Ahmet Çağlar Balcı
Kırmızı Üye
- 6 Haziran 2009
- 1.983
- 0
- 1.306
Cevap: Atatürkçülük (Kemalizm) Nedir?
Osmanlıyla ilgili güzel cevaplar veriyorsun ama benim bahsettiğim bireysel başarılar!! Yani 4. murata ya da genç osmana mükemmel bi padişah demiyorum! dikkat edersen kişilerin altlarını çizerek söylüyorum. Eğer hala gandhi, bismark falan diyorsan fatihi, kanuniyi, yavuzu iyice araştırmanı tavsiye ederim. Osmanlı imparatorluğu her zaman doğru olduğunu söylemiyorum, ama çok çok değerli devlet adamları yetiştirmiştir.
Mesela Fatih mi? Bismark mı? Hangisi tarihe devlet adamı olarak en büyük etkiyi yaptı?
Atatürk titretmedi. Ona bakarsan Napolyan titretti ve senin hakimiyet kurduğun dönem en fazla 200 yıldır. Zaten 1700'lerden sonra sürekli yenilgi almaya ve gerilemeye başladı. Özelliklw 18. ve 19. yüzyıllarda da dalga konusu bile oldu Avrupa diplomasisinden. İnsanların kafasında kurdukları gibi 600 yıl falan Avrupa'yı titretmedi. O zaman çıkar bir İngiliz'de güneşi batmayan imparatorluk kurduk, herkesi korkudan titrettik vs. vs. diye övünebilir.
Osmanlıyla ilgili güzel cevaplar veriyorsun ama benim bahsettiğim bireysel başarılar!! Yani 4. murata ya da genç osmana mükemmel bi padişah demiyorum! dikkat edersen kişilerin altlarını çizerek söylüyorum. Eğer hala gandhi, bismark falan diyorsan fatihi, kanuniyi, yavuzu iyice araştırmanı tavsiye ederim. Osmanlı imparatorluğu her zaman doğru olduğunu söylemiyorum, ama çok çok değerli devlet adamları yetiştirmiştir.
Mesela Fatih mi? Bismark mı? Hangisi tarihe devlet adamı olarak en büyük etkiyi yaptı?