Altay Maçı Kafilesi Belli Oldu: Morutan, Barış ve Taylan Kadroda Yok

Fenerbahçe Arda’ya, Beşiktaş Emirhan’a Serdar’a şans verirken biz de en azından kadroda altyapıdan genç 1-2 oyuncu görmek isterdik. Şu son maçlarda Arda Turan yerine Hamza Akman, Beknaz falan girsin oyuna

Buradakilerin ne diyip demeyeceği doğru olanı değiştirmez. Takımın hiçbir hedefi yokken hala Babel mabel oynatmak mallığın dik alasıdır. Altyapı aşkı da yeni falan başlamadı bu arada 10-11'de de forumdaydım o zaman da hedefsiz kalmışken gençler oynasın istiyordu herkes. Çünkü profesyonel maç oynamaları çok şey katar altyapı topçularına , iki iki dört. Böyle bir fırsatı ya bizim durumumuzda ya da kupa maçlarında falan kullanabilirsin. Morutan da takımın en yetenekli oyuncusu , kenarda tutmayıp kadro dışı bırakması saçmalık yatırım yapılmış topçuyu. Değersizleştiriyor elemanı.

Doğru olan şu, Morutan saha içinde kayboluyor. Pozisyon almada sıkıntı yaşıyor. Tercihleri bayağı sorunlu ve fiziksel olarakta iyi dğl. Ikili mucadelelerde sorun. Psikolojik mevzuları ve dil konusuna girmiyorum.

Babel fiziksel olarak mohamedle birlikte en buyuk avantajimiz. Morutanin yapamadigi geri kalan her seyide yapıyor. Faydalı bi herif. Sozlesmesi sezon sonu bitiyor şuan sozlesmeli oyuncumuz hala ve kullanilmasi cok normal. Hedefsiz kalınca kenara atılacak bi oyuncu değil. Babelin yerine alt yapıdan getirecegin kenar oyuncusu da Ads de oynuyor şuan.

Arda mevzusu dışında ben kadroda bi sorun gormuyorum. Yatirim yapilan oyunculara bakalim; Nelsson, marcao, berkan, kerem, mohamed. Boey, morutan, cica.

Nelsson, marcao, berkan kerem full oynuyor zaten. Boey ve mohamed sakatliklari olmayinca sure aliyolar. Cica korona sonrasi performansi dusmesine ragmen inatla oynatiliyor. Yatırımların %90ında bi sorun gorulmuyor. Bunlari yapan bir Yardimci antrenor morutanda bi ışık gordugu an onu da kullanmaya baslar

Hedefsiz kalma yorumuna da katilmiyorum. Hala galibiyete 2.7M tl. Beraberlige 1.4M tl prim veriliyor. 5 maç var. Ve olası başkanlardan biri, torrentin alabilecegi max puani almasini istiyoruz galibiyet primleri var gibi bir beyanı olmustu gecenlerde.

Herifte hem kendi istatistigi hem de bu yuzden boyle bir karar almis olabilir. Arda mevzusunu ayri tutuyorum. Benim icin mallık Ardadır. Babel dğl.

Bu ülkede mecbur kalınca bir de hedefsiz kalınca genc oyunculara yönelme isteği cok garip.

Son dönemki alt yapı aşkı da fbnin Arda mevzusundan sonra başladı. Hamzayı koyup oynatsa burada oynat diyenlerin coğu yetersiz diyecek. Morutan diye yalvarıyolardı antep maç basligina gir bak. Herif sahada kayboluyor, bu macta mı oynatilir diyen gordum :d

Morutan 34 haftada dil sorununu hala aşamamış olması kendisi hakkında bize bazı bilgiler veriyor. içe kapanikliginin da temel sebeplerinden biri dil sorunu bence.
Dil osrununu aşsa ne olur asmasa ne olur pamp.
Oturup makale yazmayacaklar ya hepi topu macta ve antrenmanda 20 tene kelime kullanacaklar. Sonra çevirmen var, cicaldau var.
Dil sorunu falan hikaye. Oturup bu çocuğa gelişimi için bir plan çizilmiş mi. 8 aydır ülkede hadi morutan biraz gerzek lan 5 milyon euro verdigin adamı dil sorunu varmış taam ya aşsın gelsin mi deniliyor.
Altında yatan durum daha farkli muhtemelen.

Oturup makale yazmayacaklar ya hepi topu macta ve antrenmanda 20 tene kelime kullanacaklar. Sonra çevirmen var, cicaldau var.
Dil sorunu falan hikaye. Oturup bu çocuğa gelişimi için bir plan çizilmiş mi. 8 aydır ülkede hadi morutan biraz gerzek lan 5 milyon euro verdigin adamı dil sorunu varmış taam ya aşsın gelsin mi deniliyor.
Dili bırak Fiziki sorun var deniliyor 8 aydır geliştir o zaman fiziğini 5 milyon yatırım yaptığın adamı kendi haline ne bırakıyorsun. Potansiyel alıp ortaya atınca kendi kendilerine gelişmiyorlar.

Morutana 8 ayda ne gibi destekler verilmiş çok merak ediyorum

Morutana 8 ayda ne gibi destekler verilmiş çok merak ediyorum
bunu bende merak ediyorum - çünkü bilgi olmadığı sürece potansiyeli vardı üstüne mi gidilmedi , ekstra mı çalışılmadı ne olmadı diye bakacağım.

Bilsem adam kendisinden kaynaklı çalışmıyor - he o zaman bas kiraya gitsin / az karla satılsın diyebilirim. İçini dolduramıyorum düşününce.

Alman takimlar oyuncularini direk almanca dersine zorluyor. Bizimkiler bari ingilizce dersine zorlasin tüm ingilizce konusamayan oyunculari...

ben dil konusunun bu derece oynatılmamaya gideceğini düşünmüyorum.

yani futbol oynuyorsun , profesyonel topçusun 5 6 tane kelime ya da vücut dilidir oyun içinde. C.Ronaldo portekizde ergenken Man Utd.'da master degree bide ingiliz aksanlı mekanda her akşam fergusondan özel ders almıyordu heralde.

Cica mesela TOEFL mi kazanmış geldiğinden beri ? bundan farklı nedenler arıyorum ben yalan yok.

bunu bende merak ediyorum - çünkü bilgi olmadığı sürece potansiyeli vardı üstüne mi gidilmedi , ekstra mı çalışılmadı ne olmadı diye bakacağım.

Bilsem adam kendisinden kaynaklı çalışmıyor - he o zaman bas kiraya gitsin / az karla satılsın diyebilirim. İçini dolduramıyorum düşününce.
Yav kadroya fiziki açıdan alınmıyor üstüne koymak için çalıştırılıyor desen oda yok normalde fiziken düşük birine bunu yaparsın herifi yükseltmeye çalışırsın bunlar hiç bir şey yapmıyor morutan da ekstra işler sarf etmiyor gibi sonrası bu nokta keremde kendi çabaları olmasa bu kadar gelişmezdi zaten biz ekstra bir şey yaptık mı bilmiyorum açıkçası.

Yav kadroya fiziki açıdan alınmıyor üstüne koymak için çalıştırılıyor desen oda yok normalde fiziken düşük birine bunu yaparsın herifi yükseltmeye çalışırsın bunlar hiç bir şey yapmıyor morutan da ekstra işler sarf etmiyor gibi sonrası bu nokta zaten keremde kendi çabaları olmasa bu kadar gelişmezdi zaten biz ekstra bir şey yaptık mı bilmiyorum açıkçası.

yani adam maç sonu tek başına top sektiriyor yav sahada , fenerli top toplayıcı ile pas oyunu oynuyor kaybedilen maçta - o kadar kopuk kalmış.

Torrent'in "yalnız yemek yiyorud, çok anlaşamıyor dilde" demesi bana kestirme cevap gibi geliyor. Her zaman dedim, kazanmak isteyen TD kazanır.

sadece taraftar/medya istiyor diye oyunculari kadroya almiyor, bu bence olumsuz birsey degil

Babel'i kesmek de agir sacmalik olur, gayet iyi oynuyor bu sene, Halil de oynamali diger forvetler gibi statik oynamiyor

Arda tercihi yanlis, son maclarda bir tane olumlu hareketini hatirlamiyorum, kondisyonu da yetmiyor artik

3 kaleci gereksiz geliyor + Semih yerine de Isik Kaan olabilirdi ama bunlar bence cok kritik tercihler degil

sadece taraftar/medya istiyor diye oyunculari kadroya almiyor, bu bence olumsuz birsey degil

Babel'i kesmek de agir sacmalik olur, gayet iyi oynuyor bu sene, Halil de oynamali diger forvetler gibi statik oynamiyor

Arda tercihi yanlis, son maclarda bir tane olumlu hareketini hatirlamiyorum, kondisyonu da yetmiyor artik

3 kaleci gereksiz geliyor + Semih yerine de Isik Kaan olabilirdi ama bunlar bence cok kritik tercihler degil

Katılıyorum,

Ama ne bileyim ben yedek kulübesnde Semih Ömer Arda gösterilirken arkada Morutan'ın oturmasına şaşırıyorum. (ki gözle görünen örnek mortuan olduğu için genelde onun üzerinden yorum yapıyorum). BAY'ın performans koyduğu maç olmadı sezonda eyvallah ama iddasız durumda niye 55+ maçın üzerine çıkan Kerem'i zorlarsın , bi sakatlansa yaz kampı kaçırsa ne olacak şimdi misal?

Bu örnekler haricinde mesela altyapı mçalarında farklı kazanılıyor , al 1 sol bek oynat ? ya da sağ bek ? illa 5 tanesi değilki, belli başlı heyecan ver çocuklara . Gösteri maçında oynatılıp resmi maçta oynatılmayınca ben o babası olsam onlardan birinin derim ki kendi kendime " yav göstermelik oynattı, niyetide yok galiba" derim

Fener ve bjk ferdi ve rıdvan çıkarmadı mı böyle ? meyvesini yiyorlar iyi kötü

dünyanın her yerinde hedefsiz kalan büyük takım sonraki seneye taşıyacak oyuncu fener ve taraftar da bunu ister burada anormal bir durum yok

anormal olan malatya altay gibi takımlara karşı bile pulgar arda gibi adamların kadroda olmasıdır

morutanın başka bir sıkıntısı var ama barıştır alt yapıdan en azından 1 çocuktur olmalıydı kadroda

3-0 yapsak mesela oyuna atsak ölür müydü?

FRCN06NWQAAvnzD

Doğru olan şu, Morutan saha içinde kayboluyor. Pozisyon almada sıkıntı yaşıyor. Tercihleri bayağı sorunlu ve fiziksel olarakta iyi dğl. Ikili mucadelelerde sorun. Psikolojik mevzuları ve dil konusuna girmiyorum.

Babel fiziksel olarak mohamedle birlikte en buyuk avantajimiz. Morutanin yapamadigi geri kalan her seyide yapıyor. Faydalı bi herif. Sozlesmesi sezon sonu bitiyor şuan sozlesmeli oyuncumuz hala ve kullanilmasi cok normal. Hedefsiz kalınca kenara atılacak bi oyuncu değil. Babelin yerine alt yapıdan getirecegin kenar oyuncusu da Ads de oynuyor şuan.

Arda mevzusu dışında ben kadroda bi sorun gormuyorum. Yatirim yapilan oyunculara bakalim; Nelsson, marcao, berkan, kerem, mohamed. Boey, morutan, cica.

Nelsson, marcao, berkan kerem full oynuyor zaten. Boey ve mohamed sakatliklari olmayinca sure aliyolar. Cica korona sonrasi performansi dusmesine ragmen inatla oynatiliyor. Yatırımların %90ında bi sorun gorulmuyor. Bunlari yapan bir Yardimci antrenor morutanda bi ışık gordugu an onu da kullanmaya baslar

Hedefsiz kalma yorumuna da katilmiyorum. Hala galibiyete 2.7M tl. Beraberlige 1.4M tl prim veriliyor. 5 maç var. Ve olası başkanlardan biri, torrentin alabilecegi max puani almasini istiyoruz galibiyet primleri var gibi bir beyanı olmustu gecenlerde.

Herifte hem kendi istatistigi hem de bu yuzden boyle bir karar almis olabilir. Arda mevzusunu ayri tutuyorum. Benim icin mallık Ardadır. Babel dğl.
Doğru olan şu diye saydığın şeyler oynaya oynaya gelişir otura otura değil. Asıl doğru olanın ne olduğu ortada. Dil mevzuu da keza abarttığın kadar mühim değil. Babel Morutan'ın yapamadığı şeyleri yapıyor diyerek bu mantıkla oyuncu falan geliştiremezsin. Kerem geçen sezon ve bu sezon başı dahil neredeyse her oynadığında hatalı tercih yapıp kontraya sebep veriyordu. Oynaya oynaya geliştirdi kendisini. FT iki maç Babel oynattı diye denmeyen kalmadı burada şimdi nasılsa kıymete binmiş.

Valla ister katıl ister katılma , takım hedefsiz. Euro ile ödeme yapılıyor sağa sola , dolayısıyla o bahsettiğin paranın çok bir ağırlığı yok. Oynatıp kazanacağın genç topçunun maddi dönüşü çok daha büyük olur. Bu gün oynatmayacaksın da ne zaman oynatacaksın ? Herif kadroya dahi almıyor.

Midem bulanıyor gerçekten.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri
Üst Alt