ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geçen arkadaşlarla da konuşuyorduk.Arkadaşlarım kendilerini müslüman olarak addederler ama açık görüşlüdürler.

Şöyle bir soru sordum.Şimdi iki insan var ve ikisi de dini anlamda kendini geliştirmiş, aynı kaynakları okumuşlar ve aynı bilgilere sahipler tamamiyle.

Ama biri inanmış, diğeriyse inanmamış.Etik olarak da aynı değerlere sahipler.Çalmazlar, öldürmezler vs.

Peki bu iki insanın temelde farkı ne? Biri kendini ikna edememiş, diğeriyse etmiş.İkisinin de elinde her istenildiğinde tekrar edilebilecek, kabul edilebilecek düzeyde kanıt yok.Birini diğerinden üstün kılan, diğeriniyse cezalandıracak olan ne?

Ha bence agnostisizm de ateizmi döver. :D

bir çok farklı yan olabilir genel olarak söylemiş olursak aile diyebilirim çünkü genelde insanlarda taklidi iman var

Sen ben ye diye yolamadigi kesin. Domuzunda doga icinde faydasi var. Ilaki Insan oglu yesin diye her yaratik yaratilmadi sonucta.

ama her şey bize göre yaratılmıştı fatih abeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey yoksa domuz bunu yer bu bunu yer insan kazanır mı ?????????

ama her şey bize göre yaratılmıştı fatih abeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey yoksa domuz bunu yer bu bunu yer insan kazanır mı ?????????

Olabilir. Doga mekanizmasinda yardimci oluyorsa domuz otomatikmen insanada faydali oluyor .
Neden ?! Insan dogaya mahkum sonucta degilmi yasam ortami olarak, öyle mi ?

hadisleri neden reddediyorsun?
islamı kötü gösterdikleri için mi?

Allah en güzel hadisin kendi hadisi olduğunu ve
Allah'ın hadislerinin dışında başka hadis aramamam gerektiğini söyler.
Ayrıca Allah, İslam'ı, Kuran ile kapattığını söylüyor.
Hadisler daha sonra çıktığı için, otomatikman din dışı kabul edebilirim.

Maide (5:3)
Bugün sizin için dininizi sonlandırdım.

Nisa (4:87)
Kimin hadisi, Allah'tan daha doğru olabilir ?

Casiye (45:6)
İşte bunlar Allah'ın ayetleridir. Sana okuyoruz.
Hal böyleyken, Allah'tan ve ayetlerinden sonra, hangi hadise inanıyorlar ?

Ankebut (29:51)
Kendilerine okunmakta olan Kitap'ı sana indirmemiz, onlara yetmiyor mu ?

Doğa her canlıya eşit yaşam ortamı sağlamıştır. Avcılık medeniyetin kabul edemediği birşey olsada evrenin bi gerçeğidir. Medeniyet ile tanışmamış kabilelerin belgesellerine baktıysanız hepsi doğanın bir parçası yırtıcı hayvanlar gibi kendinlerini o alanda geliştirmişlerdir.

Bu başlıktaki her ateist imana getirilecektir. Başlığın amacıda budur.

sorduğum o değildi.benim de inandığım bir "yaratıcı açısından farkları" ne idi? taklidi iman konusuna katılıyorum tabi.

kardeşim bunu bilemesin seni celandırcak veya o benden üstün diye çünkü düsünceler herzaman degisebilir bekli ölücegin gün inanırsın belki yarın belli olmaz

Yüce yaratıcının işi gücü yok bunlarla uğraşıyor :)

İkimiz de biliyoruz bunlarla uğraşanın yaratıcı değil, muhammed olduğunu :D yoksa yaratıcı ne takar kim ne yemiş, kim ne giymiş..

Muhammed de aynı tayyip gibi micro management konusunda uzman.. adamın ağzından sigarasını alacak kadar meraklı böyle ıvır zıvır işlere..

Koskoca yaratıcının işi gücü kalmamış muhammed'e helal olan kadınları sayıyor, "yemekten sonra peygamberin evinde fazla oturmayın, rahatsız ediyorsunuz" falan diyor :asd22:

Ya bunlar beyin yıkamasından sıyrılan adamı katıla katıla güldürecek cinsten işler..

Son düzenleme:
Ama Teizm tanrısı yok ona eminim ve geçerli nedenlerim var.
Çok özel değilse, bu geçerli nedenlerini paylaşır mısın ? :D

Sayısal düzene gelirsek; O tarz sayısal düzenler normal kitaplardan bile çıkartılabilir.
Bana 5 tane kitap ismi sayabilir misin ?
İçinde gün "ay" kelimesi 12 kez geçsin, "gün" kelimesi 365 kez geçsin.
Daha diğerlerini söylemiyorum.

Kuran'ın ayrıca orjinal kalmış olması bile tam bir muamma.
........ve değişmedi iddiasını kendisi savunuyor
(Benim kendime ben müthiş bir insanım demem gibi bir şey).
..............Kitabı da büyük ihtimal değiştirdiler..
Bu iddiasını sayısal düzenle kanıtlayabilirse, kendi iddiası doğru çıkar.
O zaman, ihtimal olup olmadığı ortadan kalkar.

Bir de Türk biri neden arabın pis kültürü altında yaşar ki?
İslam, neden Arab'ın kültürü olsun ki.
Kuran, Araplardan hiç iyi bahsetmez.
Bunu bilmeyen herkes, Kuran'ın Arap kültürü olduğunu düşünür.

Teist tanrı milyarlarca yıl bekledi bekledi ve son 3000-4000 yıl öncesinde kitap indirmeye karar verdi..
Acayip saçma bir şey.
Tanrı niye beklesin ki, Yaratıcı zamanı yarattıysa, niye zamana bağlı kalsın ?
Bence Yaratıcı olarak kabul ediyorsak, o her zaman diliminde ve her yerde bulunmalıdır.

birşey sorabilirmiyim (inanan veya inanmayan fark etmez) bir şeyin iyi veya kötü oldugunun kararını nasıl veriyosunuz

birşey sorabilirmiyim (inanan veya inanmayan fark etmez) bir şeyin iyi veya kötü oldugunun kararını nasıl veriyosunuz

bütün semavi dinlerden önce gelen sümer inançlarını incele ve onların nasıl karar verdiğine bir bak.. insanların zaten iyi ve kötüyü bilecek kadar zeki oldukları din öncesi kaynaklarda ortada..

ahlak din ile gelmedi.. dinleri çıkaran insanlar kendilerince ahlakı uygulatabilmek için kutsal kitaplarında bile bol bol tehdit savurdular.. şunu yapmazsan yakarım, bunu yapmazsan sonsuza kadar kuzu çevirme olursun falan..

tehdit eden tanrı değil, muhammed.. çünkü o zaman bile onu takan yok.. sonra sonra, kılıçtan geçire geçire zorla kabul ettirdiler dini..

Son düzenleme:
Sato, sen yine hayvan kesimi derdindesin, iyisin...
insanlar, kendi çocuklarının cinsel organlarını bilinçsizce kesiyorlar (sünnet ameliyatı),
ben onun derdindeyim.

Adam, din diye kendi çocuğunu kesmiş,
sonra bunu yapan kişi Kuran'ı savunanı görünce dincilikle suçluyor.
Ama yine dikkat çekiyorum, bu kişi din diye ! çocuğunu kesmiş. Aydın kişi.
İroni....

Kuran, bir kere dinciliği, hele ki muhafazakarlığı asla kabul etmez.
Karşıdır.

Konumuza dönersek, Kuran'da böyle bir ameliyat şekli kesinlikle geçmez.
Aksine, insanın en güzel şekilde yaratıldığı yazar.
İnsanın yaratılışına müdahale, bence Allah'a kafa tutmaktır.

Tin (95:4)
Biz insanı, gerçekten en güzel bir biçimde yarattık.
Erkek çocukları için sünnet olmak sağlık açısından faydalı hatta bazı durumlarda gerekli olduğundan gayri Müslim er de sünnet ettiriyor cocuklarini

t★p★t★p★

bütün semavi dinlerden önce gelen sümer inançlarını incele ve onların nasıl karar verdiğine bir bak.. insanların zaten iyi ve kötüyü bilecek kadar zeki oldukları din öncesi kaynaklarda ortada..

ahlak din ile gelmedi.. dinleri çıkaran insanlar kendilerince ahlakı uygulatabilmek için kutsal kitaplarında bile bol bol tehdit savurdular.. şunu yapmazsan yakarım, bunu yapmazsan sonsuza kadar kuzu çevirme olursun falan..

tehdit eden tanrı değil, muhammed.. çünkü o zaman bile onu takan yok.. sonra sonra, kılıçtan geçire geçire zorla kabul ettirdiler dini..

yani sen iyi ve ya kötüyü sümerlere bakarakmı yapıyosun yani

yani sen iyi ve ya kötüyü sümerlere bakarakmı yapıyosun yani

ahahaha :)

kardeşim insanlar sümerlerden önce de biliyordu neyin iyi, neyin kötü olduğunu.. sen, insanların aklıyla iyi ve kötü ayrımı yapabileceğinin farkında olmadığın için, ben sana islam öncesi tarihten örnek verdim..

bana aklım yeter.. ama sana yetmiyorsa islama bakmana gerek yok.. çok öncesinden beri sana iyi veya kötüyü anlatanlar var.. ne yani.. sen iyi ve kötü ayrımı yap diye mi hak bu dinler :asd22:

Bunları nerden uydurdun ?

Hz. Muhammed ve İslamda Şiddet | Ömür OKUR

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt