para varsa senden iyisi yoktur.Düştüğün an para için dibinden ayrılmayan insanların alay konusu oluyorsun.
Benim Turkiyedeki akrabalarimin 80% i boyle. Bizi yolacak kaz gibi goruyorlar. Zamaninda anami babamida bayagi bi yoldular. Artik buyuduk, yoldurmuyoruz Allaha sukur.
24/7 Aglayip zirliyorlar. 40 yasinda emekli olmuslar, 24 saat yatiyorlar. Ondan sonra yaaaa Turkiyede hayat zor! Ulan daha 40 yasindasin, cik calis. Bi ise yara!

Diger 20% caliskan, calisiyor. Isini kurmus, bi sekilde yasiyor. Kimseye eyvallahlari yok Allaha sukur. Onlarida Allah var daha cok seviyorum, cunku cikarsiz sevdiklerini biliyorum!

nemi başarmışım burda evim var tr dede evim var kimseye borcum yok evlerdende borcum yok iyi bi işim var 2600 Euro net maaşım bereket versin arabam var motorum var hobimi yapıyorum bu forumda senden başka bi şey başaran yok ztn kaybedenler klübündeniz
2600 euro maasin var. Yani fabrikada calisiyorsun ve bu yukaridaki saydiklarinda en buyuk basarilarin?

Ha senin icin borcsuz olmak basariysa. Temel ihtiyac olan bi evinin olmasi basariysa, motorun olmasi en buyuk basarinsa tebrik ederim rdas.

Ben onlari temel ihtiyac olarak goruyorum. Fabrikada calisan herkes bunlari elde edebilir!

Eyvallah renktaş sana göre öyle olabilir.
Başta yazdığım gibi genelleme yapmadım örnek verdim sadece.

Çocukları sokakta ya da sanayide görünce 12 yaşımda babamla sabah 4te hallerden mal kovaladığım geliyor aklıma.
İhtiyaç tan değil hayatın her yönünü göstermek için beni götürürdü yanında.

Gscimbom
Ben copculuk yaptim rdas. Siz neden bahsediyorsunuz ya. Yuksek okul diplomam var (HBO) copculuk yaptim 2 sene yahu

Turkiyedekine soyle bakalim, yapiyormu? Ya benim diplomam var, o isi yapmam. Diyorlar :D

Ben copculuk yaptim rdas. Siz neden bahsediyorsunuz ya. Yuksek okul diplomam var (HBO) copculuk yaptim 2 sene yahu

Turkiyedekine soyle bakalim, yapiyormu? Ya benim diplomam var, o isi yapmam. Diyorlar :D
Türkiye’de bir belediyeye çöpçü olarak bile girebilmen için ilçe parti teşkilatlarından torpilin olması lazım.

Turkiyede çöpçü olmak kolay mi :D Çöpçü ilani açsalar bir milyon insan başvurur.

2600 euro maasin var. Yani fabrikada calisiyorsun ve bu yukaridaki saydiklarinda en buyuk basarilarin?

Ha senin icin borcsuz olmak basariysa. Temel ihtiyac olan bi evinin olmasi basariysa, motorun olmasi en buyuk basarinsa tebrik ederim rdas.

Ben onlari temel ihtiyac olarak goruyorum. Fabrikada calisan herkes bunlari elde edebilir!
Git bu temel ihtiyatcaları tr de normal çalışarak yap görelim burdaki almancılar gibi almanya kötü türkiye cok iyi demiyom ben sanada başarılar yakında yabancı koclarla yarışırsın bu hırsla AKP propagandasına devam cok iyi türkiye ucuyoz

Türkiye’de bir belediyeye çöpçü olarak bile girebilmen için ilçe parti teşkilatlarından torpilin olması lazım.
Ha bak bunu soyle, canimi ye rdas. Hic bi lafim olmaz. Bu Turkiyede boyle cunku, sadece belediyede de degil. Bakiniz futbol altyapisina. torpil torpil torpil. Sen isi ehline vermiyorsun, yakinina veriyorsun ve bunun sagi solu yok. Hepsi boyle, zihniyette sikinti var yani...

Nasilki diyorum mesela yolsuzluk yapanlari (parti gozetmeksizin) rezil rusva edeceksin, kamuoyu olusturacaksin. Bunda da boyle. Yapin rdas, citim cikmaz ama

Mesela AKPliler diyorki ya bugune kadar caldilar caldilar ama hicbirsey yapmadilar, bunlar enazindan yapiyor. Ne kadar YANLIS ise!

500 bin ton asfalti sorgulamamak, Ankaradaki 25 milyon TL rusveti sorgulamamak, Yalova ve Menemen belediyesindeki 30 milyonluk yolsuzlugu, Ceyhan belediyesindeki rusveti sorgulamamakta o kadar YANLISTIR!

