Arçelik: "Milli takım EURO 2020'de finale çıkarsa mayıs ayında alınan ücretleri iade ediyoruz"

Artık bilinen bir çok marka bile üretimin Çin'de yaptırtıyor. Dikkat etmek gereken Çin malının, Çin malı olmaması.
Mesela iPhone Çin'de üretiliyor da parçaları Çin parçaları değil diye biliyorum. Sadece işin montaj kısmını yapıyorlar. Diğer markalar da aynı şekilde. Nike ayakkabılarını Çin'de üretiyor ama teknoloji ve parçalar ABD'den geliyor.

Mesela iPhone Çin'de üretiliyor da parçaları Çin parçaları değil diye biliyorum. Sadece işin montaj kısmını yapıyorlar. Diğer markalar da aynı şekilde. Nike ayakkabılarını Çin'de üretiyor ama teknoloji ve parçalar ABD'den geliyor.
Reis Mart başında bisikletin jantları değiştirttim her gün 30 km. işe gidip geliyorum düne kadar (bugün malum) gayet sağlam, bir önceki sefer de işin üstadına gitmeye üşenip ahbaplıkta var diye mahelle de olana yaptırdığım da Çin malıydı ve kısa zaman da fena patladı öyle diyim. Bir daha mı tövbe.

Reis Mart başında bisikletin jantları değiştirttim her gün 30 km. işe gidip geliyorum düne kadar (bugün malum) gayet sağlam, bir önceki sefer de işin üstadına gitmeye üşenip ahbaplıkta var diye mahelle de olana yaptırdığım da Çin malıydı ve kısa zaman da fena patladı öyle diyim. Bir daha mı tövbe.
Valla uzun bir zamandır Çin malı olduğunu bildiğim bir şeyi evime sokmam ha zorda kalırım alternatifi yoktur vs. o zaman alırım da bu kadar kalitesiz ve dayanaksız şeyler üreten, dünyada çakmasını üretmediği bir şey kalmamış bir ülkenin malını hayatta isteyerek almam.

Valla uzun bir zamandır Çin malı olduğunu bildiğim bir şeyi evime sokmam ha zorda kalırım alternatifi yoktur vs. o zaman alırım da bu kadar kalitesiz ve dayanaksız şeyler üreten, dünyada çakmasını üretmediği bir şey kalmamış bir ülkenin malını hayatta isteyerek almam.
Çakma mal uretimi konusunda dunyada cinden sonra 2.yiz

Ben ikisinde de alırken Çin malı olduğunu bilmiyordum, geçen zincir değişiminde arkadaşa sordum yok abi bir sıkıntı dedi. Dedim öbürü çakma bir şeydi belli. Dedi abi bu Çin malı ama o Çin malının, Çin malıydı. En doğru şey işi bilen yerden şaşmamak. Son yıllarda genel anlamda bir kere şaştım sonuç ortada.

Koç grubu markası olmasından ziyade teknolojide yerli malı ve Çin malı almam. İkisi de dandikler.

sharp, jvc, sony en iyi tv'lerdendi. ama tr'ye sharp hiç uğramadı bile dandik bir iki modeli dışında. jvc nin de isim hakkını vestel mi ne almıştı. japon malları bana güven vermiştir. aldığım toshiba laptop 10. senesini devirdi. herifler zaten sağlam mal yaptığı için piyasadan çekildi.

sharp, jvc, sony en iyi tv'lerdendi. ama tr'ye sharp hiç uğramadı bile dandik bir iki modeli dışında. jvc nin de isim hakkını vestel mi ne almıştı. japon malları bana güven vermiştir. aldığım toshiba laptop 10. senesini devirdi. herifler zaten sağlam mal yaptığı için piyasadan çekildi.
Japonya ve Kore de aynı toprakların ülkeleri ama onlara güveniyorum mesela. Adamlar gerçekten daha kaliteli daha güvenilir ürünler üretiyorlar. Bu zamana kadar ürettikleri hiçbir üründe sıkıntı yaşamadım valla.

Japon Sony tüplü televizyon 20 sene kullandık. LCD televizyonlar çıkınca kenara çektik.

Toshiba laptop um 12. Senesinde bozuldu. Aslında bozulma da denmez kaldırmaz oldu hiçbir şeyi.

Bu ne sacma is lan. Bende tüm Türkiye'ye 1er milyon euro verecem

Geri
Üst Alt