Asgari Ücret Tahminleriniz? | 5500 TL Oldu

Siz asgari ücret ne kadar olacak diye tartışıyorsunuz ya bakın şunu da paylaşayım görün.

Bunu niye paylaşıyorum çünkü aramızda hala idealist üniversite sınavına hazırlanan ya da sınavını yeni bitirmiş belli bir üniversiteye girmiş geleceğini inşa etmeye çalışan arkadaşlarımız olabilir.

Kaç yaşınızda olursanız olun mutlaka yurtdışında değerlendirmeye çalışın gidin öğrencilik yapın işçilik yapın projeye girin ücretsiz çalışın ama bir şekilde bir düzen kurun. Yurtdışında geçirdiğiniz zaman hiçbir zaman kayıp olmaz CV nize bir artı olur ayrıca vizyonunuz değişir.

Ben bunu ilk kez 2004 yılında Alaska ya balık fabrikasında çalışmak için gittiğimde hissetmiştim. Şimdiki aklım olsa mesela Amerika’nın board sınavlarına girer orada uzmanlık almaya çalışırdım. Ama hep bir üşengeçlik tembellik ve erteleme..

Ekli dosyayı görüntüle 143068

Ekli dosyayı görüntüle 143069

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bütün o yaygara 1000tl için mi?

Erdoğan Dar gelirlileri ferahlatacagiz demiş.

Ferahlamaya hazır misiniz beyler

Bütün o yaygara 1000tl için mi?

Ya insanlar o kadar paranoyak oldu ki en ufak provokasyona en ufak kitle eylemine anında inanıp peşine düşüyorlar.

Bizim ülkemizde herhangi bir meslek grubu yüksek maaş aldığını söyleyemeyiz çoğu meslekler özelde olsun kamuda da olsun şu an oldukça düşük maaşla alım gücü yoksulluk sınırının altında çalışmak durumunda kalıyor. Hal böyleyken herhangi bir meslek grubunda bir iyileştirme yapılması halinde kendi hakkını arayacağını o meslek grubu linç edilmeye başlıyor bu doktorlar üzerinde değil öğretmenlere yapıldığı zaman öğretmenler linç ediliyor polisi yapıldığı zaman polis linç ediliyor.

Herhalde şu ana kadar üzerine Gidilmeyen tek meslek grubu hukukçular olmuştur.

Maalesef memur kesme her daim birbirinin kuyusunu kazmakla meşgul özellikle bu sendikalar beş para etmez hükümetin arkasında koşan yardakçılarla dolmuş taşmış

benim dememle olmayacaksa yazmam. hatta en güçlü biz olacaz uçacaz kaçacaz derim eğer demeyle oluyorsa.

yalnız sizin bu yazdığınız yorumların benzeri ile 2011den beri karşılaşıyorum.

yıl 2011, suriye içsavaşı başlamış türkiye hükümeti suriyedeki rejimi değiştirme ithamlarında bulunuyor. yıl 2011 iken dedim. bu suriye politikası türkiye cumhuriyeti devletinin sonunu getirir. burası karanlık bi tünel girersen çıkamazsın. tabi bunu diyorum ama vatan hainliğinden tut çeşitli ithamlarla suçlanıyorum. yok o kadar olmaz, bizim ülkemize bir şey olmaz. şimdi yine o kadar değil. o zaman daha şiddetli karşı çıkıyordu insanlar. sebebi de o zaman ekonominin çok iyi olduğu zamanlar ki ben o zaman da iyi olduğunu düşünmüyordum. o konuyu açıklamak zor. ama 5 bin tl maaş alırken 150 bin tllik kredi kartını yemek gibi bir şey yapmıştık o dönemde. sadece bizim olmayan paraları yedik. bu ilerde bizi tırmalar dedim. yine kulak asan olmadı çevremde

tabi o zaman insanlar 1000 tl maaşlarla asgari ücretlerle italya ispanya tatile gidiyordu. herkes memnundu. bu felaketlerin geleceğini zaten ben biliyordum. ama bu günlerin bile daha iyi günlerimiz olduğunu da biliyorum. türkiye cumhuriyeti devletinde artık çözülme dönemi hızlandı. çok fazla yaşayacağını tahmin etmiyorum. bu tamamen kişisel tahmin ve görüştür.

Yasin bana ithaf ettiğin şeyleri beni tanımadan ediyor olman bana haksızlık, senden çok daha fazla öngörüm tutmuştur ülke hakkında.

Kimse yıkamaz Türkiye'yi, hükümetten ben de hiç memnun olmadım ama senin bahsettiğin konu bambaşka ve olmayacak.

Türkiye kendi kaynakları olan güçlü bir ülke, sadece yanlış ellerde yönetiliyor , eninde sonunda doğru irade gösterilecektir.

Ek olarak kimse yıkamaz demek, en güçlü biz olacağız demek değildir, dünya 0 ve 1lerden ibaret değil.

Yasin bana ithaf ettiğin şeyleri beni tanımadan ediyor olman bana haksızlık, senden çok daha fazla öngörüm tutmuştur ülke hakkında.

Kimse yıkamaz Türkiye'yi, hükümetten ben de hiç memnun olmadım ama senin bahsettiğin konu bambaşka ve olmayacak.

Türkiye kendi kaynakları olan güçlü bir ülke, sadece yanlış ellerde yönetiliyor , eninde sonunda doğru irade gösterilecektir.

Ek olarak kimse yıkamaz demek, en güçlü biz olacağız demek değildir, dünya 0 ve 1lerden ibaret değil.
itham etmiyorum. dediğinde kaynak kısmına katılıyorum. bu ülkenin rakibi almanya fransa olmalı. iran suriye falan değil.

ama osmanlı da yıkılmaması gerekirdi ve yıkıldı. şuan abd de kötüye gidiyor. müthiş bir güç ve kaynak var. ama yanlış yerlere aktarılıyor. dünyada yıkılmayacak hiç bi devlet ya da şirket yoktur. mercedes benzin bile iflas edip tarih olma ihtimali var. abdnin de öyle türkiyenin de.

sorun, sanal bi yapının yani devletin batma bölünme, tarihe karışması değil. o devlete bunlar olurken biz millet olarak ne yaptığımızdır. gördüğüme göre maç izler gibi izliyoruz.

itham etmiyorum. dediğinde kaynak kısmına katılıyorum. bu ülkenin rakibi almanya fransa olmalı. iran suriye falan değil.

ama osmanlı da yıkılmaması gerekirdi ve yıkıldı. şuan abd de kötüye gidiyor. müthiş bir güç ve kaynak var. ama yanlış yerlere aktarılıyor. dünyada yıkılmayacak hiç bi devlet ya da şirket yoktur. mercedes benzin bile iflas edip tarih olma ihtimali var. abdnin de öyle türkiyenin de.

sorun, sanal bi yapının yani devletin batma bölünme, tarihe karışması değil. o devlete bunlar olurken biz millet olarak ne yaptığımızdır. gördüğüme göre maç izler gibi izliyoruz.
Almanya olamayız, ciddi bir mühendislik alt yapıları var ama şunları da yaşayacak ülke değiliz. Kendi kendimize yetebilecek bir ülkeyiz en azından.

Ses çıkarılmaması benim de canımı yakıyor, sindirdiler insanları ama bir yerde kırılma olacaktır zaten mevcut hükümet durumun farkında olmasa çoktan erken seçim kararı alırlardı.

Almanya olamayız, ciddi bir mühendislik alt yapıları var ama şunları da yaşayacak ülke değiliz. Kendi kendimize yetebilecek bir ülkeyiz en azından.

Ses çıkarılmaması benim de canımı yakıyor, sindirdiler insanları ama bir yerde kırılma olacaktır zaten mevcut hükümet durumun farkında olmasa çoktan erken seçim kararı alırlardı.
almanya olamayız, o iş geçti. onlar sanayi temelini prusyadan itibaren attılar. demek istediğim şey onların rakibi olmalıydı

Şu resimleri gerçekten paylaştığıma utanıyorum ama bu rezilliği herkesin görmesi gerek artık. Her şey ortada aslında olmayan bir zam üzerinden provakasyon yoluyla gerçekleştirildi, Üstelik daha birkaç ay önce hekimlerin aldığı ücretten kesinti yapılarak diğer sağlık personeline %20 zam yapılmıştı ama hiçbir hEkim çıkıp bizim paramızı kesip personele niye dağıtıyorsunuz diye eylem yapmadı.

Ekli dosyayı görüntüle 143062

Ekli dosyayı görüntüle 143063

Ekli dosyayı görüntüle 143064

Bak benim annem emekli hemşire ben daha 4.05 yaşından itibaren hastanede büyüdüm. Doktoru hemşiresi sağlık personeli yediği içtiği ayrı gitmeyen bir camiaaydı. Hiçbir zaman diğer sağlık personellerinin bir saygısızlık yaptığını görmedim. Ne zaman bu performans sistemi çıktı ülkedeki sağlık sisteminin altına bomba koydular.

Vay be sağlık sektörü bu kadar boktanmıydı ya ? Doktoru itibatsızlaştırmılar resmen. Bizim inansımız hep böyle iki üç yıl yanında dursun hemen bende öğrendim olur. Bi ameliyata girseler sorumluluk kendilerinde olduklarında elleri ayakları titrer. Bizim sektörde de bu böyle . 2 3 yıl önce hiç birşey bilmeyen vasıfsız eleman iki üç şey öğrettik diye bende yaparım ne olacak der ufacık bir aksi durumda oturup ağladıklarını bilirim abi ben ne yaptım diye gittiğimde ise çok basit olan birşeyi yaparak herşeyi çözmüşlüğüm var. Sonra yaa ben nasıl yapamadım nasıl aklıma gelmedi olur. Önemli olan panik halinde doğru karar verebilecek tecrübeye bilgiye sahip olabilmek ki sağlıkta bunda 1 şansın var yoksa kişi ölecek . Yazık

Japonya yı örnek alacak kapasitemiz yok çin olalım denmiş. Hayır seçim vaadinizde bunu dile getirseydinizde 52 den daha çok oy alsaydınız, insan bunun gibi büyük projeleri süpriz olarak sona mı saklar 😊

Fakat üzücü olan, hükümet e muhalif olan tüsiad ve gezi gazisi holgingler, tuik in “tüfe” sini baz alıp çalışanlarına çin şartlarını mı yoksa medeni avrupa şartlarını mı reva görecek.