Git bu temel ihtiyatcaları tr de normal çalışarak yap görelim burdaki almancılar gibi almanya kötü türkiye cok iyi demiyom ben sanada başarılar yakında yabancı koclarla yarışırsın bu hırsla AKP propagandasına devam cok iyi türkiye ucuyoz
Sen bu temel ihtiyaclarini Turkiyedemi basardin, hayirdir? Ki Turkiyedekilerde 0 arabalarda geziyorlar, kapilarinin onunde 2 tane arabalari var + Tokiden insanimizin cogu ev sahibi oldu. Tek eksik motormu kaldi rdas? Krediyle aliyorlar diyeceksin. Eger gelirin yoksa o krediyide vermezler sana. Haaa sen ayagini yorganina gore uzatmazsin, orada isler degisir tabi ama bu Turkiyede de boyle Hollanda da boyle. Benim mesela 2000 euro gelirim varsa Mercedes e63 AMG suremem, surmemeliyim. Suruyorsam sikintisini cekerim 2+2=4

Hersey kafa yapisina bagli rdas.

Soyle anlatayim sana, eger Turkiye senin kafadan olursa anca bu kadar, cunku senin 2600 euro maasin var, araban, evin, motorun var hedeflerin bitmis. Basarili adediyorsun kendini. Huzurlusun, mutlusun hedeflerin o. Tutturmusun, saygi duyar tebrik ederim.

Benim kafada olursa ucar, cunku ben yetinmem. Onume herzaman yeni bir hedef koyarim. Bizde hedef bitmez. Sampiyon oluruz uefayi isteriz, uefayi aliriz CL i isteriz, CL aliriz Super kupayi isteriz, onu aliriz DK isteriz, olmadi uzaya mekik gondermek isteriz. Hedeflerimiz bitmez. Bilmem anlatabildimmi ;)

İşsiz isen devletin parasini yeyip geçiniyorsan Almanlar sınırdışı etmek için açiğini arar...Çünki onların sırtında yüksün

Sen bu temel ihtiyaclarini Turkiyedemi basardin, hayirdir? Ki Turkiyedekilerde 0 arabalarda geziyorlar, kapilarinin onunde 2 tane arabalari var + Tokiden insanimizin cogu ev sahibi oldu. Tek eksik motormu kaldi rdas? Krediyle aliyorlar diyeceksin. Eger gelirin yoksa o krediyide vermezler sana. Haaa sen ayagini yorganina gore uzatmazsin, orada isler degisir tabi ama bu Turkiyede de boyle Hollanda da boyle. Benim mesela 2000 euro gelirim varsa Mercedes e63 AMG suremem, surmemeliyim. Suruyorsam sikintisini cekerim 2+2=4

Hersey kafa yapisina bagli rdas.

Soyle anlatayim sana, eger Turkiye senin kafadan olursa anca bu kadar, cunku senin 2600 euro maasin var, araban, evin, motorun var hedeflerin bitmis. Basarili adediyorsun kendini. Huzurlusun, mutlusun hedeflerin o. Tutturmusun, saygi duyar tebrik ederim.

Benim kafada olursa ucar, cunku ben yetinmem. Onume herzaman yeni bir hedef koyarim. Bizde hedef bitmez. Sampiyon oluruz uefayi isteriz, uefayi aliriz CL i isteriz, CL aliriz Super kupayi isteriz, onu aliriz DK isteriz, olmadi uzaya mekik gondermek isteriz. Hedeflerimiz bitmez. Bilmem anlatabildimmi ;)
Yok hedefim bitmedi bundan sonraki hedefim türkiyede dag arazisi alıp bi kücük dag evi yapcam ve belli zmnlarda köpeklerimi alıp insanlardan uzak orda kafamı dinlemek dogada

Issizlik maasi var,

Buna göre brüt asgari ücret üzerinden hesaplanan işsizlik maaşı 2020'de en düşük bin 177 lira, en yüksek 2 bin 354 lira olarak uygulanacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, asgari ücretin 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 lira 70 kuruş olacağını açıkladı.

Kira destegi var,

Sosyal Yardımlaşma 2020 Kira Yardımı Nasıl Alınır? (devletdestekli.com)

Ee sen bu gelir ile (asgari ucret diyelim) 0 Audi surmeye kalkarsan gecinemezsin tabi. Hollanda dada suremezsin/gecinemezsin. Senin surecegin araba en fazla Tofas olmali + is arayacaksin, bulacaksin. Issizlik maasim var diye yatmayacaksin. Cabalayacaksin!
Ha hadi diyelim 5000 gelirin var, ozaman mesela aylik 1000 tl masrafi olacak araba alirsin veya 1500 tl, evinin kirasi 1000 tl sana kalir 2500 tl. Gul gibi yasar gidersin. Kredi karti kullaniminida 2500 tl gecmeyeceksin tabi. aslinda 1000 tl ama Turkiyede herkeste 10 tane kredi karti oldugundan 2500 dedim.

Adama soruyorum gelirin nedir asgari ucret abi diyor, kredi kartinin limiti ne 10 bin tl diyor. Gulenmi aglanmi

10 donum bostan yan gel yat Osmani herkes ister!

Screenshot_20201220-213921_Online lem.webp

Fatih Celik e feda olsun

Geri
Üst Alt