ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Durun ben geldim. Ateizm, Teizm kadar saçma olmasa da yine de saçmadır. Sağlıklı kafayla düşününce tek mantıklı olan Agnostisizm'dir.
1- Bir yaratıcı var mı? Kesinlikle bunun cevabı şu an bilinemez, bu yüzden tartışmaya gerek yok.

yaratici insan benliginin projeksiyonu olmasi hasebiynen irrelevant.

bu baglamda tabi ki bilinir, bilmisler de (tao diye bir deyim duyan yok mu)

Son düzenleme:
Sumer lerden önce maymun değil miydik, ben yanlış biliyorum demek ki :)

t★p★t★p★

Sümerler kadar bulgu yoksa da en eski uygarlığın milattan önce 12000 yılına kadar gittiği düşünülüyor.. ki bu bile arkeolojik bulgulara göre her an daha geriye gidebilir.. sümerler milattan önce 5500'e kadar gidiyor..

Sümerler kadar bulgu yoksa da en eski uygarlığın milattan önce 12000 yılına kadar gittiği düşünülüyor.. ki bu bile arkeolojik bulgulara göre her an daha geriye gidebilir.. sümerler milattan önce 5500'e kadar gidiyor..
Neyse konuyu dağıtmayalım , ancak ülkenyi yönetenleri düşünecek olursak sitenin akıbeti için söylemlere dikkat etmek lazım.Bizi yönetenler bizim kadar hoşgorülü değiller.

72 memeli huridir, cinsel partnerlerdir,
............vb. Kuran'da geçmez.
72 memeli huri nedir Serhan ya :D ilk kez senden duyuyorum.. ama huriler ve cinsellik bol bol geçer.. buyur bi kuple :)

Duhan:54 İşte böyle. Ayrıca onları iri siyah gözlü hurilerle evlendirmişizdir.
Tur:19-20 Onlara, "Dünya'da yapmakta olduklarınızın karşılığında, sıra sıra dizilmiş koltuklara dayanarak afiyetle yiyin için" denir. Biz, onlara, iri gözlü güzel hurileri eş olarak vermişizdir.
Rahman:72 Onlar, çadırlara kapanmış hurilerdir.
Vakıa:22-23 Onlar için saklı inciler gibi, iri gözlü huriler de vardır.
Vakıa:35 Biz onları (hurileri) yepyeni bir yaratılışta yarattık.

Şimdi uğraştırma beni.. kuranda huriler, cariyeler, cinsellik ayetleri gırla..

"Pazarlama dehasi olmak daha önce 2 defa cikan birseyi az su katarak bunca millete tekrar itelemektir."

İkimiz de biliyoruz bunlarla uğraşanın yaratıcı değil, muhammed olduğunu :D yoksa yaratıcı ne takar kim ne yemiş, kim ne giymiş..

Muhammed de aynı tayyip gibi micro management konusunda uzman.. adamın ağzından sigarasını alacak kadar meraklı böyle ıvır zıvır işlere..

Koskoca yaratıcının işi gücü kalmamış muhammed'e helal olan kadınları sayıyor, "yemekten sonra peygamberin evinde fazla oturmayın, rahatsız ediyorsunuz" falan diyor :asd22:

Ya bunlar beyin yıkamasından sıyrılan adamı katıla katıla güldürecek cinsten işler..
Aynen öyle.. Peygamber olarak adlandırılan kişiler de bugünün adıyla devlet büyüğü aslında.. Firavun falan bile bir nevi Peygamber aslında. Olay tamamen siyasal.. Bugünün Tayyibi işte :D

yaratici insan benliginin projeksiyonu olmasi hasebiynen irrelevant.

bu baglamda tabi ki bilinir, bilmisler de (tao diye bir deyim duyan yok mu)
Şu anki bilgimizle bilinemez tabi ki.. Bigbang'ten öncesi biliniyor mu? Hayır.. Tanrının varlığına bir kanıt var mı? Ona da hayır..

Bir degil tam 5 kilo bal 100 tl

Envoyé de mon LG G3 32 Go Titane en utilisant Tapatalk

Şu anki bilgimizle bilinemez tabi ki.. Bigbang'ten öncesi biliniyor mu? Hayır.. Tanrının varlığına bir kanıt var mı? Ona da hayır..

nesnel duzlemde tanri bulunmaz ki, halen bir teori olan big bang oncesini gozlemlesen dahi yine nesnel duzlemdesin, kozalite devam eder.

nitekim yaratici tanrinin yoklugu felsefe ilen fenomenal tecrubenin dogru yorumlanmasi vasitasiynan bilinir.

