Apple, Çin Hükümetinin Ricası Üzerine Apple Store’dan Kuran Aplikasyonunu Kaldırdı

Var kardeş, adım gibi eminim var. Şimdi gunumuzde eskilerin masalları diyenler, zannediyorlar ki kendileri ilk, eskilerin masalları diye itham edenler.

Halbuki Kur’an’da o zaman bile eskilerin masalları diyenler.

İki tane gerizekalinin yorumundan yola cikarak hakikatten uzaklasmak buyuk bir aldanis. Yolcudan dolayi yola kusmek, iki tane bilimsel gercekten yola cikarak anlamsiz kisirdongulerde bogulup gitmek de oyle.

Genelde bu iki sebepten yanilir insanlar yani, ya kibir, ya kotu ornek.
Ben ikna oldum😁😁

Çin hükumetini kutluyorum diğer ülkelerden de aynı yaptırımları bekliyoruz medeniyet düşmanlarına karşı.

Bu konu hassas. Yazilarimizi dikkatli yazalim lütfen. Kendim 2 Uygur Türkü tanıyorum Çin den kaçıp Hollandaya sığınan. Anlattıkları korkunç. Evleri her hafta polis tarafindan basiliyormus ve evde dini nesneler var mi kontrol ediliyormus. Tek bir tane Kuran'lari varmış ve bunu evin duvarının içine yaptıkları deliğe saklayıp uzerini örtüyorlarmis. Eger telefonlarina islami bir aplikasyon (namaz ezan saati dahi olsa) yukledilerse bunu namazdan sonra falan direkt siliyorlarmis.

Arkadaşların aileleri tutuklanip götürülmüş. Birisi tutuklanmamak için caba gosterirken kafasina aldigi darbe sonucu beyin kanamasi geçirip felç kalmış.

Eger Islama sayginiz yoksa bari insanlarin hurriyetine sayginiz olsun. Bence bu olaylar korkunç.

Edit: lan benim gibi pamuk bir adamı da kizdirdiniz ya

Baslikta inancsiz gozuken sozum ona cakma tiplerin bu olaya inananlardan fazlaca karşı cikmasi gerekirdi.
Insan hakları evrenselliğine daha çok inandigimiz, eşitliğe daha çok bağlı oldugumuz icin gibi mesela ?

Merak ediyorum İncil ve Tevratı yasaklayabiliyor mu? Zaten Kur'an-ı Kerimi hakkıyla okuyup anlayabilsek başımıza bunlar gelmezdi diye düşünüyorum.
Ayrıca bu gibi yasakları savunan arkadaşlar neden Hristiyanlık ve Museviliğe karşı değiller onu da anlamıyorum. Dinlere karşıyım demeyin İslam'a karşıyım deyin.

Merak ediyorum İncil ve Tevratı yasaklayabiliyor mu? Zaten Kur'an-ı Kerimi hakkıyla okuyup anlayabilsek başımıza bunlar gelmezdi diye düşünüyorum.
Ayrıca bu gibi yasakları savunan arkadaşlar neden Hristiyanlık ve Museviliğe karşı değiller onu da anlamıyorum. Dinlere karşıyım demeyin İslam'a karşıyım deyin.
incili de yasaklamışlar sanıyorum , https://www.cbc.ca/news/science/china-qur-an-bible-audible-apple-store-crackdown-1.6213251

Bilgi paylasimi engellenmemeli. Bir kitabin yalan, yanlis, safsata oldugunu onu okumadan anlayamayiz. Sonra yasak degilken bile kimsenin okumadigi okusa da dilini anlamadigi kitaplari sadece yasak diye yuceltiyorlar gereksiz bir bahane oluyor.

☆☆☆☆

yalnız kuranı değil sadece "kuran majeed" diye bir applikasyon yasaklanmış şiddet öğeleri içerdiği için. yani diğer kuran uygulamaları hala indirilebiliyor.
Içeriğe bakmak gerekiyormuş demek ki. Zararlı bulduğu materyali yasaklamış yani Kur'an ile ilgili bir yasak yok.

Bilemiyorum ama sadece İslam'a yönelik değil diye yukarıda Sato belirtti.

Dogru o haberi bende gorup okudum. Işte motiflerini merak ediyorum. Sonucta kendi dini gorusleri vardır bu pangolin yiyicilerin. Saygisizlik bu yaptıkları eger sırf baska din oldugu icin yaptiklari.

Ben sırf aplikasyonun icerigine gore yazmistim mesajimi ve orada yanlis bir olay görmedim. Belkide bazi 'sert' ayetlerin tercumesine demislerdir. Bilemiyorum

Keşke din diye birşey olmasaydı. İnsanlar uyutulmayı seviyor.

İlk cümle yanlış, ikinci cümle doğru.

İnsanlar uyutulmayı seviyor evet ama onları din dışında biçok şeyle uyutabilirsin.

İşe tuttuğu takımın formasıyla giden, haftasonuna kadar maçı bekleyen, sürekli futbol konuşan, sürekli rakip takımlara küfür eden, tipik bir fanatik neyle uyutuluyodur sence, örneğin?

Din bizim fıtratımızı, yaratılışımıza ışık tutar. İlk insanların doğru ile yanlışı nasıl öğrendiğini zannediyoruz? İlk insan benim ahlakım budur, başkasına zarar vermemek, çalmamak, öldürmemek vs. Mi dedi doğduğunda?

Belki binlerce peygamber gelmiş, insanlara doğruyu yanlışı öğretmiş. Son peygamber de gelmiş, aradan 1400 yıl geçmiş. Bütün ahlak ve devlet sistemleri bu öğretilere göre kurulmuş. Şimdi din olmasaydı, biz kendi başımıza idare ederdik demek, ne kadar samimi ve gerçekçi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

İlk cümle yanlış, ikinci cümle doğru.

İnsanlar uyutulmayı seviyor evet ama onları din dışında biçok şeyle uyutabilirsin.

İşe tuttuğu takımın formasıyla giden, haftasonuna kadar maçı bekleyen, sürekli futbol konuşan, sürekli rakip takımlara küfür eden, tipik bir fanatik neyle uyutuluyodur sence, örneğin?

Din bizim fıtratımızı, yaratılışımıza ışık tutar. İlk insanların doğru ile yanlışı nasıl öğrendiğini zannediyoruz? İlk insan benim ahlakım budur, başkasına zarar vermemek, çalmamak, öldürmemek vs. Mi dedi doğduğunda?

Belki binlerce peygamber gelmiş, insanlara doğruyu yanlışı öğretmiş. Son peygamber de gelmiş, aradan 1400 yıl geçmiş. Bütün ahlak ve devlet sistemleri bu öğretilere göre kurulmuş. Şimdi din olmasaydı, biz kendi başımıza idare ederdik demek, ne kadar samimi ve gerçekçi?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Dinler henüz anayasa diye bir kavram yokken belirmiş ve insanlara doğru yolu göstermeye çalışmış. Bunu yaparken cehennem korkusunu kullanmış. Ancak modern zamanlarda her şey yasalara uygun yapılıyor. İnsanlar cezalardan korkuyor. Bu yeterli bence.

John Lenon Imagine şarkısını 60 larda yazmış. Din olmasaydı ne güzel bir dünya olacağından bahsediyor.

Geri
Üst Alt