Bu hiç bir şey söylemez bize. Politik cevaplar verilmiş, kimse "yoğurdum ekşi" demez. Ama bu laflardan dolayı birkaç madde halinde bir şeyler yazacağım. Herkes o maddelerden aradığı cevabı bulsun ve tartışma bitsin.
1 - Bu oyuncular Barış Özbek gibi bir adamdan daha mı yetersiz? Barış dediğimiz adam sezonda 30 maça çıkıyor bizim takımla.
2 - Eğer altyapıdan Barış gibi bir adamı kesecek oyuncu çıkmıyorsa, ne diye altyapımız var? Kapatmak en mantıklısı.(Bana kalırsa altyapıdaki herhangi bir adam iyidir Barış'tan gerçi) Yetersiz adamı yollarsın, emek harcamaya gerek yok. Arsenal geçen yaz 9 adamı serbest bırakmıştı.
3 - Arsenal veya Man Utd gibi takımların oyuncuları yeterliliğe göre mi oynattığını düşünüyorsunuz? 3-5 maç oynatırsın böyle adamları, sonra birileri iyileşir. O aradaki performansına göre karar verirsin ne yapacağına. Welbeck var Manchester'da. 2 yıldır çok sınırlı sayıda maçta oynadı. Bu sene Sunderland'e gitti. Orada da yedekten giriyor. 17-18 yaşlarında Man Utd'da oynayabiliyordu ama. Hoyte vardı Arsenal'da, az sayıda maçta oynayabiliyordu. Şimdi M'boro'da ne yaptığını bilmiyorum. Diğer yandan Gibbs örneğini de verdim. Yeterli de var, yetersiz de var bu takımlarda. Ama oynatmadan bilemezsin ne olduklarını.
4 - Ayrıca altyapı takımlarının oynadığı sistem çok şey ifade etmez. Arsenal reserve takımı her şeyi oynuyor. Arsenal geçen 1.5 sezonda 4-3-3/4-2-3-1 benzeri bir sistem oynadı. Reserve takımın 4-4-2 oynaması sebebiyle Wilshere gibi adamlar yetişmeyecek değil.