Son düzenleme:
Aynen öyle.. Peygamber olarak adlandırılan kişiler de bugünün adıyla devlet büyüğü aslında.. Firavun falan bile bir nevi Peygamber aslında. Olay tamamen siyasal.. Bugünün Tayyibi işte :D

İşin acı tarafı; zamanın suudi arabistan'ındaki siyasi çekişmelerin hala bizim başımıza bela olması..

"dün yediğin hurmalar bugün ..tünü tırmalar" lafı var ya..

1400 sene evvel 3-5 arabın yediği hurmalar hala bizi tırmalıyor..

72 memeli huri nedir Serhan ya :D ilk kez senden duyuyorum.. ama huriler ve cinsellik bol bol geçer.. buyur bi kuple :)

Duhan:54 İşte böyle. Ayrıca onları iri siyah gözlü hurilerle evlendirmişizdir.
Tur:19-20 Onlara, "Dünya'da yapmakta olduklarınızın karşılığında, sıra sıra dizilmiş koltuklara dayanarak afiyetle yiyin için" denir. Biz, onlara, iri gözlü güzel hurileri eş olarak vermişizdir.
Rahman:72 Onlar, çadırlara kapanmış hurilerdir.
Vakıa:22-23 Onlar için saklı inciler gibi, iri gözlü huriler de vardır.
Vakıa:35 Biz onları (hurileri) yepyeni bir yaratılışta yarattık.

Şimdi uğraştırma beni.. kuranda huriler, cariyeler, cinsellik ayetleri gırla..

Bende burda Sato'da duymuştum, daha önce bir bilgim yoktu. :)
Başına o yüzden "Burada manipüle edildiği gibi" ifadesi hiç mi dikkatinizi çekmedi ?
Manipüle edenlerinde, "ilk defa senden duyuyorum Serhan" edasıyla karşılaması ise apayrı bir olay. :)

Huri kavramı yok demiyorum,
manipüle ettiğiniz gibi cinselliği belirten net açıklamalar yok diyorum.
Net olmadığı içinde, herkes istediği yere çekiyor.

Verdiğin ayette "evlendirme" yazarak manipule etmek gibi...:)

Bende burda Sato'da duymuştum, daha önce bir bilgim yoktu. :)
Başına o yüzden "Burada manipüle edildiği gibi" ifadesi hiç mi dikkatinizi çekmedi ?
Manipüle edenlerinde, "ilk defa senden duyuyorum Serhan" edasıyla karşılaması ise apayrı bir olay. :)

Huri kavramı yok demiyorum,
manipüle ettiğiniz gibi cinselliği belirten net açıklamalar yok diyorum.
Net olmadığı içinde, herkes istediği yere çekiyor.

Verdiğin ayette "evlendirme" yazarak manipule etmek gibi...:)

Serhan'cım evrensel bir din kitabında olmaması gerektiği kadar çok cinsellik var.. bana ne malum şahsın hangi karısıyla, hangi sırada cinsel münasebette bulunacağından?

O bilginin bana, sana ve bundan sonraki binlerce yılda gelecek insanlara faydası nedir?

Basbayağı kadınlar itiraz etmesin, "ihmal ediliyorum" diye zırlayıp durmasın diye kişiye özel çıkarılmış ayetler..

Yok dediğin cinsellik ayetleri gereğinden fazla var.. yok deme inkardan çarpılırsın.. :asd22:

Son düzenleme:
Şimdi ben işkembeden sallamak yerine bilimsel konuşmayı tercih ederim,
........................................................................................................................................
Şimdi benim inanan inanmayan akıl sahibi arkadaşlara saygım var.
Burda din tartışması çok da ilgimi çekmiyor ama kendi alanımda biri atıp tutarsa da voleyi yapıştırırım.

Bu konuda uzman biri ile karşılaşmak güzel.
Voleyi de güzel yapıştırmışsın.

Bilimsel konuşmak güzeldir.
Konuya şöyle yön vermek istiyorum.
Diyelim ki kabul ettim sünnet ameliyatının çok büyük faydaları var.
Makalede bahsedildiği gibi HIV gibi hastalıklara daha az yakalanıyorlar.

Beklerim ki, tüm ortadoğuda ve diğer tüm müslüman bilinen ülkelerde,
sorgusuz sualsiz her erkeğe sünnet yaptırıldığı için,
vaka sayılarının istatistiklere, "düşük ve sabit" oranda yansımasını beklerim.

Hristiyan bilinen ülkelerde ise,
vaka sayılarının istatistiklere, "yüksek ve nüfus artışından dolayı artan" oranda yansımasını beklerim.

Bu düşünceme katılır mısınız ?
Örneğin otoritesi dünyada kabul edilen bir sağlık örgütünün, böyle bir istatistiği var mıdır ?

İkincisi,
Sırf birden fazla cinsel partneri olanlarda HIV riski düşük oluyor mantığıyla,
tek eşli yaşayan erkeklerinde mutlaka olmalı önerinize şaşırdım.
Hiç mantıklı değil.

Bu konuda uzman biri ile karşılaşmak güzel.
Voleyi de güzel yapıştırmışsın.

Bilimsel konuşmak güzeldir.
Konuya şöyle yön vermek istiyorum.
Diyelim ki kabul ettim sünnet ameliyatının çok büyük faydaları var.
Makalede bahsedildiği gibi HIV gibi hastalıklara daha az yakalanıyorlar.

Beklerim ki, tüm ortadoğuda ve diğer tüm müslüman bilinen ülkelerde,
sorgusuz sualsiz her erkeğe sünnet yaptırıldığı için,
vaka sayılarının istatistiklere, "düşük ve sabit" oranda yansımasını beklerim.

Hristiyan bilinen ülkelerde ise,
vaka sayılarının istatistiklere, "yüksek ve nüfus artışından dolayı artan" oranda yansımasını beklerim.

Bu düşünceme katılır mısınız ?
Örneğin otoritesi dünyada kabul edilen bir sağlık örgütünün, böyle bir istatistiği var mıdır ?

İkincisi,
Sırf birden fazla cinsel partneri olanlarda HIV riski düşük oluyor mantığıyla,
tek eşli yaşayan erkeklerinde mutlaka olmalı önerinize şaşırdım.
Hiç mantıklı değil.
mutlaka olmalıdır diye bir bilimsel sonuç çıkmıyor bu oranlar göreceli olarak bası hastalıklarda riskin düştüğünü gösteriyor.Zaten tıpta çoğu veri bu şekildedir kesinlik arzetmez oranları verir ama büyük kitlelere vurduğunuzda en ufak riskin düşürülmesi çok fayda sağlar.

Benim ilgimi çeken kesmi çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu riskini düşürmesi , cinsel yolla bulaşan hastalıklar bizim coğrafyada amerika kadar sorun teşkil etmiyor.
Makalede ayrıca dikkat çektiği bir nokta var , Amerika ve Avrupa'da yüksek sosyoekonomik düzey , iyi cinsel eğitim ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar açısından duyarlılık olmasına rağmen bu hastalıkların oranlarının hala yüksek seyretmesi dikkat çeken bir detay.

Ama karşı cephede de afrika'da sünnet daha yaygın olmasına rağmen cinsel yolla bulaşan hastalıklar muazzam yaygın, Bunun sebebi de taş makas kağıt gibi büyük risk faktörünün küçüğü götürmesi.Yani afrika gibi fakir ve bu hastalıklara karşı korunma algısının olmadığı ortamlarda zaten cinsel alışkanlıklar sünnet gibi küçük bir koruyucu faktörü ezip geçiyor.

Sünnet cinsel korunma yollarına göre çok daha küçük bir faktör ama faydalı mı , faydalı .Fayda/zarar ilişkisine göre sünnet olmanın nasıl bir olumsuz yanı var tatışabiliriz.Ben + kefesinin ağır bastığını görüyorum.

Sünnet ile ilgili tıbbı araştırmalardaki sıkıntı büüyk ölçekli randomize kontrollü çalışmaları yapmanın oldukça zor olması .Yani bana en az 1000 tane kontrol grubu ve 1000 tane sünnetli bulacaksın ve doğumdan itibaren benzer koşullarda benzer risk faktörleri altına yaşatıp en az 30 sene gözetleyeceksin.Böyle bir çalışma imkansıza yakın o yüzden eldeki çalışmalar ile bir takım önermeler yapılabiliyor.

Konuya farklı bir açıdan bakmanı sağlayabilmek için ;

Eğer sünnet müslümanlara ve yahudilere has değil de 2000 'li yıllarda şu Tom Cruise'un falan takıldığı yeni cemaatler tarafından ortaya atılsa ve hatırı sayılır bir kesim tarafından da ilgi görseydi bu kadar tartışıyor olur muyduk?

Ya da hristiyanlara has bir şey olsaydı..

İslamın cehalet ve emperyalist çevreler tarafından empoze edilmiş terörizm , şiddet ve radikal eğilimler yüzünden kötü bir şöhreti olmasaydı tam aksine budizm gibi daha naiv ve zararsız bir algı oluştursaydı zaten birçok şeyi tartışmıyor olurduk buna sünnet de dahil.

Son düzenleme:
mutlaka olmalıdır diye bir bilimsel sonuç çıkmıyor
bu oranlar göreceli olarak bası hastalıklarda riskin düştüğünü gösteriyor.

Peki elinde bilimsel veri olmadan, nasıl "ben bilimsel konuşmayı severim" diyorsun
ve net konuşabiliyorsun. Bilim, "göreceli olarak" diye mi konuşur ?

Kusura bakma, bizde vole vurmaya bayılırız.

Peki elinde bilimsel veri olmadan, nasıl "ben bilimsel konuşmayı severim" diyorsun
ve net konuşabiliyorsun. Bilim, "göreceli olarak" diye mi konuşur ?

Kusura bakma, bizde vole vurmaya bayılırız.
Buyur referans çalışmalar : REFERENCES

1. Tobian AA, Gray RH, Quinn TC. Male circumcision for the prevention of acquisition and transmission of sexually transmitted infections: the case for neonatal circumcision. Arch Pediatr Adolesc Med.2010;164(1):78–84. [PMC free article] [PubMed]
2. Wawer MJ, Tobian AA, Kigozi G, et al. Effect of circumcision of HIV-negative men on transmission of human papillomavirus to HIV-negative women: a randomised trial in Rakai, Uganda. Lancet.2011;377(9761):209–218. [PMC free article] [PubMed]
3. Warner L, Ghanem KG, Newman DR, Macaluso M, Sullivan PS, Erbelding EJ. Male circumcision and risk of HIV infection among heterosexual African American men attending Baltimore sexually transmitted disease clinics. J Infect Dis. 2009;199(1):59–65. [PubMed]
4. District of Columbia Department of Health [Accessibility verified September 14, 2011];HIV/AIDS.https://www.doh.dc.gov/hiv.
5. Leibowitz AA, Desmond K, Belin T. Determinants and policy implications of male circumcision in the United States. Am J Public Health. 2009;99(1):138–145. [PMC free article] [PubMed]
6. Sansom SL, Prabhu VS, Hutchinson AB, et al. Cost-effectiveness of newborn circumcision in reducing lifetime HIV risk among US males. PLoS One. 2010;5(1):e8723. [PMC free article] [PubMed]
7. UNAIDS [Accessibility verified September 14, 2011];Safe, voluntary, informed male circumcision and comprehensive HIV prevention: guidance for decision-makers on human rights, ethical and legal considerations.https://www.malecircumcision.org/programs/documents/human_rights_ethical_legal_guidance_03_08.pdf.
8. American Academy of Pediatrics Task Force on Circumcision Circumcision policy statement. Pediatrics.1999;103(3):686–693. [PubMed]
9. Krieger JN, Mehta SD, Bailey RC, et al. Adult male circumcision: effects on sexual function and sexual satisfaction in Kisumu, Kenya. J Sex Med. 2008;5(11):2610–2622. [PMC free article] [PubMed]
10. Kigozi G, Lukabwe I, Kagaayi J, et al. Sexual satisfaction of women partners of circumcised men in a randomized trial of male circumcision in Rakai, Uganda. BJU Int. 2009;104(11):1698–1701. [PubMed]

Bak kardeşim yukarda paylaştığım makale "the journal of the American Medical Association" da yayınlanmış .Çok baba bir dergidir.
Ben terimlere kaçmadan anlaşılır bir dilde mesaj yazdığım için göreceli kelimesini kullandım ( https://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.56017f9a1ee0f0.03045847 )

Makalede risk oranları zaten yazıyor.Sanırım biraz yüzeysel okudun.

Yine bak The American Academy of Pediatrics 'de yayınlanan bir çalışma : ince 2005, however, 3 randomized trials have evaluated male circumcision for prevention of sexually transmitted infections. The trials found that circumcision decreases human immunodeficiency virus acquisition by 53% to 60%, herpes simplex virus type 2 acquisition by 28% to 34%, and human papillomavirus prevalence by 32% to 35% in men. Among female partners of circumcised men, bacterial vaginosis was reduced by 40%, and Trichomonas vaginalis infection was reduced by 48%.

Dikkatli okursan prevalansın düştüğünü belirtiyor. ( https://tr.wikipedia.org/wiki/Prevalans )

Prevalans, prevalans hızı veya prevalans oranı, belirli bir nüfusta, belirli bir zaman dilimi içerisinde, çalışma kapsamında yer alan, belirli bir hastalık veya hastalıklara sahip tüm olguların oranıdır.

. Prevalans HızıĠncelenen süreden önce (eski vakalar) ve incelenen sürede baĢlayan (yeni vakalar) tümvakaların risk altındaki nüfusa bölünmesiyle elde edilen bir ölçüttür. Yani belirli bir zamandabir hastalığın toplumda veya bir grupta ne sıklıkta görüldüğünü belirtir. Ġncelenen süreden önce baĢlamıĢ vakalar + incelenen süre içerisindeki vakalarPrevalans hızı= ─────────────────────────── x 100 Risk altındaki nüfus

Bu biyoistatistikten sadece bir kesit , daha insidans var bir sürü farklı oran var.. (https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/H%C4%B1z%20Ve%20Oran.pdf )

Sana tavsiyem önce biraz biyoistatistik oku ondan sonra vole için pozisyon al yoksa dağlara taşlara vurursun ;)

Son düzenleme:
Ayrıca Türkiye'de yapılan bazı çalışmaları da paylaşmak isterim.

Hem olumlu hem de olumsuz anlamda bulgular mevcut.

Sünnet konusunda bence "yapılmalı mı yapılmamalı mı" değil "ne zaman ve hangi koşullarda yapılması gerektiği" daha mühimdir.

https://www.konuralptipdergi.duzce.edu.tr/Dokumanlar/sayi4-1/02_KTD-2011-4-1.pdf

https://turkurolojidergisi.com/sayilar/43/buyuk/65-69.pdf

EBSCOhost | 51016676 | ?ocuklarda s?nnetin idrar yolu enfeksiyonu sıklığı ?zerine etkisi. ( Conclusions: This study suggests that circumcision after the newborn period decreases recurrence of urinary tract infections in preschool boys with and without reşux. )

https://turkpsikiyatri.com/Data/UnpublishedArticles/78tba0.pdf

https://adu.dergisi.org/pdf/pdf_ADU_100.pdf
(Amaç : ?drar yolu enfeksiyonu çocukluk ça??nda önemli bir problem olup tedavi edilmezse etkenmikroorganizma alt üriner sistemden yukar?ya do?ru ç?karak böbrek yetmezli?ine kadar ilerleyen bir seyirizleyebilir. Önemli bir idrar yolu enfeksiyonu kayna?? sünnet derisidir. Çal??mam?z?n amac? sünnetin idrar yoluenfeksiyonunu önlemedeki etkinli?inin ara?t?r?lmas?d?r.
Çal??ma grubumuzu, yineleyen idrar yolu enfeksiyonu bulgular? ile ba?vuran sünnet olmam?? erkekçocuklar olu?turdu. Hastalardan idrar kültürü al?n?p enfeksiyon varsa, antibiyoterapi uyguland?. Antibiyoterapisonras?nda idrar yolu enfeksiyonu yineleyen çocuklara Ultrasonografi, Miksion Sisto Üretrografisi, ?ntra VenözPyelografi ve DMSAgibi ileri görüntüleme tetkikleri yap?ld?ktan sonra sünnet uygulan?p, hastalar sünnet sonras?idrar kültürü ile tekrar de?erlendirildi.Çal??mam?zda toplam 12 hasta olup ortalama ya? 2.4 idi. Hastalar?n idrarlar?nda E.Coli,Pseudomonas, Proteus, Stafilokok, Enterokok Klebsiella ve Salmonella gibi mikroorganizmalar üredi.Hastalar?n biri d???nda hiçbirinde sünnet sonras? idrar kültüründe üreme olmad?.
Yineleyen idrar yolu enfeksiyonu olan sünnetsiz çocuklarda sünnet derisi ta??y?c?l??? ara?t?r?lmal? vesünnetin tedavinin bir parças? oldu?u dü?ünülmelidir )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt