Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

İstatistik diyordun, asist diyordun ben de o yüzden dedim artı yapma ya Alex de futbolcu çalımlıyor o kadar da değil, geçen senelerde geçiyordu futbolcu ve pas falan atıyordu. Top çalmaz Alex v.s v.s de oyuncu geçer. İstatistik vs. vs. üstte de yazdım. Yani istatistik falan burdan da Türkiye ligi tartışması açmak istemiyorum. Bence yetenekleri belirli seviyede bir oyuncu. En iyi Türk oyuncu fakat yeteneklerini geliştirmezse ve bu şekilde kalırsa, ekstra kafa olarak böyle kalırsa bence üst düzey klüplerde oynayamaz. Şu haliyle bence oynayamaz Barçalarda, Reallerde, Arsenaller de deyip kendi adıma kapatacam, sıkıldım artık. Olmadık bir yere gitmeye başladım çünkü. Ben Arda'nın yetenekleri belli, kendini geliştirmesi lazım üst düzey klüplerde oynayamaz dedikce benden yapılan alıntı ve cevaplar sonrasında benim verdiğim cevaplar beni ve sizi çok zıt kutuplara itiyor.

Yetenekli fakat bence dediğim gibi Reallerde, Barçalarda, Arsenallerde öyle hemen 11 oynayacak kadar yetenekli değil. Kendisini geliştirmesi lazım özellikle mental anlamda.

Yok her zaman yazarım Arda geçen sezon takımın en çok top çalan ikinci ismi diye. Düşünsene o kadar ön libero, stoper var adam ikinci sırada, hücum elemanı. O yüzden Alex'le Arda'yı kıyaslamak saçma olur.

Gerçi buna da bahane bulabilirsiniz bizim defansif adamlar kötü diye:) Topal vardı belki o kurtarır.

Fenerin tüm maçlarını izledim yıllardır. Bu sezonkiler hariç hepsini izlemişimdir diyebilirim, evde fenerliler var zira.

Alex için adam geçemiyor diye rahatlıkla söylerim. Hem de çok rahat. Yana katetmeyi çalım sayıyorsan bilemem...

Takımda pas atabilen doğru düzgün tek oyuncu. O yüzden gelişmiştir asist yeteneği :) :) Fakat bence sen yani Onur ve Ahmet Özgün Güven, Arda'yı çok abartıyorsunuz. Ben yeteneklerini inkar etmiyorum fakat size göre her üst düzey klüpte çok rahat oynayabilecek bir oyuncu. Ben öyle düşünmüyorum. Wenger 2008 için Arda kendini geliştiremedi diyemez herhalde orda görmüştür ve daha sonrası için kendisini geliştiremedi demiştir. Mental olarak kendini geliştirmesi lazım, yeteneklerinin üstüne biraz daha koyması lazım, hızlanması lazım. Zaten Türkiye'de her zaman iş yapar da Avrupa öyle çok kolay değil, Türkiye'deki gibi rahat rahat top oynatmazlar. Arda analizi, Pedro falan ben de girersem Arda çok fazla top öldürüyor, Pedro topla daha hızlı ve daha hızlı düşünüyor vs. v.s derim tartışmanın içinden çıkılmaz. Kendi adıma da zaten sıkılmaya başladım.

Tamam kabul ediyorum diyelim ve bitsin dünyanın her klübünde çok rahat oynar. Zaman gösterecek hepimize bu sezon ya da öbür sezon. Mental olarak böyle kalırsa falan zor öyle çok kolay oynaması vs. vs. Zaman dediğim gibi gösterir hepimize hangi klübe gidecek, neler yapacak v.s. v.s. Çünkü ne kadar konuşulsa da artık boş bir tartışmaya dönmeye başladı.

Dünyanın her kulübunde çok rahat oynar demiyorum oynayabilir.Ama Barcelona için çok rahat oynar dedim çünkü tam oyun yapısına uygun bir takım.Ayrıca bir takımda kimse tek başına hızlı düşünemez, yanında verkaç yapabileceğin bir adam bile yoksa bir futbolcunun hızlı düşünemediğini söylemek doğru olmaz.Pedro o paslaşmaları M.sarpla yapmıyor heralde.

Ayrıca Wenger Euro 2008de izledim demişti orda.Ardayı yakından takip eden teknik direktörlerin görüşleri daha doğru olur.Hiddink,Skibbe,Rijkaard,Zico gibi.Üstelik Asist sayısını 2-3 e katlaması şutlarını bu sezon geliştirmiş olması kendini geliştirdiğine örnek.

Top öldürme konusuda şöyle oluyor, genelde bütün takım Ardanın ayağına bakıyor bişey yapmıyor haliyle Ardada genelde tek aşına didinip duruyor bazen bunu başaramıyor ve top kaptırıyor haliyle buda normal takım kalitesiyle ilgili.Ronaldonun portekizde geberttiği topların haddi hesabı yok mesela.

Arda avrupada oynaması daha rahat çünkü bizim takımdaki kadar kendisine yük binmeyecek,bulunduğu takım daha kaliteli olacak daha iyi paslar alıcak. herşeyi karşı takım kaliteli olacağa bağlamayın

Cevap: 10 Arda Turan | KAPTAN

Kendisi mi oldu? :)

Kewell bu takımda efsane olacak birşey yapmadı, Arda bile efsane değil şuan zaten.Bir futbolcu sempatikliğiyle efsane olmaz.

Abarttığımız felan yok Arda bu kapasitede bir oyuncu yere batırmaya çalışan sensin bunu futbolculuk bakımından beceremedin, özel hayatına b.k atmaya başladın. Abartmak mesela senin gibi Kewell'ı ilahlaştırmak, Galatasaray için efsane yapmaktır.

Kendi ulkesinde futbol dendigi zaman Akla 'KEWELL' Gelir. efsane bir futbolcudur. bunu da sempatikligiyle kazanmamistir malesef. ben niye yere batirmaya calisayim, futbolculuk bakimindan da, ozel hayatiyla da gidisat kotu.

Cevap: 10 Arda Turan | KAPTAN

Kendi ulkesinde futbol dendigi zaman Akla 'KEWELL' Gelir. efsane bir futbolcudur. bunu da sempatikligiyle kazanmamistir malesef. ben niye yere batirmaya calisayim, futbolculuk bakimindan da, ozel hayatiyla da gidisat kotu.

Ben Kewella efsane değil demiyorum, bizim için efsane futbolcu değil dedim.Senle bunu ''Kewell Galatasarayda efsane mi oluyor'' başlığında yeterincede tartışmıştık.

Ayrıca geçen sezonlara göre asist sayısını 2 ye katlayan asist kralı olan, en çok hücüm pası veren, daha fazla gol atan bir adamın gidişatı kötüyse devam etsin böyle.

Arda ile Metin Oktay'ı kıyaslamak kusura bakmayın da çok mantıksız olmuş. Metin Oktay'ın tırnağı olamaz şu ana kadar Galatasaray'da oynamış olan hiçbir futbolcu.

Arda hakkında yapılan yorumları okudumda, Arda'nın da "insan" olduğu bile unutulmuş sanki. Bu adam Türkiye'nin en iyi futbolcusudur ne olursa olsun, fizik olarak gerilemiştir hatalar yapmıştır bunu da kimse inkar etmiyor ama bu kadar acımasızca eleştirilmeyi de haketmiyor. Arda 22 yaşında takım kaptanı oldu, çoğu insan o yaşlarda hiçbir sorumluluğu alamıyor, Arda ise bu sorumluluğu almaktan kaçmadı. Ha iyi mi oldu kötü mü oldu tartışılır ancak kaptanlığı kabul etmeseydi, eminimki bu kezde Galatasaraylılığı sorgulanacaktı. Yani bu çocuğu olumsuz eleştiriden çok olumlu eleştirileri hakediyor.

Bir kez olsun elimizdekilerin kıymetini bilelim.

Arda ile Metin Oktay'ı kıyaslamak kusura bakmayın da çok mantıksız olmuş. Metin Oktay'ın tırnağı olamaz şu ana kadar Galatasaray'da oynamış olan hiçbir futbolcu.

Arda hakkında yapılan yorumları okudumda, Arda'nın da "insan" olduğu bile unutulmuş sanki. Bu adam Türkiye'nin en iyi futbolcusudur ne olursa olsun, fizik olarak gerilemiştir hatalar yapmıştır bunu da kimse inkar etmiyor ama bu kadar acımasızca eleştirilmeyi de haketmiyor. Arda 22 yaşında takım kaptanı oldu, çoğu insan o yaşlarda hiçbir sorumluluğu alamıyor, Arda ise bu sorumluluğu almaktan kaçmadı. Ha iyi mi oldu kötü mü oldu tartışılır ancak kaptanlığı kabul etmeseydi, eminimki bu kezde Galatasaraylılığı sorgulanacaktı. Yani bu çocuğu olumsuz eleştiriden çok olumlu eleştirileri hakediyor.

Bu bir algı meselesidir Namık. Metin Oktay'ın zamanında ne kadar magazinsel yaşadığını bilmiyoruz örneğin.

Yine de Metin Oktay'la kıyaslanamaz. Ama bu bir algı meselesidir söylediğim gibi. Adamın bir çocuğu var adını Metin koymuş yeni doğacak bebeğine Arda adını seçiyor. Rıdvan bu konuda çok haklıdır örneğin Arda isminde patlama var. İnsanlar öyle seviyor onu. Annem bile "Arduş Arduş" diyor:D

Gerçi kızdı biraz o da magazin olaylarına tartışıyoruz arada ama seviyor yine de:)

Bu bir algı meselesidir Namık. Metin Oktay'ın zamanında ne kadar magazinsel yaşadığını bilmiyoruz örneğin.

Yine de Metin Oktay'la kıyaslanamaz. Ama bu bir algı meselesidir söylediğim gibi. Adamın bir çocuğu var adını Metin koymuş yeni doğacak bebeğine Arda adını seçiyor. Rıdvan bu konuda çok haklıdır örneğin Arda isminde patlama var. İnsanlar öyle seviyor onu. Annem bile "Arduş Arduş" diyor:D

Gerçi kızdı biraz o da magazin olaylarına tartışıyoruz arada ama seviyor yine de:)

Metin Oktay hakkında çok şey okudum ama o konuya pek değinilmiyor. Metin Oktay ile kıyaslarsak, ikisini de haksızlık ederiz diye diyorum kıyaslanamaz diye. Çünkü Metin Oktay'ın yaptıklarını bilmiyorumda bir daha yapabilen bir oyuncu olmayacaktır. Hani şu an 30 milyon taraftarımız varsa eğer bunun tohumları onun sayesinde atıldı zamanında. Hatta biraz büyütüp Türkiye'ye futbolu sevdiren de Metin Oktay'dır diyebiliriz.

Uzun yıllar sonra alt yapımızdan Arda gibi ( bana göre üst düzey bir yetenektir) bir adam çıktığı için ister istemez benzetildi ama gerek yok. Arda Arda'mız olsun yeter bize. Diğer yandan söylediğim gibi çok acımasızca eleştiriliyor yahu. Adam ne yapsa suç oluyor, olay oluyor. Ağladı röportajda ona bile laf edenler oldu. Yahu ne bekleniliyor anlamıyorum gerçekten.

Ha bir de magazin olaylarında hatalı biraz tabii ki ama ben yine de yaptığı en ufak bir hareketin çok çok abartıldığını düşünüyorum.

Bu top çalma, pas yüzdesi v.s v.s her futbolcunun olduğu istatistikler nerde? ( Geçen sezonlar için )

Metin Oktay hakkında çok şey okudum ama o konuya pek değinilmiyor. Metin Oktay ile kıyaslarsak, ikisini de haksızlık ederiz diye diyorum kıyaslanamaz diye. Çünkü Metin Oktay'ın yaptıklarını bilmiyorumda bir daha yapabilen bir oyuncu olmayacaktır. Hani şu an 30 milyon taraftarımız varsa eğer bunun tohumları onun sayesinde atıldı zamanında. Hatta biraz büyütüp Türkiye'ye futbolu sevdiren de Metin Oktay'dır diyebiliriz.

Uzun yıllar sonra alt yapımızdan Arda gibi ( bana göre üst düzey bir yetenektir) bir adam çıktığı için ister istemez benzetildi ama gerek yok. Arda Arda'mız olsun yeter bize. Diğer yandan söylediğim gibi çok acımasızca eleştiriliyor yahu. Adam ne yapsa suç oluyor, olay oluyor. Ağladı röportajda ona bile laf edenler oldu. Yahu ne bekleniliyor anlamıyorum gerçekten.

Ha bir de magazin olaylarında hatalı biraz tabii ki ama ben yine de yaptığı en ufak bir hareketin çok çok abartıldığını düşünüyorum.

Arda müthiş bir kaptan, Metin dediğimiz yok.Ama kaptanlık yüzünden bu çocuğa sürekli vurmak sen kaptansın Galaya doğum gününe gidemezsin demekte saçma.Arda gece kulubunde sabaha kadar içki sigara içmiyor, bu sebeple anormal bir özel hayatı yok karışmak saçmalık.Mesela Mesut'un 28 yaşında sevgilisi varmış mesela Arda'nın olsa medyada forumda ne kadar saydırılır, kaybettiğimiz maç Ardanın sevgilisine bağlanırdı bunu hepimiz biliyoruz

Son olarak bu videodaki şarkının adı ne. :D

[video=youtube;BJydh6DIz7w]https://www.youtube.com/watch?v=BJydh6DIz7w&feature=related[/video]

38 gol 25 asist yapmış biri iki sezonda oynadığı 83 maçta. Diğer oyuncu da 24 gol 39 asist yapmış oynadığı iki sezonda toplam 93 maçta. Maç sayılarında fark olmasına karşın skora katkı olarak bakarsak 63-63 gibi bir eşitlik çıkıyor. Türkiye ligi kriterleri işte. İstatistik çoğu şeyi göstermez :)

Bu top çalma, pas yüzdesi v.s v.s her futbolcunun olduğu istatistikler nerde? ( Geçen sezonlar için )

Gazeteler her pazartesi verir rakamları. Bir de sezon sonlarında. Ancak şu an elimde o bilgiler yok. Onur'un Castrol analizi var.

Gazeteler her pazartesi verir rakamları. Bir de sezon sonlarında. Ancak şu an elimde o bilgiler yok. Onur'un Castrol analizi var.

Bir de Adil bilir örneğin, çoğu maç içinde sayarım ben manyak gibi:D

38 gol 25 asist yapmış biri iki sezonda oynadığı 83 maçta. Diğer oyuncu da 24 gol 39 asist yapmış oynadığı iki sezonda toplam 93 maçta. Maç sayılarında fark olmasına karşın skora katkı olarak bakarsak 63-63 gibi bir eşitlik çıkıyor. Türkiye ligi kriterleri işte. İstatistik çoğu şeyi göstermez :)

Valla istastik göstermez takımda sorumluluk alan tek adam olması göstermez.Çalım atması hareketleri göstermez ne gösterir anlamadım.:o

Bu adam neden uçamıyor lan.? :sopa:

Arda müthiş bir kaptan, Metin dediğimiz yok.Ama kaptanlık yüzünden bu çocuğa sürekli vurmak sen kaptansın Galaya doğum gününe gidemezsin demekte saçma.Arda gece kulubunde sabaha kadar içki sigara içmiyor, bu sebeple anormal bir özel hayatı yok karışmak saçmalık.Mesela Mesut'un 28 yaşında sevgilisi varmış mesela Arda'nın olsa medyada forumda ne kadar saydırılır, kaybettiğimiz maç Ardanın sevgilisine bağlanırdı bunu hepimiz biliyoruz

Son olarak bu videodaki şarkının adı ne. :D

[video=youtube;BJydh6DIz7w]https://www.youtube.com/watch?v=BJydh6DIz7w&feature=related[/video]

Onur, kaptanlık açısından bence iyi bir kaptan değil. Her konuda savunurum Arda'yı ama kaptanlık konusunda, biraz daha olgunlaşması lazım, örnek olması lazım, Arda bazen gereksiz işler yapabiliyor. Ben de abartılıyor diyorum zaten yaptığı her şey için. Adamın evden çıkması olay olacak artık. :o

Mesut haberini, demin okurken benim aklıma da direk o geldi. 6 yaş büyük sevgilisi olacak Arda'nın inlerdi ortalık, neler denilirdi kimbilir. Bu medya çok insanı yedi bu ülkede umarım Arda'yı da yemezler. Ha şarkı da şu ;

[video=youtube;0BbTJjRRGs0]https://www.youtube.com/watch?v=0BbTJjRRGs0[/video]

Sen benim ne dediğimi anlamaya çalışmıyorsunki. İyi oyuncu, yetenekli fakat bu yetenekleri sen ve Ahmet tarafından çok abartılıyor ve dünyanın en büyük klüplerinde çok rahat oynayamaz diyorum. Ahmet istatistik dedi ben de buldum. Alex kim yıldız mı şimdi değil, Arda, Alex'den daha iyi, fakat istatistikler de burda işte.

Sen benim ne dediğimi anlamaya çalışmıyorsunki. İyi oyuncu, yetenekli fakat bu yetenekleri sen ve Ahmet tarafından çok abartılıyor ve dünyanın en büyük klüplerinde çok rahat oynayamaz diyorum. Ahmet istatistik dedi ben de buldum. Alex kim yıldız mı şimdi değil, Arda, Alex'den daha iyi, fakat istatistikler de burda işte.

Yetenek konusunda Arda çok yetenekli bir oyuncu ama mental yönden ve fiziksel yönden yeterli değil. Örneğin basit oynayamıyor ancak bunun sebebi Türkiye olabilir. Takımda iş olmayınca sorumluluk alma gereği hissediyor bazen ve bu da topları öldürmesine sebep olabiliyor.

En büyük ve belki de tek dezavantajı fiziksel eksikliği. Çok sıkı çalışması lazım bu konuda özellikle EPL'ye gitmek istiyorsa. Mesela Arshavin ilk maçından sonra; çok yüksek tempolarda maçlar oynadım ancak ilk defa ciğerimin kopacağını hissettim gibisinden bir laf etmişti. Arda şu haliyle o tempoyu kaldıramaz ve en büyük dezavantajı bu olur.

Sana istatistikleri tek yönlü vermediğimi anlatmaya çalışıyorum ama olmuyor:) Gol ve asist yetmez;)

Atletico maçının istatistikerine bak beğenmiyorsan Türkiye'yi(bkz Elano). İlk maç;

Topla en çok buluşan isim(Evet Keita'dan çok)(30'larda birşeydi), buna rağmen 0 top kaybı 1 pas hatası. 1 kez de topla beraber auta çıktı. Onu da top kaybı sayalım hadi. 4 ya da 5 top çalma. Biri isabetli 2 şut. 4 kez çizgiye indi. Biri baya tehlikeli pozisyon oldu. Birinde de üstte belirttiğim üzere dışarı çıktı. Net hatırlamıyorum karar doğru mu değil mi yani kornerdir belki de.

İşte rakamları böyle, ikinci maç da buna çok benzer bir oyun oynadı. Ek olarak 1 tane net gol kaçırdı 1 de asist yaptı.

1000. Arda'ya saydırma şenlikleri başlamış. Herkese hayırlı olsun. :o

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt