Ankara'da Patlama!

Ulan adi şerefsiz deniz Baykal herşey senin yüzünden başladı utanmaz herif.

Envoyé de mon Nexus 6 en utilisant Tapatalk

Lafı eveleyip gevelemiyeceksiniz ! Bu ülkeyi yıllardır kim yönetiyor ?
AKP'mi ? Evet.
Ben sorumluluğu onlarda ve onun seçmeninde görürüm.
Bu kadar net, bu kadar basit.

Bunlarca insanın can vermesi, sizlerin desteklediği politika sebebiylen.

Kimse çıkıp bana kin kusmasın. Bu ülkeyi benim Atatürkçü zihniyetim yönetmiyor.
Senin zihniyetin yönetiyor. Sorumluluğunuzdan kaçarak suçu Atatürkçülere atmaya kalkmayın !
Zira, ülkenin en ufak kadrosunda bile Atatürk'çü insan bırakmadınız. Hepsini kendi kadrolarınızlan doldurdunuz.
En küçük makamdan, en yüksek makama kadar.

Ülke yangın yeri, halen mahalle muhtarlarına " benim türbanlı bacım" demogojisi yapılıyor.
Ulan memlekette yapamadığınız ne kaldı ?
Zenginleşen sizlerseniz.
Kadroyu alan sizlersiniz.
Memur sınavlarında seçilen sizlersiniz.
Memleketi siz yönetiyorsunuz.
Ülkedeki gidişatı eleştirince, darbeci, vatan haini damgası atmasını biliyorsunuz.
Ulan dalaylama kafalı, benim bu ülkede bir söz hakkım varmı ? Yok.
Senin istediğin kanunlarla yönetilmiyormu ?
Senin yargın yokmu ?
Bütün sorumluluk sende !

Bu ölen insanların hesabını elbet vereceksiniz.
Bugün değil, yarın değil, ama elbet birgün verilecek !

Son düzenleme:
Gecenin bu saatinde bir olayı açıklığa kavuşturalım da bu parodi sona ersin. Her benzer başlıkta aynısı olduğu için artık can sıkıcı bir parodiye dönüştü. Şimdi bu başlıkta kimse terör saldırısı oldu hadi buradan CHP'ye girelim İnönü'ye gidelim filan diye başlamadı. Ortalıkta PKK mı DHKPC mi IŞİD mi vs. tartışılırken her zaman olduğu gibi birileri gelip iktidara oy verenlere 'koyun', 'akılsız', 'cahil', ' satılık', ve hatta 'terörist' dedi. Bakın hükümeti eleştirme bile değil. Dİrekt oy verenlere. Bir arakdaşımız buna benzer ifadeler içeren bir mesajında Atatürkçülükten bahsetti ve bunun üzerine de bir başka üye 'ona peki sen hangi Atatürkçü partiye verdin oyunu diye sordu. Bu olayın bir kısmıydı. Zira Atatürkçü olan arkadaş ve diğer hakaret eden arkadaşlar iktidara oy verenlere bu hakaretlerin yanında terör örgütüne alan açmasına ortak olmak ile de suçluyorlardı. Bunun üzerine yine bir başka üye( ben gibi) en azından doğrudan terör örgütüne destek olan partiye ve son dönemde CHP'nin de sadece PKK değil bütün terör örgütlerine destek veren politikasını eleştirmeyenlerin bu anlamda samimi olmadığını ve bu hakaretleri edemeyeceklerini söyledik. Oradan da mesele CHP'ye geldi.

Bütün bu süreçler hemen her başlıkta tekrarlanıyor. Bunları görmeden gelip meselenin ortasında siz CHP'yi mi sorumlu tutuyorsunuz, onu mu eleştiriyorsunuz demek mantıklı ve iyi niyetli değil. Açın bütün mesajlara bakın mesele nasıl CHP'ye gelmiş. Tabiki her başlıkta olduğu gibi %50'ye hakaretle mesele oralara gelmiş, bugünkü olaylardan tabiki iktidar eleştiriyi alacak da denildiği halde üstelik. Bunun ayrımını yaparsak bu anlamsız CHP parodisi de biter.

Akan kanlarda 1. derecede sorumlu olan iktidar ondan sonrada ana muhalefet gelir. Ülkede şu anda en acı olanı ülkeyi düze çıkaracak güvenilir bir parti yok. Yeni bir oluşuma en ihtiyaç duyulan dönemdeyiz. Akp'nin derdi başkanlık olmuş bunun için kendi vatandaşını bile öldürür. Chp desen ne yaptığı belli değil kendi doğrularına bile ihanet ediyor. Hdp'nin zaten ne olduğu belli. Mhp etkisiz eleman. Korktuğum durum bu işin artık sağı solu kalmadı, ülkede güvenilecek bir parti yok. Allah sonumuzu hayır etsin.

Ateş düştüğü yeri yakar. Ölenlere rahmet acılı ailelerine sabır dilerim.

kim haklı kim haksız.. hepsi fasafiso.. o ona destek olmuş da, bu buna destek olmuş..

dünyanın bütün medeni ülkelerinde bu gibi katliamlar hükümet yıkmasa bile içişleri bakanını yıkar.. ama bizde öyle mi..

cumhuriyet tarihinde görülmemiş katliamlar şu son 14 yıla denk geldi.. tesadüf bile olsa insan utancından istifa eder..

2 güne unutulur yakınlarına sabır versin allah gelecek çok karanlık gözüküyor

Forumdaki HDP dusmanligini anlamiyorum. Eger HDP'yi suclama sebebiniz Kurt olmalariysa, irkcisiniz. Eger HDP'yi suclama sebebiniz PKK'yla baglantisi olan uyelerse, akil tutulmasina kapilmissiniz ve Kurtlere Turkiye siyasetinde yeterli bir siyasi platform taninmadigi icin silahlandiklarini anlayamiyorsunuz. Eger son donemdeki teror olaylari yuzunden HDP'yi sucluyorsaniz, cok yasasin uzun adaminiz.

Ozellikle Donald Trump konusunda Trump'a bu kadar giydirip Bernie asigi olan bir forumun Turk siyasetinde bu kadar aksi bir goruse sarilmasi bana asiri komik geliyor. Bu arada kufretmek yerine guzel bir cevap yazarsaniz HDP'yle derdinizi anlayabilirim de. Sonucta ulkeden uzak kaldim, yasim da kucuk; gozden kacirdigim seyler olabilir.

Forumdaki HDP dusmanligini anlamiyorum. Eger HDP'yi suclama sebebiniz Kurt olmalariysa, irkcisiniz. Eger HDP'yi suclama sebebiniz PKK'yla baglantisi olan uyelerse, akil tutulmasina kapilmissiniz ve Kurtlere Turkiye siyasetinde yeterli bir siyasi platform taninmadigi icin silahlandiklarini anlayamiyorsunuz. Eger son donemdeki teror olaylari yuzunden HDP'yi sucluyorsaniz, cok yasasin uzun adaminiz.

Ozellikle Donald Trump konusunda Trump'a bu kadar giydirip Bernie asigi olan bir forumun Turk siyasetinde bu kadar aksi bir goruse sarilmasi bana asiri komik geliyor. Bu arada kufretmek yerine guzel bir cevap yazarsaniz HDP'yle derdinizi anlayabilirim de. Sonucta ulkeden uzak kaldim, yasim da kucuk; gozden kacirdigim seyler olabilir.

Kardeş forumdaki en büyük bernie aşığı benim, hdp'yi de suçlayorum.. laf bana değil belki ama bernie aşığı deyip genelleme yapılınca haklı olarak üzerime alındım..

İçim daralmasın diye konuyu okumadım ama evet, bernie aşığı olup da hdp'ye giydiren varsa iflahı şaşmıştır, ne dediğini bilmiyordur..

Bernie bütün azınlıkların haklarını savunmuş bir adamdır.. hdp'ye laf sokan varsa bi zahmet trump'ın safına geçsin..

Bu yazdıklarımı da safkan beyaz Türk olarak yazıyorum.. bu ülkeyi düşünüyorsak Kürtlerle de, diğer herkesle de kucaklaşmak zorundayız..

Azınlıkları dışlayıp terörün kucağına atmaktan vazgeçelim artık..

Hdp'nin yeri meclistir.. maalesef mevcut iktidar çevirdiği katakulliler ile hdp'yi pkk'nın kucağına bırakıp meclis dışına atmak istiyor..

başkanlık sistemi için referanduma gerek kalmadan yeterli çoğunluğa ulaşma amacındalar..

Kardeş forumdaki en büyük bernie aşığı benim, hdp'yi de suçlayorum.. laf bana değil belki ama bernie aşığı deyip genelleme yapılınca haklı olarak üzerime alındım..

İçim daralmasın diye konuyu okumadım ama evet, bernie aşığı olup da hdp'ye giydiren varsa iflahı şaşmıştır, ne dediğini bilmiyordur..

Bernie bütün azınlıkların haklarını savunmuş bir adamdır.. hdp'ye laf sokan varsa bi zahmet trump'ın safına geçsin..

Bu yazdıklarımı da safkan beyaz Türk olarak yazıyorum.. bu ülkeyi düşünüyorsak Kürtlerle de, diğer herkesle de kucaklaşmak zorundayız..

Azınlıkları dışlayıp terörün kucağına atmaktan vazgeçelim artık..

Hdp'nin yeri meclistir.. maalesef mevcut iktidar çevirdiği katakulliler ile hdp'yi pkk'nın kucağına bırakıp meclis dışına atmak istiyor..

başkanlık sistemi için referanduma gerek kalmadan yeterli çoğunluğa ulaşma amacındalar..

Her dedigine aynen katiliyorum. Sana yazdigim bir sey de degildi acikcasi, sadece genel olarak o konuda Bernie'ye sempati duyan cok fazlaydi, burada ise anlamsiz bir HDP dusmanligi seziyorum diye yazdim.

Milletimizin artik kafatasciligindan kurtulma vakti geldi de geciyor. Dindarlik ve milliyetcilik siyasete alet edilebildigi surece kaybeden biz olacagiz.

Lan 30 kişinin katili bir bombacıyı bile kutsayan HDPKK'ya neden laf ediyorsunuz deniyor şaka mısınız abi siz?

Türkler bile oy verdi bunlara şans verdi 80 vekil çıkardılar daha ne şansı?

Bir kere olsun rahat durdular mı? sürekli tahrik pkk propagandası yapıp duruyorlar adam akıllı bir siyaset mi yaptılar?

6-8 ekim olaylarında 50 kişiyi öldürdü direk olarak sadece demirtaş itinin elinde 50 kişinin kanı var

Hdp'li itler sosyal medya 1 aydan beridir baharı bekleyin diye tehdit edip duruyorlar

Bir de niye hdp düşmanlığını anlamıyormuş

Ulan hdp ve onun pkk'lı tabanı bu ülkede yaptıklarını Almanya'da yapsaydı neler olurdu bu ülkede hala sabrediliyor
Platform bulamadıkları için silahlanmışmış 1806 yılından beri bu 40. kürt isyanı son halka pkk o zamanda mı platform bulamamış?
Osmanlı olmasa şah ismail hepsini yok edecekti ama Osmanlı'yı bile yıkmak için ellerinden geleni yaptılar
Bu millete doğru dürüst anlatmıyorlar Osmanlı'da 15 tane kürt isyanı var
İngiliz,Rus ve Fransızlarla iş birliği yaparak ülkeyi yıkmaya çalışan bir sürü kürt aşireti var bölücü kürt teali cemiyeti var diye söylemiyorlar
Bu sorun Cumhuriyetin sorunu sanıyor bir sürü kişi
200 yıllık bir senaryo bu taşeronlar değişse bile oyun hep aynı.
Yaşadıkları her ülkede ABD'nin siyonist aklının planlarında o ülkelere ihanet eden bir topluluk lan hep mi başkaları suçlu(lafım tüm pkk'lı itlere)
Her ülkede pkk gibi yapıları var isimleri değişik sadece ABD eldiven takıyor işini bunlara yaptırıyor
Suriye'de Irak'ta insan yerine konulmazlarken burada tam eşit haklara sahipler tek eksikleri dil eğitimi idi onu da sağladılar çoğu yerde kimse kayıt bile olmadı
Bir Türkün ne hakkı varsa aynı hak onlarda da var.
Yetti artık bu ezik edebiyatı hikayeleri
Kürt olduğu için sevilmese o kadar ''emanet oy'' verilmezdi
Pkk propagandasını bırakmıyor aksine pkk'ya silah taşıyor pkk'lıları korumak için her türlü şeyleri yapıyorlar
Ulan bu mu siyaset yapmak?
Başka bir ülkede çoktan meclis dışına çıkmışlardı bile
Siyasi platformun dışında olduğu için silahlanmışmış
Ya bi yürüyün gidin bırakın bu işleri

Son düzenleme:

HDP gözünde İŞİD terörist,PKK hakkını arayan yapılanma.Bu kafayı sende yaşıyor isen benim diyecek bişeyim yok zaten.

