Apple, Çin Hükümetinin Ricası Üzerine Apple Store’dan Kuran Aplikasyonunu Kaldırdı

Dinler henüz anayasa diye bir kavram yokken belirmiş ve insanlara doğru yolu göstermeye çalışmış. Bunu yaparken cehennem korkusunu kullanmış. Ancak modern zamanlarda her şey yasalara uygun yapılıyor. İnsanlar cezalardan korkuyor. Bu yeterli bence.

John Lenon Imagine şarkısını 60 larda yazmış. Din olmasaydı ne güzel bir dünya olacağından bahsediyor.

Benim soylediklerimin hicbirine cevap vermeden bir cevap vermişsin, senden iyi politikacı olur :)

Ben zaten diyorum ki, anayasalar dinler sayesinde oluşmuş. Soyledigimi teyid etmişsin sadece.

Ayrıca dinler sadece insanları korkutup iyi olmalarını sağlamaya çalışmıyor. Ama daha fazla uzatmayayım

2021 yilinda hala din muhabbeti lol.

İlk cümle yanlış, ikinci cümle doğru.

İnsanlar uyutulmayı seviyor evet ama onları din dışında biçok şeyle uyutabilirsin.

İşe tuttuğu takımın formasıyla giden, haftasonuna kadar maçı bekleyen, sürekli futbol konuşan, sürekli rakip takımlara küfür eden, tipik bir fanatik neyle uyutuluyodur sence, örneğin?

Din bizim fıtratımızı, yaratılışımıza ışık tutar. İlk insanların doğru ile yanlışı nasıl öğrendiğini zannediyoruz? İlk insan benim ahlakım budur, başkasına zarar vermemek, çalmamak, öldürmemek vs. Mi dedi doğduğunda?

Belki binlerce peygamber gelmiş, insanlara doğruyu yanlışı öğretmiş. Son peygamber de gelmiş, aradan 1400 yıl geçmiş. Bütün ahlak ve devlet sistemleri bu öğretilere göre kurulmuş. Şimdi din olmasaydı, biz kendi başımıza idare ederdik demek, ne kadar samimi ve gerçekçi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Katılmıyorum. Buna uzun cevap verirdim fakat burası bir taraftar forumu. Daha önce dini bir konuda cevap vermiştim konu kilitlenmişti bu nedenle uzatmıyorum.

2021 yilinda din diye birseye inanmak gercekten komik geliyor.

Din konusu basladigi zaman, her zaman George Carlin'in sozu geliyor aklima.

“Religion has actually convinced people that there's an invisible man living in the sky who watches everything you do, every minute of every day. And the invisible man has a special list of ten things he does not want you to do. And if you do any of these ten things, he has a special place, full of fire and smoke and burning and torture and anguish, where he will send you to live and suffer and burn and choke and scream and cry forever and ever 'til the end of time!​

But He loves you. He loves you, and He needs money! He always needs money! He's all-powerful, all-perfect, all-knowing, and all-wise, somehow just can't handle money!”​

― George Carlin

2021 yilinda din diye birseye inanmak gercekten komik geliyor.

Din konusu basladigi zaman her zaman George Carlin'in sozu geliyor aklima.

“Religion has actually convinced people that there's an invisible man living in the sky who watches everything you do, every minute of every day. And the invisible man has a special list of ten things he does not want you to do. And if you do any of these ten things, he has a special place, full of fire and smoke and burning and torture and anguish, where he will send you to live and suffer and burn and choke and scream and cry forever and ever 'til the end of time!​

But He loves you. He loves you, and He needs money! He always needs money! He's all-powerful, all-perfect, all-knowing, and all-wise, somehow just can't handle money!”​

― George Carlin

Benim soylediklerimin hicbirine cevap vermeden bir cevap vermişsin, senden iyi politikacı olur :)

Ben zaten diyorum ki, anayasalar dinler sayesinde oluşmuş. Soyledigimi teyid etmişsin sadece.

Ayrıca dinler sadece insanları korkutup iyi olmalarını sağlamaya çalışmıyor. Ama daha fazla uzatmayayım
Anayasaların dinle ne alakası var? Bilim adamları hazırlıyor. Cahiliye devrindeki Araplardan kopya çekecek halleri yok. :)

İşte benim bahsettiğim gerizekalılardan biri bu Carlin.

Başta Vatikan olmak üzere dini kullanarak insanları sömüren tüm yapıları eleştiriyor haklı olarak. Ama din bu mu? Yoksa insanlar bu saçmalıklara itiraz etmeyerek kendilerini mi koyunlaştırıyor?

İslamda bir kurum yoktur, sadece Allah ve kul vardır. Bunu bozmuş olanlar da bedel ödeyecektir.

Daha da vahimi, 3 yaşındaki velet zekasıyla 10 emire karşı gelenler yanacak falan filan.

Allah bizi birkaç sebepten yaratmış:
1. Bu muhteşem evrene, anlayabileceğimiz kadarıyla şahitlik etmemiz için.
2. Kendisine kulluk etmemiz için.
3. Aramızda iyiyi kötüyü ayırdetmek için.
4. Bilmediğimiz ama muhtemelen ahirette anlayabileceğimiz bazı sebeplerden ötürü.

Şimdi seçim basit. Ya Allah’ın iradesine uygun biçimde yaşarsın, ya da kafana göre. Sonuçları da belli. Kafir demek gerçeği örten demektir. Gerçeği örtüyorsan, üstünü kapatıyorsan, göz ardı ediyorsan, bedeli ağır olacak muhtemelen.

Çünkü tekamül etmek, sana verilenlerin hakkını vermek yerine hayvanlar gibi yiyip içip yattın. Ya da kazandıklarını, sana verilenleri kendinden menkul gördün. 3 tane bilimsel hakikati keşfedince kendini tanrıcık zannettin. Kibrine, nefsine, benliğine teslim oldun.

Tüm bilimlerin sünnetullah olduğu gerçeğine bile ulaşamadın. Bırak koşmayı, yürümekten bile kendini neyhetmiş atsın. Aslandan kaçan zebralar gibi kaçtın hakikatten 50-60-80 sene.
150 sene de verseydi, kaçacaktın.

Neyin varsa hepsini sana Allah verdi. Ruhundan, vücuduna, aklından duygularına, ailenden işine, arabandan evine. Daha genelden bakarsak, bu dünyayı, içindeki tüm güzellikleri ve nimetleri. Sen ne yaptın? Ömrünü nefsinin kölesi olarak geçirdin. Bir ömrü heba mı ettin?

Özetle kimse sana git iki tane dolandırıcının, düzenbazın kuyruğunda, kapısında kulluk et demiyor.

Sadece Allah ve sen varsın. Arada kimse yok. İhtiyacın olanların anlatıldığı bir Kur’an var. O Kur’an’ı yaşayan en güzel örnek var. Gerisi sende.

Anayasaların dinle ne alakası var? Bilim adamları hazırlıyor. Cahiliye devrindeki Araplardan kopya çekecek halleri yok. :)

Evet hiçbir din gelmemiş olsaydı, insanlar ahlak, doğru yanlış, iyi kötü, suç ceza vs. hepsini kafalarından bu şekilde oturtacaklardı.

Bu kadar saftirik bir varsayım yapabilmek için o cahiliye devri Araplarını mumla aratacak bir cahillik ve Firavunla yarışacak bir kibir lazım.

Evet hiçbir din gelmemiş olsaydı, insanlar ahlak, doğru yanlış, iyi kötü, suç ceza vs. hepsini kafalarından bu şekilde oturtacaklardı.

Bu kadar saftirik bir varsayım yapabilmek için o cahiliye devri Araplarını mumla aratacak bir cahillik ve Firavunla yarışacak bir kibir lazım.
Bu dediğine tezat olan Roma var. Yanlış bilmiyorsam günümüzde ki hukuk kanunlarının alt yapısı bunlara ait.

Bu dediğine tezat olan Roma var. Yanlış bilmiyorsam günümüzde ki hukuk kanunlarının alt yapısı bunlara ait.

Tezat değil.

Onlar hiç bir dini kaynak sahibi olmadan mı kurmuşlar? Bozulmuş da olsa, birçok dine mensup insanların yaşadığı bir imparatorluk.

inançda ilk insan ayni zamn da ilk peygamber de
yani istediğin kadar geriye gitsen de olay oraya dayanıyor.

(bu, bu bakış acısı icin bir söylem )

Hayrola ? Sen kural koyucu musun ?

Haşa, ben sadece Kur’an okuyorum.

Orada da insanların susacağı, şahitlerin konuşacağı yazıyor. Bu şahitler, uzuvların yanı sıra, başka insanlar, zaman, melekler ve birçok şey daha.

Tezat değil.

Onlar hiç bir dini kaynak sahibi olmadan mı kurmuşlar? Bozulmuş da olsa, birçok dine mensup insanların yaşadığı bir imparatorluk.

İnançsızlık demedim; hukuk laikti.

İşte benim bahsettiğim gerizekalılardan biri bu Carlin.

Başta Vatikan olmak üzere dini kullanarak insanları sömüren tüm yapıları eleştiriyor haklı olarak. Ama din bu mu? Yoksa insanlar bu saçmalıklara itiraz etmeyerek kendilerini mi koyunlaştırıyor?

İslamda bir kurum yoktur, sadece Allah ve kul vardır. Bunu bozmuş olanlar da bedel ödeyecektir.

iyi de allah inancı islam öncesinde zaten mevcuttu , dolayısıyla "sadece allah ve kul vardır" dersen en azından islam toplumlarında kabul edilen "vahiy" kavramı anlamsızlaşır. çünkü "islam" dediğinde zaten kendi belirlediği yaşam tarzlarını öngören, allah ve kul "arasındaki" ilişkinin nasıl olması gerektiğini haricen belirlemek üzere oluşturulmuş bir kurumdan, belirli bir dili ve kültürü yedeklemiş olan politik bir yapıdan bahsediyorsun.

Daha da vahimi, 3 yaşındaki velet zekasıyla 10 emire karşı gelenler yanacak falan filan.

Allah bizi birkaç sebepten yaratmış:
1. Bu muhteşem evrene, anlayabileceğimiz kadarıyla şahitlik etmemiz için.
2. Kendisine kulluk etmemiz için.
3. Aramızda iyiyi kötüyü ayırdetmek için.
4. Bilmediğimiz ama muhtemelen ahirette anlayabileceğimiz bazı sebeplerden ötürü.

Şimdi seçim basit. Ya Allah’ın iradesine uygun biçimde yaşarsın, ya da kafana göre. Sonuçları da belli. Kafir demek gerçeği örten demektir. Gerçeği örtüyorsan, üstünü kapatıyorsan, göz ardı ediyorsan, bedeli ağır olacak muhtemelen.

"gerçeğin" ideolojik olarak temsil edilebilir olduğunu düşünüyosan islamın dahi kendi içinde fırkalaşmış olmasını nasıl açıklıyorsun..?

Dinler yoktur diyen yok. Dinler sosyal bir olgu problem üstün bir yaratıcıdan geldiğini iddia etmesi böyle bir şey yok. Ne yazıldıysa insanlar tarafından yazıldı. Forum yönetiminden biri onay verirse eğer cevap vermeye devam edeceğim. Karşılıklı yazışırken pat diye konunun kilitlenmesi sinirimi bozuyor.

Arkadaşlar çok derin ve hassas bir konu üzerine tartisiyorsunuz. Herkes kendi düşüncesini kabul ettirme derdinde.

Geri
Üst Alt