Almanya'dan Kovulan Türk Aile!

Uzun yillar once Turkiyede Dunya basketbol sampiyonasi düzenlenmişti. Bir Amerikan basketbolcu twitter uzerinden 'bu otobuste kimse deodorant kullanmiyor' diye yazınca cok utanmıştım

Ben copculuk yaptim rdas. Siz neden bahsediyorsunuz ya. Yuksek okul diplomam var (HBO) copculuk yaptim 2 sene yahu

Turkiyedekine soyle bakalim, yapiyormu? Ya benim diplomam var, o isi yapmam. Diyorlar :D
Ulan Türkiyede çöpcülük yapmak için binbir torpil bulup belediyeye girmeye çalışan 10binlerce uni mezunu var, çöpcülük kolay mı sanıyosun sen burda şuursuz şuursuz yazıp durma. Gel bakalım türkiyeye 10 m2 dükkanınla burda da karıya kıza para yedir içkini iç bakalım yetiştirebiliyomusun. Arada da namaz kılar milleti sorgular yargılarsın.

ağır yalancı herif ya. yok fetöcünün suratına tükürmüs de sınır dısı etmisler haastır ordan. :D
çocuklar okulundan kaldı arkadaslarını özlediler demiş dayı, burada arkadas da edinirler okullarına da giderler sen rahat ol.

resmen adamın içine öküz oturmus. gül gibi almanya dan içinde bulunmadan övdükleri türkiye ye gelince.

Ben copculuk yaptim rdas. Siz neden bahsediyorsunuz ya. Yuksek okul diplomam var (HBO) copculuk yaptim 2 sene yahu

Turkiyedekine soyle bakalim, yapiyormu? Ya benim diplomam var, o isi yapmam. Diyorlar :D
Yüksek lisans(master) diplomam olacak önümüzdeki ay. Çöpçülük yapmıyorum ama statü olarak dengi iş yapıyorum.

260 euro asgari ücretle seve seve fetöcülere söver artık. Tabi 20milyon işşizden iş kalırsa?

Diyorum iste rdas. 50 oldu, dropshipping. Yada mesela uretim merkeziyle anlas. Atiyorum Samsung.

Bak gittigidiyorda hangileri var hangileri yok. Samsungla anlas (musteriye yollayacaklar) veya Turkiye sorumlusuyla sonra o urunu gittigidiyor a koy. Boyle 50-100 tane urun koy. Elbet 1 urun tutacak. Atiyorum kar marji 150 lira ve sen bundan 1 haftada 8 tane satiyorsun. Musteri senden aliyor ama senin aldigin yerde direkt musteriye yollayacak. Dusunsene haftada boyle 50-100 urun satiyorsun? Tek yapman gereken 1 ay boyunca urun aramak/arastirmak. Ister Pakistandan gelsin urun ister Peru dan seni ilgilendirmez. Veya ister Turkiyeye sat ister Avrupaya. Urun musteriye ulassin yeter. Kafan rahat eder. Ulasmazsa stress

Veya online kurs yap yazilim veya iste ne bileyim programlama, site yapma gibi internet/bilgisayar uzerine. Avrupadaki Freelance sayfalarina paylas. Her halukarda proje alirsin

Ilkinde bi .ikimi yapmiyorsun bile. 2. De biraz ugrasirsin ama onunla yurt disina cikma ihtimalinde olur.

Ve bunlari mesela Cindende yaparsin, Ukraynadanda Brazilyadanda. Laptop ve internetin olsun yeter

Not: kendi isini kur iste, anlatiyorum sana. Sen asgari ucretle calis diyorsun :s

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
kardeşim dediğin yöntem türkiyede çok tutabilecek bir yöntem değil bahsettiğin sistemi daha önceden araştırmıştım ben stok sende değil sürekli firmayı kontrol etmen lazım bizim ükemizde firmalar üzerinden müşteriye birşey sunarsan seni sunup sunacağına pişman ederler bu konuda avrupadaki gibi güvenilir firma tedarikçi bulmak kolay değil.Zaten kar marjın çok düşük birde bu ülkede vergiden vergi alındığı için düşük kar marjından sana hiçbirşey kalmaz.

