Almanya'dan Kovulan Türk Aile!

Dünya üzerinde bizden başka bu dönemde halka iban verip para toplayan ülke oldu mu?Afrika ülkeleri bile belirli süre faturaları devlet ödeyecek dedi.Uzaktan eğitim olur Acun bağış kampanyası başlatır tablet için.Deprem,yangın,sel,corona her ne varsa hep halkın sırtına yüklenir.Onlarca toplanan vergi nerede cevap yok.Yandaşların silinen vergileri ile Türkiye’de aç insan kalmazdı.
Hep dış güclerin oyunu bunlar

Uzun yıllar oldu tr de toplu taşımaya binmedim aklımda kalan sıkış tepiş üst üste insan ter ve agız kokusu

Sosyal mesafe hak getire. İnsanlar 30 cm mesafede bekliyorlar birbirlerine ve maske de var.

Uykusuzluk, yorgunluk gibi noktaları saymıyorum bile.

Hele pandemi öncesi halini görseniz bu ne dersiniz yani gerçekten bazı şartları insanlar öyle kanıksadıki normal karşılıyor ama insanlık dışı şeyler hepsi.

Avrupa'da bir çok ülkeye gittim böyle bir şeye neredeyse hiç rastlamadım.

Bu arada insanlık dışı durum demem sizi yanıltmasın o metrobüsü kullanan insan sayısı çok çok fazla. Araban olsa da trafikten kaçış yolu çünkü, o yüzden insanlar hoş görüyor ama farklı bir açıdan değerlendirdiğin zaman insani şartlar barındırmayan bir ulaşım şekli oluyor.

Metrolarda da kimi zaman bu yaşanıyor.

Marmaray'a 40 dakika binemediğimi hatırlıyorum.

Bu arada insanlık dışı durum demem sizi yanıltmasın o metrobüsü kullanan insan sayısı çok çok fazla. Araban olsa da trafikten kaçış yolu çünkü, o yüzden insanlar hoş görüyor ama farklı bir açıdan değerlendirdiğin zaman insani şartlar barındırmayan bir ulaşım şekli oluyor.

5 yıl metroda makinistlik yaptım.8’li dizi ile insanlar rahat sıkışmadan gidebilecekken inatla 4’lü vagon çalıştırdılar.Belediye değiştikten sonra 8’li vagona döndüler.

Youtube da sokak röpörtaj videolari oluyor ya dün mü ne bir tanesine denk geldim adamin biri Almanya da domatesin kilosu 10€ siz burayi hala kötü saniyorsunuz dedi. Böyle birisine ne anlatacaksin ki istersen kafasini duvarlara vur yine de düsüncesini degistiremezsin.

Ben 36 yaşındayım, 10 yaşında filan geldim, İngiltere'de yaşıyorum. Burda okudum, büyüdüm, iki üniversite bitirdim, Master yaptım ve şuan milyon pound'luk bir firmada baş yazılımcı olarak çalışmaktayım.

Yazdıklarının altına imza atarım. Ben herşeyi sıfırdan kendim başardım, yeri geldi McDonald's da 5 sene çalıştım üniversite masraflarını karşılamak için.

Bunları anlatma sebebim Turkiye'de yaşasaydım bunları başarabilecegimi sanmıyorum. Ayreten her yaz tatile, aile ziyaretlerine geldigimde kendi kendime hep şunu sorarım, ulan İngiltere bizi şutlasa, ve hiç bir birikimim olmasa, nasıl yaşarım Turkiye'de? diye. Sıfırdan nasıl başlarım? Malesef çok zor.

Herşey ateş pahalısı. Fiyatlar bizim burası ile aynı hemen hemen, ama TL bazında. Mesela bu yaz bir sıvı el sabunu alayım dedim , baktım 8 TL filan, burda da ortalama £1. Lan bir sıvı sabun 8tl olur mu dedim kendi kendime? McDonalds'a gidiyorsun fiyatlar 25-30 tl. Burda £4-£5. Yani hayat çok zor Turkiye'de. Haaa birde herkes bir birini dolandırmaya çalışıyor, uyanık olmazsan geçmiş olsun.

Vallahi çok zor. Allah Türkiye'de yaşayıp birşeyler yapmaya çalışan herkesin yardımcısı olsun!
Bende 35 yaşındayım hocam yani ülkede hayatın nasıl olduğunu neler yapıp yapamayacağımızı yıllardır tecrübe ediyoruz.Bunu bize kimsenin anlatmasına ihtiyacımız yok.

Siz biliyorsunuz çünkü objektif bakıyorsunuz ama bazı arkadaşlar özellikle objektif bakmak istemiyor çünkü bu durum işlerine geliyor.Bu durumun farkında olan sizin gibi arkadaşları tenzih ederek söylüyorum.

Aşağıdaki videoyu izlesinler birde video 9 ay belkide daha öncesine ait bir video yani o dönemki fiyatların üzerine gelen zamlarıda hesaba katarak izlerler ise daha iyi anlarlar.

@Serkan Sabri ses mühendisliği diye bir şey mi varmış la ilk defa duydum, ilgimi çekti.

İş tanımı ne?
yav berke şimdi sana ses mühendisliğinin tanımınımı yapayım aç google yaz :ROFLMAO: yelpazesi biraz geniş avrupada falan daha çok stüdyo ortamında çalışırlar bizde daha çok konser pahalı düğünler falan orada kullanılan ses ekipmanlarının doğru kullanımı ve maksimum verimle çalışması için gerekli ayarlarmarı yaparız.

Tonmaister olarakta biliniriz.

Bence hiç kandırmayalım birbirimizi. Önümüzdeki ilk seçimle yine aynı şahıslar başta kalır az bir farkla da kalsa.
Benimki siyasi bir söylem değildi.

İnsanların geneli hayal kurmayı falan bıraktı, robotvari yaşamlar yaşamaya başladı. Orta gelirli kesim için de aynı durum geçerli ki zamanla daha da kötü olacak. Şu an cepten yiyerek denge kuruyoruz.

türkiyede asgari ücretle yaşamak imkansızdir. aksini iddia eden varsa yazsin gelir giderini ispat etsin. hersey bi kenara 2300 lira asgari ücret alip evin mutfağına 800 tl harcamak zorunda isen, 800 tl de kiraya veriyosan (trde amcamin oğlundan biliyorum) o ülkede yaşanmaz, silksen yasanmaz yani. çoluk cocuk ihtiyacı, sigortalar, diğer masraflar falan saymadim.

burda almanyada asgari ücret ile çalışırsan en azindan ac kalmazsin, ama türkiyede yasayamazsin durmadan borclanirsin en sonunda da kendini asarsin (intihar haberleri çoğalıyor trde)

ben beylikdüzünde metrobüse sabah 530 da binerken insanların yoğunluktan ayakta gittiğini hatırlıyorum
Yine avcılarda saat 6da metrobuse binmek için 30dk sıra beklediği hatırlıyorum ne istanbulu ne türkiyeyi burda yaşamayana anlatamazsın abi.

İstanbuldan uzak kaldım memleketteyim artık. Geçen geldim birkaç iş için. Sabah 7de arnavutköyden yenibosnaya geçeceğim kültür üniversitesine.
İlk duraktan bindim otobüse oturuyorum camdan dışarıyı falan izliyorum. Abi saat 7de yemin ediyorum arnavutkoy gibi allahın dağı olan bir yerde insanlar otobüse binmek için birbirlerini eziyorlardı. Sefalet sabahtan başlıyor geceye kadar devam ediyor anasını satayım.

Tokatçı bir aileymiş. Kah aleviyiz kah akpliyiz diye milleti tokatlamışlar orada hatta sigorta şirketini bile tokatlamışlar.

türkiyede asgari ücretle yaşamak imkansızdir. aksini iddia eden varsa yazsin gelir giderini ispat etsin. hersey bi kenara 2300 lira asgari ücret alip evin mutfağına 800 tl harcamak zorunda isen, 800 tl de kiraya veriyosan (trde amcamin oğlundan biliyorum) o ülkede yaşanmaz, silksen yasanmaz yani. çoluk cocuk ihtiyacı, sigortalar, diğer masraflar falan saymadim.

burda almanyada asgari ücret ile çalışırsan en azindan ac kalmazsin, ama türkiyede yasayamazsin durmadan borclanirsin en sonunda da kendini asarsin (intihar haberleri çoğalıyor trde)
İmkansızın da imkansızı. Hele birde çocuk varsa geçmiş olsun. Öğrenciyim, asgari ücretin çok az fazlası giriyor cebime. Üstüne kıyafet, teknoloji vs. ihtiyaçlarımı da babamdan yapıyorum. Bana bile yetmiyor.

Geçiniyorum ben diyen yalan söylüyordur.

Yav kardeşim kim çay bahçesinde sahil kenarında sen hangi ülkeden bahsediyorsun yok öyle birşey durumu olan gidiyordur burası 83 milyonluk ülke 3-5 milyon kişi yaşayabiliyor diye gidip cafede oturuyor diye sen geneli öylemi sanıyorsun.

Şu akrabalarına ne fikir verdiysen bizede verde bizde yapalım sanki biz malız birşey düşünemiyoruz! bu ülkede herkes birşeyler alıp satmaya çalışarak ek gelir elde etmeye çalışıyor zaten senin burada söylediğin şeyi herkes biliyor.

Türkiyede bir iş kuruş iflas edersen sittin sene mabadı doğrultamazsın.Batmış çıkmışsın kim bilir ne yardımlar aldın.

Hollandadaki asgari ücretlinin alım gücü ile türkiyedeki asgari ücretlinin alım gücü arasında dağlarca fark var önce bunu bir anla.

Bu ülke pandemiden değil geçen senede bu haldeydi kriz mart ayında başlamadı merak etme ülkeden bir haber olduğun buradan belli.

Ben devlet kurumunda çalışıyorum ses mühendisiyim dışarıda düğün olsun konser olsun konferans olsun gitmediğim yapmadığım ekstra işte kalmadı.

Kalkmışsın birde akıl veriyorsun.

Sana söylüyorum o kadar güveniyorsan kendine bütün birikimini orada bırak gel şurada bir asgari ücretle çalış laf yapma icraat yap.
Diyorum iste rdas. 50 oldu, dropshipping. Yada mesela uretim merkeziyle anlas. Atiyorum Samsung.

Bak gittigidiyorda hangileri var hangileri yok. Samsungla anlas (musteriye yollayacaklar) veya Turkiye sorumlusuyla sonra o urunu gittigidiyor a koy. Boyle 50-100 tane urun koy. Elbet 1 urun tutacak. Atiyorum kar marji 150 lira ve sen bundan 1 haftada 8 tane satiyorsun. Musteri senden aliyor ama senin aldigin yerde direkt musteriye yollayacak. Dusunsene haftada boyle 50-100 urun satiyorsun? Tek yapman gereken 1 ay boyunca urun aramak/arastirmak. Ister Pakistandan gelsin urun ister Peru dan seni ilgilendirmez. Veya ister Turkiyeye sat ister Avrupaya. Urun musteriye ulassin yeter. Kafan rahat eder. Ulasmazsa stress

Veya online kurs yap yazilim veya iste ne bileyim programlama, site yapma gibi internet/bilgisayar uzerine. Avrupadaki Freelance sayfalarina paylas. Her halukarda proje alirsin

Ilkinde bi .ikimi yapmiyorsun bile. 2. De biraz ugrasirsin ama onunla yurt disina cikma ihtimalinde olur.

Ve bunlari mesela Cindende yaparsin, Ukraynadanda Brazilyadanda. Laptop ve internetin olsun yeter

Not: kendi isini kur iste, anlatiyorum sana. Sen asgari ucretle calis diyorsun :s

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

yav samet yani tamam kendisine fırsatlar yaratmış olabilir belki burayada gelse birşeyleri başarabilme potansiyeli vardır bunlara bir sözüm yok biz istisnaları değil kaideleri konuşuyoruz adam gelmiş iyi bir fikriniz varsa milyonlar kazanabilirsiniz diyor bu ülkede iyi bir fikrin varsa bile hayata geçirmenin maliyelerinin fikrin iyiliği derecesinde tuzluca bir maliyeti olduğunu bilmiyor.

Adam utanmasa amazonu örnek verip sizin aklınıza gelseydi diyecek.
Amazonu bulamadin ama amazonda urun satabilirsin dropshipping methoduyla rdas. Dedigim gibi laptop ve internetin olsun yetiyor.

Bi arastir bak dropshipping nedir

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geri
Üst Alt