Öncelikle ;80'lerde başlayan Eruh baskınından itibaren günümüze değil yapılan her türlü katliam,baskın,canlı bombalar,bölme çabaları ve türlü şerefsizlikler de sadece Kürt/Türk ayrımındandır belki de değil mi? Onbinlerce ananın yüreğine ateş düşüren İmralı'da bulunan cani haysiyetsizi özgür kılma çabaları da sadece Kürt olduklarındandır belki de ? (Sayın Başkanım diye seslendiklerine göre)
Belki de biz yıllardır aynı yerlerde çalışıp ekmeğimizi böldüğümüz , komşumuz,arkadaşımız ; Kurtuluş Savaşı'nda yoldaşımız olan Kürt kardeşlerimizi sürekli olarak ezmiş ve 2. sınıf insan muamelesine tutmuşuzdur belki de değil mi?

Türk ile Kürt arasında hiçbir zaman ayrılık olmadı. Her ne zaman bu tipler Meclis'e girdi o zaman türedi bir "Kürt Sorunu" ! Yoktu ki böyle bişey bizim tek sorunumuz PKK denen şerefsiz itlerin varlığıydı,askerlerimizin dağlarda ,karakollarda alçakça ve kalleşçe şehit edilmesiydi.
Doğuya yapılan her türlü yardımı sabote eden, okuldaki çocukların eğitimine çomak sokan,okul yakıp yıkıp,basan; beşikteki bebeği gözlerini kırpmadan öldüren,sırf asker kimliğinden ötürü çarşı iznindeki evlatlarımızı katleden bu cani yaratıkları savunan HDP denen terörist oluşumu kusura bakma ben düşman bellerim arkadaşım.

Son bişey mecliste "Yüce Türk Milleti" demeyen ve ortalıkta bu milletin temsilcisiymiş gibi gezinen varlıkları da Allah KAHRETSİN !

Dediklerimi kişisel algılama lütfen.

ek:Allah bugün ölen vatanlaşlarımıza gani gani rahmet eylesin. Arkasındaki gözüyaşlı ailelerine de sabır versin.

Son düzenleme:
@Umutcan Gölbaşı

Bu millet senin dediğin gibi kafatasçı olsaydı çoktan etnik savaş çıkmıştı

Başka hiç bir ülkede insanlar bu ülkede gösterilen sabrı göstermezdi.

Hala ben her yerde görüyorum akp'lisi mhp'lisi chp'lisi bunlar kürt değil bizim kürt kardeşlerimiz böyle yapmaz diyor pkk'lı olanlara düşmanlık yapıyorlar
Araya çizgiyi çekiyorlar.
Pkk'lı olan ve tabanının büyük çoğunluğu ırkçı ve pkk'lı olan aleni pkk propagandası yapıp duran hdpkk'ya tepki olması normal değilmi?

Hdp pkk ile arasına keskin çizgi koyup terör propagandası yapmadan adam gibi siyaset yapsaydı haklı olurdun, ama değilsin.
Adam gibi siyaset yapacaklarsa yapsınlar böyle devam edeceklerse defolup gitsinler o meclisten.
G.te g.t deyince de kafatasçı olmuyorsun kardeş onu da söyliyim yani

Her dedigine aynen katiliyorum. Sana yazdigim bir sey de degildi acikcasi, sadece genel olarak o konuda Bernie'ye sempati duyan cok fazlaydi, burada ise anlamsiz bir HDP dusmanligi seziyorum diye yazdim.

Milletimizin artik kafatasciligindan kurtulma vakti geldi de geciyor. Dindarlik ve milliyetcilik siyasete alet edilebildigi surece kaybeden biz olacagiz.

Bana yazmadın ama ben bernie destekçisi olarak olaya açıklık getirmek zorunda hissettim.. Bu konuyu okumadım.. okumak da istemiyorum ama ben bernie'yi tutanların hdp'ye laf söyleyeceğine inanmıyorum..

Söyleyen olduysa bernie'nin temsil ettiği değerlerden haberi yoktur..

Ben kimseye "hdp'ye laf söyleme" demiyorum.. yanlış anlaşılmasın.. hobi olarak yine söyle ama sonra gelip burada bernie deme..

bernie dediğin adam solun en soludur abd şartlarında..

Hdp'ye laf sok ama sokarken şunu bil.. senin muadilin donald trump'tır, devlet bahçeli'dir..

İçinde de küçük bir faşist yaşıyordur.. bunu da itiraf et.. Öyleysen öylesin.. ben zaten faşist adamdan demokrat refleks beklemem..

Lafım abd'nin solcusunu tutup Türkiye'de faşizmin dibine vuranlara..

Ben hdp'nin istese de pkk'dan kopamayacağını düşünüyorum.. devlet düne kadar pkk ile masadaydı.. pkk'yı meşrulaştıran, terör örgütü olmaktan çıkaran akp'dir..

Amerika'da bu olayları az buçuk takip edenler bile şaşkın.. adamların dediği şu:

"bu türkler pkk'yı terör örgütü listesine sokmak için kıçlarını yırttılar, tamam dedik, terörist ilan ettik.. sonra masaya oturdular, ona da tamam dedik, şimdi yine terörist dedirtmek istiyorlar"

Eee kusura bakma ama johnny bile bu mallığı yemez.. siktiri çeker.. çekiyor da..

Umarım bernie seçilir abd'de.. seçildiği gün, akp'nin zokayı yuttuğu gündür.. geçen gün dinledim, adamlar açık açık "biz gelirsek esad'a dokunulmayacak, suriye'de rejim değişikliği fantezisinden vazgeçilmeli" dediler..

Dinci yobazların sonu geliyor.. tek umutları hillary kevaşesi..

Son düzenleme:

Öncelikle hiçbir partinin sırf etnik kimliğinden veya sebepsiz yere eleştirilmesine bende karşıyım. Mesela Ankara'da bomba patladı hadi HDP'ye saldıralım, Şurada pkk saldırdı hadi HDP'ye saldıralım mantığı sağlıklı bir mantık değildir. Çünkü HDP-PKK bağlantısı o gün oluşmadı hep vardı, tepki göstereceksen her zaman göstereceksin sadece gaza geldiğinde değil ancak pkk bir terör örgütüyse ki "terör örgütü" tanımına uyuyor. Ha bu tanım biraz sıkıntılıdır keza sana göre terör örgütü olan, bir başkasına göre özgürlük savaşçısı olabiliyor olaya nereden baktığına bağlı. Aynı şey bizim diğer ülkelerin terör örgütlerine bakışında da oluşuyor. Terör örgütü tanımına uyan yapılanmalara "Bir grup kızgın genç" veya "ılımlı muhalif" diye tanımlayabiliyoruz. Yani işine nasıl gelirse var biraz. Ancak bana göre özü ve amacı ne olursa olsun. İster davasında haklı olsun, ister haksız hiç önemli değil. Davası yolunda masum insanları gözünü kırpmadan öldüren her örgüt terör örgütüdür ve bu sırf çıkarları için masumları öldüren eylemler yapanların savunulacak hiçbir tarafı olamaz.

Eğer bir parti, bir ülke de faaliyet sürdürürken, ülkeye karşı silahlanan bir terör örgütüne açıktan destek veriyorsa, o ülkede eleştirilmesi normaldir, varlığı bile sorgulanmalıdır. Keza meclis çatısı altına girdiğinde ettiğin yemine aykırı hareket ediyorsun ve bunu açık açık yapıyorsun bir kere baştan kendinle çelişiyorsun. Muhalefet farklı bir şeydir terörizm farklı bir şeydir. Her yapılana tabi ki eyvallah denmemesi lazım, itiraz edeceksin ancak hiçbir zaman tek suçu o gün, o saatte orada bulunmak olan amcanın,teyzenin,işçinin, öğretmenin, öğrencinin,polisin canına kastetmeyeceksin.

Terörizm ve terörizmi destekleyen herkes eleştirilir bundan doğal bir şey yoktur. Yeterli yer bulamaması olayına ise ekstra karşıyım. Zira Türk siyasi tarihinde daha önce hiç söz sahibi olmadıkları kadar söz sahibi oldular %12 oy alarak milliyetçi kesimden daha fazla milletvekili çıkardılar ve hala yeterli siyasi platform oluşmadığından bahsediyorsak diğer etnik kökenler ne yapsın? Hangi etnik köken 80 milletvekili ile temsil edildi? Daha fazla temsil edilince daha fazla silaha sarıldılar ki bu da senin tezini çürütüyor.

Hdp=Pkk bunu artık inkar edecek varsa hiç bir şey diyemem ona ben

Pkk bu millete ne acılar yaşattı ona düşman olunca faşist olunduğunu bilmiyordum

Kaffed adlı facebook sayfasına denk geldim geçenlerde Çerkesler ve diğer kafkas toplumları ana dil talep ettiler devletten ve sonucunu aldılar sanırım

Bak silah kullanmadan aldılar ve kimse de hiç bir şey demedi,karşı çıkmadı.

Demek ki insan gibi davranarak da elde edilebiliyormuş bazı şeyler

Emperyalist ve siyonist ülkelerin kucağında dolanıp bir millete kan kusturmaya gerek yokmuş

Hdpkk'lılara göre IŞİD= İnsanlık düşmanı vahşi barbar bir örgüt
PKK = Bitmek bilmeyen bir roman (onların deyimiyle) , Barış güvercini vs

Serdar Demir bana mı diyorsun bilmiyorum ama ABD'de ne olup bittiği hiç umrumda değil
Orada ki hiç kimseyi desteklemiyorum beni ilgilendirmiyor
Orada isimler önemli değil kim seçilirse seçilsin orayı Siyonist ruh hastaları yönetmeye devam edecek

Sözde sol özde kürt nazisi hdpkk hangi ülkenin piyonu olduğu bile belli değil artık herkesin kucağındalar
Bu şerefsiz pkk partisini masum gibi göstermeyin

Adam gibi siyaset yapsalar dediklerinizde çok haklı olurdunuz ama yüzlerce kanıt var ortada
Bu kadar şerefsiz bir parti dünya tarihinde yoktur
Hobi olarak yine sevin ama insanların aklıyla alay etmeyin

Ayrıca zaten ben çözüm sürecine kökten karşıydım özellikle yürütülüş şekline.
Pkk'nın hamilerinin pkk'ya silah bıraktırmayacağı ve Türkiye'de huzur ortamı olmasına izin vermeyecekleri belliydi
Akp bunun hesabını er yada geç verecektir o ayrı mevzu.

''faşist'' diye bir laf olmasaydı ne yapardınız acaba merak ediyorum

Son düzenleme:
Ben sana bi şey demedim.. zaten konunun son sayfası hariç okumadığımı belirttim..

Ama madem yeri geldi.. bahçesiz sağolsun akp hiç hesap vermeyecek..

o bahçesiz ki, adam olsaydı, akp bunun hesabını şu an veriyor olurdu.. meclise girmiş olan hdp'ye kucak açsaydı haziranda bugün çok farklı şeyler konuşuyor olurduk..

ama yapmadı.. faşo damarı aşır bastı.. faşiste faşist denir.. faşist değilse ergendir.. hayat yolu uzun, daha çok şey öğrenecektir..

Bakın artık Türkiye'de kavramlar öyle iç içe geçmiş vaziyette ki, insanların kafasının karışması kadar doğal bir şey yok. HDP'nin ''Sol'' parti olduğu savı büyük bir yanılgı olduğu kadar kimse kusura bakmasın lakin ahmakça bir yaklaşım. HDP ''Ezilen ulus'' ve ''Ulusların Kendi Kaderini Tayin Hakkı'' gibi kavramların arkasına gizlenen etnik milliyetçi bir partiden ötesi değil. Kaldı ki UKKT konusunda da samimi değiller. Zira Lenin'in Ukrayna sorunu üzerine yazdıklarını duyunca çoklarının yüzünde bir kararma oluşuyor. ''Ama'' ''Hımm'' ''Fakat şöyle'' Üçyüzyirmidörtbin dereden su getirmeye başlıyorlar.

Solmuş... Güleyim bari. Siz hiç HDP'lilerin ağzından Mustafa Suphi, Hikmet Kıvılcımlı, Behice Boran gibi isimlerin çıktığını duydunuz mu ? Duyamazsınız zira Türkiye'deki Sol hareketin geçmişi ile, karakteri ile örtüşen yanları hiç bir zaman olmadı. Sadece 68 kuşağı olarak adlandırılan kuşağa eklemlenmeyi bir fırsat olarak gördüler ve bunu değerlendirdiler. Peki bu isimlerden bahsetmeyen HDP ve HDP'liler salt Kürt olduğu için Şeyh Sait ya da Saidi Nursi'ye övgü düzdükleri için mi Solcu olacaklar ? Buyurun bir gülme efekti daha...

Yersen Sol parti ama içinde feodal çarkların, işçinin emekçinin kanını ve emeğini sömürerek beslendiği yığınla toprak ağası var. Bu da başka bir güzellik olsa gerek. Bakın Türkiye'de HDP ve türevlerinin ''Sol'' olarak lanse edilmesi gerici ve sağ yapıların işine geldiği için her zaman körüklenen ve desteklenen bir yalandan başka bir şey değil. İşlerine geliyor çünkü, yaftalamaya alışmış bir toplum için herhangi bir haksızlık karşısında ''Sol'' tepki gösterdiğinde ''Ahanda PKK'lı bunlar'' algısı her seferinde reyting alıyor ve işin gerçeği, haksızlıklar, hukuksuzlar vesaire bu yaratılan algı içerisinde yok olup gidiyor.

HDP ne kadar solsa MHP'de o kadar soldur. Bu yazdığım kısımları sadece parti ve yapısı üzerine yazılmış olarak değerlendirmeniz iyi olur. ''Kürt Meselesi'' daha geniş ve uzun bir konu ona girmiyorum şimdilik. Sadece başlıkta HDP lafı açıldığını gördüğüm için yazma gereği duydum.

Ha birde tüm yazdıklarım ''Demokratik Kongo Cumhuriyeti'' ile ilgilidir. Türkiye ve Türk siyaseti kısımları tamamen kurgu. ;)

Son düzenleme:
Ben sana bi şey demedim.. zaten konunun son sayfası hariç okumadığımı belirttim..

Ama madem yeri geldi.. bahçesiz sağolsun akp hiç hesap vermeyecek..

o bahçesiz ki, adam olsaydı, akp bunun hesabını şu an veriyor olurdu.. meclise girmiş olan hdp'ye kucak açsaydı haziranda bugün çok farklı şeyler konuşuyor olurduk..

ama yapmadı.. faşo damarı aşır bastı.. faşiste faşist denir.. faşist değilse ergendir.. hayat yolu uzun, daha çok şey öğrenecektir..

Devret Bahçeli ile ilgili benim görüşlerim de aynı ve pek çok kişi nefret ediyor ondan mhp'lilerin çoğu da dahil.
Yakında gidecek ve akp er ya da geç tüm yaptıklarının hesabını verecek
Faşoluktan değil olaylara sığ bakmamak lazım

Devlet Bahçeli,Deniz Baykal,Erdoğan bunlar ABD'nin adamları
Tayyip BOP eşbaşkanı bu diğerleri de BOP eşbaşkan yardımcısı
Kılıçdaroğlu ve Abdullah Gül de İngiltere'nin adamları
Faşoluktan değil Tayyip'e yardım etmek için öyle davrandı
Chp'ye ufak bir ışık yaksa idi bu sefer akp yalvaracaktı onla koalisyon yapsın diye
Hiç değilse mhp biraz dengelerdi akp'yi ve iktidar sarhoşluğunu üzerinden almış olurdu

Maalesef tüm partiler ele geçirilmiş tek sıkıntı akp'de değil.
Neyse konu fazla dağılmasın

Bu hdp'li vekilin dediği gibi aslında pkk'nın hdp'yi tüm bu olanlara rağmen şirin parti olarak görenleri ''Tükürüğünde boğması'' gerek sanırım
Bu parti hakkında olması gerektiği gibi düşünülmesi için

Asker polis aradan çekilecek ve o vekilin dediği gibi Pekeke bazılarını tükürüğünde boğacak aslında
Yoksa bazı insanlar hala doğruları göremiyor

Son düzenleme:
Daha fazla HDPKK ayrıntısı için ;

bkz:bağımsız kürdistan
bkz:biji serok apo
bkz:pekeke
bkz:17 şubat bombacısına taziye çadırı
bkz:şerefsiz nedir?
bkz:gözboyama nasıl yapılır?
.
.
.

bkz:13 mart bombacısına taziye çadırı (bekleniyor)

unutmuşum pardon bkz:foşik dövlet, bkz:katil T.C.

İğrenç mahlukatlar yığını hepsi.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt