Arda Turan: "Benim için yeni bir hayat başladı"

Cevap: Arda Turan: "Benim için yeni bir hayat başladı"

Kendinden tiksindirmeye çalışıyor, başarıyor da. 2-3 yıla döner, döneceği takım da fener. Bunlar onun hazırlığı. Aha da yazıyorum.

Özellikle yazının başlığı beni benden aldı, dilinin kemiği yoktur ama keyifle okurum yazdıklarını...

Futbol ezilen halkların mutluluğudur:

Gssözlük'te de bir arkadaşın güzel bir yorumu;

'real madrid teklif etse bile atletico madridi seçerdim'

'atletico taraftarı inanılmaz, onları sabırsızlıkla bekliyorum'

'stadda ki atmosfer çok iyi'

'aupa atletic'

lan bunları diyen sen değil misin? gözlerimle gördüm, kulaklarımla duydum ben bunları yani gazete haberi falan değil.

bakalım bugüne ne demişsin;

'sonra gelir gelmez, "galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş çok büyük takımlar" diyorlar. o kadar parayı alınca derler tabii.'

(tanura - 3 ekim 2011 16:42)

arda konuşssınnn dursunn, o şampiyonlar ligine gitmek için çabalayan takımlarda oynar. hak ettiği yere gitti.

söylediği hiçbir lafa bişey demiyorum. herkesin planlarını bozup çekip gittiği için onu sildim. bu takımın içini oyan, takımın düzensizliğini bozan hangi futbolcu ortaya çıktı.

ünal reyis ocak ayında getireceği ismi duyunca görücez. efsane olmayı değil, rezil olmayı seçen futbolcu olarak kalacaksın hep.

Sabri'ye o kadar laf ediyorum ama şerefsizim senin gibi 10 tanesini Sabri'ye değişmem.

Arda iyi gidiyorsun, sakın susma! Şu ana kadar konuşmalarından büyük haz aldım. Eninde sonunda biri çıkıp 'kral çıplak' diyecekti, sonunda bir Galatasaraylı'ya kısmet oldu. Arda Galatasaray'ın son 10 yılının kara kutusudur. Klübü çekirdektan tanıdı. 'Çocuktan al haberi' diye boşuna dememişler. Ağabeylerine ne izdıraplar çektirdi bu vefasız yönetimler ve taraftarlar. Türk futbolcusu her gün daha fazla 2. sınıf insan muamelesi görmektedir.

kaptanmış hakan şükür,bülent korkmaz, cüneyt tanman ve metin oktay'ın tırnağının kiri olmazsın sen.

hatta onları bırak emre aşık bile sana Galatasaraylılıkta tur bindirir.

Şu anda Arda'nın yerinde olmak isterdim. Onun yaşadığı hazzı yaşamak isterdim. Yılların birikimi kalmış içinde. Bir yanda milyonları cebe indirip, sahada biraz kasıldıkça alkışlanan ve taraftarca yalanmadık yeri kalmayan bir gram ter dökmeden tüyüp giden yabancılar, diğer yanda ölümüne mücadele ettiği halde, yıldız olduğu halde, parasını alamadığı halde, ana avrat küfür edilen yerli futbolcularımız.

Yeter arda yeter.

Mutlusun anladık, kurtuldun anladık.

Sezon bitti be adam neredeyse sus artık.

Sezon açılana yakın bizi yüz üstü bıraktın. Susup bir köşede işini yapacağına hala iğrenç demeçler veriyorsun.

Anladık, yabancılar paralarıda aldı, arabalarada bindi, uçaklarda satın aldı, oynamadılarda.

Tüm cefa'yı yerliler çekti hepsine tamam..

Ama kaç sezon birlikte oynadığın, Hakan ağabeyinden hiç mi birşey öğrenemedin cocuk?

Sus artık yeter..

Dedikleri doğru da (ki bunu herkes kabul eder heralde. bizde işler böyle yürüyor çünkü) ama bu tür şeyler genelde oyuncular tarafından pek söylenmez. bunları dile getirme konusunda arda diğer oyunculara göre daha açık. ama bu kötü anlaşılır taraftar tarafından. çok doğal bir durum. bana (ki severim arda'yı) bile itici görünebiliyor bu sözler.

heralde orda iyi de başlayınca tamamen kafayı boşaltmak istemiş. ama yanlış anlaşılmayacak şekilde söylemeye çalışması lazım bunları. ya da hiç söylemeyecek.

Dedikleri doğru da (ki bunu herkes kabul eder heralde. bizde işler böyle yürüyor çünkü) ama bu tür şeyler genelde oyuncular tarafından pek söylenmez. bunları dile getirme konusunda arda diğer oyunculara göre daha açık. ama bu kötü anlaşılır taraftar tarafından. çok doğal bir durum. bana (ki severim arda'yı) bile itici görünebiliyor bu sözler.

heralde orda iyi de başlayınca tamamen kafayı boşaltmak istemiş. ama yanlış anlaşılmayacak şekilde söylemeye çalışması lazım bunları. ya da hiç söylemeyecek.

doğru söylüyorsun. bende Arda nın söylediklerinin yanlış olduğunu düşünmüyorum. Ki bu gibi durumlar yıllardır tüm Türk klüplerinde görülüyor. Ancak bunu söylemek yersiz. Ben kötü niyetli olduğu için söylediğini sanmıyorum. Sadece Basının gazına geliyor. Birisi bir şey sorduğunda politik cevaplar vererek kaçması gerekirken sorulardan psikolog koltuğunda oturan bir hasta gibi bütün herşeyi anlatıyor. Büyüklerinin ve menejerinin bu tip konularda Arda yı eğitmesi gerekir. Ben inanıyorum Burada O nun hakkında olumsuz yorum yapan bir çok arkadaşım ATM maçlarını daha özenle izliyorlardır benim gibi. Ama herkesin dediği gibi sus Arda oyununa bak hayatına bak geçmişte yaşadığın olumsuzlukları belki sana göre haksızlıkları unut geleceğine bak. Bir Emre Beleşoğlu da sen olma ileride. Döndüğünde arkandan üzülen milyonlarca insan seni aynı sevgiyle bağrına bassın.

ardanın 3 forması vardı bende,daha öncede bu konuya yazdım dağıtacam çoluk çocuğa diye.2 sini dağıttım,1inde ümit davala nın imzası var ,kıyamadım.

Mustafa sarptan sonra ardanında ne b*k olduğu ortaya çıktı allahıma bin şükür..

yerlileri yabancilara karsi orgutleyenin kim oldugunu herkes gordu sanirim ,yoruma gerek birakmadi

arda yabancı oyunculara ne kadar da kin besliyomuş

acaba onlara bilerek pas atmadığı doğrumu diye düşündüm

abarttığı kadar da bize yatışa gelen oyuncu yok

lincoln var

bi de elano belki

onlar dışında hangi yabancı geldi de burada mücadele etmedi ?

esas sorun türk futbolcuların karakterinde

parayı bulur oynamaz

parasını alamaz oynamaz

kaptan olamaz küser oynamaz

büyük takıma gider uyum sağlamaz

buraya sadece para için gelip mücadelesiyle efsane olan birsürü yabancı var son yıllarda

Arda havalara girdi açık ve net çok yüz verildi burada da dünya kadar para kazanıyordu her gün medyayla haşır neşir ol sonra git kabahati medyada bul biz 4 yıldır elle tutulur bir başarıyı görmeyi bırak doğru dürüst maç kazanamadık suçluyu da sizde bulucaz kimde bulucaz ki başka en ufak şeylerin bile lafını yapmış adam olan dururdu sözünde bu sene burdayım deyip 2 hafta sonra aniden kaçmazdı adam olan Galatasarayla evliyim deyip 2 hafta sonra azına geleni söylemezdi Daha büyük takımlara gidip oynamasını isterdim ama umrumda bile değil artık ne yaptığı

arda yabancı oyunculara ne kadar da kin besliyomuş

acaba onlara bilerek pas atmadığı doğrumu diye düşündüm

abarttığı kadar da bize yatışa gelen oyuncu yok

lincoln var

bi de elano belki

onlar dışında hangi yabancı geldi de burada mücadele etmedi ?

esas sorun türk futbolcuların karakterinde

parayı bulur oynamaz

parasını alamaz oynamaz

kaptan olamaz küser oynamaz

büyük takıma gider uyum sağlamaz

buraya sadece para için gelip mücadelesiyle efsane olan birsürü yabancı var son yıllarda

Lincoln nasıl yatmaya gelmişti anlayamadım ? oynadığı 17 maç takıma ve skora katkısı ortada idi daha sonra ne oldu ise artık birden düşüşe geçti gene bu yabancı düşmanı zihniyet yüzünden çünkü lincoln takımın ve taraftarın yıldızı idi çekemediler küstürdüler adamı .

Geri
Üst Alt