Diyorum iste rdas. 50 oldu, dropshipping. Yada mesela uretim merkeziyle anlas. Atiyorum Samsung.

Bak gittigidiyorda hangileri var hangileri yok. Samsungla anlas (musteriye yollayacaklar) veya Turkiye sorumlusuyla sonra o urunu gittigidiyor a koy. Boyle 50-100 tane urun koy. Elbet 1 urun tutacak. Atiyorum kar marji 150 lira ve sen bundan 1 haftada 8 tane satiyorsun. Musteri senden aliyor ama senin aldigin yerde direkt musteriye yollayacak. Dusunsene haftada boyle 50-100 urun satiyorsun? Tek yapman gereken 1 ay boyunca urun aramak/arastirmak. Ister Pakistandan gelsin urun ister Peru dan seni ilgilendirmez. Veya ister Turkiyeye sat ister Avrupaya. Urun musteriye ulassin yeter. Kafan rahat eder. Ulasmazsa stress

Veya online kurs yap yazilim veya iste ne bileyim programlama, site yapma gibi internet/bilgisayar uzerine. Avrupadaki Freelance sayfalarina paylas. Her halukarda proje alirsin

Ilkinde bi .ikimi yapmiyorsun bile. 2. De biraz ugrasirsin ama onunla yurt disina cikma ihtimalinde olur.

Ve bunlari mesela Cindende yaparsin, Ukraynadanda Brazilyadanda. Laptop ve internetin olsun yeter

Not: kendi isini kur iste, anlatiyorum sana. Sen asgari ucretle calis diyorsun :s

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Ben İngiltere'de yaşıyorum, yazılım mühendisim. Drop shipping'den iyi para kazanmak milli piyango'yu tutturmak gibi birşey. Bu sistem Turkiye'de hiç bir işe yaramaz. After sales yani ürünü sattiktan sonra müşteri hizmeti olayı büyük sıkıntı olur. Drop shipping den para kazanan varmıdır, elbette, ama istisna. Bunu yapan da çok, kâr oranı çok düşük. Yani elinizde size özel bir ürün yoksa hiç girmemek en faydalı.

Benim burda okuldan arkadaşım pil satıyor internet üzerinden. Çin'li firmalarla anlaştı, ama pil'i kendi markası olarak yaptırıp satıyor. Çok para kalıyor mu? Hayır, kimseye muhtaç olmadan geçinip gidiyor. Onun şanslı olduğu konu pilin geri dönüşümü çok iyi. Millet kullanıyor, bitiyor, tekrar aliyorlar (tabii memnun kaldılar ise). Ayreten müşteri hizmeti olayida neredeyse hiç yok.

Yazılım üzerine çalış demişsin haklısın, ama İngilizce bilmeden yazılım yapması çok zor olur. Imkansız değil, ama eğer bir sayfadan kullandığın teknolojilerin documentation'ını (Türkçesi'ni bilmiyorum) okuyup anlayamıyorsan o da olmaz. Yazılım konusunda alt yapı şart Türkiye'de, o da yok.

Online yazılım eğitimleri ve tutoriallarla yazılımcı olunsa herkes olur. Ciddi emek ve çaba lazım, sürekli de kendini geliştirmen lazım.

Fatih'in verdiği örneklerin hemen hepsi şu dahilerin üniversite bırakma hikayesi gibi.

10 kişi var bırakıp da başarılı olan, bırakıp başarısız olan 10 milyon kişi yokmuş gibi o 10 kişi öne atılır hep.

Bir ara Amazon'da FDA mantıklıydı o da kısmen ayağa düştü.

4 defa battım 5. seferde başardım diyebilmek için tuzunun kuru olması lazım.

Boşu bosuna 5 sayfa okudum kavga yok gürültü yok en son kardeşime dönmüş olay :crushed:

E324DC8A-A638-4C29-A3C2-B950A0F343B2.webp

Günaydın Gsc ailesi

Geri
Üst Alt