ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Benim cok saglam bir doktor arkadasimdan aldigim bilgi de sunnet olmayan kisilerin cinsel iliskide daha cok zevk aldigi yonundeydi. Sunnet saglik icin yapilir lakin dunyada sunnetsiz bircok insan vardir temizlemesini bilirsen enfeksiyon olmuyor yani.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

(https://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/H%C4%B1z%20Ve%20Oran.pdf )
Sana tavsiyem önce biraz biyoistatistik oku ondan sonra vole için pozisyon al yoksa dağlara taşlara vurursun ;)

Ben risk oranlarını sormadım ki.
Ben, sünnet olmayan Avrupa'da,
hangi hastalık kötü oran verirken, aynı hastalığın oranı müslüman Ortadoğu'da düşük veya belki sıfıra yakın,
güvenilir bir istatistik var mı, onu sordum.

Türkiye'de HIV problemi bile, son 3 yılda % 50 artış yaşandığı,
Türkiye'de toplam kayıtlı hasta sayısı 8000 civarında olduğu yazılıyor.
Kayıtlı olmayanların ise bunun 10 katı olduğu tahminleri yapılıyor.
O zaman nasıl oluyorda artıyor ?

Vole konusunu çok ciddiye alma.
Sen yazınca, bende sadece takıldım.
Amacım, doğru bilgiye ulaşmak.

hangi hastalık kötü oran verirken, aynı hastalığın oranı müslüman Ortadoğu'da düşük veya belki sıfıra yakın,

Sünnet olmayanlar daha kolay hastalıklar kapa bilir vucut temizlik de dikkat edlmez ise. Özelikle çok değil 150-200 yıla kadar önce avrupada bu temizlik konusunda pek dikkat edilmediğini biliyoruz.

ateist gsliler maç izlerken ne yapıyor top sabrinin ayağına gelince bedduayı basamamak kötü bir şey olmalı

O bilginin bana, sana ve bundan sonraki binlerce yılda gelecek insanlara faydası nedir?
...................................
Yok dediğin cinsellik ayetleri gereğinden fazla var.

Aslında,
cennette "huri" kavramından bahsedilmesi,
detayları çok verilmese de, birçok kişi istediği gibi manipüle edebiliyor.
Bir şey diyemem. Herkes anladığı tarafından konuyu tutuyor.

Yalnız İslam'da,
Allah "tek"tir ve diğer tüm yaratılanlar "çift"tir.

Dolayısıyla,
öte dünyada eğer tekrar yaratılacaksak, bunun yine erkek-dişi olarak mı,
yoksa başka şekilde mi bilmiyoruz.

Yalnız, adalet sağlanacaksa, ben tek tür farklı bir benlik olacağımızı düşünüyorum.
"Huri" denilen varlığın ise, yeni benliğimizin çifti olma olasılığı yüksek.

Yani, hurinin bir din kitabında ne işi var diye soranlara,
tek söyleyebileceğim şey,
Allah'ın tekliğinin, öte dünyada da süreceğinin delili olarak konduğu düşünülebilir.

Aslında,
cennette "huri" kavramından bahsedilmesi,
detayları çok verilmese de, birçok kişi istediği gibi manipüle edebiliyor.
Bir şey diyemem. Herkes anladığı tarafından konuyu tutuyor.

Yalnız İslam'da,
Allah "tek"tir ve diğer tüm yaratılanlar "çift"tir.

Dolayısıyla,
öte dünyada eğer tekrar yaratılacaksak, bunun yine erkek-dişi olarak mı,
yoksa başka şekilde mi bilmiyoruz.

Yalnız, adalet sağlanacaksa, ben tek tür farklı bir benlik olacağımızı düşünüyorum.
"Huri" denilen varlığın ise, yeni benliğimizin çifti olma olasılığı yüksek.

Yani, hurinin bir din kitabında ne işi var diye soranlara,
tek söyleyebileceğim şey,
Allah'ın tekliğinin, öte dünyada da süreceğinin delili olarak konduğu düşünülebilir.

Serhan'cım manipülasyonda nirvanaya ulaşacaksın böyle giderse.. :asd22:

Kandırılmak insanın kabullenmesi zor olan bir durum.. ama malesef başından beri kandırılıyorsunuz ve bir türlü bunu kabul edemiyorsunuz..

Huzur farkındalıkta.. ben çok rahatım kandırıldığımı farkettiğimden beri.. sen de dene :)

Serhan'cım manipülasyonda nirvanaya ulaşacaksın böyle giderse.. :asd22:

Kandırılmak insanın kabullenmesi zor olan bir durum.. ama malesef başından beri kandırılıyorsunuz ve bir türlü bunu kabul edemiyorsunuz..

Huzur farkındalıkta.. ben çok rahatım kandırıldığımı farkettiğimden beri.. sen de dene :)

Nasıl bahsedıyormuş Hurilerden Kuranda ? bi anlatsana dinleyelim :)

Nasıl bahsedıyormuş Hurilerden Kuranda ? bi anlatsana dinleyelim :)

oku kardeşim.. siz de zeka sahibi insanlarsınız.. benim anlatmama mı kaldın.. :) sadece hurileri değil ama hepsini oku.. defalarca oku..

3 değil, 5 değil, 10 defa oku.. ta ki önyargısız okumayı öğrenene kadar.. "kuranda ne yazarsa yazsın, zaten kesin doğruki" kafasıyla okuyacaksan hiç okuma..

bir kere bile okuma.. "nasılsa kesin doğru" diye okuyacaksan hayır gelmez.. babanın, dedenin, atalarının etkisinden çık.. "bu adamlar yanılıyor olabilir, ben bi kendim için bakayım şuna" diyerek oku..

Aslında, bu topici dışardan izleyenler, bunlar neyi tartışıyorlar böyle diyebilir.
Yok huriydi sünnetti kurbandı hadisti şuydu buydu diyebilirler.

Aslında sanki hiç problem kalmamış gibi, bunları tartışıyorlar diyebilir.
Diyenleri haklı bulurum.
İslam dünyası büyük problemler içinde.
Ama bir İslam ülkeside çıkıp, ya biz ne yapıyoruz İslam ülkeleri toplanalım biraraya gelelim,
tek tek sırayla şu soruların bir ucundan çözmeye başlayalım demiyor.

İslam'da sorunlara çözüm önerileri ve ibadetlerin asıl anlamları boşaltılmış ve şekilciliğe dönüşmüş.
Asıl mana arka planda hep kaçıyor.
Bunu görende İslam'dan kaçıyor ve ateist oluyor.

Din, şekilciliğe döndüğü içinde, inanmayanda şekli üzerinden vuruyor,
inananda şekli üzerinden ısrarına devam ediyor.

Hac gibi mükemmel bir çözüm önerisi,
bugün bir bina çevresini dönme, bir kayayı taşlama, 10000 liralık ziyarete dönüşmüş.
Kuran'ı okuyan yokki, bu önerinin detaylarını orada görsün anlasın uygulasın.

Düşüncem, Kuran anlamak için okunmadığı sürece,
müslüman dünyanın işi çok zor.
Bizde burda o var mıydı yok muydu tartışmaya devam. :)

oku kardeşim.. siz de zeka sahibi insanlarsınız.. benim anlatmama mı kaldın.. :) sadece hurileri değil ama hepsini oku.. defalarca oku..

3 değil, 5 değil, 10 defa oku.. ta ki önyargısız okumayı öğrenene kadar.. "kuranda ne yazarsa yazsın, zaten kesin doğruki" kafasıyla okuyacaksan hiç okuma..

bir kere bile okuma.. "nasılsa kesin doğru" diye okuyacaksan hayır gelmez.. babanın, dedenin, atalarının etkisinden çık.. "bu adamlar yanılıyor olabilir, ben bi kendim için bakayım şuna" diyerek oku..

bana felsefe değil , Ayetleri Göster.. Türkçesini Değil , Arapçasının anlamını , huri geçen ayetlerın tüm kelimlerin kökünü , nerden geldıgını , ne anlatılmak ıstedındiğini anlat :) böyle felsefe yaparak bir yere varman zor.. ben İlahıyat Öğrencisiyim.. bide senden duymak ısterım :)

sünnet cinsel yolla bulaşan hastalıklar için minör bir koruyucu faktör.
ancak diğer faktörler güvenilir seviyeye indiğinde gerçek faydasını test edebiliriz bu da yakın gelecekte çok mümkün görünmüyor.
o yüzden deiğim gibi bizim için daha pratik yanı çocukların idrar yolu enfeksiyonlarına yakalanma ve tekrarlayan enfeksiyon riskini düşürmesidir.

merak ettiğim bir diğer şey ise kadınların sünnetli sünnetsiz erkeklere karşı tutumlarında ve cinsel tercihlerinde bir fark var mıdır?

Bunu kıyaslayan bir çalışma bulmadım ama sünnet olan erkeklerin partnerlerinde yapılan çalışmalarda bayanların bir fark görmedikleri ve olumsuz bir tecrübe yaşamadıkları şeklinde.

Son düzenleme:
Aslında, bu topici dışardan izleyenler, bunlar neyi tartışıyorlar böyle diyebilir.
Yok huriydi sünnetti kurbandı hadisti şuydu buydu diyebilirler.

Aslında sanki hiç problem kalmamış gibi, bunları tartışıyorlar diyebilir.
Diyenleri haklı bulurum.
İslam dünyası büyük problemler içinde.
Ama bir İslam ülkeside çıkıp, ya biz ne yapıyoruz İslam ülkeleri toplanalım biraraya gelelim,
tek tek sırayla şu soruların bir ucundan çözmeye başlayalım demiyor.

İslam'da sorunlara çözüm önerileri ve ibadetlerin asıl anlamları boşaltılmış ve şekilciliğe dönüşmüş.
Asıl mana arka planda hep kaçıyor.
Bunu görende İslam'dan kaçıyor ve ateist oluyor.

Din, şekilciliğe döndüğü içinde, inanmayanda şekli üzerinden vuruyor,
inananda şekli üzerinden ısrarına devam ediyor.

Hac gibi mükemmel bir çözüm önerisi,
bugün bir bina çevresini dönme, bir kayayı taşlama, 10000 liralık ziyarete dönüşmüş.
Kuran'ı okuyan yokki, bu önerinin detaylarını orada görsün anlasın uygulasın.

Düşüncem, Kuran anlamak için okunmadığı sürece,
müslüman dünyanın işi çok zor.
Bizde burda o var mıydı yok muydu tartışmaya devam. :)
islam ülkelerini yönetenleri ben müslüman olarak göremiyorum.Çok zenginler ama halkları sefalet içinde.Bizim dinimiz bu değil.Komşun halkın açken sen zenginlik içinde yüzemezsin.
Hz.Ömer'in , Ebubekir'in kılı olamazlar.

Biz de özgürleşmedik gelismedik diyorsunuz ulan bundan 15 yil once burada yazilanlarin yarisini yazsaniz at kiliyla hadım ederlerdi sizi

bana felsefe değil , Ayetleri Göster.. Türkçesini Değil , Arapçasının anlamını , huri geçen ayetlerın tüm kelimlerin kökünü , nerden geldıgını , ne anlatılmak ıstedındiğini anlat :) böyle felsefe yaparak bir yere varman zor.. ben İlahıyat Öğrencisiyim.. bide senden duymak ısterım :)

ben arapça bildiğimi ve ilahiyat öğrencisi olduğumu mu iddia ettim :D kuranı türkçe ve ingilizce defalarca okudum.. bu 2 dile çevirenler ve tefsirleri yazanlar senden kötü mü arapça biliyor da ben gidip arapçasını araştırayım..

geçin bu işleri kardeşim.. sen ilahiyat öğrencisi olup hala ayakta uyuyorsan diyecek bir şey yok.. sana gelene kadar bir çok ilahiyat profesörünün çevirisi var.. düşük puanlı bir fakülteye girdin diye dünyayı fethetmedin.. :asd22:

ben defalarca Türkçe ve ingilizce ayet yapıştırdım buraya.. bir yere varmıyor.. mermer kafa yine mermer..

ben arapça bildiğimi ve ilahiyat öğrencisi olduğumu mu iddia ettim :D kuranı türkçe ve ingilizce defalarca okudum.. bu 2 dile çevirenler ve tefsirleri yazanlar senden kötü mü arapça biliyor da ben gidip arapçasını araştırayım..

geçin bu işleri kardeşim.. sen ilahiyat öğrencisi olup hala ayakta uyuyorsan diyecek bir şey yok.. sana gelene kadar bir çok ilahiyat profesörünün çevirisi var.. düşük puanlı bir fakülteye girdin diye dünyayı fethetmedin.. :asd22:

ben defalarca Türkçe ve ingilizce ayet yapıştırdım buraya.. bir yere varmıyor.. mermer kafa yine mermer..

düşük puanlı İlahıyata gırdiğimi nerden bılıyorsun ? bu nasıl Uslüp ? önce tartışmayı öğren sonra ateistliğini savunursun :) hakaret ederek anca bilgisiz olanları kandırırsın dostum beni değil :) çok şey yazardım aslında ama değmez... senin kalp ölmüş iflah olmaz :)

Bana Mantıksız Gelmedi
onedio.com/haber/evrim-teorisi-yaratilisla-celismiyor-391929

Beyler hiç inanmamaktansa herhangi bir dine inanın. %20 şansınız olsun. Fala inanma, falsızda kalma gibisinden. Ne kaybedersiniz? Zaman falan demeyin. Bu ülkede insanların zamanı ne kadar fazlaysa o kadar çok bela var zaten.

dahi ya.. :D

çemişgezek üniversitesi ilahiyat birinci sınıf ama ateistlere karşı kılıcı çekmiş cihada çıkmış :asd22:

değil sen, fakültedeki hocan gelsin.. arapça'dan başka bir bok bilmeyen, kendini arapça ve kuran dışında hiç bir konuda geliştirmemiş bir sürü ilahiyatçı hocayı bile dikkate almam.. :)

ilahiyat fakültesi gibi bir cahil yuvasını üniversite sanıyor arkadaş :asd22:

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt