Ben 36 yaşındayım, 10 yaşında filan geldim, İngiltere'de yaşıyorum. Burda okudum, büyüdüm, iki üniversite bitirdim, Master yaptım ve şuan milyon pound'luk bir firmada baş yazılımcı olarak çalışmaktayım.
Yazdıklarının altına imza atarım. Ben herşeyi sıfırdan kendim başardım, yeri geldi McDonald's da 5 sene çalıştım üniversite masraflarını karşılamak için.
Bunları anlatma sebebim Turkiye'de yaşasaydım bunları başarabilecegimi sanmıyorum. Ayreten her yaz tatile, aile ziyaretlerine geldigimde kendi kendime hep şunu sorarım, ulan İngiltere bizi şutlasa, ve hiç bir birikimim olmasa, nasıl yaşarım Turkiye'de? diye. Sıfırdan nasıl başlarım? Malesef çok zor.
Herşey ateş pahalısı. Fiyatlar bizim burası ile aynı hemen hemen, ama TL bazında. Mesela bu yaz bir sıvı el sabunu alayım dedim , baktım 8 TL filan, burda da ortalama £1. Lan bir sıvı sabun 8tl olur mu dedim kendi kendime? McDonalds'a gidiyorsun fiyatlar 25-30 tl. Burda £4-£5. Yani hayat çok zor Turkiye'de. Haaa birde herkes bir birini dolandırmaya çalışıyor, uyanık olmazsan geçmiş olsun.
Vallahi çok zor. Allah Türkiye'de yaşayıp birşeyler yapmaya çalışan herkesin yardımcısı olsun!