Alım gücünün bu kadar düşürülmesi iç piyasaya çalışan pekçok işletmenin kapanmasına sebep olur.

12 milyon TL işte anla admirin eski parayla söylüyoruz reis gibi

Diğer uzman arkadaş da 5 milyon TL ceza almıştı.

Mesleki sigorta sadece 500 -600.000 TL kapsıyor. Bu arkadaşlar bir de devlette çalışıyorlar yani ellerine on 15.000 TL falan geçiyordur.

Birinin kafasına silah çekip vursan daha az ceza alırsın bu ülkede

Anladım abi de nasıl ödeyecek o parayı yav

Anladım abi de nasıl ödeyecek o parayı yav

Ödeyemeyeceği için belli bir miktar maaşından rücu ediliyor diye biliyorum tabi Malvarlığı varsa mal varlıklarına da haciz geliyor.

Sırf bu yüzden eşinden boşanan ya da mal varlıklarını başkasına devreden doktorlar biliyorum

4000 + yapma ihtimalleri varmış seçim falan ayağına. 5000 de yapsanız oy moy yok yallah. Zaten doğru düzgün işler yapsanız hali hazırda yine de yapmanız gereken bu asgari zamları da konuşmazdınız.

Devlet halkın yararına bir şey yapmak istiyorsa 4 bin net yapsın, vergiden düşsün. İşverenin ödediği payı limitleyip kalanını vergiden karşılasın. Aksi durumda 4 bin lira net maaşın işveren maliyeti 6500 olur ve işten çıkarmalar başlar.

Vay be sağlık sektörü bu kadar boktanmıydı ya ? Doktoru itibatsızlaştırmılar resmen. Bizim inansımız hep böyle iki üç yıl yanında dursun hemen bende öğrendim olur. Bi ameliyata girseler sorumluluk kendilerinde olduklarında elleri ayakları titrer. Bizim sektörde de bu böyle . 2 3 yıl önce hiç birşey bilmeyen vasıfsız eleman iki üç şey öğrettik diye bende yaparım ne olacak der ufacık bir aksi durumda oturup ağladıklarını bilirim abi ben ne yaptım diye gittiğimde ise çok basit olan birşeyi yaparak herşeyi çözmüşlüğüm var. Sonra yaa ben nasıl yapamadım nasıl aklıma gelmedi olur. Önemli olan panik halinde doğru karar verebilecek tecrübeye bilgiye sahip olabilmek ki sağlıkta bunda 1 şansın var yoksa kişi ölecek . Yazık

Sorumluluk ve tazminat bedelleri kimin üzerindeyse en fazla maaşı da onun alması gerekir, mühendis ile teknisyen birbirine yakın maaş alacak sonra mühendis dava edilecek cezasını çekecek

Alım gücü kısmı, yani ihtiyaçlarımıza olan zamlar durdurulmadıkça verilen miktar kaç olursa olsun sıfıra sıfır elde var sıfır olarak devam edecektir. Kira, ulaşım, market, fırın, pazar, mağaza, sağlık, eğitim, aylık faturalar, çekilen kredi ve kullanılan kartlar, tatil durumları vs iyileştirilirse ancak bir faydası olur...Ancak o zaman insan gibi, insanca yaşayabiliriz. Bu durumda çok zor görüyorum. Allah yardımcımız olsun.

Devlet halkın yararına bir şey yapmak istiyorsa 4 bin net yapsın, vergiden düşsün. İşverenin ödediği payı limitleyip kalanını vergiden karşılasın. Aksi durumda 4 bin lira net maaşın işveren maliyeti 6500 olur ve işten çıkarmalar başlar.
Ödeyebilecek durumda olan işyerleri de herşeye zam yapar, bu da ülkedeki tüm ürünlere zam gelmesi demek oluyor. Yani enflasyon daha da artacak ve bu sarmal kırılamayacak.

melihin yazdıklarından sonra bende ufak bir ekleme yapayım bizzat tanıdıklarımdan duydum devlet hastanelerinde çalışan saglık personelleri sekreter santral görevlisi mutfakcı güvenlik vs üstelik kadrolu personeli alakasız görevlere zorla gönderip mobbing uygulanıyormuş ve yerlerine kendi adamlarını yerleştirmeye başlamışlar diger kadrolu personel ise istifaya zorlanıyormus

yani virüs tüm hücrelere yayılmış durumda maalesef

Ödeyebilecek durumda olan işyerleri de herşeye zam yapar, bu da ülkedeki tüm ürünlere zam gelmesi demek oluyor. Yani enflasyon daha da artacak ve bu sarmal kırılamayacak.
Suriye ve afganların iş alanı da genişler herhalde bu oranda bi zamdan sonra

Geri
Üst Alt